Две незрящи жени пропаднаха в дупка, дълбока над един метър, на тротоар във Варна. Изкопът е бил направен за поставяне на пътен знак, но не е бил обезопасен, нито е имало и работници на обекта, когато незрящите жени са минавали по тротоара, съобщи bTV. 

След инцидента той мигновено е заровен и обезопасен. В района има няколко блока, в които живеят хора с увредено зрение и предприятие, в което работят.

"Помогна ни непознат човек, който подаде сигнал на тел. 112. Аз също се обадих, но ни препратиха към дежурния в общината. Той беше много груб, каза, че трябва да отидем до общината и да напишем жалба, след като му казах, че съм незряща", разказа едната от пострадалите Снежана Анастасова.

Другата - Миролюба Андонова, пък благодари на непознатия мъж, който им е помогнал вчера. Той дори предложил да ги заведе на лекар.

"От институциите не съм очаквала нещо друго, толкова често сме поставяли въпроси и нищо не се променя", коментира Андонова.

От община Варна обявиха, че се търси отговорност от изпълнителя. Двете жени все още не са решили дали ще съдят някого за инцидента.