БСК е срещу затвор за работодатели, неизплатили заплати

Работодателите също са потърпевши от кризата и няма работодател, който не желае да плаща на работниците си. Това заяви изпълнителният председател на Българската стопанска камара Божидар Данев, цитиран от “Фокус“.

Обратно в новината

Коментари - БСК е срещу затвор за работодатели, неизплатили заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Г-н Данев ! Вие сте един най-долнопробен махленски шмекер . Че и неумеятен . ----- Хей, Симеоне : -- ама тез бесекейците още ли лапат Наша Данъкоплатска Пара ?!

БСК да кажат колко фирми които имат да получават пари от държавата не са изплатили заплати на работниците си.Със сигурност ако се съпоставят двете групи / тези които имат да получават и тези които нямат да получават такива пари от държавата/ тези които нямат нищо общо с държавни поръчки имат да дават повече на работниците си.Както като цяло всички се крият зад кризата така и фирмите се оправдяват с неполучени пари от държавата.А тези депозити за големите лихви от къде са - бедния работник или пенсионер си ги внася ?

Защо да няма затвор? В другите държави как няма неплатени заплати? Защото там ако не плати заплати се разпродава имуществото и се обезщетяват работниците!

Имах си хас "бизнесът" да не е против...

Само така, мили роби ! Псувайте бизнеса, убийте предприемчивите и после... ще умрете от глад !

Няма такава държава. Затвор заради икономически фактори -- какво е следващото? Затвор, че не плащаш по 100 лв на ден на детето си? А тези от малцинствата дето не плащат осигуровки, а ползват ресурсите - тях какво ще ги правим?

да се разкарате, мутри, за да може нормалните хора в България да правят бизнес...

А има ли работодател, който желае да плаща на наетите работници и служители? Разбира се, че следва да се криминализаре, както е в Европейския съюз, където сме и ние от 2007 год., а и не само в ЕС.

Защото както държавата така и по-голямата част от бизнеса е мафиотски. Всеки си прави каквото си иска и цари пълно беззаконие. Явно някой има интерес от това.

общината не си е платила две поредни години за ремонта на улиците.кой е за затвора?

Нямало работодател, дето да не иска да плаща заплати :))) Слез на земята бе чичка :)) Ако изобщо вярваш на това, което казваш :) Почти всеки работодател се чуди как да прецака работниците си, като не им плаща 175% надница за работа в събота, както е по закон или 200% надница за работа на официален празник, чудят се какви глоби да измислят за да не ти платят пълната заплата....ТАКА ЧЕ ЗАТВОРА ЗА СЕЛЯНДУРИ ЕКСПЛОАТАТОРИ Е НЕЩО СЪВСЕМ В РЕДА НА НЕЩАТА !

председателя на Българската стопанска камара Божидар Данев, трябва да бъде поставен при условията на хората и тогава да се изказва така некомпетентно меко казано да.

Не се притеснявай! Като се изметат всички ДС "бизнесмени" ще дойдат истинските, дето плащат за работата и не перат партийни пари! Вакуум в бизнеса няма, драги!

Напротив трябва да се наградят.Те доказват на практика че сме овце трябва да бъдем стрегани.

Ако има запор и разпродажба на имуществото и банковите сметки на работодателя за неплатени заплати, няма нужда от затвор.

Само така "бизнесмени"! Не изплащайте заплати на служителите си, гаврете се с тях, дръжте ги да умират от глад и мизерия. Децата им ще избягат в странство, дъртите, дето им е късно за странство ще измрат и тук ще останат само циганите да ви работят.

"няма работодател, който не желае да плаща на работниците си" да да, няма :)

Робовладелсска нация. Див капитализъм. Работодателя или държавата трябвало да плащат?! Пълни ГЛУПОСТИ. С Бойко до получаването на 500 милионера, а държавата кучета я яли... НАШАТА програма е да сте роби и икономически имигрантианти, които си превеждат парите в България: Газ за строители; млади хора за европейски субсидии, българи за 150 мерцедеса; България за една ПАНЕЛКА - всичко за продан.

Абе какво се пените тука срещу бизнесмените! Отивайте да коментирате за бездомните кучета! Ама ха!

Чудя се пък що за работник ще бачка на някоя мутра за без пари Хахаа

Ами има и запор на банкови сметки и продажба на имущество. Защо се насажда мнение в обществото, че няма?

напълно съм съгласна, но с една добавка - не само сметките и имуществото на самия т.н. "бизнесмен", но и на цялото му семейство, на което той се е погрижил да прехвърли голяма част , ако не цялото имущество.

Има, има нужда от затвор! Сори ама не ви е виновна кризата! Има правила, вкарва се фирмата в несъстоятелност и работниците стават кредитори на фирмата, но май редът им е някъде по назад в сравнение с другите кредитори- лица имащи вземания от фирмата. Проблемът, е че пак някой не си гледа работата - търговецът е длъжен да се обяви в несъстоятелност при изпадане в неплатежоспособност под страх от наказателна отговорност! Питам, като не плаща заплати, т.е. това е срочно парично задължение на практика не пропуска ли да се обяви във фалит? А това май е наказуемо - има цяла глава в НК "Престъпления против кредиторите"!

