Инцидент с изгорял ТИР затруднява движението по АМ "Тракия" на 31-ия километър в посока Пловдив. Трафикът се пренасочва само в изпреварващата лента и се регулира от "Пътна полиция", съобщават от АПИ. В района вече има полиция и пожарна.

На мястото се разнася задушлива миризма. Има информация, че се е запалил товарът на ремаркето, който се е разсипал на едното платно на аутобана. Според шофьори, преминаващи оттам, се е образувало километрично задръстване, а екипи на "Пътна полиция" регулират движението.

Заради очаквания интензивен трафик през празничните дни Агенция "Пътна инфраструктура" въвежда ограничения за тежкотоварните автомобили по магистралите и първокласните пътища днес и на 29 април от 16.00 до 20.00 ч. Въвежда се и допълнителна организация по магистралите "Тракия" и "Хемус".

Заради ремонтните дейности на съоръжения на АМ "Хемус" и АМ "Тракия" се въвежда допълнителна организация на движение в тези участъци като от 10.00 ч. днес до 10.00 ч. на 28 април ще бъдат осигурени по две ленти в посока Бургас и Варна, а от 10.00 ч. на 28 април до 10.00 ч. на 30 април две ленти ще бъдат осигурени в посока София, обясни председателят на УС на АПИ Георги Терзийски.

"Надявам се, че заедно с колегите от МВР сме осигурили една добра организация , която ще намали напрежението по тези участъци и ще спомогне гражданите да бъдат по-малко ощетени по време на пътуване".