С какво ще запомним този ден?

"Русия се опита да скочи прекалено високо и си счупи гръбнака. Ще последва падане със счупен гръбнак, което е опасно - или ще стане още по-зла, или ще се разпадне" - екслузивният коментар на политолога проф. Евгений Дайнов очаквайте в Podcast новините.

И още от темите, които ще чуете:

Евакуираха повечето от българските моряци от кораба "Царевна". Капитанът и още трима остават на борда. Четиринайсет българи и един украинец са изведени от кораба край Мариупол, съобщи в ранния следобед премиерът Кирил Петков. Те ще бъдат транспортирани у нас през Донецк.

От 1 май премахват белите хартиени рецепти за лекарствата по лекарско предписание. Ще се издават само в електронна форма, предвиждат нормативни промени, предложени от здравното министерство. Белите бланки могат да продължат да се ползват за лекарства и хранителни добавки, които не изискват лекарско предписание. Издадените до 1 май рецептурни бланки ще се изпълняват по досегашния ред до изтичане на срока на тяхната валидност.

"Има такъв народ" номинираха Мартин Карбовски за член на СЕМ. От Асоциацията на европейските журналисти организират протест в петък и искат оставката на Тошко Йорданов като председател на комисията по култура. "Демократична България" също внесоха свое предложение за член на съвета - журналистът Пролет Велкова. В четвъртък "Продължаваме промяната" ще внесат своя номинация. Тогава изтича крайният срок за издигане на кандидатури за свободните места в СЕМ от квотата на парламента.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic