Коментари - 10 коли се сблъскаха на магистрала ”Струма”, трима са ранени | Днес.dir.bg

10 коли се сблъскаха на магистрала ”Струма”, трима са ранени

Верижна катастрофа е станала в събота сутрин на автомагистрала "Струма". Сблъскали са се десет коли, трима души са пострадали. Инцидентът е станал в района на село Долна Диканя, област Перник в посока София.

Обратно в новината

Коментари - 10 коли се сблъскаха на магистрала ”Струма”, трима са ранени | Днес.dir.bg

Коментари

Не ги ли учат по време на курса, че трябва да се спазва дистанция. Особено когато е хлъзгаво и мъгливо. Или ги учат, ама акъла толкоз?

https://link

А къде е тази магистрала????Че не мога да се сетя да има магистрала там!

Магистралата ще я видиш, ако си извадиш главата от гъза. Точно този участък е магистрала, колкото и невероятно да ти звучи. А ударилите се вероятно са с твоето самочусктвие и мислене...

Минах от там около 10,30часа. Наистина беше много мъгливо,а полицаите бяха в близост до ударените коли,които бяха по-малко от 10!Може би 3 или 4....а може да е било друга катастрофа.Във всеки случай трябва да се предупреждават другите коли поне на 1км предварително ,че има препятствие по платното.

А кафе да им сервират ли за да си отворят очите и да гледат къде карат?

Сега минах от там. Искам да ви кажа , че полицаите место да застанат зад катастрофата си седяха някъде по средата и като нищо можеше още някой да се на-тресе отзад.

Каквито и да е технологии да има един автомобил, НЯМА технология, която да накара малоумника зад волана да кара като луд. Примери колкото щеш-колкото е по-голяма и по-скъпа колата, особено джип, толкова повече е с предимство пред останалите. Докато катаджиите се радват на такива индивиди, с цел по-голям рушвет, така ще е. А нещата се оправят с дебели глоби, и то без значение кой каква кола кара, и ще видите тогава как и най-големите баровци карат като на погребение. Като бях в Англия си спомням за един българин, дето караше като луд по улиците. След 2 седмици като получи електронни фишове за 1300 паунда, му мина даже желанието да кара кола, и ползва метрото вече. Ако и тук един баровец получи глоби за 2000-3000 лв. от София до морето, със сигурност ще си промени начина на каране.

observer2

Глобата си е глоба. Баровецът ще я плати и пак ще кара по същия начин. Аз съм за отнемане на точки, както беше замногоот нарушенията. Ама едни хора преди известно време пормениха закона и за някои нарушения премахнаха отнемането на точки, а само глоба. И естествено баровците си плащат като ги хванат /било директно ако е на пътя или в хазната ако е по електронен фиш, освен ако издънката не е по-голяма/.

БГ "баровецът" - чалгар ще я плати ама с клизма. Не си виждал "баровец" с S - класа за 300 000 лв как се пазари в сервиз за автомобилен тунинг за сумата от 200 лв. Е, след половин час плати де...

Абе гостенче, аман от пенсии с таратайки. На мерджана системите му са супер, мога да си карам и със 200 и пак няма да се ударя. Ама като има разни шубета, дето се влачат с 50 при 3 сантима сняг - кво да ги чакам ли? Резвам ги отраз. Аман от шофьори с каскетчета и умрели тойоти, хонди, голфове, шкоди или талиански и френски бараки. Само пречите на движението. Оня ден на тракия - карам си с 200 и некъв с инфинити се влачи в лявата лента със 150 и си мисли, че кара, като сте залухави стойте си е лентата за аварийно. Резнах го, засякох го после, оня ми свири. Боклук. Заради такива като него стават мелетата, защото аз мога и искам да карам бързо, а той се влачи пред мен. Как да не изнервя ???

Тъпак! Като бързаш толкоз, построй си частна/лична магистрала и си карай с 300 по нея. Лайнар нещастен, следващия път засечи крайпътно дърво, те карат с 0 км/час.

observer2

Тарикатче, виж съотношението "+" към "-" на твоето изс...не. Прави си изводите ако има с какво да ги направиш.

Ти май си с регистрация "СО"(COsmos).

