БСК е срещу затвор за работодатели, неизплатили заплати

Работодателите също са потърпевши от кризата и няма работодател, който не желае да плаща на работниците си. Това заяви изпълнителният председател на Българската стопанска камара Божидар Данев, цитиран от “Фокус“.

Обратно в новината

Коментари - БСК е срещу затвор за работодатели, неизплатили заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

как ще ми обясни този другар че евгения баневица кара кола за един милион което е напално излишно а не е платила на работниците или митко сабев има вила за 2,5 млн евро в швеицария а далжи пари на работниците си и много други помияри в бг затова конфискация на богацтвата им а те са незаконни и да се разплатят с работниците затова в бг никои не обича богатите защото са крадци и с 20 души охрана защо им е нужна защото ги е страх от хората или от дриги фалшиви богаташи не знам тук в америка някои от богатите да има такава охрана а познавам доста такива

Нали гарван гарвану..... Та така. А какво предлага "БСК", бе, др. ДаЙнев? И Ви имахме за що-годе разумен човек досега. Бо-оже, колко фалш и мъка има по тоя свят, Боже-ей!

Другарите от БСК, бивши активни чбенове на БКП, преживяха невероятна метаморфоза. Опитите на подобни типове да се преквалифицират в капиталисти доведе до отвратително явление - призиви да бъде разрешено на бизнеса да не плаща работни заплати. Да се работи по 12 чесе на ден, без възнагражданеи дори за един хляб. Реакционна дясна България се самозабрави и се превръща в чудовище, каквото винаги и било. В опора на един дивашки неопределен обществен строй, толериращ лумпените и откровените бандити, в рай на мафиотите, фашизоидите и жадуващите за кървави бани негодници. И ако народът не се събуди и не организира за отпор, ни чака нещо страшно.

Ти си ги наемаш такива колега а и кой знае как им плащаш. Плащай им добре и те ще работят защото ще имат стимул да работят. В българия 800лв заплата всеки месец ми се бавеха,задаржаха с какви ли не лъжи и оправдания. Е как да си доволен и да ти се усмихвам след като съм на крачка да ми спрат тока или изритат от апартамента защото работодателя ми не ми е платил навреме. Как в чужбина работодател ми плаща навреме, плаща ми допълнитрлно ако остана след работа + бонус ако си преизпълня плана на време, така че колега от какво да се оплаквам аз се гордея че работя за CISCO Systems.

Българският работник е най-мързеливият, най-некадърният, най-неталантлив и най-голям мърляч и кръшкач в света. Но пък най-устат. И най-голям бабаит. Прави-струва, все бута нещата към революция - чорбаджиите в затвора, конфискация на имуществото и раздаване БЕЗПЛАТНО на пролетариата. Това упражнение вече го правиха в 1917 година в СССР и в 1944 в България. Резултатът е известен, но добре забравен. Сега историята се повтаря отново. Само че никой не се замисля като тикнат бизнесмените в затвора, цървулите какво ще ми ядат?

Щом твоите работници са такива,значи и ти си такъв.Моите не са.И не се изказвай за историята,защото това е друга бира.

А защо ли, в чужбина българският работник не е мързелив, некадърен, мърляч, кръшкач? А ми сигурно защото тамошните работодатели (чорбаджии) не гледат само личната си печалба и фамилен просперитет, а и този на своите работници. Защото ако те не произведат, той ще печели на Муро К..ро.

Изплатих всички заплати на 70 души работници и веднага след това ги съкратих. Повече бизнес в България? Нееее. Чао.

Ал

Фокуса пак се измества. Кому е потребен затвор за работодателя? А как ще затвориш собствениците на едно АД? Те може да са хиляди! Истината е работниците да не са последната дупка на кавала при дължими и не-изплатени заплати, а да се обезщетяват с предимство пред другите кредитодатели на предприятието. И да могат лесно да направят запор на сметките на предприятието.

