Ел. шкафче подпалило влака Пловдив-София

Няма данни за друга причина за пожара във влака Пловдив-София, освен техническа неизправност в електрическо шкафче.

Обратно в новината

Коментари - Ел. шкафче подпалило влака Пловдив-София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В КОСТЕНЕЦ ОТ ПЕТ ГОДИНИ НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА КИБРИТ ,ВСИЧКО Е ВНОС ОТ ТУРЦИЯ ИЛИ РУСИЯ

Някой сигурно е хвърлил око на БДЖ и иска да го купи за жълти стотинки .Добре е ,че поне в този случай са се постарали да няма жертви . Цигани редовно спират влакове и крадът но власта се ослушва и не действа . Взривове или пожари -според случая .Мисля ,че грабежа на държавата преминава в нова фаза .

бавно но сигурно БДЖ ще си подмени парка

електроинженер съм по професия с 30 годишен стаж в областта на електрониката.няма такъв термин в тоя занаят.електрическо шкафче. това да не е кухнята на жена ми. казва му се елтабло и е естествено то да е монтирано в изолирана кутия. и да стане късо предпазител ще изгори, и да са го сменили с такъв не по ампери, предния ще изгори. това ми прилича на ония американски екшъни, в които като се ударят две коли избухва експлозия все едно две атомни бомби са се ударили в момента на взривяването им. тия от бдж да не пълнят елтаблата си с напалм за изолация или нещо друго,което се пали от искра или нагряване. да си клиент на бдж май напоследък стана като да си каскадьор във филмите на джеки чан :))) тоест във всеки един момент да си готов за излетиш за секунди от горящия влак. абе тия влакове що не се обръщат, ами само се палят.що не дерайлират, та като има нещо поне да е от мащаб. или първо трябва да свикнем с такива дребни неща - изгорели вагони, няколко загинали-овъглени за да преминем после към купища трупове от дерайлирали вагони и т.н.... то пък вярно..при тая скорост на нашите бързи и експрес влакове докато някой вагон или локомотив дерайлира половината пътници ще слязат в движение. са сведение бързия влак от софия до пловдив пътува над три часа. това са по малко от 120 км. и пак за сведение ще кажа следното. преди 20 някъде години по тая линия се движеше експрес пловдив и разстоянието се минаваше за час и десет минути по разписание.същия експрес го пуснаха още по татово време. тия днешните бедежейковци са толкова зле с понятия като разстояние, точен час , разписание, че повече не може да бъде. за тях е важно вече само влака да пристигне от гара до гара а за колко време няма значение.важното е че се движи и пристига. е дотам сме я докарали релсовия транспорт. докато в българия не се въведе и като нарушение на закона бездействието на работното място е тия министри, депутати и всякаква управленческа паплач ще носят само политическа отговорност, а ние останалите ще обираме останалите негативи- финансови щети, стрес и какво ли не още.

живеем в абсурдистан абсурди е тва е

Имам чувството , че тези големи инчиденти , които се случват напоследък са умишлени с цел отвличане на вниманието от основния голям проблем в държавата - некъдърни , корумпирани , престъпни управници. Замислете се малко и ще видите, че има логика. Което означава че и инцидента със складовете и сега с този влак, не са случайни. Боже в каква държава живеем .

Свидетели са видели Иван Костов качен във влака. Въпросният не е имал редовен билет, но е носил свръх багаж в размер на две туби силно запалителна течност и кибрит производство на завода в Костенец.

Живея в края на смирненски.Виждаха се пушаците от нас.Немога да кажа какво е пречинило това запалване.Но искам да знам предишната вечер каква беше тази смрад към 2:00 както си седях и почна да мирише адски.Погледнах през прозореца и неможех да видя отсрещния блок.Някой си селянин решил да си запали нивата и неможеше да се диша.Малоумници в тази даржава колкото искаш.Отделно има някви кучета в този вилает там от паркингите и от разни ранчота, като почнат да лаят вечер няма спиране.Скоро ще се наложи да ида да ги отровя.