Абе ти можеш да "резнеш" и някой дядо с Жигули, ама да не случиш на някой бивш военен, да те резне 5-6 пъти с Макарова, и после ще си джиткаш с 300 по магистралата към св. Петър. Имеше един спортист дето така се режеше, ама не чуваме вече за него нещо. И по кротко с обидите към шофьорите с бракми, нищо, че и аз имам мерцедес. Щото такива "баровци" като тебе често стават част от вечерните новини. Карай по-леко през новата година, дане те гледаме в централните новини.

селски глупак

В късния следобед на Бъдни вечер пътувах София-Варна. На много места имаше мъгла, на моменти карах с 30 км/ч, дори с 15 в най-гъстата. Доста пъти намалявах до 20, гледах зад мен да няма коли и ритах спирачката до дъно, така безопасно проверяваш дали има лед. Защото при мъгла заледяването не се вижда с просто око, леда е супер тънка коричка. На едно ниско място преди Шумен беше заледено, но хората от местната поддръжка току що го бяха опесъчили. Опесъчаване и ниска скорост, това е простичката рецепта.

Ей за такива балъци говоря. 20-30 км. То по-добре си хвани влака, като не си карач бе пенсиооооооо

Защо е този минус а ? Обясни. Май завиждаш за това че карам GL с махнат чип и вдигам 250 когато поискам ?

Промишлеността измисли антирадарите, за да може да се заобикалят законите и да се развиват големи скорости там къде то има ограничение на скоростта вместо да измислят електроника която да предсказва сблъсък и препятствия по пътя.

Тя е измислена тази технологията, ама в таралясниците дето ги карате масово я няма просто, щото са на по 10-15 години.

Има ли антирадар, който е интегриран с инжекциона и натиска спирачката?

Важното е, че имаме пожарогасител, аптечка, триъгълник, караме с колани и светим по цял ден с фаровете. Резултат?

Е и?

Изброените неща за други ситуации, за мъгла и лед помага намалената скорост :) P.S. При включени фарове ти светят и задните светлини, виждат се по-отдалеч при мъгла.

Съвременните самолети на всяка секунда си съобщават координатите един на друг. Така всяка машина знае къде е другата. Ако се засекат траектории бордния компютър на съответния ги променя така, че да няма сблъсък. Технологията вече е време да се пренесе и на земята. Ако първото спряло МПС беше излъчило сигнал, че не се движи останалите също щяха да спрат на безопасно разстояние, а не в него.

На практика е невъзможно, тъй като трафика и скороста и пронстранстворо са много по различни от тези на небето :) Иначе идята е добра. Примерно мойта мазда ми показва на колко метра е автомобила пред мен :)

Възможно е - новите Волвота и Тойти от среден клас я имат. Ама не струват 2000 лева, а 20 000 мин.

Е какво като е по-различно. Щом може всяко превозно средство да се локализира с точност от 3 до 5 метра знае му се с скоростта с която се движи какъв е проблема това да се излъчва в пространството и по този начин и компютрите на другите коли да знаят и да намалят оборотите на водещите колела и уведомят за това водача.

1. 1s е мно-о-ого време, дори на земята. Особено на земята, където плътността на трафика е огромна. При 90км/ч това са 25м или 4 коли по дължина. 2. Въпросната система за предотвратяване на сблъсъци много помогна на руския пътнически и американския товатен самолети, които друсания швейцарски авиодиспечер удари челно в небето.

Именно след като диспечера нацепи самолетите въпреки препоръките на системата. Тя се въведе. До тогава. Пилотите бяха длъжни да се съобразяват с инструкциите на диспечерите. От онзи момент законодателно се промени и системата е вързана директно към управлението на самолет. Диспечера и пилота нямат думата до момента, ако нещо не се сгъбяса на електрониката.

А бе ти виждал ли си птичи ята и пасажи от риба? Да не би да се блъскат един в друг. Човека не може да си управлява колите това е факт.

