Коментари - Бизнесът: Заплати не се вдигат с директива | Днес.dir.bg

Бизнесът: Заплати не се вдигат с директива

Преговорите за ръста на заплатите трябва да се водят между браншови, работодателски и синдикални организации, смятат Българската стопанска камара и Българската търговско-промишлена палата.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът: Заплати не се вдигат с директива | Днес.dir.bg

Коментари

много фалити трябва да има у нас,за да се почне всичко на чисто.не може в нормална страна да си собственик на квартално магазинче,да имаш 3 продавачки,на които държавата плаща половината заплата от схемата за временната заетост,да караш 2 скъпи коли,а жена ти по цял ден да ходи по козметици,без да пипне нищо в тоя мага зин!никъде го няма това,никъде!

Точно така е,пич!тук в чехия цялото семейство е впрегнато в подобно магазинче,денонощно са там,бачкат като луди!Нямат нито една работничка,бачкат си сами и най-интересното е,че всички си мечтаят за някаква работа на сигурна и постоянна заплата))))А у нас щяха да останат под пари,но нашата пазарна икономика я има само у нас,при нормална икономика всички са фалирали до месец

май някой завижда

ЛЪЖА! Първо бизнес няма - бизнес без производство не е бизнес а алъш-вериш и далавера. ВДИГАНЕ НА МИНИМАЛНА РАБ.ЗАПЛАТА И МИН. ПРАГОВЕ И - ЕТО ТИ ДИРЕКТИВА!

точно бизнес се нарича това,което нищо не произвежда,а генерира милиони приходи.сори,пич,но това е вестоката истина по цял свят.да са ти познати имената на сорос и тем подобни,те са знамената на съвременния капитализъм вече.уважават не този,който произвежда,а този,който с няколко ловки,полузаконни гешефта прави милиони.не случайно измислената професия консултант стана по-пимамлива и от адвокатството.живот....

И пълна некомпетентност!!! Заплати се вдигат СЪС ДИРЕКТИВА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО! В белите държави има социален минимум обвързан с минималната заплата! Които не може да си позволи да плаща- да назначава жена си! Не може тука прага на оцеляване да е 600 лв на месец на човек, а тои да ни определя минимална заплата 240!! Аман от демагози!! Да се махат!!

ще стане и със стачки.Свърши вече безропотното вегетиране.Идва Коцето Подкрепата със сопата.

Много ми е чудно само как държавните административни циреи ще си получават заплатки и пенсийки след още 5-10 години, като няма да има откъде да се вземат тия пари... Във все по малко оставащите частни фирми или не се плащат осигуровки, или са минимални...

Защо трябва да се сьрдим на американския посланник-та той казва самата истина,а нас ни боли.

ТО пьк един "БИЗНЕЕЕЕЕС", в Бьлгария да ти "УМРЕ КОНЯ ОТ ГьДЕЛ".

Напротив, всички доказателства са, че в България няма дург начин освен с директиви и заповеди.За съжаление в България не може да съществува чисто пазарна икономика. Милтън Фридмън да си завре книгите отзад. Кейнс, Маркс и Дън СЯо Пин трябва да са нашите шаблони.Бизнесът няма да си мръдне и пръста, защото му е изгодно да плаща ниски осигуровки и ниски заплати, да извлича луди печалби. А защо министрите ни са такива охлюви, не мога да кажа. Рязко трябва да се повиши минималната работна заплата,а влияещите се от нея фактори в държавния сектор може да се замразят със закон от 1 член. Повишената граница ще вдигне вноските в НОИ,НЗОК, данъците, ще повиши заплатите на работещите и ще намали бомбастичните проценти печалби на капиталистите до нормални и умерени печалби.И тези последните да спратя да мислят, коя туристическа дестинация да посещават зиме и лете, за яхти, бентлита и самолети, хотели и дворци, а да споделят трудностите с останалите българи, които се топят с всяка година точно заради ниските доходи и липсата на работа. Всичко младо бяга в чужбина да пълни чужди пенсионни фондове.

Прав сте. Нашите бизнесмени, с малко изключения са все "бивши". А те, в условията на политически, стопански и финансов конфорт, с гарантиран пазар на низкокачествената продикция не можаха или не искаха да се справят и се провалиха, та сега ли ще се съгласят доброволно. Насила, с директива, иначе няма как, защото ние стачки няма да вдигнем. А и те имат опит с "вдигането на седянките"...

коМфорт...

хора не разбрахте ли че докато има така наречени икономически университети които да бълват и откриват хора способни да мамят с угодно направените счетоводни закони 90% от ас ще си дават живота и здравето на останалите 10% мухльовци докато не останат само мухльовците... стойте в БГ и дерзайте

Така е, заплати не се вдигат с директива, но и не се държат "замразени" умишлено с тайни междубраншови споразумения.

Пак , се изцепих яко , а - найс направо - голем съм ве уей ??

Ех, ех.... хубаво си беше по байтошово време - работа имаше и заплатите стигаха за всичко. Грижи нямаш. А сега - работа и пари - само това ни занимава. Е, от това ли се състои живота само? Ех...!

Ако държавата се грижи да има истинска пазарна икономика, истинска конкуренция в бизнеса, без картели и монополи, тогава и цените ще са по-нормални и добрите работници, професионалисти и специалисти ще са добре платени. Ето това може да направи държавата, но не го прави, защото политиците са подставени лица на разни мутро-мафиотски интереси. Държавата може да влияе върху бизнесклимата и пазара на труда в страната. А нашите т. нар. бизнесмени - разни комунета и свързани с тях мутрафони, понеже толкова им стигат възможностите, печелят най-вече на базата на далавери и ниски заплати за служителите си. Те не се интересуват от това да задържат специалистите си, защото бизнесът им е гарантиран на феодален принцип и е без значение колко и какви специалисти ще имат, как ще им плащат и т.н. Важното е те да трупат милиони, а работниците....кучета ги яли, за тях пари няма, ако един не иска, друг ще го смени..... какво тук значи някаква си личност?

ПОПИТАЙТЕ ГЕРМАНЦИТЕ, КАК ТЕ ОПРЕДЕЛЯТ МИНИМАЛНИТЕ СТАВКИ.

при тези съкращения на хора какви заплати да се увеличат бе министре много си прост.харата се молят да не ги съкратят ти говориш за увеличение на заплата хахахахаха

то на практика вече започна да няма никаква разлика между това дали работиш или си съкратен - и в двата случая не получаваш никакви пари. Десетки хиляди са вече работниците у нас, които се оказва, че ходят на работа месеци наред без да им бъде заплащано, а милиони са тези, които работят в частния бизнес за заплати, колкото е месечното обещетение от бюрата по труда за безработни. Ти драги, понеже звучиш като типичния роден "честен и работлив" бизнесмен, колко осигуровки и данъци скри от държавата откакто въртиш некачествения си бизнес?

