Зоран Заев: Един от оцелелите ми каза, че е имало голяма експлозия (снимки)

Част от жертвите са били открити струпани около едната врата на автобуса-ковчег, обясни директорът на пожарната главен комисар Николай Николов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като минеш през мантинелата и разсечеш резервоара е нормално де има експлозия , мантинелата я е направил на фльонга.

Голяма експлозия според македонците не е спукана гума а взрив вътре в автобуса

Чува се, че са карали контрабандно бензин в туби от Турция. Ниска видимост, удар в разделителната мантинела, спукана туба от удара, искра и взрив. На снимките се вижда, че зад автобуса всичко обилно гори. Няма как да има толкова огън, ако не е бензин, дизелът не гори.

dizela ne gori ,abe ti si zavurshen odiot.

Автобуса макар и изгорял няма следи от много силен взрив . Може да е атентат . Шофьора жив ли е , никъде не пишат ?

Абе малко е съмнителна тази история с пожара. Да не би аллаху-акбарците нещо, а? Малко ли подобни золуми са вършили? Няма да е за първи път.

Ако това е ФАКТ: "...липсват около 20-30 метра мантинели, които автобусът е отнесъл заедно със себе си на около 100 метра. ." То има сериозно наличия за Човешки фактор за катастрофата ( липса на реакция от водача а един от елементите е той по медицински или други причини да е бил Неадекватен). Липсват данни точно какъв е Автубуса за да се установят неговите Заводски Данни и Характеристики. НО Всички ЕО Автобуси от този клас : Използват за гориво Нафта и Резервоарите им са ОТЗАД! Отоплителите са им Нафтови и се намират в предната половина на Автобуса , горивната им камера е стабилно изолирана и практически не може да предизвика БЪРЗ пожар в Автобуса. Имат две врати, отпред и отзат за които има Бутони или резерни Кранове за Спешно отваряне на Вратите! ПРИЧИНАТА за многото Жертви НАВЯРНО е : НЕЗАДЕИТВАНЕ на тези буони-кранове за Спешно отваряне на Вратите и Извеждане през тях на Пътниците! BOG da gi Prosti pochinalite !

Странно съвпадение! Преди дни от-САЩ ни пришпориха да се разберем с Македония..сега взрив!!! Малко си спомнят,знаят че войната в Югославия започва-С КЛАНЕ В МЮСУЛМАНСКО СЕЛО(ПРИПИСАНО НА СЪРБИТЕ),СЛЕД ТОВА -КЛАНЕ В СРЪБСКО СЕЛО(ПРИПИСАНО НА МЮСУЛМАНИТЕ)!!! В РАЗКРИТИТЕ СЕКРЕТНИ ДОКУМЕНТИ -УИКИЛИЙС СЕ ВИДЯ,ЧЕ И ДВЕТЕ КЛАНЕТА СА ДЕЛО НА -ЦРУ!!! И КАКВО ОТ ТОВА? САТАНИТЕ СИ ПРОДЪЛЖАВАТ,НЯМА КОЙ ДА ГИ СЪДИ!!!

Ако има взрив няма ли да се счупят стъклата от него?

Много е вероятно горивото да е експлоадирало, след като е бил пробит резервоара, особено ако се касае за бензин. Стъклата на автобуса при подобно нещо не могат да бъдат критерия – те притежават известна жилавост, а освен това не са били подложени директно на налягането от избухване на горивото. Тъй че нека да изчакаме официалната експертиза, а не да се правим на специалисти по всичко.

Дизел е бил , не бензин

кой автобус е на бинзин, ве? Дизел НЕ ДЕТОНИРА!!!! При взрив няма такова стъкло, в неблшндиран автобус, което да не се пръсне от взривната вълна създаваща налягане. https://youtu.be/yNqMAIZnNFA Това е взрива във Воронеж преди няколко месеца, за който путьовците на Путя в България като путки премълчаха.

Виждал съм автобуси на метан, ви аги градски, но автобус за туристически услуги на бензин Не СЪМ Виждал!

какво значи самокатострафирал? кой идиот е писал статията? или дирбг нямат пари за образовани журналисти? Следствието ще установи как е станала катастрофата и кой и какво я е предизвикало?