Ало-о-о-о, Мутафчията, време е за оставки. Какво ши каиш, а?

пожарът заличава много следи и никога у нас след пожар не могат да сае намерят достатъчно доказателства, то и без пожар ги нямаме, много изгоден вариант са избрали за прикритие, честито

абе пичове, а престанете с тия недоклатени изказвания! ако има един който да разбира от електричество да си повдигне.... едната ръка! а така нито един не виждам! а ся чуйте: няма как да стане късо на повече от едно място! т.е. ако се запали един шкаф дето му викате няма да пламнат два вагона! много е просто, почти като за умни хора! както и да гръмне дезодорант в един вагон и пак да пламнат два... като в предишния случаи! така че умишлен е и този палеж, но пак ще го покрият за да не разпалват етническия мир... може би!?

Това шкафче да се обяви за национално и международно издирване.Възможно е да е шкафче-пироман и да извърши и други пожари..

Когато някой реши да опожари вагон така, че да не остане и следа от деянието, има ли значение дали вагонът е стар или нов?

Разбира се, че приватизаторите систематично затриват БДЖ-то. Уволняват масово работниците в ремонта, купуват си леки коли вместо нови влакове, възлагат на братовчедските фирмички дребни ремонти по огромни цени. От време на време подпалват по някой вагон, за да си приказва народът за политика, докато те трупат паричките си. А в депата се чудят как с подръчни материали да си изработят резерви части. Що не провери някой журналист в депата колко бройки несъществуващи пазачи се водят на щат и някой им получава заплатите, докато имуществото се пази само от двама старци. Ами кооперирането с Кончар - предлагам пресата да изучи колко струва това на българския данъкоплатец - уверявам ви, с това ще си изработите журналистическата кариера. Можете отсега да си запишете едно напомняне в графика си за догодина: Тоя, дето сега гори влакове, догодина ще купи ремонтните депа. Тогава дано поне журналистите си спомнят за сегашния пожар. Прокурорите естествено няма да направят връзката.

Странно, вчера късно след обяд е горял и влак тръгващ от Велики Преслав. Какво става?

Защо не казаха нищо за другият влак който за малко не се е ударил в горящия?????????????

Хубаво, че беше през деня и нямаше спални вагони. Инак щеше да бъде като миналия път. Проядена от безотговорност и коррупция държава. По този повод просто се налага и да оправдаете поредна корумпирана твар - съдийката 150 000 джобни пари

Защо е тогава това правителство,министр по ресори...след като не могат да кажат за причините и за първия и сега за втория пожар.Един обикновен човек след като се е насител на всичкия бъркоч си дава обяснение и причините.До кога тия не къдърници ще правят на невинни душици,само затвор без съд..........

Kak niama da se paliat, tia vlakove ot voinata, smeshna rabota. Dobre che jertvi e niamalo pone.

Абе Петре, абе Мутафчиев, що си не седя в Първомай? Ама нали всяко малко гущерче иска да стане голям крокодил.

Da skupi sunarodniko - nai ve4e tezi koito ni upravlqvat sa za dojivoten.Mi taka shte e, dokato sa te na vlast shte si karat starite kovchezi na BDJ i pari nqma da se otpuskat za podnovqvane i shte si sedqt vuprosnite shefove lujci zashtoto protejeta na nqkoi gnusen politik. Aide da tursim vinovnite...

МУФТАДЖИЕВ,ЗАЩО АЗ ТРЯБВА ДА СИ КУПУВАМ НОВ АВТОБУС ИЛИ ТАКСИМЕТРОВ А-Л А ВИЕ ТРЕПИТЕ ХОРАТА С ТИЯ СТАРИ ВЛАКОВЕ?

Tuka v bulharistan e taka: Nikoi za ni6to ne e vinoven! Nikoi ni6to ne krade! Vsi4ko si stava taka ot samosebe si!!! I vinovni nema!!!!!!