А ЗАЩО ДА ГИ ПЛАЩА ДАНЪЦИТЕ?! За да има геврека още пари за магистрали ли? Или да може да прати още един кораб да води чужди войни??

Защото като плати всичките разходи(камъни) за него не остава или остава но не достатъчно за усилията и нервите които полага един бизнесмен да прави бизнес в БГ.Ти защо не работиш за слава А?Всеки си цени труда и като е търговец не полага труд ли какво?Даже е по отговорно и изнервящо НО си казваш поне да си заслужават парите-нервите.Ако няма капитал накрая на месеца търсиш легални и нелегални начини ЯСНО.Лесно ти е ако бачкаш в завод,като удари 5 и не те интересува нищо обаче директора или собственика дали работят само до 5,ако стане авария или др.инцидент теб ли викат?Когато си в часния сектор и си отговорен работиш(не само физически труд) 20 часа от 24ч.Ти ли ходиш в общини и др.институции да се бориш с чиновници и бюрокрация А? Ясна ли ти стана картината на търговеца в БГ!!!

върнаха ни в 19-ти век при дивашкия капитализъм!

в булгария няма бизнес.. има едни боклуци мафиоти които тормозят хората да робуват като роботи.. а американските и европеиски бизнесмени тормозят азяци и африканци и се отнасят по зле с тях отколкото с кучета.. над 90% от бизнесмените са за убиване

Трагични сте

отишъл тотю да се МОЛИ ПАК на нек'ви по стиснати и от него, дянков и борисов взети заедно да увеличат видиш ли с десет лева минималните заплати, които плащат на работниците си/ Ало тия кретени от всички наши министерства НЕ РАЗБРАХА ЛИ ЧЕ В БГ НЯМА и НяМА И ДА ИМА НИКОГА ТАКОВА НЕЩО КАТО ЧАСТЕН БИЗНЕС. Тука това е феодализъм, престъпничество, далавери, злоупотреби с работници и закони, крадене на ДДС, укриване на доходи, фиктиви трудови договори за по 100 лева заплати на месец, супер некачествени услуги, мамене и обиране на клиенти със 100-кратно завишени услуги и т.н.... С една дума тоя, като вие го наричате, "бизнес" в българия е една чисто криминална сфера и не само, че не подпомага държавата , но и системно я ощетява, мами и ограбва по всички възможни начини , за които може да се сетите. А работниците в повечето частни сфера са си живи роби.

Пък аз не мога да разбера кой се хваща на тези работи и се съгласява да разписва формалните договори за по 100 лв, щом има такива хора, както твърдиш, значи за тях това е изгодно-устройва ги по някакъв начин, иначе няма да ги има такива, не е ли така?! Всичко си зависи от нас самите и не разбирам защо все някой друг ни бил виновен, че ние сами си го правим това. Така че, докато има говеда - ще има и касапи, това е положението!

Защото ти показват вратата! И когато вече си обиколил доста врати, започваш да осъзнаваш къде живееш.

Едно време по комсомолските бригади командирите имаха един призив "Другари, дайте да дадем!" И другарите призовани даваха, а командирите се ушумоляваха... Те даваха само крилатите апели. Сега виждам поредното "Дайте да дадем" : само че от правителството, но то нито дава надбавките към заплатите, нито създава възможности тези пари да бъдат изкарани, та дадени и само демонстрира неинформираността си по отношение на положението. Имам за контрагенти множество малки фирми. До едно време се държаха, но полека-лека изпосъкратиха доста от персонала си колкото да поддържат минималната си дейност. Всички се оплакват и от свит оборот и от дългове на техни контрагенти към тях. Достатъчно е да се разходи човек в централните части на големите градове за да види колко много помещения за офиси и магазини стоят празни и търсят наематели.

Ал

Правителството НЕ може да създаде условия за бизнес, даже напротив - влошава ги. Няма бизнес - няма работа - няма заплати. Просто е. Само не разбрах толкова ли са безпомощни, че го удрят на молби?

Това е дивият капитализъм. Няма на кого да се сърдите - искахте го...

Абе той от неговата гледна точка си е съвсем прав Това ще доведе до увеличаването на данъците за осигуровки , така ще има повече пари за стотиците хиляди държавни и общински служители В тази държава , в момента всеки който се занимава с частен бизнес е глупак , друго си е държавна службица Работата е по 8 часа /кога дойде и по малко/ , не повече , осигуровките балъците с данъците ти ги плащат , почивката ти е сигурна , не носиш никаква отговорност , каквото откраднеш ти е добре дошло към заплатката Няма извънредна работа , празниците са ти почивка винаги , работиш задължително 5 дена Отпусчицата можеш да я водиш за болничен , ако може да се плати Няма държавен служител който би напуснал доброволно , не зависимо колко реве

Да ви е правило впечатление, че има суперлуксозно обзаведени ресторанти, вътре цените по-високи от лукс ресторантите на Запад, от години стоят празни, и въпреки това не фалират? Пребройте ги и веднага ще получите отговор на въпроса защо сме на този хал и най-вече - кои са движещите сили на икономиката...

Всички искаме пари, ама като стане дума за работа-много хора се скатават, а както каза Христо Стоичков, за да искаш - трябва и да се потрудиш, иначе не става, това с безплатния обяд го няма отдавна в менюто. А синдикалистите като го говорят това да вземат те да го плащат или да вземат да помислят преди да говорят глупости. В държава без бизнес и производство, няма как да се вдигнат заплатите, може да го има само обратния процес, така че продължавайте да мечтаете на воля...

Ами драги мой,има хора дето си скъсват задника от бачкане и накрая пак нищо не им дават господата "бизнесмени". Затова тук трябва държавата да се намеси. Не може да работиш няколко професии едновременно и да получаваш за тях 1 заплата, да работиш над 10 - 12 часа на ден и да не ти се плаща извънредния труд, да работиш в почивните дни и пак да не ти се заплаща!!!

Не искам да се фукам. На фиша за заплатата ми пише (след приспадане на данъците таксите и всичко останало) 1495.00 €. За толкова съм успял да се продам сам. Ако някой може да ме продаде по-добре или знае как да изкара от мен повече - да плаща и да заповяда.

Много вярно и на място! Не е фукане! Ако някой с три висши работи за 300 лева си е негов проблем! Всеки знае какво пише в трудовият му договор преди да го разпише! И израза "за толкова успях да се продам" е много правилен, защото отивайки на интервю си "продаваш" знанията и уменията! Най-голямия проблем на този народ е, че е съставен от продавачи и бармани! Еми да, там 300 лева е нормална заплата!

300 лева е нормална заплата само за България. Въпросите бармани и прочие в други държави взимат доста повечко...

За данъците - разбирам. Под всичко останало вероятно се крият осигуровки, но ми е интересно какви са тези такси, които начисляват във фиша ти.