Работниците да направят лесно запор на сметките!!!??? А след като успеят да фалират предприятието, поставяйки го в невъзможност да работи, какво ще им предложите? Ще им предложите ли работа? Ще им решите ли проблемите в дългосрочен план? С подобни мерки ще бъде задушено предприемачеството и няма кой да осигурява работни места. Проблемът може да се реши с адекватна държавна политика и регионална програма за развитие, която да стимулира инициативните и предприемчивите, а не да търси начин да убива бизнеса.

Ал

Миличък, Има много начини да се набавят оборотни средства. Има например банки, на които това им е работата. Банките обаче оценяват доколко е жизнеспособен един бизнес преди да му отпуснат кредит... Със сегашното законодателство най-лесно и евтино оборотни средства се осигуряват от неплатени работни заплати. Това превръща работниците в неволни кредитодатели, в много случаи на един вече умрял бизнес. Това трябва да се промени. Не може така - насила.

"Работодателите също са потърпевши от кризата и няма работодател, който не желае да плаща на работниците си. Това заяви изпълнителният председател на Българската стопанска камара Божидар Данев, цитиран от Фокус" И от де на де ще му бачкаме на великият бг. бизнесмен, частника без пари?? Направо за робовладелци се взехте тъпанарите! Я фалит и да идва друг, а вие в дранголника за дългове!

Като разбираш толково много и даваш препоръки за фалиране на работодателите, защо не се опиташ да станеш работодател. Предполагам, че не ти стига сивото вещество за тази работа. Ще си стоиш от другата страна на бариерата, ще си плюеш, ще си бъдеш "тъпанар" и за съжаление няма да успееш да разбереш, че не могат всички работатели да бъдат окачествявани като робовладелци, както и не могат всички работници да бъдат окачествени като "тъпанари".

Намери се новия враг на народа- работодателя. Довчера се оплюваха докторите, после зърнарите, после миньорите, производители, търговци. Да не забравяме майките, болните и пенсионерите. Сега работодателите. Нищо, че държавата не се разплаща с бизнеса. Нищо, че държавата се опитва по всякакъв начин да изстиска всеки, който е рашил да изкарва прехрана не само за своета семейство. Колко хора останаха на улицата заради тъпите правителствени решения и грешна политика? ИОли това не е важно? Важно е все да търсим вина в някой друг, не в себе си. Само, че така каккто я подкараха с криминализирането, няма да остане българин извън затвора, освен НЕГО.

Нима `работодателите`, за които е напърчил знамената др. Данев са все доставчици на Държавата ?! ... То не за друго си позволявам да Ви/ви питам -- ами просто защото ако е така, то Въпросът става хептен дебел .

Нели мозъка ти е промит напълно. Има хиляди средни и дребни предприемачи, които си разбират от работата и се мъчат заедно с работниците си в тази криза. Познавам едно момче със строителна фирма - чете дълго тези глупости, закри фирмата, прати всички на борсата да ги храни Тотю и замина на Малдивите. Дали ще вирее там не знам, но ще си живее живота за разлика от тъпите форумци.

Господа, няма затвор за незаплащане на договорения труд, защото няма договор за покупка на труд. Трудовите договори не уреждат купуване на труда, а и по социалистическите разбирания нито трудът е стока, нито работното време, а то пък не е на наемните служители - "работниците", а на "предприятието". Дори според Медународната организация на труда! В трудовите договори няма неустойки и лихви за просрочено плащане, защото няма покупка. Соц-идиотизмът стига до там, че има пазар на труда без законно определена стока "труд"! Работодател не може да бъде нито съден, нито затворен по соц-договор - може по капиталистически договор. "Социализмът е продължение на феодализма" и "... е реакция на прогресивния строй - капитализма". Ще скрия автора на цитата от самомообявяващите се за социалисти и комунисти, та ако питат - да ги ударя с него по лъжливите надвратни кухини. Социализъм няма човешко лице, а само човекоподобна маска криеща зверщината му.

