Започва 40-дневният Рождественски пост

За вярващите това е време на смирение, молитви за пречистване от греховете, покаяние и прошка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Теорията на относителността е просто една формула,но дали. Всъщонст не баш така, формулата е нещо използвано от Бога и неговите слуги-Ангелите(същата формула) нещото което съдържа тази формула- прочетете всичко което е писал ап. Павел и всичко то сбито е формулаа на Аинщайн. Или казано иначе тя съдържа всичко което е описано в нещата които ап.Павел е писал.

в Евангелията когато Христос казва нещо, всяко Негово изречение е на Божии език и всъщност представлява 5 и повече страници на нашия земен език.

Защо винаги търсите да съпоставяте вярата със светската наука? Църквата е институция, която не е от този свят. Макар че православието например няма никакви противоречия с квантовата теория.

да това в поселдното ти изречение е напълно правилно! Браво!

аз не я съпоставям де, нали това казва че формулата за относителността и всичките писания на апостол Павел е едно и също нещо,казано по различин начини,това ми е идеята ако не забелязваш.

Уникален си :D

Думата "пост" има няколко значения, които са свързани в дълбочина, най-популярното е място, от което човек бди, пази... нещо. Другото е, свързано с храненето - такова хранене, което ти помага да бдиш, пазиш. А не както, когато се наплюскаш със свинско и винско, да захъркаш. Но понеже народът се е наял със свинско и винско, наиграл на чалга кючек, наевал... спи и хърка, а на "високите постове" във властта са се намъкнали мошенци и крадци, грабят с пот на чело, вече 75г., под прикритие на "строителство на комунизъма", "преход към демокрация", "карантина"...

Всеки пост (по календар ) Е дефакто Диктуван от Промяната на диетата, Целящ Съобразно и Здравословно Хранене. ..Включая Преход и/или Подготовка на организма. ——— Доста странно е Тиражирането на Чумата (2 век В.С.) , която Обезлюдила НашитеЗеми. Била 20 години. ...та ако НЕ спрем Сегашната Вече76иКусур Чума - ...

Именно сега е момента да си спомним как Бог създаде Небесата и Земята, а по неговата Земя от 18милиона години съществува плътски живот, Ангелите са станали на хора,появили са се жвиотни,дърветата вече не се движат и не реагират като хора(не ти подават плод като седениш до тях). Това не е Земята която Той създаде,това е най-горния кръг на ада(най-долния е в недрата).

А това ме сеща, може би това еспора навремето между царковистите и богомилите, богомилите казват че земята е на дявола, и сигурно са имали точно това предвид което казваш в последното си изречение, а царквата е спорила като се езащитавала с това дето в началото на коментара ти го казваш, природата е създаването на Земята, а след грехопадението е станала на дявола, е това ми се вижда над 100процента логично да ти кажа.

Църквата пренебрегва Библията, затова не мога да и дам особени уважения. Библията казва: Земята се върти около Слънцето, църквата е викала Слънцето се било въртяло около Земята. Библията казва света е създаден за епохи от по милиони години всяка-църквата за 7дни. Библията казва космонавтиката е псевонаука, църквата вика това е напредък за човека. Библията казва не подкрепяй държавата, тия си турили знамена по храмовете. Сега за тези дни дето е статията за постите,Писанието казва бъди веган а през поститте само пии вода, попчетата след нова година можеш да си хапваш месце.

Дай линк/ове към библейските текстове, защото преди това не може да ти се каже "браво".

Първо го питай коя "библия" чете. И как я чете.

Еми Библията която имат и поповете и която си е Хриситянската Библия и тя е.има два завета. 7-те големи епохи за Бога са 7дни(ккато това което за нас е ден,за буболечката е столетие). ако четеш буквално умаловажаваш Писанитео и богохулстваш. Като го четеш с разшифроване дори успяаваш да живееш дълго на някой остров. Напримр къде в Писанитео пиша за црквите(които не ги еимало тогава-отг. споменати са с различни термиви например с пророци).

Аз съм на строг пост 24/7 365 дни в годината.

Ако не върви с моливта, това е "диета", а не пост.

Добре както искате го наречете, имам предвид че съм винаги само на раситтелна храна,чай и сокове апрез постите без значение кои само на гореща вода.

Не е "както искаме", а както си е установено в езика, съответно, мисленето. А, иначе, е добре човек да намери собствения си баланс. Щото както казва и българската поговорка: "Прекален светец и Богу не е драг."

До най-долния ви коментар с поговорката, това не е никаква прекаленост,не бъркайте нещата, това е естествено състояние и режим, както знаете всеки според нивото си-още не съм Ангел за да го карам без храна и вода.

Бог с теб. Дано да ти е "естествено", демек, природно.

Навремето в Италия се появи един от Божиите служители с име Джердано Бруно, но езичниците го изгориха,ккато комунисттие преследват християни,те са си същите преследвачи де. Църквата от самото начало е езичеството от преди това, първоначалинте християни са били песледвани заради идеите което Бруно после е дал.

Продължава вече над 440 дни! Значи живея суперправедно и нямам проблеми.Остана ми сал един голям грях - още си позволявам да дишам и да търкам тротоарите.

Не това, което влиза през устата е мръсно, а онова, което излиза от нея. А

грехът на гордостта е коренът на всяко зло.

със спекулата в цената на зеленчуците. Християните у нас са повече, отколкото искаме.