абе тези хора подиграватли се с нас? маи ще трябва една лека револуця *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Преговорите за заплати все повече се водят на чужди езици. За жалост и в българската политика.

Какво значи български бизнесмен?Такова животно няма,естествено.Това е един малоумен простак,грозник и некадърник,който злато да копа,пак ще загуби!Само един пример ще дам-спукания лайнен балон със строителството...плюс празните хотели...списъкът може да е до безкрай!Какво разбира довчерашния пъпчасал двойкаджия,повтарач и аутсайдер от бизнес?Комсомолското активистче,гушнало смело крадените от мама и тате партизански и яташки пари,или взело руски КГБ-ейски такива,смело се впуснало в бизнес.Отворило ферма за змии,за гъби,за охлюви....довчерашни дюнерджии и кебапчии с основно образование отворили ПЛАНИНСКИ ХОТЕЛИ НА МОРЕТО и МОРСКИ ХОТЕЛИ В ПЛАНИНАТА.!ДУХАЙТЕ СУПАТА ПРОСТАЦИ.В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ДОЙДАТ ВСЯКАКВИ ЧУЖДЕСТРАННИ БИЗНЕСМЕНИ...И руснаци,и турци,и американци,и германци,и французи,и англичани,и италианци,и евреи,и араби...само вас няма да ви има-измет нещастна,алчна,крадлива и некадърна!

Аз пък искам да няма едри български бизнесмени въобще.Това са доказани измекяри от гнусното червено котило.На всички тези бивши червени боклуци,независимо че отдавна са се пребоядисали в най-различни политически цветове,им пожелавам да споделят съдбата на дългата плеяда бивши"бизнесмени"-герои от народния фолклор...т.е.да не могат да си похарчат паричките...освен за паметници...

Проблемът ще отпадне с радикална реформа в отношенията работодател-наемен. Договорката между тях трябва да е единствено за цената на труда - оттук насетне всеки да си плаща осигуровки както и колкото намери за добре (защо работадателят трябва да плаща осигуровка на работника?!); освен това не трябва работодателят да плаща отпуските на наетитите (каква е логиката на този ангажимент?). За да има работещи социални системи - всеки ще разполага с електронна карта и ще ползва услуги пропорционално на това, което е внесъл; За пенсиите - не трябва да има такива - всеки да си събира сам за пенсия, накрая ще остане по-доволен гарантирано :)

Одобрявам! Нека всеки си получава договореното или заработеното и сам да си плаща, ако иска, здравните и пенсионни осигуровки. Защо работодателят да плаща и първите три дни от болничните? Така никой няма да крие осигуровки и данъци. Ама се обричат циганите и бедните, и то за години напред...

Бизнесо призовава министър Дянков да вдигне заплатите в държавния сектор.

Ей много мъка ни чака още :( прос народ сме и това си е:( Лошото, е че управниците ни са си наши хора:( Следователно са .............

Ako продължаваме да молим така работодателите , те никога , ама никога няма да ни вдигнат надника , а по-скоро да го намалят и господа управляващи не рабрахте ли , че увеличаването на доходите на населението се извършва на база законодателни промени , който се спазват от работодателите и се контролират от държавата. Те в другите държави хората са си направили закон за мин ставка , а ние се молим ! Без закони и на добре воля нищо не става!Тоест става, да заблуждаваме масата , то 20 години успяхте , че и сега ви минава номера , но ние сами сме си виновни , че ви търпим и ви "вярваме"!

Нали искахте инвеститори - е това са хора с пари, които искат да ги умножат. Но ако може да договорят с колониалната администрация -ниски данъци, малка заплата и никакви реални синдикати. Нали искахте членство в МВФ/международния валутен фонд/, Световната Банка и СТО/световната търговска организация - все организации на вълците за да могат да си хапват на воля колкото си искат овце. Нали ви харесва глобализма - но той е пак за горните, а не за Вас. А поговорката я знаете - "Не е луд, който яде баницата....". Правото защитава само богатите - правото, ако не сте разбрали не е справедливост. Сега ще ме оплюете, че съм комунист. Е, за разлика от вас аз вярвам в по-справедливи неща от преди и още повече от сега. И не се срамувам да го заявя. Защото за да си свободен, трябва да можеш и да си беден. Трябва да жертваш нещо свое - както каза Караибрахим във "Време разделно". И не трябва да проявяваш милост към тези, които обричат милиони на скотски живот. Когато си срещу дулото на автомата - всякакви илюзии се изпаряват и остава Вапцаров с прощалните си думи.

Забележете как всички "бизнесмени" се опитват да се оправдават като Лукойл. И те като Лукойл яко инвестират, плащат европейски заплати, осигуряват на целия доход, не крият данъци и ДДС. Е, как да искаме нещо повече? Дайте да си разделим последния залък с тях, горките.

Ами направете нещо за бизнеса, че да увеличи заплатите, господа тъпунгери(управляващи).... Осрахте се и загубихте милиони по програмите на ЕС. Осрахте се няма нито една цяла магистрала... При условие, че се намираме на такова важно географско място, няма как да се възползваме от това. Не можете да спрете корупцията. Всеки ден четем как еди кой си съдия всъщност бил престъпник, (да не говорим колко други престъпници е спасил). Човекът, който трябва да годни престъпниците - Цветан Цветанов, всъщност не може да докаже откъде и как има сумати апартаменти... да не говорим за гафовете (и престъпленията) които извърши с СРС... ЕМИ КАК БИЗНЕСА ДА УВЕЛИЧИ ЗАПЛАТИТЕ, КАТО ВИЕ ГОСПОДА ПРЕСТЪПНИЦИ, ПАРДОН УПРАВЛЯВАЩИ, НИ КРАДЕТЕ ВСЕКИ ДЕН!

Aбе пич според теб колко ( процента ) от ''бизнеса'' осигурява назаплатите които плаща ( тоест не крие осигуровки и данъци ) Оптай да помислиш за това.

Колко от работниците крият осигуровки? Почти всички. Защото осигуровките се плащат както от работодателя така и от работника. Няма такъв филм, в който всичко да се поема от работодателя. И работника предпочита да се осигурява на по-малко, а другото да си го харчи. Някои от работодателите поемат осигуровките на работника, но това незначи, че е задължен. Стига сте ревали, че станахте досадни.

Тъпунгерът си ти. Направи си проста сметка един бизнес с 20 работника, произвеждащ мебели колко пари трябва да изкарва за заплати. При положение, че никой не иска да купува. Има лесно - яко внос и всички безработни...