МУФТАДЖИЕВ,ЗАЩО АЗ ТРЯБВА ДА СИ КУПУВАМ НОВ АВТОБУС ИЛИ ТАКСИМЕТРОВ А-Л А ВИЕ ТРЕПИТЕ ХОРАТА С ТИЯ СТАРИ ВЛАКОВЕ?

това с вагоните ще да е като взривовете край софия тия вагони небяха ли заложени за някакъв заем, и после прехвърлени с една цесия, дето едни комисии се занимаваха и нямало нарушения то като немогат да ги взривят сега ще ги палят някой знае ли колко вагона има още неизгорели?

Заглавието е неправилно.Да се четеБДЖ пак няма обяснение...

МУФТАДЖИЕВ,ЗАЩО АЗ ТРЯБВА ДА СИ КУПУВАМ НОВ АВТОБУС ИЛИ ТАКСИМЕТРОВ А-Л А ВИЕ ТРЕПИТЕ ХОРАТА С ТИЯ СТАРИ ВЛАКОВЕ?

Всичко ще бъде замазано като предния случай, някой да разбра от там нещо ? В тази държава битият бит, е.....т е..н.

Ха, БДЖ-то нямало обяснение за пожара !?! Ами прочетете мнението на хората по форумите и ще ви станат ясни причините. НЕКЪДЪРНИ СТЕ !!! Това е обяснението! Возил съм се в 100-годишен влак из Швейцарските Алпи- да ти е драго да пътуваш. А тук 30 години като изгори някой бушон в таблото го заменят с жица. В Япония един влак да закъснее с 2 минути и си правят харакири, а при нас за нищо никой не носи отговорност. Не може повече така! Не може! И най-накрая трябва да проумеем, че не трябва да викаме неволята ( ЕС ) , а да се хващаме сами да си поправим каруцата.

Защо никой не говори за другият влак който за малко не е ударил в запаленият. ТОГАВА НАИСТИНА ЩЕШЕ ДА СТАНЕ СТРАШНО!

ТЕЗИ ВЛАКОВЕ СА ПОТЕНЦИАЛНИ КРЕМАТОРИУМИ .ЦЯЛА ЗИМА БЛОКИРАХА ПОРАДИ ЛИПСА НА СГЪСТЕН ВЪЗДУХ ОТ ЦИЛИНДРИТЕ ЗА ВИСОКО НАЛЯГАНЕ . НЕ МОЖЕХА ДА СЕ ОТВАПРЯТ ВРАТИТЕ И ДА СЕ ОТЛЕПЯТ СПИРАЧКИТЕ . ТЪЙ КАТО ПРИ СГЪСТЯВАНЕТО НА ВЪЗДУХА ВЛИЗА И ВЛАГА /ВОДА /СЪЩАТА ЗАМРЪЗВА В ЦИЛИНДРИТЕ И НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОДАВА ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ . НА ВНИМАНИЕТО НА ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ ЛИЦА .ЦЯЛА ЗИМА С ФАКЛИ НА ГАРИТЕ ВАКАРЕЛ , МИРОВО И КОСТЕНЕЦ Ж П СЛУЖИТЕЛИ ЗАГРЯВАХА КОНДЕНЗА ЗА ДА ПОСТЪПИ ЗА СПИРАЧКИТЕ И ВРАТИТЕ

стари влакове, безотговорна държава

Еми ние си знаем какви са причините. Същите като миналият път.. запалки, дезодоранти и т.н. Нали господа от БДЖ. Престъпници мръсни...

Няма причина за пожара бе хора! Бил е в изправно техническо състояние, защото иначе някой ще трябва да лежи на топло, а и не вярвам да кажат че е запален умишлено, защото пък тогава друг трябва да лежи на топло и затова - ВИНОВНИ НЯМА! Ще се направи комисия, която ще разследва... дедовия!