Тоя па, колко самолета има по света и колко коли по магистрала Хемус примерно. Ти сещаш ли се за какви технологии става дума ? Няма такава машина, която да може да обработи подобна информация. Но има автопилоти, които смятат скоростта и разстоянието от предната кола. Ама ги има в мерждана, а не в дачията

Факт е, че катастрофите щяха да са много повече, ако повечето водачи небяха добили инстинкт да гледат във всички посоки когато шофират. Защо? Защото закона на пътя не важи. И защо е така? Защото няма достатачно контрол. Айде сега безсмъртни люде, качвайте се в автомоблите си и с 300 през мъглата. Но кога ли ще дойде и вашето време...?? Никой не се замисля. Стигам до извода отново, че ние каквото си направим, друг виновен няма. И защо? Защото на държавата неможе да се разчита

Крайно време е снегопочистващите фирми да осъзнаят, че пътищата се обработват и опесъчават НЕ САМО когато вали сняг. Крайно време е и тези които им плащат за това, да осъзнаят СЪЩОТО и да им се търси отговорност. А това , че има водачи които не се съобразяват с пътните условия е съвсем друга тема.

Можеше още. Като карат тенекетата си като изоглавени след няколкомесечни "курсове" и си купуват книжките и като се пускат на пътя разни изперкали старчета, така ще е. А за много години и пак натискайте педала, педали.

Сигурноо пак некой винкеу от Перник се е натепал с Голфо!

А защо платното не е било напръскано против заледяване или никой не може да се сети че при мъгла замръзва.По-лесно е да кажем несъобразена скорост.Ей малоумна работа.

Само двама?? Егати "Блъсканицата" ! И за кво се блъскат, пар фавор? Пак ли "Пор тести"? Ташейк, г-жа Петрова!

Йовчев, да бе използвал хеликоптера, отпуснат за венцехвалещи репортажи от последния митинг на БСП&ДПС, за контрол на движението и навременни мерки за регулирането му при критична обстановка ! Или не са те учили на това в милиционерското училище ??

Не е ли парадоксално, че колите в 2014 имат парктроници, датчици за дъжд, автоматично пускане на фаровете при тъмно, а нямат такива датчици за мъгла които автоматично да намалят скоростта до безопасната.

При заледен път НЯМА безопастна скорост. А защо не е третиран против обледеняване- питай климбарите в пътната агенция.

Хубу де заледен заледен ама при видимост 10м що изобщо карат. Очевидно е, че при тази видимост ако някой тръгне да опясачава тий ще се движи бавно и неминуемо ще бъде блъснат от BMW или Голф. Идеята е първо да се дигне мъгалта и после при хубава видимост да се опесачи.

Има елестротронно ограничение на скороста, но в БГ първото нещо, което се прави е да се махне. Има и системи за ранно предупреждение за обекти отпред и отстрани, има и система за разпределение на усилието при заледени участъци. Но ги има в доста по-нови коли от масовите в БГ.

Идиот. Как ще се измери плътността на мъглата И как системата ще разбере градско ли е или извън.

Област Перник.........

То никога не е препоръчително да ходиш от Перник до Дупница - най-олигофренската част на България, пълно с дебили които едно изречение не могат да кажат като хората. Само някакви ге, че, епа, оно, вуте, нане, дека, таксирато е такива смешки..

Ако ще си говориме за олигофрени,моля те спомени и майните.Също така и тези от Розовата долина , може и област монтанярска да споменеш.И най-вече наблегни на това от каде си ти.

Колкото и да наблягам всеки знае Пеуник и надолу - Дупница, Симитли, всякакви македонски помаци от този район са пълни олигофрени ! Прости и агресивни селски каскети. Имах едни колежки от Благоевград, Sorry ама по-селски п*тки нямаше в целия университет

Ако бяхме в Ангола, да ни изнесат калашници да се изтрепеме. А на орка му трябва много малко - една стара кошница в комбинация с некадърност за шофиране и липса на път плюс малко късмет = priceless... При 10 метра видимост в мъглата съобразявайки се, че автомобила при 50 км/ч се движи с 14 метра в секунда, сметнете си с какава скорост трябва да се шофира в това време подчовеци...

Виновният едва ли е с БМВ!!!

И аз така мисля- девиза им е "Радост при карането" (Freude am Fahren), а не "Бързи и яростни" !

прост народ сме,как да ни искат по европа.

В Германия след Коледа са се сблъскали 50 автомобила около Щутгарт, с 17 пострадали. За движението на магистрала са нормални такива случаи, хубавото е че няма убити .