До всички братя, дет реват, че шефовете си имат джип, секретарка и пр... Ами напуснете бе пичове, напуснете и направете свои фирми, заложете апартаментите си , дръпнете кредити и си купете "джипове" и "секретрки"...тогава ще разберете , че дървото има и дебел край...,

Много е лесно да даваш такива съвети. Ама ние искаме като тях с лесни пари бизнес да правим! Тези с ипотекирането и приказките за ябълките на Рокфелер си ги запази за пред момите!

Много теоретични книжки за "комунизъма" си чел, скъпи. Тези "изедници" с крадените пари са не повече от 10 %. Лошото е , че това правителство затри точно останалите 90%, дето едва берат душа вече и се опитват да играят"честно"

Явно дебелия го усещтат само работниците ти .

Нали се сещаш, че говориш на хора, дето цял живот на една заплата висят и не вдяват за какво иде реч.. за тях бизнесмени са Вълка и Кюлев.

По документи всички в нашата фирма се водим на "полудневка",а всъщност "опъваме" до като на "шефа" му скимне.И няма на кого да се оплачем,защото вратите ни се посочват веднага.И докато той "реве",че пари нямало жена му е на шопинг някъде извън Бг.Сменя си колите по два пъти годишно,ходи на скъпи почивки,а видите ли НЯМА 11 % да повиши заплатите.Това не е бизнесмен,а ФЕОДАЛ!

Ей, пролетарио бледен .... Ми напусни бе, направи си своя фирма и прави и ти същото, да видим от другата камбанария как се вижда света... Аман от тъпаци, ей

А защо трябва да прави същото? Човека иска да спазва закона и не желае феодали, които не спазват закона. А как наричаме лицата, които не спазват закона? По твоята логика да станем всички крадци, а? Или всеки българин да стане работодател на себе си?

Ами съответния бизнИсмен, след като е неспособен да плаща заплати и осигуровки, да си върши цялата работа сам. ТО не става хем х.я в г.за, хем душата в рая. КАто си решил да наемаш хора, ще спазваш законите, които казват как точно трябва да осигуряваш хората си и какви данъци да плащаш. Ако не можеш - кофите с боклук никога няма да свършат. Крайно време е да се научим да спазваме законите.

много си прав почти на всякъде е така , като им останат само циганите да видим това , дават ми 400 лв и на всичкото отгоре вика ама трябва и да си ги заслужиш , какво да си заслужа не с 10% а с 100 % трябва да ги дигнат но нали са свикна ли да си пълнат гушите и ни мислят за роби , роби в собствената си страна

Щедър е с теб! Като ти гледам акъла много ти дава.

Какво представлява България Това е една малка страна с перфектно заплащане на труда, с нулев монопол и корупция, с много бембена буржоа, всичката идваща от партията столетница. В България всички цени са мега, хипер, трипер ниски, това мобилни разговори, това такси за "прехвърляне" от един феодал при друг, това банкови лихви и такси, сметки за парно и ток, сметки за вода в пустинята. Оф, к'во да пиша, нямам повече нерви за нещото наречено БГ.

Glupo, ходи да си играеш на мафиата и не се замисляй за сериозни неща. За такива като теб и 100 лева на месец са много! Знаеш защо!

Не, не знам, но съм сигурен, че ти ще ме светнеш. Ти да не си от мафиЯта?

Много ми харесва това ДИР.БГ че всеки може да си пиши глупавите мисли.

Какво лошо има в това. И цензурата е минимална. Тук дори можеш да критикуваш евреите, което изисква голяма смелост от страна на модераторите.

бизнес-смешнизи и утрепки,сега ще си проличи кои го бива *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Вижте сега, всячески политическата прослойка, която е едно цяло с кому-капиталистите от бизнеса, иска да запази статуквото в страната. В противен сличай, ако заплатите на населението се увеличат, те знаят, че веднага на хората вече ще им е доста по-широко около врата и ще имат време да се разправят с тях, а те изпитват панически страх само при мисълта за този сценарий.

Проблема е,че отдавна трябваше да им счупим главите на всички.

харесваш ми, но звучиш грубо! Аз бих предложил, на най-ненаситните печалбари (бизнес крадци) обществени комитети да им свалят шапките (естествено заедно с главите)! След 10-20 шапки, другите сами ще започнат да се корегират. Дори съм сигурен, че ако шапкосвалячите са по-усърдни - има вероятност и някой от "главите" да завърнат парите прехвърлени в чужбина и преобразувани в средства за удоволствие. Но само обществото го може това! не политици и кастриран съд

Каква е разликата между български и френски работник? Разликта е, че единия има права, закони и синдикати на негова страна, а другия има закони, работодатели и синдикати, които заедно работят срещу него.

Е що тъй ? Нали ''Демокрация " , " Свобода " ...Шо тъй стана ?

Господа, погледнете текста: "Преговорите за ръста на заплатите трябва да се водят между браншови, работодателски и синдикални организации". "Преговори" ли? Господата искат да сключват трудови договори и правителството да отговаря за най-ниската цена за наемане на работник - тя тук е масова. "Трябва" ли? Какво им трябва? Служител - слуга, а не договаряща се с тях личност. "Организации" ли! Кои? "Браншови", т.е. на работодателите които да определят цена на труда в областта. "Работодателски", т.е. пак на същите. Синдикални, т.е. хранените от работодателите и с определени от тях дейци други няма тук, т.е. пак същите. Работодателите ще се договорят помежду си. Без държавата и без тези, които си продават труда. Има и други определения за социализъм, но това съдържа главното използване на всички чрез обществото. Едно единствено общество "и други такива да няма". Знаем му името - "социализъм".

Уважаеми, колкото плащате, толкото и получавате/както беше във вица за БТ/, Джип, секретарка и клатене,болшинството от вас това правят. Винаги сте плащали минималното възможно...... но сега идва видовден и за вас, джипа и секретарката искат пари, а Вие, Вие, а не работниците са ви виновни за това че не произвеждате, колкото в Германия... Що ли ревнахте днес в един глас? за джипа или за секретарката?

Ми направи си фирма, бе! Джипа и секретарката са гарантирани! Голям кеф! Защо да си роб - направи си фирма... Трудно ми е да не те нарека с някаква асоциация на тъп ъгъл...

Името ти е красноречиво и напълно Ви описва с тази една дума-МУНЧО......

Всички минимални заплати по длъжности трябва да бъдат индексирани. Предлагам да изискваме минимална работна заплата от 500 лева. Ние в ЕС само на документи ли се водим или когато стане време за членския внос? В Люксембург минималната работна заплата е 1,600.00 евро, във Франция 1,365.00 евро, Гърция 740.00 евро, Дания 13.81 евро на ЧАС.

Имам предложение за минимална заплата от 3000 евро. Не това е малко. Чакайте да помисля колко да бъде. м-м-м. Абе толкова ама за 4 часа работен ден.Да това е.

Рос, мисли си каквото искаш, но не може да имаш европейски цени, подплатени с африкански заплати. Просто икономически не издържа този модел.

