Коментари - Влак блъсна автомобил на жп прелез край Асеновград, кантонерът бил пиян | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо спускането не става автоматично? Защо продължава практиката хора да вършат работата на машини?

Вече на никой не можеш да вярваш. Дори и на техническите съоръжения, които са допотопни в България. А човешкият фактор все още е решаващ. Затова човек трябва да си отваря очите на четири, да не вярва на техниката, а само на себе си.

Имам една мечта - искам да съм кантонер! Ако може в пловдивско......

Тук доста хора явно са си купили книжките. Колко прост трябва да си, за да не се огледаш, ослушаш, и тогава да пресечеш прелез, даже и при вдигната бариера. А прелезопазача си е за затвор, явно е на принципа: Някои пият от мъка, други от радост, а пък ние от сутринта...

Не човешка, а пияндурска грешка, иначе прелезът е най-ужасния в България, маркировката в района е на ниво Сомалия, ръководството на АПИ Пловдив е за един силен шут, нищо общо със София!

Крайно време е да премахнат влаковете. И без това само бедняците ги ползват!

Крайно време е да се премахнат идиотите... и без това, само цапат форумите...

Докато Нинова не стане министър председател все ще е така.

Докато Мая,не стане кмет.

Тя милее за народа и за светлото бъдеще!

Цял народ от "кантонери", на които политиците и международното положение са им виновни.

кЪмион мъ блъъъснъъъ влак мъъ пригазиии ееееааауууу мъъъъъ

Кога ли ще пишат за КОЛА БЛЪСНАЛА ВЛАК? Иначе е ясно, че нощната смяна се избутва с ОГРОМНО количество алкохол.

захубих баса... аз залагах тази седмица на запален локомотив. но.... другата ще е. (а дали не се е запалил локомотива при сблъсъка? може би не всичко е загубено)

НКЖИ с този "управленец" начело все повече пропода…..Проектите не вървят, ремонтите некачествени, излишна администрация, пияни прелезопазачи, падащи скали по линията, персонал от коли и въже, и най-отгоре един "инж".с първобитно, нискоинтелигентно излъчване - арогантен и властолюбив. ТОВА Е КАПАЦИТЕТА...…….

море....кое требе, оно си върви...

Не върват но добре нещата в тая компания. Ама време е Желязков да му резне главата на Папука. Пиян персонал...-при толкава народ на заплата -та безопасност ли нещеш, та какви ли не други директори на разни длъжности-за контрол...

Толкова усвоени евро средства като през последните години не е имало в НКЖИ. Явно се работи. А да уволниш "управленец" заради пиян прелезопазач е все едно да уволниш шефа на КАТ заради някой пиян шофьор.

буай ракиица дагоева па майната му на другото

Това сме си ние, свине пияни.ха.ха.ха

Ти със сигурност си по рождение.

7 сунтринта пиян....

В 00:00 часовете започват да се броят отначало, но не и промилите.

Е то няма проблеми ...... Жената беше нарязала краставици и домати от вкъщи ... с лучец и сиренце.... И как тази благина да не е жулна с няколко големи домашнярици ?!?! ..... Тия да не са очаквали за 500 лева заплата да се утепам от бачкане ?!?! ................

За толкоз пари - толкоз! На работа съм колкото да се намирам на работа, кинтите не стигат, малко са.

Пиенето деградира нацията с бързи темпове. Не случайно е пълно с нерваци наоколо, при това с прогресивно намаляващи мозъчни клетки. ЕДна от основните причини за разводите, растящ брой на убийства на жени от алкохолизирани комплексари, безволевост и ниска култура. Време е да се вземат сериозни мерки, но кой, като отгоре до долу са поклонници на ракията.

Пиян в 7 сутринта? Тоя лауреат е за обесване!

в Банско по това време вече повръщат .

"Предстои проверка дали бариерата е била спусната." Не, наистина в прокуратурата с абсолютни кретени.

Вулгарос (нерегистриран) Популация от дегенерати. Всеки ден поднася солидна порция факти, че това племе е тор. Какъв “народ”,каква “вековна история”, какви “три морета”???

Вулгарос (нерегистриран) Популация от дегенерати. Всеки ден поднася солидна порция факти, че това племе е тор. Какъв “народ”,каква “вековна история”, какви “три морета”???

"вероятната причина за сблъсъка е човешка грешка". Ами то, каква друга може да е грешката? Освен, ако влакът не е изскочил от релсите и подгонил колата, пък тя не е успяла да му избяга

Сигурно е карал по коловоз 9 ¾

Влакът е изпреварвал неправилно, при това с несъобразена скорост, на завой, в тунел и в насрещното. Защо не?