тук се убиват заради чалга в колата и простотия

Коментари - 10 коли се сблъскаха на магистрала ”Струма”, трима са ранени | Днес.dir.bg

10 коли се сблъскаха на магистрала ”Струма”, трима са ранени

Верижна катастрофа е станала в събота сутрин на автомагистрала "Струма". Сблъскали са се десет коли, трима души са пострадали. Инцидентът е станал в района на село Долна Диканя, област Перник в посока София.

Обратно в новината

Коментари - 10 коли се сблъскаха на магистрала ”Струма”, трима са ранени | Днес.dir.bg

Коментари

Не ги ли учат по време на курса, че трябва да се спазва дистанция. Особено когато е хлъзгаво и мъгливо. Или ги учат, ама акъла толкоз?

https://link

А къде е тази магистрала????Че не мога да се сетя да има магистрала там!

Магистралата ще я видиш, ако си извадиш главата от гъза. Точно този участък е магистрала, колкото и невероятно да ти звучи. А ударилите се вероятно са с твоето самочусктвие и мислене...

Минах от там около 10,30часа. Наистина беше много мъгливо,а полицаите бяха в близост до ударените коли,които бяха по-малко от 10!Може би 3 или 4....а може да е било друга катастрофа.Във всеки случай трябва да се предупреждават другите коли поне на 1км предварително ,че има препятствие по платното.

А кафе да им сервират ли за да си отворят очите и да гледат къде карат?

Сега минах от там. Искам да ви кажа , че полицаите место да застанат зад катастрофата си седяха някъде по средата и като нищо можеше още някой да се на-тресе отзад.

Каквито и да е технологии да има един автомобил, НЯМА технология, която да накара малоумника зад волана да кара като луд. Примери колкото щеш-колкото е по-голяма и по-скъпа колата, особено джип, толкова повече е с предимство пред останалите. Докато катаджиите се радват на такива индивиди, с цел по-голям рушвет, така ще е. А нещата се оправят с дебели глоби, и то без значение кой каква кола кара, и ще видите тогава как и най-големите баровци карат като на погребение. Като бях в Англия си спомням за един българин, дето караше като луд по улиците. След 2 седмици като получи електронни фишове за 1300 паунда, му мина даже желанието да кара кола, и ползва метрото вече. Ако и тук един баровец получи глоби за 2000-3000 лв. от София до морето, със сигурност ще си промени начина на каране.

observer2

Глобата си е глоба. Баровецът ще я плати и пак ще кара по същия начин. Аз съм за отнемане на точки, както беше замногоот нарушенията. Ама едни хора преди известно време пормениха закона и за някои нарушения премахнаха отнемането на точки, а само глоба. И естествено баровците си плащат като ги хванат /било директно ако е на пътя или в хазната ако е по електронен фиш, освен ако издънката не е по-голяма/.

БГ "баровецът" - чалгар ще я плати ама с клизма. Не си виждал "баровец" с S - класа за 300 000 лв как се пазари в сервиз за автомобилен тунинг за сумата от 200 лв. Е, след половин час плати де...

Абе гостенче, аман от пенсии с таратайки. На мерджана системите му са супер, мога да си карам и със 200 и пак няма да се ударя. Ама като има разни шубета, дето се влачат с 50 при 3 сантима сняг - кво да ги чакам ли? Резвам ги отраз. Аман от шофьори с каскетчета и умрели тойоти, хонди, голфове, шкоди или талиански и френски бараки. Само пречите на движението. Оня ден на тракия - карам си с 200 и некъв с инфинити се влачи в лявата лента със 150 и си мисли, че кара, като сте залухави стойте си е лентата за аварийно. Резнах го, засякох го после, оня ми свири. Боклук. Заради такива като него стават мелетата, защото аз мога и искам да карам бързо, а той се влачи пред мен. Как да не изнервя ???

Тъпак! Като бързаш толкоз, построй си частна/лична магистрала и си карай с 300 по нея. Лайнар нещастен, следващия път засечи крайпътно дърво, те карат с 0 км/час.

observer2

Тарикатче, виж съотношението "+" към "-" на твоето изс...не. Прави си изводите ако има с какво да ги направиш.

Ти май си с регистрация "СО"(COsmos).