Коментари - Бизнесът: Заплати не се вдигат с директива | Днес.dir.bg

Бизнесът: Заплати не се вдигат с директива

Преговорите за ръста на заплатите трябва да се водят между браншови, работодателски и синдикални организации, смятат Българската стопанска камара и Българската търговско-промишлена палата.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът: Заплати не се вдигат с директива | Днес.dir.bg

Коментари

много фалити трябва да има у нас,за да се почне всичко на чисто.не може в нормална страна да си собственик на квартално магазинче,да имаш 3 продавачки,на които държавата плаща половината заплата от схемата за временната заетост,да караш 2 скъпи коли,а жена ти по цял ден да ходи по козметици,без да пипне нищо в тоя мага зин!никъде го няма това,никъде!

Точно така е,пич!тук в чехия цялото семейство е впрегнато в подобно магазинче,денонощно са там,бачкат като луди!Нямат нито една работничка,бачкат си сами и най-интересното е,че всички си мечтаят за някаква работа на сигурна и постоянна заплата))))А у нас щяха да останат под пари,но нашата пазарна икономика я има само у нас,при нормална икономика всички са фалирали до месец

май някой завижда

ЛЪЖА! Първо бизнес няма - бизнес без производство не е бизнес а алъш-вериш и далавера. ВДИГАНЕ НА МИНИМАЛНА РАБ.ЗАПЛАТА И МИН. ПРАГОВЕ И - ЕТО ТИ ДИРЕКТИВА!

точно бизнес се нарича това,което нищо не произвежда,а генерира милиони приходи.сори,пич,но това е вестоката истина по цял свят.да са ти познати имената на сорос и тем подобни,те са знамената на съвременния капитализъм вече.уважават не този,който произвежда,а този,който с няколко ловки,полузаконни гешефта прави милиони.не случайно измислената професия консултант стана по-пимамлива и от адвокатството.живот....

И пълна некомпетентност!!! Заплати се вдигат СЪС ДИРЕКТИВА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО! В белите държави има социален минимум обвързан с минималната заплата! Които не може да си позволи да плаща- да назначава жена си! Не може тука прага на оцеляване да е 600 лв на месец на човек, а тои да ни определя минимална заплата 240!! Аман от демагози!! Да се махат!!

ще стане и със стачки.Свърши вече безропотното вегетиране.Идва Коцето Подкрепата със сопата.

Много ми е чудно само как държавните административни циреи ще си получават заплатки и пенсийки след още 5-10 години, като няма да има откъде да се вземат тия пари... Във все по малко оставащите частни фирми или не се плащат осигуровки, или са минимални...

Защо трябва да се сьрдим на американския посланник-та той казва самата истина,а нас ни боли.

ТО пьк един "БИЗНЕЕЕЕЕС", в Бьлгария да ти "УМРЕ КОНЯ ОТ ГьДЕЛ".

Напротив, всички доказателства са, че в България няма дург начин освен с директиви и заповеди.За съжаление в България не може да съществува чисто пазарна икономика. Милтън Фридмън да си завре книгите отзад. Кейнс, Маркс и Дън СЯо Пин трябва да са нашите шаблони.Бизнесът няма да си мръдне и пръста, защото му е изгодно да плаща ниски осигуровки и ниски заплати, да извлича луди печалби. А защо министрите ни са такива охлюви, не мога да кажа. Рязко трябва да се повиши минималната работна заплата,а влияещите се от нея фактори в държавния сектор може да се замразят със закон от 1 член. Повишената граница ще вдигне вноските в НОИ,НЗОК, данъците, ще повиши заплатите на работещите и ще намали бомбастичните проценти печалби на капиталистите до нормални и умерени печалби.И тези последните да спратя да мислят, коя туристическа дестинация да посещават зиме и лете, за яхти, бентлита и самолети, хотели и дворци, а да споделят трудностите с останалите българи, които се топят с всяка година точно заради ниските доходи и липсата на работа. Всичко младо бяга в чужбина да пълни чужди пенсионни фондове.

Прав сте. Нашите бизнесмени, с малко изключения са все "бивши". А те, в условията на политически, стопански и финансов конфорт, с гарантиран пазар на низкокачествената продикция не можаха или не искаха да се справят и се провалиха, та сега ли ще се съгласят доброволно. Насила, с директива, иначе няма как, защото ние стачки няма да вдигнем. А и те имат опит с "вдигането на седянките"...

коМфорт...

хора не разбрахте ли че докато има така наречени икономически университети които да бълват и откриват хора способни да мамят с угодно направените счетоводни закони 90% от ас ще си дават живота и здравето на останалите 10% мухльовци докато не останат само мухльовците... стойте в БГ и дерзайте

Така е, заплати не се вдигат с директива, но и не се държат "замразени" умишлено с тайни междубраншови споразумения.

Пак , се изцепих яко , а - найс направо - голем съм ве уей ??

Ех, ех.... хубаво си беше по байтошово време - работа имаше и заплатите стигаха за всичко. Грижи нямаш. А сега - работа и пари - само това ни занимава. Е, от това ли се състои живота само? Ех...!

Ако държавата се грижи да има истинска пазарна икономика, истинска конкуренция в бизнеса, без картели и монополи, тогава и цените ще са по-нормални и добрите работници, професионалисти и специалисти ще са добре платени. Ето това може да направи държавата, но не го прави, защото политиците са подставени лица на разни мутро-мафиотски интереси. Държавата може да влияе върху бизнесклимата и пазара на труда в страната. А нашите т. нар. бизнесмени - разни комунета и свързани с тях мутрафони, понеже толкова им стигат възможностите, печелят най-вече на базата на далавери и ниски заплати за служителите си. Те не се интересуват от това да задържат специалистите си, защото бизнесът им е гарантиран на феодален принцип и е без значение колко и какви специалисти ще имат, как ще им плащат и т.н. Важното е те да трупат милиони, а работниците....кучета ги яли, за тях пари няма, ако един не иска, друг ще го смени..... какво тук значи някаква си личност?

ПОПИТАЙТЕ ГЕРМАНЦИТЕ, КАК ТЕ ОПРЕДЕЛЯТ МИНИМАЛНИТЕ СТАВКИ.

при тези съкращения на хора какви заплати да се увеличат бе министре много си прост.харата се молят да не ги съкратят ти говориш за увеличение на заплата хахахахаха

то на практика вече започна да няма никаква разлика между това дали работиш или си съкратен - и в двата случая не получаваш никакви пари. Десетки хиляди са вече работниците у нас, които се оказва, че ходят на работа месеци наред без да им бъде заплащано, а милиони са тези, които работят в частния бизнес за заплати, колкото е месечното обещетение от бюрата по труда за безработни. Ти драги, понеже звучиш като типичния роден "честен и работлив" бизнесмен, колко осигуровки и данъци скри от държавата откакто въртиш некачествения си бизнес?