Чу се че в автобуса се превозвали туби с евтина некачествена нафта контрабанда от Турция, което обяснява експлозията. https://www.novinite.bg/articles/209606/Kontrabandni-tubi-s-gorivo-ot-Turciya-v-rejsa-kovcheg-li-sa-prichinili-strahotiyata-na-AM-Struma

Или ПТП или Пожар тва видял значи ! Ми причината за ПТПто и пожара не ти е и версия даже

Трябва да се направи мост в този участък, наистина е скандален

може някой да е имал фойерверки .. нова година идва

Никога няма да разберем кой го е подготвил, никой от разследващите няма да го признае, но можем да се сетим кой има интерес. Без взрив в автобуса няма как да има толкова много жертви без никакъв шанс да се спасят. Това е била и целта - да има много жертви, всички да изгорят и да няма очевидец. Но все пак 7 души са успели да счупят стъклото на прозорец и са излезли оттам. затова и сред спасилите се повечето са мъже.

А такаааа ей туй е истината я, взрив или някой е стрелял с базука от хълма разийш :)))))))))

За дрон чух - с ракета

Зехтина в Турция за литър е на цената на олиото в България

В caмия цeнтър нa Oдрин, в близocт дo ocнoвния булeвaрд „Тaлaт пaшa“, ce нaмирa eдин oт нaй-гoлeмитe oткрити пaзaри зa плoдoвe и зeлeнчуци, прeдaдe рeпoртeр нa БГНEC. Пaзaрът тe пocрeщa c извecтнитe гeврeчeтa: 2 брoя зa 1 лeв, кaктo пишe нa ceргиятa нa бългaрcки. Цeнитe ca в пoвeчeтo cлучaи 1/3 oт тeзи, кoитo ca в Бългaрия. Нaвcякъдe, вcички прoдaвaчи тe пocрeщaт c думитe: „Кoмшу, мoжe прoбвaй, вcичкo oпитaй“. Нeзaвиcимo кaквo пaзaрувaш – ябълки, лимoни, чушки, дoмaти – cъoбщaвaт oт кoй грaд или oблacт нa Турция ca. Cлeд кaтo ти кaжaт цeнaтa, зaдължитeлнo ти дaвaт мaлкo oтгoрe oт тoвa, кoeтo cи cи купил, зaявявaйки, чe тoвa e „бaкшиш oт нac“. Бългaритe ca cтoтици, дa нe кaжeм хиляди. Вcички oкoлни улици ca изпълнeни c кoли и aвтoбуcи oт Бългaрия. Нa вхoдa нa вceки търгoвcки цeнтър пoceтитeлитe ca длъжни дa нocят мacки и дa прeдcтaвят "зeлeн ceртификaт". Зa cпaзвaнe нa прoтивoeпидeмичнитe мeрки aгитирaт дoри cвeтoфaритe, кoитo при cвeтвaнe нa cъoтвeтния цвят - чeрвeнo, жълтo, зeлeнo – ce изпиcвa и нaдпиca "Нoceтe мacки". Някoлкo турcкии мeдии гърмят - вдигнaли ce цeнитe! Oтивaт приятeли вчeрa нa прoчутия пeтъчeн пaзaр в Oдрин - кaтo първo зaрeждaт нa Шeл Oдрин - eдвa нe припaдaт - Шeл Дизeл cлeд пocлeднoтo вдигaнe e 8.02 лири/18.5 cт. лирaтa пo курca нa БНБ 30 oктoмври - тoecт 1.55 лв. литър ШEЛ ДИЗEЛ - в Бългaрия Шeл дизeл 2.45 лeвa! Зeхтин Eкcтрa Върджин 120 лири 5 литрa...25 лeвa или кoлкoтo e тук Oлиo Биceр зa 5 литрa!!! Кaк щe cъcипвaмe мaлкия и cрeдeн бизнec, кaтo тoй ни cъcипa нac.Aми cрaвнeтe цeнитe и кaчecтвoтo / тук примeрът e c Турция, нo мoжe дa бъдe нaпр.и c Гeрмaния/. Бългaрcкият търгoвeц cлaгa двoйнo и трoйнo пo-виcoки цeни нa вcичкo и нeпрeкъcнaтo рeвe зa пoмoщ oт държaвaтa т. e. oт нac. "Прoбутвa" нeкaчecтвeнa cтoкa, нaмaлявa ,грaмaжa, държи ce пo някoй път дaжe aрoгaнтнo c клиeнтa. При тoвa пoлoжeниe трябвa дa cи ид..т, зa дa купувaш двoйнo пo- cкъпи cтoки, c пo-лoшo кaчecтвo и нaкрaя мoжe и дa тe нaбият. Нe e cмeшнo имa и тaкивa cлучaи.

