Горящ камион затвори участък от магистрала "Хемус" край Девня, а 7 катастрофи, повечето от които верижни, блокираха движението по магистрала "Тракия" и пътя към Южното Черноморие в Бургаска област.

Всички снимки ВИЖТЕ ТУК>>>

Сигналът за инцидента на АМ "Хемус", който е станал в района между отбивката за Повеляново и Девня, е подаден малко преди 12 часа.

По информация на очевидци шофьорът на камиона е успял да излезе невредим, но по пътното платно в посока София има разлято масло и пламъците са обхванали всички три ленти до мантинелата. Движението е спряно, като трафикът се пренасочва по стария път през Девня.

Снимка: Facebook/"Виждам те КАТ - Варна"

В същото време четири верижни катастрофи затрудняват движението по магистрала "Тракия" в района на Община Камено, а други 3 са станали на изходите на Бургас към Варна и Созопол, както и в района на отбивката за парк "Росенец", съобщи за Dir.bg говорителят на Областната дирекция на МВР Цветелина Рандева. 

Снимка: Велизара Маринова

Пътят от Бургас към Созопол бе блокиран в продължение на близо час. Във всички участъци с катастрофи има огромни задръствания. Няма пострадали, верижните сблъсъци са само с материални щети. Най-вероятните причини за тях са неспазена дистанция и несъобразена с пътната обстановка скорост.

Снимка: Велизара Маринова

Двама души са загинали, а 23 са ранени при 21 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщи МВР. В София има две тежки и 29 леки пътни произшествия. Един човек е загинал и един е ранен.

От началото на месеца тежките катастрофи са 496, с 41 загинали и 659 ранени.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) предупреждават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по път I-8 Калотина - София в района на кръстовището за град Божурище. В района се извършват краткотрайни ремонтни дейности по общинския път и стесняване на едната лента на път I-8. Трафикът се регулира чрез пътна сигнализация.