А ЗАЩО ДА ГИ ПЛАЩА ДАНЪЦИТЕ?! За да има геврека още пари за магистрали ли? Или да може да прати още един кораб да води чужди войни??

Защото като плати всичките разходи(камъни) за него не остава или остава но не достатъчно за усилията и нервите които полага един бизнесмен да прави бизнес в БГ.Ти защо не работиш за слава А?Всеки си цени труда и като е търговец не полага труд ли какво?Даже е по отговорно и изнервящо НО си казваш поне да си заслужават парите-нервите.Ако няма капитал накрая на месеца търсиш легални и нелегални начини ЯСНО.Лесно ти е ако бачкаш в завод,като удари 5 и не те интересува нищо обаче директора или собственика дали работят само до 5,ако стане авария или др.инцидент теб ли викат?Когато си в часния сектор и си отговорен работиш(не само физически труд) 20 часа от 24ч.Ти ли ходиш в общини и др.институции да се бориш с чиновници и бюрокрация А? Ясна ли ти стана картината на търговеца в БГ!!!

върнаха ни в 19-ти век при дивашкия капитализъм!

в булгария няма бизнес.. има едни боклуци мафиоти които тормозят хората да робуват като роботи.. а американските и европеиски бизнесмени тормозят азяци и африканци и се отнасят по зле с тях отколкото с кучета.. над 90% от бизнесмените са за убиване

Трагични сте

отишъл тотю да се МОЛИ ПАК на нек'ви по стиснати и от него, дянков и борисов взети заедно да увеличат видиш ли с десет лева минималните заплати, които плащат на работниците си/ Ало тия кретени от всички наши министерства НЕ РАЗБРАХА ЛИ ЧЕ В БГ НЯМА и НяМА И ДА ИМА НИКОГА ТАКОВА НЕЩО КАТО ЧАСТЕН БИЗНЕС. Тука това е феодализъм, престъпничество, далавери, злоупотреби с работници и закони, крадене на ДДС, укриване на доходи, фиктиви трудови договори за по 100 лева заплати на месец, супер некачествени услуги, мамене и обиране на клиенти със 100-кратно завишени услуги и т.н.... С една дума тоя, като вие го наричате, "бизнес" в българия е една чисто криминална сфера и не само, че не подпомага държавата , но и системно я ощетява, мами и ограбва по всички възможни начини , за които може да се сетите. А работниците в повечето частни сфера са си живи роби.

Пък аз не мога да разбера кой се хваща на тези работи и се съгласява да разписва формалните договори за по 100 лв, щом има такива хора, както твърдиш, значи за тях това е изгодно-устройва ги по някакъв начин, иначе няма да ги има такива, не е ли така?! Всичко си зависи от нас самите и не разбирам защо все някой друг ни бил виновен, че ние сами си го правим това. Така че, докато има говеда - ще има и касапи, това е положението!

Защото ти показват вратата! И когато вече си обиколил доста врати, започваш да осъзнаваш къде живееш.

Едно време по комсомолските бригади командирите имаха един призив "Другари, дайте да дадем!" И другарите призовани даваха, а командирите се ушумоляваха... Те даваха само крилатите апели. Сега виждам поредното "Дайте да дадем" : само че от правителството, но то нито дава надбавките към заплатите, нито създава възможности тези пари да бъдат изкарани, та дадени и само демонстрира неинформираността си по отношение на положението. Имам за контрагенти множество малки фирми. До едно време се държаха, но полека-лека изпосъкратиха доста от персонала си колкото да поддържат минималната си дейност. Всички се оплакват и от свит оборот и от дългове на техни контрагенти към тях. Достатъчно е да се разходи човек в централните части на големите градове за да види колко много помещения за офиси и магазини стоят празни и търсят наематели.

Ал

Правителството НЕ може да създаде условия за бизнес, даже напротив - влошава ги. Няма бизнес - няма работа - няма заплати. Просто е. Само не разбрах толкова ли са безпомощни, че го удрят на молби?

Това е дивият капитализъм. Няма на кого да се сърдите - искахте го...

Абе той от неговата гледна точка си е съвсем прав Това ще доведе до увеличаването на данъците за осигуровки , така ще има повече пари за стотиците хиляди държавни и общински служители В тази държава , в момента всеки който се занимава с частен бизнес е глупак , друго си е държавна службица Работата е по 8 часа /кога дойде и по малко/ , не повече , осигуровките балъците с данъците ти ги плащат , почивката ти е сигурна , не носиш никаква отговорност , каквото откраднеш ти е добре дошло към заплатката Няма извънредна работа , празниците са ти почивка винаги , работиш задължително 5 дена Отпусчицата можеш да я водиш за болничен , ако може да се плати Няма държавен служител който би напуснал доброволно , не зависимо колко реве

Да ви е правило впечатление, че има суперлуксозно обзаведени ресторанти, вътре цените по-високи от лукс ресторантите на Запад, от години стоят празни, и въпреки това не фалират? Пребройте ги и веднага ще получите отговор на въпроса защо сме на този хал и най-вече - кои са движещите сили на икономиката...

Всички искаме пари, ама като стане дума за работа-много хора се скатават, а както каза Христо Стоичков, за да искаш - трябва и да се потрудиш, иначе не става, това с безплатния обяд го няма отдавна в менюто. А синдикалистите като го говорят това да вземат те да го плащат или да вземат да помислят преди да говорят глупости. В държава без бизнес и производство, няма как да се вдигнат заплатите, може да го има само обратния процес, така че продължавайте да мечтаете на воля...

Ами драги мой,има хора дето си скъсват задника от бачкане и накрая пак нищо не им дават господата "бизнесмени". Затова тук трябва държавата да се намеси. Не може да работиш няколко професии едновременно и да получаваш за тях 1 заплата, да работиш над 10 - 12 часа на ден и да не ти се плаща извънредния труд, да работиш в почивните дни и пак да не ти се заплаща!!!

Не искам да се фукам. На фиша за заплатата ми пише (след приспадане на данъците таксите и всичко останало) 1495.00 €. За толкова съм успял да се продам сам. Ако някой може да ме продаде по-добре или знае как да изкара от мен повече - да плаща и да заповяда.

Много вярно и на място! Не е фукане! Ако някой с три висши работи за 300 лева си е негов проблем! Всеки знае какво пише в трудовият му договор преди да го разпише! И израза "за толкова успях да се продам" е много правилен, защото отивайки на интервю си "продаваш" знанията и уменията! Най-голямия проблем на този народ е, че е съставен от продавачи и бармани! Еми да, там 300 лева е нормална заплата!

300 лева е нормална заплата само за България. Въпросите бармани и прочие в други държави взимат доста повечко...

За данъците - разбирам. Под всичко останало вероятно се крият осигуровки, но ми е интересно какви са тези такси, които начисляват във фиша ти.

