Нападател намушка с нож най-малко осем човека в историческия йордански град Джераш, преди да бъде заловен, съобщи полицията. Сред ранените са четирима туристи - трима мексиканци и една швейцарка. Пострадали са също двама полицаи, екскурзовод и автобусен шофьор, предадоха ДПА и АП.

На ранените се оказва медицинска помощ, като един от полицаите и една мексиканка са в тежко състояние. Нападателят е арестуван на местопрестъплението и е подложен на разпит, се казва в съобщението на Дирекцията за обществена сигурност. Не се дават данни за самоличността на извършителя, неизвестни са засега и неговите мотиви.

Любителски видеоклип, разпространен из социални мрежи и новинарски уебсайтове, показва двама души с кръв по тялото, а други се опитват да спрат кръвта, докато една жена крещи на испански.

Видео 18+

Йорданската полиция призова гражданите да престанат да споделят видеото, защото е "нарушение на закона" и освен това накърнява чувствата на пострадалите и техните роднини.

Джераш, северно от столицата Аман, е сред най-посещаваните туристически обекти в Йордания. Икономиката на страната разчита много на приходите от туризма, като през последните две години секторът е в голям възход.

През декември 2016 г. при атака на "Ислямска държава" бяха убити 14 души, сред които канадски турист, припомня АП.