В тази смешна държава е, че влакът се е движил с не повече от 60 км/ч. Ти иди и пресечни на съвременен пътнически влак в правилна държава , не в Индия и чакай да си в болница леко пострадал ? Народ, съставен от цървули.

Какво общо има снимката със статията? Че на нея има локомотив ли? Доколкото виждам влакът не е пътнически.

Това е стар журналистически трик (мързел). И на ДИР. Да използват една и съща снимка, месеци наред, в различни материали. Доскоро се "въртеше" една снимка на обърната по таван кола. Вечер, светещи фарове насреща, не много ясна. За каво ли не я използваха...Лесно, икономически изгодно!

То и аз да съм кантонер, и аз ще пия по цял ден. Ебаси скучната работа. Но истината е, че няма нужда от кантонери. Бариерите трябва да се пускат автоматично.

А аз ако съм кантонер, ще лашкам по цел ден. От пиенето спомен нема.

Ко ше лашкаш - мара с 5 те баджака?

ЖП релси трябва да се вдигнат на 5 метра над земята.

В повчето случаи те закопават на 2 метра под земята, ако не се оглеждаш и не спазваш сигнализацията.

3евзек

Преди 10-ина години работех в една висока сграда, от която добре се виждаше цялата околност около един софийски прелез, този на Захарна фабрика и съм виждал доста странни видове сигнализация. Тогава прелезът беше с кантон, изглежа също с ръчен режим. В един период нещо подменяха и кантонерът ръчно поставяше преносима преграда със знак "Забранено влизането" вместо бариера. А веднъж настоятелното дюдюкане на влак ме накара да погледна натам и от високото да видя потресаваща картинка. Спрял на 100-ина метра от прелеза и надува свирката, може би да подсети заспите в кантона, а трафикът си върви. Добре че ограничението за влака там е най-много 40 и поради добата видимост спирането не е голяма драма. Само не помня дали беше във времето от предния пример или не. Макар в повечето случаи да работи, сигнализацията хич не е сигурна работа, особено ръчната.

Добре че кантонера не е бил напънал кантонерката, щото тогава можеше и влака да дерайлира.

Бариерите не са били спуснати. Причини : 1. Пиян прелезопазач. 2. 30 годишното крадене от БДЖ(НКЖИ или всичко там) плюс некадърно управление. Този прелез е на много натоварения околовръстен път на Асеновград. На всеки час(сутрин и вечер на 30 мин.) минава пътническа мотриса. Прелеза е в рамките на града, близо до гарата. Въпрос към ръководството на НКЖИ : Хората дистанционно управляват от поне 50 години космически апарати, някои от които вече напуснаха слънчевата система. На вас колко години ще ви трябват, да направите този прелез с дистанционно автоматично управление, за да не разчитате на пияни прелезопазачи?!

Вашият въпрос е към онзи, дето се целува с една посланичка. Ама на него не му е до битовизми. Стабилност, няма как.

Те рОмляните с купени книжки, които не могат да четата, как да знаят какво се прави на ЖП прелез???

Къде влакът е блъснал колата - на коловоза или някъде по пътя ?

На кея.

къде са новините? Тва новинарски сйт ли е?

Популация от дегенерати. Всеки ден поднася солидна порция факти, че това племе е тор. Какъв “народ”,каква “вековна история”, какви “три морета”???

Кантонер и прелезопазач са две различни професии! Кантонер е този , който се грижи за коловозното стопанство и обхожда определен участък от железопътната линия, прелезопазач е този , който е само на прелеза и се грижи за изправността и задействане на бариерите и осигурява безпрепятствено движение на влакове и транспортни средства , както и на пешеходци, преминаващи там .

Ракията не прощава... Дали ще е кантонерът, дали ще е машинистът или шофьорът на леката кола, дали ще са всички заедно, няма никакво значение.... Факт е че са изложени човешки животи на опасност... Факт е, че живеем в една държава, заобиколени от безхаберие, малоумие и безотговорност

на машиниста? Той ли трябва да се огрежда и услушва преди преминаване през прелез или да спуска бариерите. Може би смятате, че влаковете трябва да спират на прелезите?

Разбира се, че се пише "ослушва"

Кантонер с алкохол? Никога!

Кантонерът употребил алкохол!? Не може да бъде.

какъв кантонер ??? ж.п. прелезите не са ли с автомтично управление и сигнализация ?..

Този не е бил

Докога курсовете за машинисти ще са проформа? Корумпирани дават книжки на машинисти и те след това удрят колите на хората!

То в ЖП-то всички са употребили алкохол... за това и тази институция умира бавно и мъчително. За съжаление покрай тях умират и хора

Абе вие да не би от сутрин да почвате с алкохола? Такива глупости трезвен човек не може да роди...