абе тези хора подиграватли се с нас? маи ще трябва една лека револуця *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Преговорите за заплати все повече се водят на чужди езици. За жалост и в българската политика.

Какво значи български бизнесмен?Такова животно няма,естествено.Това е един малоумен простак,грозник и некадърник,който злато да копа,пак ще загуби!Само един пример ще дам-спукания лайнен балон със строителството...плюс празните хотели...списъкът може да е до безкрай!Какво разбира довчерашния пъпчасал двойкаджия,повтарач и аутсайдер от бизнес?Комсомолското активистче,гушнало смело крадените от мама и тате партизански и яташки пари,или взело руски КГБ-ейски такива,смело се впуснало в бизнес.Отворило ферма за змии,за гъби,за охлюви....довчерашни дюнерджии и кебапчии с основно образование отворили ПЛАНИНСКИ ХОТЕЛИ НА МОРЕТО и МОРСКИ ХОТЕЛИ В ПЛАНИНАТА.!ДУХАЙТЕ СУПАТА ПРОСТАЦИ.В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ДОЙДАТ ВСЯКАКВИ ЧУЖДЕСТРАННИ БИЗНЕСМЕНИ...И руснаци,и турци,и американци,и германци,и французи,и англичани,и италианци,и евреи,и араби...само вас няма да ви има-измет нещастна,алчна,крадлива и некадърна!

Аз пък искам да няма едри български бизнесмени въобще.Това са доказани измекяри от гнусното червено котило.На всички тези бивши червени боклуци,независимо че отдавна са се пребоядисали в най-различни политически цветове,им пожелавам да споделят съдбата на дългата плеяда бивши"бизнесмени"-герои от народния фолклор...т.е.да не могат да си похарчат паричките...освен за паметници...

Проблемът ще отпадне с радикална реформа в отношенията работодател-наемен. Договорката между тях трябва да е единствено за цената на труда - оттук насетне всеки да си плаща осигуровки както и колкото намери за добре (защо работадателят трябва да плаща осигуровка на работника?!); освен това не трябва работодателят да плаща отпуските на наетитите (каква е логиката на този ангажимент?). За да има работещи социални системи - всеки ще разполага с електронна карта и ще ползва услуги пропорционално на това, което е внесъл; За пенсиите - не трябва да има такива - всеки да си събира сам за пенсия, накрая ще остане по-доволен гарантирано :)

Одобрявам! Нека всеки си получава договореното или заработеното и сам да си плаща, ако иска, здравните и пенсионни осигуровки. Защо работодателят да плаща и първите три дни от болничните? Така никой няма да крие осигуровки и данъци. Ама се обричат циганите и бедните, и то за години напред...

Бизнесо призовава министър Дянков да вдигне заплатите в държавния сектор.

Ей много мъка ни чака още :( прос народ сме и това си е:( Лошото, е че управниците ни са си наши хора:( Следователно са .............

Ako продължаваме да молим така работодателите , те никога , ама никога няма да ни вдигнат надника , а по-скоро да го намалят и господа управляващи не рабрахте ли , че увеличаването на доходите на населението се извършва на база законодателни промени , който се спазват от работодателите и се контролират от държавата. Те в другите държави хората са си направили закон за мин ставка , а ние се молим ! Без закони и на добре воля нищо не става!Тоест става, да заблуждаваме масата , то 20 години успяхте , че и сега ви минава номера , но ние сами сме си виновни , че ви търпим и ви "вярваме"!

Нали искахте инвеститори - е това са хора с пари, които искат да ги умножат. Но ако може да договорят с колониалната администрация -ниски данъци, малка заплата и никакви реални синдикати. Нали искахте членство в МВФ/международния валутен фонд/, Световната Банка и СТО/световната търговска организация - все организации на вълците за да могат да си хапват на воля колкото си искат овце. Нали ви харесва глобализма - но той е пак за горните, а не за Вас. А поговорката я знаете - "Не е луд, който яде баницата....". Правото защитава само богатите - правото, ако не сте разбрали не е справедливост. Сега ще ме оплюете, че съм комунист. Е, за разлика от вас аз вярвам в по-справедливи неща от преди и още повече от сега. И не се срамувам да го заявя. Защото за да си свободен, трябва да можеш и да си беден. Трябва да жертваш нещо свое - както каза Караибрахим във "Време разделно". И не трябва да проявяваш милост към тези, които обричат милиони на скотски живот. Когато си срещу дулото на автомата - всякакви илюзии се изпаряват и остава Вапцаров с прощалните си думи.

Забележете как всички "бизнесмени" се опитват да се оправдават като Лукойл. И те като Лукойл яко инвестират, плащат европейски заплати, осигуряват на целия доход, не крият данъци и ДДС. Е, как да искаме нещо повече? Дайте да си разделим последния залък с тях, горките.

Ами направете нещо за бизнеса, че да увеличи заплатите, господа тъпунгери(управляващи).... Осрахте се и загубихте милиони по програмите на ЕС. Осрахте се няма нито една цяла магистрала... При условие, че се намираме на такова важно географско място, няма как да се възползваме от това. Не можете да спрете корупцията. Всеки ден четем как еди кой си съдия всъщност бил престъпник, (да не говорим колко други престъпници е спасил). Човекът, който трябва да годни престъпниците - Цветан Цветанов, всъщност не може да докаже откъде и как има сумати апартаменти... да не говорим за гафовете (и престъпленията) които извърши с СРС... ЕМИ КАК БИЗНЕСА ДА УВЕЛИЧИ ЗАПЛАТИТЕ, КАТО ВИЕ ГОСПОДА ПРЕСТЪПНИЦИ, ПАРДОН УПРАВЛЯВАЩИ, НИ КРАДЕТЕ ВСЕКИ ДЕН!

Aбе пич според теб колко ( процента ) от ''бизнеса'' осигурява назаплатите които плаща ( тоест не крие осигуровки и данъци ) Оптай да помислиш за това.

Колко от работниците крият осигуровки? Почти всички. Защото осигуровките се плащат както от работодателя така и от работника. Няма такъв филм, в който всичко да се поема от работодателя. И работника предпочита да се осигурява на по-малко, а другото да си го харчи. Някои от работодателите поемат осигуровките на работника, но това незначи, че е задължен. Стига сте ревали, че станахте досадни.

Тъпунгерът си ти. Направи си проста сметка един бизнес с 20 работника, произвеждащ мебели колко пари трябва да изкарва за заплати. При положение, че никой не иска да купува. Има лесно - яко внос и всички безработни...

