Учени откриха нови свидетелства за живот на Марс

Канадски и американски учени откриха нови признаци за съществуване на живот на Марс в древността, съобщи Лента, цитирано от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Учени откриха нови свидетелства за живот на Марс | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Усилията трябва да се насочат към откриване на разумен живот най-напред на Земята, после на други места.

Холивъуад, Холивууд...

its

Да ви имам заглавието дир-а. Да повторя колегата: Открили са признаци за наличие на условия за възникване на живот, а не за живот. Това са различни неща.

бях на марс има много живот ама не го видях

Току що изпратих до нашите телеграма със съдържание: "Откриха ни, пазете се по-добре и уволнете министъра на криенето".

Сугурно си и вярваш.

В ЗАДАЧАТА СЕ ПИТА ТИ ДАЛИ СИ ВЯРВАШ . ЗАЩОТО НА НОРМАЛНИТЕ ХОРА КАРТИНКАТА Е ЯСНА . АМЪ КО ДЪ ТЪ ПРАИМ КАТО СИ ПРОЗДЪ СОРОСОИДЪ . ТО И ПИТЪР ЩРОС КАН КАЗА ЧЕ КАПИТАЛИЗМЪТ Е ЕДНА ГОЛЯМА ДАЛАВЕРА .

Открили са признаци за наличие на условия за възникване на живот, а не за живот. Това са различни неща.

Екстремални хидротермални източници на Земята, също богати на цинк и германий, служат за местообитание на примитивните организми. От там са призлезли Ингилизите

На Марс няма живот.

Ако се доверите на приказваното от Ванга, то човечеството ще засели планетата Марс и в по-късен етап ще иска независимост от земята и дори ще я заплашва с ядрено оръжие ... Дали е вярно ?!

Бре, кога Ванга е чела фантастика?

гъмжи от живот, защото така е постановил Господ-Бог Твореца на видимото и невидимото създавайки необходимите предпоставки и условия за развитието му. Доказателствата за това са неизброими. А това с живот на Марс е гонене на Михаля...

От около 8 месеца наблюдавам сериозна тенденция в новините по целият свят...ИЗВЪН земен живот... Това ме навежда на мисълта,че ни подготвят за ГОЛЯМАТА НОВИНА :)

Желязна логика! Щом като има хидротермална активност, значи е имало живот!? Нерде Ямбол, нерде Стамбул... Ама нали НАСА трябва да оправдае парите, които се дават за проучванията - няма начин да не направят сензационни открития.

Няма жици, значи безжичен интернет?!

животът има две форми - life и жизн.

Ми много ясно, че там е имало живот и са живели хора...Македонците са населявали Марс мнооого- мнооого отдавна... Ех, Марсе, земьо македонска....

При всяка подобна статия се сещам за вица - Могат ли космонавтите да донесат пръст от Марс ? Отговор - Могат ама среден !

.... а руските учени какво откриха, а да те са заети да правят нови изпитания на супер оръжието терминатор 2 хахахахахахах

Открили са фасове, използвани презервативи, празни шишета от одеколон, скъсани чорапи.. Какво повече! А, имало и пишеща машина с кирилица.

Що ще ходят на Марс да търсят живот? В Сирия също има остатъци от живот.

за хидротермална дейност, а не за органичен живот!

Защото темата замря, ще провокирам с част от цитат на небезизвестната книга"Мъжете са от Марс....". Та в тази връзка има логика живота на Марс да е изчезнал. Доказателство за, това е, че и на Земята мъжете са изчезващ вид. Предимно мъже се превръщат в хора от третия пол, а тестостеронът е на изчезване. В скоро време и тук ще правим разкопки и ще взимаме проби в доказателство на, това, че на Земята е имало мъже.

"учени откриха нови признаци за съществуване на живот на Марс в древността" Естествено, не ставайте смешни! Човечеството е дошло от Марс. Марсианските американци и марсианските руснаци, са се спретнали една глобална термоядрена война, като по този начин са унищожили планетата. Малцината оцелели са се заселили на Земята. Сега историята може да се повтори. За съжаление вече няма друга планета годна за живот наблизо!

След като на Марс е имало живот и той е умрял, за какъв дявол ни е да изпращаме заселници там. Всички ли са крейзи, или аз не разбирам нещо. Не е ли по-логично според цитираното тук, марсианци да се заселили Земята, бягайки от гибел. Каква е логиката и какви "науки" си противоречат не е ясно. Ясно е само, че съществуват безброй манипулации заради пари.

ми да ти кажем за логикес? трее се трошът пари на данъкоплатците у сащ. наса надува програми, обещава овладеване на космосъ, бази на марс, победа над земната цимилизацион. и получава милиарди, да си ги харчи. за чес и слава. айде хокинг и мъск - фронтмени. има успехес, ше пращаме хора, ше има отчети......... те тва ти е марс. хранилка на наса и фабрикес за илюзии. даже се говори за марсофармиране с ядрени бомби и прочее тактикес. арбайт махт фрай, роби. и сичките на марс.

+

Да оправим ситуацията тук на земята, че това живот ли е? Пък после ще блеем по звездите.

Повечето хора като чуят 'живот' на друга планета си представят човекоподобни 'извънземни'. Живот извън Земята, в Слънчевата система най вероятно имо, но той, е представен от примитивни микроорганизми, живеещи в условия необясними за съвременната наука.

Като в научната фантастика и комиксите. Яко!!!