работодателите щели да се изнесат от българия? да се изнасят! искам да видя къде ще отидат - някои да им работи качествено за тези пари. за тези пари по света ще намерят само неграмотни.

Я да не разчитаме толкова, че ще се махнат доброволно, а да ги изритаме за не спазване на трудовото законодателство!!

Предлагам една стратегия, каквото каже този Данев, управляващите да правят обратното. До следващите избори, ще имат абсолютно мнозинство.

М....ка ви мръсна.

Много объркана история!Дано не е началото на нещо неконтролируемо.Шменти капели!

На този защо му дават възможност да се изказва.Умръзнаха ми излишните му коментари

Всички работодатели който не плащат са за затвора!!!

подкрепям те напално!!!

Прав си.. много си прав.От Турските търговци и политици можем само да се учим. Все повече се приближава ДПС до властта в тази страна - с такива кретени в последните 22 год.които се изредиха във София,май от догодина ще празнуваме и байрямите.

Значи работодателя може да консумира труда ми и ако иска,може да ми плати,също колкото иска.Аз не мога консумирам хляб,,без да си го платя.Каква е тази пазарна икономика г-н Данев.При това положение какво ще го накара този работодател да използва ефективно работната сила-нищо. Тогава има да чакаме да се повиши производителността на труда и заплатите да доближат европейските.Иначе всеки може да е работодател,особенно ако са му подарили другарчетата заводчето.

Аз съм работодател. 18 човека. Имам свършена работа и издадени платежни документи към държавата за над 100 000 лева. Държавата не плаща. Без обяснения и без забележки както към количеството и качеството на свършената работа, така и към представената документация. Просто не плащат и това си е. Но продължават да поръчват. И ние бачкаме. Изчерпих всички налични финансови запаси и сега се принудих да взема кредити, за да плащам заплати. Ако продължат да не плащат - ще фалирам, при положение, че всъщност на теория имам достатъчно вземания. И сега - какво, да ме вкарат в затвора, защото чиновниците си клатят краката???

И защо казвате не съдите поръчкозаявителя ?!

При този съд в момента това е безпочвено - пробвано е - не става освен ако не снесеш пачка там където трябва

Това действие е точно насочено срещу дребните риби - нямаш пари - оттегляш се от средата и друг по-голям от теб идва и ти взема парите. Добре дошли в Абсурдистан. Вместо да се закриля дребния предприемач (защото малкия бизнес е двигателя на икономиката) тук се прави точно обратното - закрилят се големите играчи и картелите. То няма друг начин, Ако някой посмее да им се опълчи ще го намерят в някоя канавка - затворен цикъл без изход.

Господине, пишете "Аз съм работодател. 18 човека. " Във второто Ви изречение няма ни подлог, ни сказуемо. Нарочно е, умно е! Не твърдите, че сте 18 човека, Вие ги имате, но Ви е неудобно да го напишете. Защото не сте работодател - направили са Ви феодал в 21 век. А държавата не Ви плаща не "защото чиновниците си клатят краката" (както твърдите), а защото е феодална държава. Затова тя и Вас прави на феодал, и то на васал, а не Ви се ще да е така. И на 18-те не им се ще. Познайте какво трябва да измислите. Вече сте 19, заедно с крепостните...

Много са.....има един Мишков се казва още не е изплатил заплатите на моряците ,даваха го и в господари на ефира,явно има здрав гръб и не го е страх от никой,егати държавата.........

За първи път чувам затвор за юридическо лице. Работодателите са фирми, а не физически лица. Можеш да ги съдиш, ама да вкараш фирма в затвора ми е много интересно как ще стане. Подобно предложение могат да дадат само юридически неграмотни люде. Затвор може да има евентуално, ако работодаделят е ЕТ, макар че и това е пълна глупост.

Юридическите лица карат коли, ходят на екскурзии, ползват всички екстри без ддс, но не могат да бъдат затваряни. Много интересна логика, напълно в юридически стил! От много юристи и икономисти (особено един с очила) сме на това незавидно място, топим се и боледуваме.

