Британци измъчвали затворници в Ирак по учебник

Британската армия е обучавала разпитващи в техники, включващи заплахи и принудително събличане в явно нарушение на Женевските конвенции.

Обратно в новината

Коментари - Британци измъчвали затворници в Ирак по учебник | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При описаните методи Държавна сигурност и милицията у нас са аматьори! Интересно, защо във Великобритания никой не вика "Времето е наше" и "Ос-тав-ка"? Колко английски генерали са уволнени и пратени в затвора за използването от армията на такива методи на разпит? Забелязахте ли? Това се е правило в много други страни, не само в Ирак. И тия престъпници с генералски пагони са на свобода само защото са поданици на английската кралица! Защо британските генерали могат да убиват и измъчват хора по света и то - безнаказано?!

Мдаа, днешната милиция не бие, но снощната как биеше...

добре разпитват! нашите натовски приятели,защото онези цигани без строг разпит няма да признаят гадостите,които замислят!и когато пишете простотии,не забравяите беслан!тои може да доиде и тук! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Е, нашите понеже са по-прости, само бият и убиват. Сума ти народ убиха И НИЩО НЕ ИМ СЕ СЛУЧИ !!!. То не беше удушаване по особено жесток начин, упояване с наркотични в-ва... И нищо ... В Империята поне ще има съдебен процес, а у нас - нищо! Нашата полюция е по-лоша и от либийската .... а сега и стачкуват ... мошеници ненаситни !

а се учете от тяхните атлантически "ценности"!!!!

Не "плюем", само споменаваме:)

Че кои служби в света не прилагат тия методи пък, не ми е ясно?Да не говорим, че чалмите пък ти режат накрая и главата

Ами отгава защо не отменим разните конвенции и харти дето гарантират нещо дет немогат го гарантират

...задържаните са били държани будни и принуждавани да гледат порно. Уоу! Женевската конвенция и това ли забранява като форма на мъчение?

Англо-американското двуличие, двойни и тройни стандарти и простотия са бездънни! Напъните да "се борят за защита на правата на човека" и да поучават всички останали в тази област са особено отвратителни на фона на техните собствени практики, които са също толкова, ако не и повече, варварски, колкото и на всеки терорист!

Сигурно руснаците те черпят с кафе и бяло сладко на разпитите. Хайде стига сте двуличничели. Всички силови структури навсякъде използват принуда и силови методи за да получат каквото им е нужно. Не беше ли така и със сестрите ни в Либия. Може би само у нас не го правят защото всички разбойници са ни все болни и сигурно това е и причината да няма годни за пред съда доказателства.

Имаш наченки на интелект. След като успяваш поне да различиш кафе от бяло сладко. А различаваш ли местата, където се извършват мъченията. Либииците са го правили в къщи, руснаците днес го правят в държавата си. А американците и англичаните правят това в чуцди територии. Или отиват в чужди държави, където никой не ги е канил, окупират ги и започват да изтезават местните жители. Защото са решили да протестират. И трябва да бъдат размазани всякакви протести. За да приемеш това за нормално, трябва а си или болен мозък, или гладко полиран мозък.

По-голяма гад от Човека няма. Все едно какви са подбудите.

Щом англичани и американци го правят, на тях им е позволено и простено. Те го правят само от "цивилизационни подбуди". В "защита" на човечеството.

Ох, да те хванат тебе талибаните, пък гледай как ще те "предразположат"

Много си се загрижил бе Веско, за моята скромна особа. Мен може да ме хванат и да ме пуснат. Но се пази теб да не хванат тези малко по-мургавите рейнджъри:)