До всички братя, дет реват, че шефовете си имат джип, секретарка и пр... Ами напуснете бе пичове, напуснете и направете свои фирми, заложете апартаментите си , дръпнете кредити и си купете "джипове" и "секретрки"...тогава ще разберете , че дървото има и дебел край...,

Много е лесно да даваш такива съвети. Ама ние искаме като тях с лесни пари бизнес да правим! Тези с ипотекирането и приказките за ябълките на Рокфелер си ги запази за пред момите!

Много теоретични книжки за "комунизъма" си чел, скъпи. Тези "изедници" с крадените пари са не повече от 10 %. Лошото е , че това правителство затри точно останалите 90%, дето едва берат душа вече и се опитват да играят"честно"

Явно дебелия го усещтат само работниците ти .

Нали се сещаш, че говориш на хора, дето цял живот на една заплата висят и не вдяват за какво иде реч.. за тях бизнесмени са Вълка и Кюлев.

По документи всички в нашата фирма се водим на "полудневка",а всъщност "опъваме" до като на "шефа" му скимне.И няма на кого да се оплачем,защото вратите ни се посочват веднага.И докато той "реве",че пари нямало жена му е на шопинг някъде извън Бг.Сменя си колите по два пъти годишно,ходи на скъпи почивки,а видите ли НЯМА 11 % да повиши заплатите.Това не е бизнесмен,а ФЕОДАЛ!

Ей, пролетарио бледен .... Ми напусни бе, направи си своя фирма и прави и ти същото, да видим от другата камбанария как се вижда света... Аман от тъпаци, ей

А защо трябва да прави същото? Човека иска да спазва закона и не желае феодали, които не спазват закона. А как наричаме лицата, които не спазват закона? По твоята логика да станем всички крадци, а? Или всеки българин да стане работодател на себе си?

Ами съответния бизнИсмен, след като е неспособен да плаща заплати и осигуровки, да си върши цялата работа сам. ТО не става хем х.я в г.за, хем душата в рая. КАто си решил да наемаш хора, ще спазваш законите, които казват как точно трябва да осигуряваш хората си и какви данъци да плащаш. Ако не можеш - кофите с боклук никога няма да свършат. Крайно време е да се научим да спазваме законите.

много си прав почти на всякъде е така , като им останат само циганите да видим това , дават ми 400 лв и на всичкото отгоре вика ама трябва и да си ги заслужиш , какво да си заслужа не с 10% а с 100 % трябва да ги дигнат но нали са свикна ли да си пълнат гушите и ни мислят за роби , роби в собствената си страна

Щедър е с теб! Като ти гледам акъла много ти дава.

Какво представлява България Това е една малка страна с перфектно заплащане на труда, с нулев монопол и корупция, с много бембена буржоа, всичката идваща от партията столетница. В България всички цени са мега, хипер, трипер ниски, това мобилни разговори, това такси за "прехвърляне" от един феодал при друг, това банкови лихви и такси, сметки за парно и ток, сметки за вода в пустинята. Оф, к'во да пиша, нямам повече нерви за нещото наречено БГ.

Glupo, ходи да си играеш на мафиата и не се замисляй за сериозни неща. За такива като теб и 100 лева на месец са много! Знаеш защо!

Не, не знам, но съм сигурен, че ти ще ме светнеш. Ти да не си от мафиЯта?

Много ми харесва това ДИР.БГ че всеки може да си пиши глупавите мисли.

Какво лошо има в това. И цензурата е минимална. Тук дори можеш да критикуваш евреите, което изисква голяма смелост от страна на модераторите.

бизнес-смешнизи и утрепки,сега ще си проличи кои го бива *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Вижте сега, всячески политическата прослойка, която е едно цяло с кому-капиталистите от бизнеса, иска да запази статуквото в страната. В противен сличай, ако заплатите на населението се увеличат, те знаят, че веднага на хората вече ще им е доста по-широко около врата и ще имат време да се разправят с тях, а те изпитват панически страх само при мисълта за този сценарий.

Проблема е,че отдавна трябваше да им счупим главите на всички.

харесваш ми, но звучиш грубо! Аз бих предложил, на най-ненаситните печалбари (бизнес крадци) обществени комитети да им свалят шапките (естествено заедно с главите)! След 10-20 шапки, другите сами ще започнат да се корегират. Дори съм сигурен, че ако шапкосвалячите са по-усърдни - има вероятност и някой от "главите" да завърнат парите прехвърлени в чужбина и преобразувани в средства за удоволствие. Но само обществото го може това! не политици и кастриран съд

Каква е разликата между български и френски работник? Разликта е, че единия има права, закони и синдикати на негова страна, а другия има закони, работодатели и синдикати, които заедно работят срещу него.

Е що тъй ? Нали ''Демокрация " , " Свобода " ...Шо тъй стана ?

Господа, погледнете текста: "Преговорите за ръста на заплатите трябва да се водят между браншови, работодателски и синдикални организации". "Преговори" ли? Господата искат да сключват трудови договори и правителството да отговаря за най-ниската цена за наемане на работник - тя тук е масова. "Трябва" ли? Какво им трябва? Служител - слуга, а не договаряща се с тях личност. "Организации" ли! Кои? "Браншови", т.е. на работодателите които да определят цена на труда в областта. "Работодателски", т.е. пак на същите. Синдикални, т.е. хранените от работодателите и с определени от тях дейци други няма тук, т.е. пак същите. Работодателите ще се договорят помежду си. Без държавата и без тези, които си продават труда. Има и други определения за социализъм, но това съдържа главното използване на всички чрез обществото. Едно единствено общество "и други такива да няма". Знаем му името - "социализъм".

Уважаеми, колкото плащате, толкото и получавате/както беше във вица за БТ/, Джип, секретарка и клатене,болшинството от вас това правят. Винаги сте плащали минималното възможно...... но сега идва видовден и за вас, джипа и секретарката искат пари, а Вие, Вие, а не работниците са ви виновни за това че не произвеждате, колкото в Германия... Що ли ревнахте днес в един глас? за джипа или за секретарката?

Ми направи си фирма, бе! Джипа и секретарката са гарантирани! Голям кеф! Защо да си роб - направи си фирма... Трудно ми е да не те нарека с някаква асоциация на тъп ъгъл...

Името ти е красноречиво и напълно Ви описва с тази една дума-МУНЧО......

Всички минимални заплати по длъжности трябва да бъдат индексирани. Предлагам да изискваме минимална работна заплата от 500 лева. Ние в ЕС само на документи ли се водим или когато стане време за членския внос? В Люксембург минималната работна заплата е 1,600.00 евро, във Франция 1,365.00 евро, Гърция 740.00 евро, Дания 13.81 евро на ЧАС.

Имам предложение за минимална заплата от 3000 евро. Не това е малко. Чакайте да помисля колко да бъде. м-м-м. Абе толкова ама за 4 часа работен ден.Да това е.

Рос, мисли си каквото искаш, но не може да имаш европейски цени, подплатени с африкански заплати. Просто икономически не издържа този модел.