Е, не! Не можем да кажем, че случайни неизправности в инсталациите са причинили двата пожара. Очевидно става, че някой пипа с ръчички, че някой иска да каже нещо на някого. И това, че ръководството на БДЖ и правителството все няма обяснение за поредния пожар навежда на мисълта, че те са страна в този разговор с подпалвачите на влакове.

Кой има полза от несигурност в БДЖ? Тия дето протестираха срещу държавните дотации за железниците. Юруш на автобуситееее!!!

vlakove gorqt, pogrebi treshtqt, kakvi sa tiq neshta v taq darjava ne znam, tuk prast imat izvanzemnite :) makar 4e hi4 nee smeshno de. nqma nikakva darjavnost

ПЕТЪР МУФТАДЖИЕВ ДА КАЖЕ ЗАЩО АВТОБУСИ И ТАКСИТА ТРЯБВА ДА НОВИ А КОВЧЕЗИТЕ НА БДЖ ДА СИ ПЪТУВАТ

zapalihani,garmiahan s radiacia,no balgarina,pribrahasi milionite ministrite ot darjavata,stanahme za rezil dori i pred romancite,no Balgarina e tapo jivotno , tarpi vsicko,gadimise ot taia dargava , a vece i ot balgarite,tarpete oshte dokato nevi odavat.

ето БДЖ няма обяснение, тогава сигурно морския флот има обяснение, цялото безхаберно и крадливо ръководство на министерство на транспорта да хващат гората, там поне никой няма да им иска обяснение за БДЖ, от ясно по-ясно е че политика работа не тика, колко са специалистите, каква периодична квалификация им се провежда, с какви новости се запознават.....

Конфуций е известен със своята мъдрост. Нека СлавитУ му се обади по ЖиСиЕма да ни обясни. При горяща държава щом 2 изгорели вагона са проблем...

Палят ни братя - това да знаете. Тази е първата версия, която трябва да се проверява. Докато се натуткат обаче експеризите минават месеци. Кондуктори, началник влакове, полиция трябва да са на крак а не да дремят в купетата. Ако трябва и дежурни пожарникари да обикалят влаковете. Ами автобусите? Ами таратайките с газови уредби по пътищата. Ами складовете с пестициди и отрови всякакви по села и паланки. Отвсякъде сме уязвими, не разбраха ли нашите управници, че риска ни дебне навсякъде. Друг ред и нови отговорности трябват в тази пуста държава. Иначе няма да я има.

Да не би да има трезво мислещи глави в БДЖ за да имат обяснение2

Естествено,че някой ги пали нарочно.Нали все пак трябва да я приватизират и железницата,но преди това също така трябва да и подбият цената.Накрая някой бизнесмен ще я купи за жълти стотинки(често срещана практика у нас)

Ами трудно е, колега!

Според мен в България се оформя чист мафиотски тероризъм с външно участие. Ние българите нямаме такъв тип мислене, не е характерно за българина да прави такива неща, ние чупим и рушим непрекъснато, но на дребно.

Те нямат, ама аз ще им обясня. Защото са идиоти. Те за това.

Абе вие от БДЖ луди и ненормални ли сте????Хората за какво ги имате?Не виждате ли че всичко е индентично и като по ноти?СЛЯПИ ли сте?Добре че сега поне няма жертви!Махнете се като сте толкова не с всичкия си.Или има друга причина така да говорите? Освен ако влаковете не си ги палите ВИЕ от БДЖ!Да не сме правили аналог на този пожар с пожар отпреди 3 месеца когато загинаха толкова хора.

Абе вие от БДЖ луди и ненормални ли сте????Хората за какво ги имате?Не виждате ли че всичко е индентично и като по ноти?СЛЯПИ ли сте?Добре че сега поне няма жертви!Махнете се като сте толкова не с всичкия си.Или има друга причина така да говорите? Освен ако влаковете не си ги палите ВИЕ от БДЖ!