Преди Марс е имал електромагните щит и магнитно поле,които по някакви причини са изчезнали. Заедно с това е изчезнал и живота. Всички днешни фантазии за тераформиране са абсурдни. Освен ако този щит не бъде възстановен. Чак тогава може да се мисли за колонизация,останалото е бля бля

Нали за това толкова се инвестира в изкуствен интелект той ще каже как да се направи и ще колонизира вместо хората а когато стане годно за живот богатите ще си направят вили там

за днешния биологичен живот на земята няма как да се прехвърли на Марс без там да има ел.магн. защита.

Просто е. Марс е изгубил магнитното си поле заради изстиването на ядрото. Ерго - губи атмосфера, ерго - няма как да бъде тераформиран. По-лесно е да се тераформира Венера, въпреки отровната ѝ атмосфера. Всичко това са възвишени фантазии, целящи да се доят данъкоплатците.

Окей! Приемаме, че е имало живот на Марс! Повишеното съдържание на германий показва че и там е имало германци, което по принцип хич не е добре за една планета, но все пак не е причина за нейното унищожаване! Тогава защо Марс сега е безжизнена каменна пустиня? Ако приложим принципа на бръснача на Окам, че простото обяснение е най- вярно, то Марс се е превърнал в каменна пустиня, защото и там най- вероятно е имало и евреи!

Евала, пич, за точния коментар!

А какво е обяснението ти за Сатурн, примерно? Бъди духовит докрай като си почнал, въпреки, че политическата тематика тук не е забавна, а е по-скоро мания на плямпащи хора. Ето, някой ти се радват очевидно.

Да не забравят, че има и повишено ниво на американий и канадий...;)

Накрая ще се окаже, че на Марс са живяли същите серсеми като нас, които поради алчност и болни амбиции, са се затрили по същият начин, по който ще се затрием скоро и ние.

Вавилонски шамани не харесват реалността, която им напомня постоянно за нашият свят Създател и Неговият вечен морален закон. Затова много държат да измислят свой собствен свят без Господа, където живота може да се заражда по случайност противно на физическите и информационни закони и универсалният закон за причинно-следствената връзка, който гласи че няма следствие без и по-голямо или равно на неговата причина. Ще трябва да търпим тяхната вездесъща и досадна пропаганда до краят на този паднал свят натрупан за огън.

"Не се опитавай да оправиш света. По-добре се научи как да яхнеш дебилите, които са го населили. Направи онлайн курс. Спечели пари от идиотите. Успех. " IvanGo

Егоизмът и гордостта са смъртните врагове на човека. А са напълно безмислени в битието създадено, поддържано и управлявано от нашият свят Създател, Който се грижи за всичко и от Който получаваме всичко. Има вечни принципи, които правят живота възможен. Това са любов към Бога и ближният, стремеж към правда и истина, и свободна воля в рамките на Божият порядък, който прави живота възможен. Тези принципи са заложени във вечният морален стандарт на нашият Създател. Всичко останало в временна човешка суета. Тои свят е пропит с толкова много невинна кръв и ще бъде изгорен. Затова е напълно ненужно човек да полага съкровищата си на тази Земя натрупана за огън, където ръжда и молец ги ядат и крадци ги нападат. Едиствен смисъл е да трупаме съкровища на небето където няма ръжда, молец и крадци.

От фанатици като Вас стигнахме дотук. Кога ще проумеете, че нямаме личен бог на тая планета?!

Терминът "древност" е неприложим за времето преди милиони, че и милиарди години. Той се отнася за период от 2-3 хиляди години преди н. е., струва ми се.

Разбира се че има живот, та нали зелените човечета са от там.

"Вероятно аналогични същества може да са живели на Червената планета в миналото..." Възможно е. Но едва ли и древните марсианци също са наричали обитавания кратер - Гейл, планетата си - Марс, а себе си - марсианци ;)

колега холивооод работи !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

големо откритие нема що !!!!!днес при мене идваха на дръндолет от 3 езмерение пихме кафе и си разказвахме глупости как тези хора са изперкали от дивотия за могъщество !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

От Кремъл ли дойдоха, троле съвеЦки?

Уфф. Пък аз си помислих че са намерили на курнелия удостоверението за раждане. Я да си сложа малко плюсове, че сега ще ме засипите с минуси. +++++++++++++++

Като прочетох: свидетелства и си рекох, че са намерили някой акт за раждане, пък то...

Вероятно... може... не е изключено... Пък аз си помислих че са открили фосили;)

Един ден ще се окаже че и пирамиди са строили микробите на марс

Да отбележа само - КАНАДСКИ и АМЕРИКАНСКИ !!! Някой да не си помисли че са колхозняците ??? Те са открили самовара и матрьошките само !!! Там в Колхозия, също има микроби....140млн микроба мизерстват под командването на бацил Путин, но скоро САЩ ще ги "излекува" като им изпрати няколко десетки "атомни антибиотика" !!!

А американците не са открили Америка. Какъв позор!

ЕХ ГЪЗ СОРОСОИДСКИ ВЪОБЩЕ НЕ ЗАГРЯВАШ ЧЕ НА СЕВЕРНА АМЕРИКА И ТРЯБВАТ ЗАМО ТРИ АТОМНИ ГЪБКИ И ЦЕЛИЯТ КОНТИНЕНТ Е АУТ ..... БАРАБАР С КАНАДА . АМА ТЪПОТО КОПЕЛЕ СИ Е ТЪПО И ТОВА СИ Е.

Абе древността ме не интересува. Сега е какво има ли живот на Марс, че вече писна ми тази планета.

Как беше лафът: Попитали един човек: - Има ли живот на Марс? - И там няма.

стига ала-бала с тия микроби. казвайте за тях набързо и да отиваме на темата за оня с корабите

А кога учените ходиха на марс?