Браво, не напразно Турция е на 15 или 16 място икономика в света(и да бъркам е с малко), а Ганьо още избива комплекси и мисли , че е център на Вселената?!

Нужно ли е да пробутвате тази никому ненужна информация под тази статия?

Смятай що за мантинела е щом ги е отнесъл. Абе Боклуци,нали затова е мантинела да задържи превозното средство вътре във пътя. Всички мантинели в България се слагат бутафорно. Да откраднем едни пари. Цялата Държава е на това Дередже.

Олиото също

Истината е че тези хорица умряха от беднотия, отишли са на пазар в Турция за евтино олио защото някой спекулира с цената в България. А да видим сега ще намерят ли кой вдига цената на олиото и млякото в България?

Някой клошар с чувал пари е пресичал " магистралата" и е предизвикал катастрофата.

Не виждам защо да жаля за една нация,която ни нарича обидно татари и фашисти и краде българска история.

Да не би да не е истина бе, БОКЛУК!!! Бог да ги прости загиналите.

След като е имало експлозия, защо постоянно се пише за пътната настилка?

Колко струва бензина в Турция и колко в България? Отговора ще улесни въпроса какво се е возило в автобуса.

Значи Заев е говорил с оцелели албанци - очевидно не на любимия си "македонски язик", а на албански. Трябва да го учат всички граждани и селяни на РСМ, щото в скоро време албанският ще стане там официален "язик". Преди 20-на години един български журналист писа, че щом македонците не искат да говорят на български, ще минат на албански - шегата май ще стане истина.

Стига сте писали простотии за състоянието на магистралата. До един час някой ще се сети и ще каже на журналята, че този лот го строи фирма от РСМ. Барабар с настилка, закрепване на мантинели и пр.. И , че този участък не е магистрала.

Политическата нестабилност води до спекулация на цените и кара хората да купуват олио от Турция, а то е страшно запалима течност. Да се забрани олио, спирт в автобусите

45+1 + 9= 55 /социализъм + промяна +преход/ -проблемите от социализма в политиката с Македония и промените от времето на прехода в пенсионната, болничната и социалната система там ще търсите проблемите и ще ги решавате, за да няма катастрофални последствия в бъдеще. и повече ковчези по улиците няма да носите.

Е П М, бе ...френ.

Но щом е имало експлозия, това вече навява на други мисли за причините. Напълно възможен е атентат с поставен о взривно устройство в самия автобус, може би като част от багажите, може да е бил под някоя от седалките и т.н. В случая въпросът е КОЙ Е ИМАЛ ИНТЕРЕС от горящ автобус с много хора точно преди преговорите за евентуално бг правителство, в които преговори един от основните проблеми е ветото за членство на Македония в ЕС ?! Тази трагедия много удобно се случва, за да подпомогне и аргументира отпадане на ветото за членство и да снеме отговорността за това решение от раменете на Кирчо Канадеца и Радев !!! Хора, това е атентат и предпнолагам е дело на американски агент. За американците животът на тези хора е нищо, щом става въпрос за техния интерес !

Не е атентат, проблема е в спекулацията на цените, тези хора са отишли на пазар не на екскурзия

Имате ли си на идея какъв е звука при спукване на автобусна гума? Чува се едно много сериозно бум. И като гледам снимките автобуса се е набил в мантинелата на една много некадърно направена отбивка там . Да ги питаш проектантите за чий им беше да правят тази отбивка на средата на нищото в нанадолното. Поне от това което виждам на снимките макето е карало бързо без да познава пътя и то в дъжда дето маркировката хептем не се вижда и на разширението дето е отбивката се е шашнал защото извенъж магистралата става по -широка и се е набил в мантинелата дето разделя отбивката от магистралата.

Много интересно, защо всички изключват възможността за терористичен акт?