Ти думата директор да си я чувал случайно???

Ни съм икономист, ни съм юрист, Колега . Но Вашият коментар ме накара да си поотворя Книгите ; Да Ви кажа ли колко ( И какви ! ) съм ги сложил там, където им е мястото ?!

" и няма работодател, който не желае да плаща на работниците си"- пълно е с такива работодатели! Правят се на губещи и още не знам какво си, но това с плащането на заплати им се бъка в здравето. Винаги правят сметка как да се скатаят.

Точно обратното - никой работодател не иска да плаща или ако плаща да е колкото е възможно по-малко! Все пак това е България! А думи от сорта на - "Искам да плащам повече на работниците си, но не мога." - е най-изтърканото клише!

Ами като е така що не станеш работодател? Няма да ти използват труда, ти ще решаваш дали ще даваш заплата , ти ще решаваш кога да я даваш.

Проблемът е в това, че държавата не направи нищо за обезпечаване на вземанията когато фирма има да взема или от друга фирма или от самата държава. От филма "Записки по българските възстания" научаваме че преди около 140 години по нашите земи в състава на търската империя е имало търговски съд, който се е занимавал и самосезирал точно по тия въпроси. В свободна България, 140 години по- късно и след като сме в ЕС няма подобно нещо

Работникът на практика е КРЕДИТОР на робовладелецът (бизнеса) и трябва със съдия-изпълнител да си прибере заплатата С ЛИХВИТЕ от ЛИЧНОТО ИМУЩЕСТВО на бизнесменът БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ!!! А не с разни закончета престъпните богаташчета да се крият на 100 нива паричките и сметките си. Банките как могат да си вземат своето, Човекът-Работник - Тоя, който с Разума си държи подобно на Титан Света на превитите си Раменете, трябва да може 100 пъти повече.

Има, има нужда от затвор! Сори ама не ви е виновна кризата! Има правила, вкарва се фирмата в несъстоятелност и работниците стават кредитори на фирмата, но май редът им е някъде по назад в сравнение с другите кредитори- лица имащи вземания от фирмата. Проблемът, е че пак някой не си гледа работата - търговецът е длъжен да се обяви в несъстоятелност при изпадане в неплатежоспособност под страх от наказателна отговорност! Питам, като не плаща заплати, т.е. това е срочно парично задължение на практика не пропуска ли да се обяви във фалит? А това май е наказуемо - има цяла глава в НК "Престъпления против кредиторите"!

Чудя се пък що за работник ще бачка на някоя мутра за без пари Хахаа

Абе какво се пените тука срещу бизнесмените! Отивайте да коментирате за бездомните кучета! Ама ха!

Робовладелсска нация. Див капитализъм. Работодателя или държавата трябвало да плащат?! Пълни ГЛУПОСТИ. С Бойко до получаването на 500 милионера, а държавата кучета я яли... НАШАТА програма е да сте роби и икономически имигрантианти, които си превеждат парите в България: Газ за строители; млади хора за европейски субсидии, българи за 150 мерцедеса; България за една ПАНЕЛКА - всичко за продан.

"няма работодател, който не желае да плаща на работниците си" да да, няма :)

Не, че работодателите не желаят да плащат заплати,но след като платят за луксозни коли, почивки, парцалки и за силикон, просто не им остават за заплати.

Ако има запор и разпродажба на имуществото и банковите сметки на работодателя за неплатени заплати, няма нужда от затвор.

Ами има и запор на банкови сметки и продажба на имущество. Защо се насажда мнение в обществото, че няма?

Абе то има, но някак повече си остава на книга този запор. Въпросът е да бъде ефективен...

напълно съм съгласна, но с една добавка - не само сметките и имуществото на самия т.н. "бизнесмен", но и на цялото му семейство, на което той се е погрижил да прехвърли голяма част , ако не цялото имущество.