Абе ти можеш да "резнеш" и някой дядо с Жигули, ама да не случиш на някой бивш военен, да те резне 5-6 пъти с Макарова, и после ще си джиткаш с 300 по магистралата към св. Петър. Имеше един спортист дето така се режеше, ама не чуваме вече за него нещо. И по кротко с обидите към шофьорите с бракми, нищо, че и аз имам мерцедес. Щото такива "баровци" като тебе често стават част от вечерните новини. Карай по-леко през новата година, дане те гледаме в централните новини.

селски глупак

В късния следобед на Бъдни вечер пътувах София-Варна. На много места имаше мъгла, на моменти карах с 30 км/ч, дори с 15 в най-гъстата. Доста пъти намалявах до 20, гледах зад мен да няма коли и ритах спирачката до дъно, така безопасно проверяваш дали има лед. Защото при мъгла заледяването не се вижда с просто око, леда е супер тънка коричка. На едно ниско място преди Шумен беше заледено, но хората от местната поддръжка току що го бяха опесъчили. Опесъчаване и ниска скорост, това е простичката рецепта.

Ей за такива балъци говоря. 20-30 км. То по-добре си хвани влака, като не си карач бе пенсиооооооо

Защо е този минус а ? Обясни. Май завиждаш за това че карам GL с махнат чип и вдигам 250 когато поискам ?

Промишлеността измисли антирадарите, за да може да се заобикалят законите и да се развиват големи скорости там къде то има ограничение на скоростта вместо да измислят електроника която да предсказва сблъсък и препятствия по пътя.

Тя е измислена тази технологията, ама в таралясниците дето ги карате масово я няма просто, щото са на по 10-15 години.

Има ли антирадар, който е интегриран с инжекциона и натиска спирачката?

Важното е, че имаме пожарогасител, аптечка, триъгълник, караме с колани и светим по цял ден с фаровете. Резултат?

Е и?

Изброените неща за други ситуации, за мъгла и лед помага намалената скорост :) P.S. При включени фарове ти светят и задните светлини, виждат се по-отдалеч при мъгла.

Съвременните самолети на всяка секунда си съобщават координатите един на друг. Така всяка машина знае къде е другата. Ако се засекат траектории бордния компютър на съответния ги променя така, че да няма сблъсък. Технологията вече е време да се пренесе и на земята. Ако първото спряло МПС беше излъчило сигнал, че не се движи останалите също щяха да спрат на безопасно разстояние, а не в него.

На практика е невъзможно, тъй като трафика и скороста и пронстранстворо са много по различни от тези на небето :) Иначе идята е добра. Примерно мойта мазда ми показва на колко метра е автомобила пред мен :)

Възможно е - новите Волвота и Тойти от среден клас я имат. Ама не струват 2000 лева, а 20 000 мин.

Е какво като е по-различно. Щом може всяко превозно средство да се локализира с точност от 3 до 5 метра знае му се с скоростта с която се движи какъв е проблема това да се излъчва в пространството и по този начин и компютрите на другите коли да знаят и да намалят оборотите на водещите колела и уведомят за това водача.

1. 1s е мно-о-ого време, дори на земята. Особено на земята, където плътността на трафика е огромна. При 90км/ч това са 25м или 4 коли по дължина. 2. Въпросната система за предотвратяване на сблъсъци много помогна на руския пътнически и американския товатен самолети, които друсания швейцарски авиодиспечер удари челно в небето.

Именно след като диспечера нацепи самолетите въпреки препоръките на системата. Тя се въведе. До тогава. Пилотите бяха длъжни да се съобразяват с инструкциите на диспечерите. От онзи момент законодателно се промени и системата е вързана директно към управлението на самолет. Диспечера и пилота нямат думата до момента, ако нещо не се сгъбяса на електрониката.

А бе ти виждал ли си птичи ята и пасажи от риба? Да не би да се блъскат един в друг. Човека не може да си управлява колите това е факт.