Вероятно е жертвоприношение. Зле пазена тайна е че либерланите елити са сатанисти. Свиквайте

Олиото, което на софийската борса се търгува към 2-2,50 лв. „Значи някой по веригата прави нещо. Ами спрете да купувате за известно време олио или купете от съседните държави, ако е по-евтино, за да натиснете тези, които спекулират с цената. И тя ще падне“, обясни банкерът. Той припомни, че кутия хирургически маски се е продавала за 70-80 лв., а в момента струва 3-4 лв. „В зависимост как ще реагира пазарът, тази цена остава устойчива или пада, това е теорията“, допълни Хампарцумян. Припомняме, че множо жители на област Кърджали посещават пазарите в Одрин (Edirne) в петък и събота заради по-ниските цени там.

Вероятно автобусът е запален на бензиностанцията от цигара в багажното отделение

Кой знае какво е имало в багажите, вероятно олио!

Вижда се добре че мантинелата е издържала, автобусът не е в насрещното платно. За 4 часа автобусът е изминал 350 км като е спрял на бензиностанция. Има очевидци които са видяли че автобуса е горял докато се е движел., също така очевидец от автобуса е казал че е имало експлозия. Съболезнования на близките на загиналите. Бог да прости! За 24 часа умряха много хора. 9 човека се запалиха в старчески дом, 45 македонци изгоряха в автобус, 254 души умряха от ковид. Нелепо е да се търси политическа вина . Смирете се и се молете за душите на загиналите.

Къде се вижда това? 50 метра мантинела е станала на кайма. Отделно вече е констатирано, че е прикрепена не с по 4, а с по два болта. Пътят е лошо проектиран и лошо поддържан, в близост има нерегламентирани отклонения към черен път за каменна кариера. Маркировката е смешна.

Вижда се че мантинелата е двойна и втарата мантинела е само изкривена

Заев ще премълчи за истинския виновник в случая. Да им е честито приемането в ЕС, жалко, че е с цената на 46 изгорели хора. А ние ще продължим с катастрофите и краденето.

а къде са били всички "чукче аварийно" дето седят между прозорците?

Как се намират тези чукчета при преобърнат и смачкан автобус? Дано не ти се случва!

Сега въпросът идва чия е вината? На този поръчал пътищата, на тези, който са го построили или на тези, който ги поддържат? Още колко българи трябва да загинат преди да се предприемат мерки. Вината е на всички и всички трябва да си излежат присъдите. Да почиват в мир!

Загинали са 45 човека, ти търсиш политическа вина. Загубеняк.

Аз не търся политическа вина. Отново ли няма да има виновен за трагедията? Както винаги ли всичко ще бъде лепнато на шофьора, въпреки че както казват експерти по ТВ, че асфалта не е висок стандарт, че маркировката не е адекватна? Кой ще поеме вината за стотиците загинали всяка година на пътищата?

Ако следваме хода на „мисълта“ ти, вината е на оня който игра хоро пред Президентството и на Рашков и въобще на нещастното служебно...

Айде почна се. За всяка трагедия в България Бойко ви е виновен, нещастници.

Не търся политическа вина. Търся вина в изпълнителните на магистралите. В нито една друга държава няма толкова инциденти причинени от пътните условия.

Като гледам снимките това е точно на една отбивка преди табелата "1000 метра Ново село" дето е направене много некадърно. Отбивката представлява една разширение на магистралата отделено от магистралата с мантинела. Макето е карал бързо в дъжда и е държал курса по дясната мантинела и при разширението е загубил ориентация защото изведнъж магистралата става по- широка и се е набил челно в мантинелата дето разделя отбивката от основното платно след което се е обърнал.

Готвят предателство с македония, затова са направили този атентат.

Каква е тази мантинела дето буса ще я влачи 100 метра ,нали затова е там за да го удържи?

Не сме Крали ,не сме Крали...

А КОЙ ПОДДЪРЖАШЕ ТОЗИ ПЪТ 12 ГОДИНИ БЕ

15тонен автобус

Но да влачи мантинела 100 метра има нещо нефелно... Освен ако не бутафорна както при трагедията край Своге преди няколко години.

ПИПО

Автобус пълен с пътници е около 20 тона, с 90 км в час няма мантинела на света която може да го спре.

ВЕДНАГА!!!!!

Бог да ги прости, нещастните хорица!

Една огромна човешка трагедия, пътен инцидент, а ние пак търсим изкупителна жертва. Няма как да се предотвратят всички трагедии в този живот, не е безопасно да се живее, проумейте го най- накрая. Животът има начало и край, нелепо, но често при инциденти има фатален завършек, това е. Съболезнования за жертвите!

