Пътническият влак от Пловдив - Асеновград удари автомобил "Опел" на жп прелез край Крумово, съобщиха от НКЖИ. Инцидентът е станал тази сутрин около 7 часа в междугарието Крумово - Асеновград на прелез с ръчни бариери.

В колата са пътували трима души, един от тях е по-сериозно пострадал. В болница за спешна медицинска помощ са откарани 32-годишният водач на колата и двама пътници на 25 и 30 години. По първоначални данни с по-сериозни наранявания е 30-годишният, който пътувал на предната седалка.

На шофьoра е взета кръвна проба за алкохол. Машинистът, на 51 години, е тестван с дрегер, резултатът е отрицателен. В районното управление е отведен 60-годишният кантонер, чиято алкохолна проба отчела положителен резултат над 1,5 промила. За случая е уведомена Районната прокуратура.

Предстои проверка дали бариерата е била спусната.

Движението в междугарието е прекъснато, на място са органите на МВР и екипи на НКЖИ, които изясняват причините за инцидента. По първоначални данни бариерите не са били спуснати в момента на инцидента и вероятната причина за сблъсъка е човешка грешка.