Напротив трябва да се наградят.Те доказват на практика че сме овце трябва да бъдем стрегани.

председателя на Българската стопанска камара Божидар Данев, трябва да бъде поставен при условията на хората и тогава да се изказва така некомпетентно меко казано да.

Нямало работодател, дето да не иска да плаща заплати :))) Слез на земята бе чичка :)) Ако изобщо вярваш на това, което казваш :) Почти всеки работодател се чуди как да прецака работниците си, като не им плаща 175% надница за работа в събота, както е по закон или 200% надница за работа на официален празник, чудят се какви глоби да измислят за да не ти платят пълната заплата....ТАКА ЧЕ ЗАТВОРА ЗА СЕЛЯНДУРИ ЕКСПЛОАТАТОРИ Е НЕЩО СЪВСЕМ В РЕДА НА НЕЩАТА !

Напълно подкрепям и съм съгласен!

общината не си е платила две поредни години за ремонта на улиците.кой е за затвора?

Защото както държавата така и по-голямата част от бизнеса е мафиотски. Всеки си прави каквото си иска и цари пълно беззаконие. Явно някой има интерес от това.

Колкото народа е по-беден, толкова по-лесно се управлява.

А има ли работодател, който желае да плаща на наетите работници и служители? Разбира се, че следва да се криминализаре, както е в Европейския съюз, където сме и ние от 2007 год., а и не само в ЕС.

А има ли работник, който да не се скатава от работа щом не го наблюдава работодателя? А има ли такива работници, когато я карат през пръсти при всеки удобен случай? Разбира се, че има. Мечтата на всеки работник е да не работи, но за по голяма заплата и привилегии.

Анколоу

Докато ни лъжете, че заплащането е "добро" ще ви казваме, че работим "добре". Като теб пишман работодателите са с нагласата "давам 400 лв на месец, навсякъде дават толкова". Я давай 1000-1500 и да видим дали някой ще си позволи лукса да лъже като знае, че за същата работа ще вземе 2 пъти по-малко. И такива пишман работодатели като теб редовно слагат глоби на работниците си, докато са забравили какво е то това материален стимул.

Няма такава държава. Затвор заради икономически фактори -- какво е следващото? Затвор, че не плащаш по 100 лв на ден на детето си? А тези от малцинствата дето не плащат осигуровки, а ползват ресурсите - тях какво ще ги правим?

Само така, мили роби ! Псувайте бизнеса, убийте предприемчивите и после... ще умрете от глад !

да се разкарате, мутри, за да може нормалните хора в България да правят бизнес...

Не се притеснявай! Като се изметат всички ДС "бизнесмени" ще дойдат истинските, дето плащат за работата и не перат партийни пари! Вакуум в бизнеса няма, драги!

Само така "бизнесмени"! Не изплащайте заплати на служителите си, гаврете се с тях, дръжте ги да умират от глад и мизерия. Децата им ще избягат в странство, дъртите, дето им е късно за странство ще измрат и тук ще останат само циганите да ви работят.

Ама се сте ги сгуйнячили едни-такива ; Извинете !

Имах си хас "бизнесът" да не е против...

Защо да няма затвор? В другите държави как няма неплатени заплати? Защото там ако не плати заплати се разпродава имуществото и се обезщетяват работниците!

БСК да кажат колко фирми които имат да получават пари от държавата не са изплатили заплати на работниците си.Със сигурност ако се съпоставят двете групи / тези които имат да получават и тези които нямат да получават такива пари от държавата/ тези които нямат нищо общо с държавни поръчки имат да дават повече на работниците си.Както като цяло всички се крият зад кризата така и фирмите се оправдяват с неполучени пари от държавата.А тези депозити за големите лихви от къде са - бедния работник или пенсионер си ги внася ?

Г-н Данев ! Вие сте един най-долнопробен махленски шмекер . Че и неумеятен . ----- Хей, Симеоне : -- ама тез бесекейците още ли лапат Наша Данъкоплатска Пара ?!