Работникът на практика е КРЕДИТОР на робовладелецът (бизнеса) и трябва със съдия-изпълнител да си прибере заплатата С ЛИХВИТЕ от ЛИЧНОТО ИМУЩЕСТВО на бизнесменът БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ!!! А не с разни закончета престъпните богаташчета да се крият на 100 нива паричките и сметките си. Банките как могат да си вземат своето, Човекът-Работник - Тоя, който с Разума си държи подобно на Титан Света на превитите си Раменете, трябва да може 100 пъти повече.

Проблемът е в това, че държавата не направи нищо за обезпечаване на вземанията когато фирма има да взема или от друга фирма или от самата държава. От филма "Записки по българските възстания" научаваме че преди около 140 години по нашите земи в състава на търската империя е имало търговски съд, който се е занимавал и самосезирал точно по тия въпроси. В свободна България, 140 години по- късно и след като сме в ЕС няма подобно нещо

Не, че работодателите не желаят да плащат заплати,но след като платят за луксозни коли, почивки, парцалки и за силикон, просто не им остават за заплати.

Точно обратното - никой работодател не иска да плаща или ако плаща да е колкото е възможно по-малко! Все пак това е България! А думи от сорта на - "Искам да плащам повече на работниците си, но не мога." - е най-изтърканото клише!

" и няма работодател, който не желае да плаща на работниците си"- пълно е с такива работодатели! Правят се на губещи и още не знам какво си, но това с плащането на заплати им се бъка в здравето. Винаги правят сметка как да се скатаят.

За първи път чувам затвор за юридическо лице. Работодателите са фирми, а не физически лица. Можеш да ги съдиш, ама да вкараш фирма в затвора ми е много интересно как ще стане. Подобно предложение могат да дадат само юридически неграмотни люде. Затвор може да има евентуално, ако работодаделят е ЕТ, макар че и това е пълна глупост.

Много са.....има един Мишков се казва още не е изплатил заплатите на моряците ,даваха го и в господари на ефира,явно има здрав гръб и не го е страх от никой,егати държавата.........

Аз съм работодател. 18 човека. Имам свършена работа и издадени платежни документи към държавата за над 100 000 лева. Държавата не плаща. Без обяснения и без забележки както към количеството и качеството на свършената работа, така и към представената документация. Просто не плащат и това си е. Но продължават да поръчват. И ние бачкаме. Изчерпих всички налични финансови запаси и сега се принудих да взема кредити, за да плащам заплати. Ако продължат да не плащат - ще фалирам, при положение, че всъщност на теория имам достатъчно вземания. И сега - какво, да ме вкарат в затвора, защото чиновниците си клатят краката???

Значи работодателя може да консумира труда ми и ако иска,може да ми плати,също колкото иска.Аз не мога консумирам хляб,,без да си го платя.Каква е тази пазарна икономика г-н Данев.При това положение какво ще го накара този работодател да използва ефективно работната сила-нищо. Тогава има да чакаме да се повиши производителността на труда и заплатите да доближат европейските.Иначе всеки може да е работодател,особенно ако са му подарили другарчетата заводчето.

Прав си.. много си прав.От Турските търговци и политици можем само да се учим. Все повече се приближава ДПС до властта в тази страна - с такива кретени в последните 22 год.които се изредиха във София,май от догодина ще празнуваме и байрямите.

Всички работодатели който не плащат са за затвора!!!

На този защо му дават възможност да се изказва.Умръзнаха ми излишните му коментари

И защо казвате не съдите поръчкозаявителя ?!

М....ка ви мръсна.

При този съд в момента това е безпочвено - пробвано е - не става освен ако не снесеш пачка там където трябва

подкрепям те напално!!!

Ами като е така що не станеш работодател? Няма да ти използват труда, ти ще решаваш дали ще даваш заплата , ти ще решаваш кога да я даваш.

А има ли работник, който да не се скатава от работа щом не го наблюдава работодателя? А има ли такива работници, когато я карат през пръсти при всеки удобен случай? Разбира се, че има. Мечтата на всеки работник е да не работи, но за по голяма заплата и привилегии.

Абе то има, но някак повече си остава на книга този запор. Въпросът е да бъде ефективен...

Докато ни лъжете, че заплащането е "добро" ще ви казваме, че работим "добре". Като теб пишман работодателите са с нагласата "давам 400 лв на месец, навсякъде дават толкова". Я давай 1000-1500 и да видим дали някой ще си позволи лукса да лъже като знае, че за същата работа ще вземе 2 пъти по-малко. И такива пишман работодатели като теб редовно слагат глоби на работниците си, докато са забравили какво е то това материален стимул.