Тоя па, колко самолета има по света и колко коли по магистрала Хемус примерно. Ти сещаш ли се за какви технологии става дума ? Няма такава машина, която да може да обработи подобна информация. Но има автопилоти, които смятат скоростта и разстоянието от предната кола. Ама ги има в мерждана, а не в дачията

Факт е, че катастрофите щяха да са много повече, ако повечето водачи небяха добили инстинкт да гледат във всички посоки когато шофират. Защо? Защото закона на пътя не важи. И защо е така? Защото няма достатачно контрол. Айде сега безсмъртни люде, качвайте се в автомоблите си и с 300 през мъглата. Но кога ли ще дойде и вашето време...?? Никой не се замисля. Стигам до извода отново, че ние каквото си направим, друг виновен няма. И защо? Защото на държавата неможе да се разчита

Крайно време е снегопочистващите фирми да осъзнаят, че пътищата се обработват и опесъчават НЕ САМО когато вали сняг. Крайно време е и тези които им плащат за това, да осъзнаят СЪЩОТО и да им се търси отговорност. А това , че има водачи които не се съобразяват с пътните условия е съвсем друга тема.

Можеше още. Като карат тенекетата си като изоглавени след няколкомесечни "курсове" и си купуват книжките и като се пускат на пътя разни изперкали старчета, така ще е. А за много години и пак натискайте педала, педали.

Сигурноо пак некой винкеу от Перник се е натепал с Голфо!

А защо платното не е било напръскано против заледяване или никой не може да се сети че при мъгла замръзва.По-лесно е да кажем несъобразена скорост.Ей малоумна работа.

Само двама?? Егати "Блъсканицата" ! И за кво се блъскат, пар фавор? Пак ли "Пор тести"? Ташейк, г-жа Петрова!

Йовчев, да бе използвал хеликоптера, отпуснат за венцехвалещи репортажи от последния митинг на БСП&ДПС, за контрол на движението и навременни мерки за регулирането му при критична обстановка ! Или не са те учили на това в милиционерското училище ??

Не е ли парадоксално, че колите в 2014 имат парктроници, датчици за дъжд, автоматично пускане на фаровете при тъмно, а нямат такива датчици за мъгла които автоматично да намалят скоростта до безопасната.

При заледен път НЯМА безопастна скорост. А защо не е третиран против обледеняване- питай климбарите в пътната агенция.

Хубу де заледен заледен ама при видимост 10м що изобщо карат. Очевидно е, че при тази видимост ако някой тръгне да опясачава тий ще се движи бавно и неминуемо ще бъде блъснат от BMW или Голф. Идеята е първо да се дигне мъгалта и после при хубава видимост да се опесачи.

Има елестротронно ограничение на скороста, но в БГ първото нещо, което се прави е да се махне. Има и системи за ранно предупреждение за обекти отпред и отстрани, има и система за разпределение на усилието при заледени участъци. Но ги има в доста по-нови коли от масовите в БГ.

Идиот. Как ще се измери плътността на мъглата И как системата ще разбере градско ли е или извън.

Област Перник.........

То никога не е препоръчително да ходиш от Перник до Дупница - най-олигофренската част на България, пълно с дебили които едно изречение не могат да кажат като хората. Само някакви ге, че, епа, оно, вуте, нане, дека, таксирато е такива смешки..

Ако ще си говориме за олигофрени,моля те спомени и майните.Също така и тези от Розовата долина , може и област монтанярска да споменеш.И най-вече наблегни на това от каде си ти.

Колкото и да наблягам всеки знае Пеуник и надолу - Дупница, Симитли, всякакви македонски помаци от този район са пълни олигофрени ! Прости и агресивни селски каскети. Имах едни колежки от Благоевград, Sorry ама по-селски п*тки нямаше в целия университет

Ако бяхме в Ангола, да ни изнесат калашници да се изтрепеме. А на орка му трябва много малко - една стара кошница в комбинация с некадърност за шофиране и липса на път плюс малко късмет = priceless... При 10 метра видимост в мъглата съобразявайки се, че автомобила при 50 км/ч се движи с 14 метра в секунда, сметнете си с какава скорост трябва да се шофира в това време подчовеци...

Виновният едва ли е с БМВ!!!

И аз така мисля- девиза им е "Радост при карането" (Freude am Fahren), а не "Бързи и яростни" !

прост народ сме,как да ни искат по европа.

В Германия след Коледа са се сблъскали 50 автомобила около Щутгарт, с 17 пострадали. За движението на магистрала са нормални такива случаи, хубавото е че няма убити .

тук се убиват заради чалга в колата и простотия