Рамката на проектобюджета за тази година на община Русе е 113 990 993 лева, без преходен остатък. Той осигурява повече средства за образование, здравеопазване, екология и социални дейности, съобщиха от местната управа в града.

Част от основните акценти са продължаване на социалната политика на общината, изпълнение на заложените дейности в инвестиционната програма - изграждане на ново улично осветление, ремонт и изграждане на детски и спортни площадки, спортни игрища, благоустрояване на междублоковите пространства, както и изпълнението на ключови инфраструктурни европроекти.

Сред стратегическите обекти, включени в инвестиционната програма на общината за тази година, са изграждане на голям плувен комплекс, на спортна зала в СУ "Васил Левски", енергийна ефективност на системата за улично осветление на града, обновяване на 20 детски площадки и проектиране на още 25. Ще бъдат открити нови две площадки за фитнес на открито, както и две стрийт площадки, ще бъдат обособени и нови зони за паркиране.

По думите на кмета Пламен Стоилов това е бюджет на една силна община, чиято рамка е най-високата досега.