Излезли обаче наяве и други нарушения на изискванията на компанията, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на съобщение на компанията.

Разследването е установило, че няма нарушения на политиката на фирмата по отношение на сексуалните посегателства, но има нарушения на стандартите за бизнесетика. Хърд е бил принуден да напусне, след като от компанията открили, че е имал тайна връзка с жена, работила по маркетингови въпроси с ХП и че е фалшифицирал отчети за разходи и други финансови документи, за да прикрие връзката си и да помогне на подизпълнителката да получи пари за работа, която не е свършила, казаха от ХП.

В свое изявление Хърд подчерта, че по време на разследването си е дал сметка, че е имало моменти, в които не е действал според "изискванията и принципите за доверие, уважение и почтеност" на "Хюлет Пакард" и добавя, че би му било трудно да продължи да бъде ръководител на компанията.

Временно изпълнителен директор на "Хюлет Пакард" става Кати Лесяк, която от 24 години работи за компанията. Тя ще продължи да бъде и финансов директор на ХП. Обичан от инвеститорите заради неуморното намаляване на разходите и ненавиждан заради същото от хилядите уволнени служители, Хърд бе за ХП нещо като рицар на бял кон, спасил компанията от бъркотията, създадена от злополучната си предшественичка Карли Фиорина, отбелязва Асошиейтед прес.

При ръководството на Хърд цената на акциите на ХП се удвоиха, а пазарната стойност на компанията нарасна с над 40 милиарда долара и ХП се превърна в технологичната компания с най-високи приходи в света.