Какво се случи до този час?

До мунис 20 градуса отчетоха термометрите в Чепеларе. На минус 17 градуса в Албания обявиха три неучебни дни за учениците. Жълт предупредителен код е в сила у нас за София-град, София област, Перник, Кюстендил и Благоевград.

"Засиленото присъствие на НАТО в Черно море не е извънредна ситуация", успокои премиерът Кирил Петков. "Не дрънчи на война", казва българският министър-председател.

Пак сме на дъното в Европейския съюз в класацията по справяне с корупцията. България е под средата, на 78-мо място, в глобалната класация на международния "Индекс за възприятие на корупцията" за 2021, а в Европа страната ни се нарежда на последно място в класацията. Данните от изследването бяха представени от "Прозрачност без граници".

"Нова, нова, колко да е нова? Пак старите муцуни" - това е един от знаковите коментари във връзка с днешния ни въпрос: "Бихте ли подкрепили нова лява политическа формация у нас?" Какво още споделихте с нас до момента, чуйте в обедните Podcast новини. 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

А какво ще кажете за това?

"Бихте ли подкрепили нова лява политическа формация у нас?" ви питаме днес. Въпросът идва след като социологът Първан Симеонов от "Галъп Интернешънъл" коментира пред БНР, че "вече можем да кажем, че БСП е партията на Корнелия Нинова" и че "може да се окаже, че социалистическата партия, както СДС, не си намира нова работа след края на прехода". Според социолога се отваря място за нова формация, въпреки, че "трудно се създава нова партия с отломки". "24 часа" допълва темата, като пише, че се подготвя създаването на широка лява платформа, която да обедини много неправителствени и граждански организации, университетски преподаватели и известни личности, гравитиращи около Румен Радев.

До този момент превес имат отговорите "Не". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.