Може автобуса да е пръснал, а не спукал гума - това са две различни неща, става неконтролируем, удря се в мантинелата, от триенето възниква искра и се възпламенява горивото. Незнам. Знам само, че трагедията е ужасяваща и че има изключително много загинали хора, сред тях деца. Моля се такива случаи да няма. Това е страшно. Това е много мъка и много болка. Това е жестока смърт. Това е мъчителна смърт. Надявам се, за в бъдеще това да не се случва. Моля се за това.

goose

Принципно варианта с гумата до голяма степен отговаря на взрива, дизела обаче много трудно се пали от искра ... Да почакаме да видим какво ще каже разследването, преди да правим каквито и да е заключения. Горките хора ...

Бог да прости хората! Съболезнования на близките! Но е крайно време онзи с джипката да си понесе отговорността за злините, които причини на българския народ! Обикаляше всеки участък от "магистралите", уж, за да следи дали се строят "качествено", а в действителност следеше, с колко пари може да се облагодетелства от поредното некачествено строителство! Тези некачествени пътища трудно могат да се нарекат магистрали, но това е друга тема... Както видяхме всички, успя да се измъкне и за трагедията край Своге, както и за жестоката катастрофа на Тракия, но тогава цялата власт беше концентрирана в него и шайката престъпници, които стояха зад гърба му! Да, в поредната трагедия може да имало човешка грешка, може да е имало и техническа неизправност, това тепърва ще се доказва. Но ако качеството на пътя беше на ниво, нямаше да се стигне до такава жестокост при инцидента!

Е на Тройната коалиция.

от истината боли, вижда се и по реакциите ви. Но това не е само мое мнение. Дори и националните ни пътни експерти изразиха подобно мнение в ефир. Подавала ли са към бившото правителство, около 40 сигнала само за този опасен участък, сигнали за некачествен ремонт. Но сигналите са им потънали в нечие чекмедже. И нито е имало отговор, нито действие от страна на отговорните хора. Абсолютен глас в пустиня! И ако трябва да бъда откровен, дори и онзи да си понесе отговорността, тава нито ще върне загиналите хора, нито ще успокои близките им. Нито ще върне и откраднатите пари от строителство и ремонти на "магистралите". Но поне ще има шепа справедливост за всички изгубили живота си по тези пътища - пътища, които са в ужасно състояние!

Мир на праха им ! Спрете коментарите под статиите за инцидента !

Възможности които се сещам са: !. Несъобразена скорост на хлъзгав път; 2. Заспиване на водача; 3. Проблем с рейса - особено ако е тип газов. Сигурно и други.

Експлозия? Глупсти на тръкала. Евентуално ако сверно македноците са возили контрабанда лесно запалими материали... Евентуално спукана автомобилна гума... на автобуса гумите сигурно са номпани на по 8-10 атмосфери и гърмя зверски!

Да не забравяме, че 15 българи загинаха след като туристически кораб се преобърна във водите на Охридското езеро. Властите в Северна Македионя не се постараха особено при разследването. А паметника издигнат в тяхна памет е поругаван непрекъснато. Заев да не бърза с нападките, и да не забравя, че се намира не на Северно Македноска, а на Българска земя!

От снимката която сте публикували, не виждам автобуса да се е преобърнал.

Нормално да не виждаш, изправили са го. Според теб как се изследва обърнат автобус с десетки трупове?

Не могат да го барат преди разследващите да приключат.

Той е от другата страна, на изкачването.

Я, виж по-добре хубаво снимките от мястото на инцидента. В този участък се редуват спускания и изкачвания. Все пак и от двете платна трябва да се смуче гориво от камионите. Участъкът ми е до болка познат. Със сигурност е изгубил управлението при наклон в хоризонтална крива и се е забил в мантинелата. Няма какво да го коментираме повече.

Три пъти седмично го минавам аз и хиляди други. Като ди каращ нормално няма никъкъв проблем. Всичко е до човешкия фактор. Конспиративните теории не ги кльопам.

Разрешената скорост за автобуса е 100 км/ч. Този е минал 350 км. за 4 часа с минимум едно спиране за зареждане. Карал е с над 120.

А случайно разследващите да не се усещат, че може да има трета причина и то най вероятната... водачът да е заспал.. в 2 посред нощ да се нахака в мантинелата.. или пък е карал достатъчно бързо на мокър асфалт, ама това че няма спирачен път означава че направо се е натресал