Два автобуса на градския транспорт се удариха в София. Инцидентът е станал около 11 часа на на бус лентата на бул. "Данаил Николаев" и ул. "Бяло море". 11 души са пострадали, съобщиха от МВР.

Първоначално беше съобщено, че леко са пострадали седем пътници, между които и дете. 

Незабавно към мястото са насочени екипи на Спешна помощ и Пътна полиция.

Шестима души от пострадалите са откарани за преглед в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ", съобщиха от болничното заведение. Става въпрос за две жени и четирима мъже, между които е и шофьорът на единия автобус. Всички пострадали са в добро състояние, няма опасност за живота им.

Назначени са всякакви изследвания и консултации със специалисти. Двама от пострадалите, след направените подробни изследвания, са освободени за домашно лечение. Една от жените е със счупване в областта на китката.

По първоначална информация причина за инцидента е невнимание или грешка на водача на втория автобус. Една от водещите версии за инцидента е на единия от водачите на автобусите му е прилошало, той е загубил управление над превозното средство и е ударил другия автобус.

Превозните средства, движещи се по линии 11 и 413, буквално са се врязали един в друг.

Над 60 сигнала са подадени за катастрофата с двата автобуса в Спешна помощ. На място са изпратени 7 линийки.

Пътна полиция изяснява причините за катастрофата, огледите продължават. Движението в пътния участък не е спряно, но е затруднено.

Снимка: Фейсбук групата "Забелязано в София"

Снимка: Фейсбук групата "Забелязано в София"