В Германия заговориха за риск от "зима на гнева“

"Екстремистите се надяват, че енергийната криза и повишаването на цените ще засегнат хората особено силно, за да могат да използват тяхното настроение и да афишират антидържавните си стремежи", заяви ръководителят на Службата за защита на конституцията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече хората с малко здрав разум в главите екстремисти ли ги наричат?

Сега ще обявят за десни екстремисти и нацита всички, които не щат да гладуват, мръзнат и да не се къпят в името на погрома над Русия, и не щат да следват призивите на корумпираните еврочиновници и управляващите ги марионетки и ще им пуснат полиция, военни и разбира се...Антифа, сбирщина от наркомани, аутсайдери, социопати, психопати и всякакви извратеняци, които държавата ползва в свой интерес да тормозят и заплашват недоволните и нормалните ...

Общо взето ще галдуват, мръзнат и няма да се къпят само разни утайки. Това да не ти е България от 1997 или 1985?

В демократичен и либерастки Германистан всички протестиращи срещу линията на Партията са обявявани за десни екстремисти. За такива бяха обявени преди време и възрастните немски жители по на 70-80 години от един град в източна провинция, които протестираха против любимците на дъртата вещица Меркел, арабско-африканските й "обогатители", които бяха наръгали местен млад мъж...и той почина. После пак за десни екстремисти, застрашаващи демокрацията им, бяха обявяни протестиращите срещу безумните мерки и рестрикции по повод ковид терора... И все една и съща плоча въртят... Всеки, който сляпо не следва правата линия на Партията, е крайно десен/ десен екстремист/ наци и т.н. познати до болка едни и същи епитети, които най безцеремонно ти лепят...

с екстремистите! Като усерът нещата и народа почне да негодува, истинските екстремисти, пускат биячите от армията и полицията да им защитава дупетата... само екстремисти тогава почват да се радхождат по улиците... през другото време, един не се мярка, ама от време на време явно излизат от подземните си хралупи и отиват на митинги - ей толкова са оглупели тези Немци и Европейци, че няма да просъществуват още дълго май.

Тия ще вземат да опазят демокрацията, на всяка цена, да, да. Дори ако трябва да е с цената на самата демокрация. Временно спираме да прилагаме конституцията, до като не преборим "екстремистите", идващи да вземат "демокрацията" ни. Нема съ плашите, ние сме "добрите". Ходи сега мини пред нас през това минно поле да видим тия другите дали не са си изпуснали нещо.

След 50г. в пресата: Хайде стига, толкова време я опазваме временно тази демокрация че вече я забравихме каква е тя.

Така е. Това да си безработен, гладен и да ти е студено си е най-чистата фарма на десен екстремизъм. Особено пък ако не си и ваксен....

Страх от бунтове в „Зимата на гнева“ „Бедните рядко се катерят по барикадите – склонен съм да виждам десни екстремисти“ Загубата на доходи по време на пандемията увеличи бедността, казва изследователят на бедността Кристоф Бутервеге от WELT. Освен това бедността на доходите все повече се превръща в абсолютна бедност. Ако обществото не внимава, социалното сближаване може да бъде загубено. А това скъпи БЪЛГАРИ се нарича Фрейминг "Framing"... Който излиза на митинг/демонстрация е автоматично екстремист... Четните могат да палят и рушат за по-добър живот... Но недай си боже обикновеният германец излезе на мирен протест...!!!

Черните могат да палят и рушат за по-добър живот...

Ако гражданинът неудобен на политиката стане, тогава той изведнъж става десен екстремист.

Зимата на гнева трябва да стане Зима на Остваките" - политиците имат страх, не искат да си губят позициите... ама надробиха си и сега ще си ядат супата..

Задължението на държавата е да се грижи за добруването на гражданите ѝ. ако от сега знаят за "зима на гнева" зачи осъзнават много добра какви ги бъркат. И не, никой не им е виновен! Или се вземат в ръце и спират с идиотиите за укрите, или ще ядат сопата. И не, няма да е само Германия! Не ми пука нито заукрите, нито за рснацитя! Да се оправят както могат!

Кво коментирате Германия като не познавате нито ообстановката , нито хората там. Германия не е в южна / източна Европа, където има анархия е самите хора вместо да си създадат ред само ревът всеки срещу всеки. И нека не го крием - излизаш на протест когато ножа опре в кокала, корема хлътне от глад или с думи прости - парите не стигат и нямаш бъдеще - гневен си . Ако си сит, облечен, с нови дрехи и нова кола, позволяваш си луксове - имаш достатъчни доходи, спокоен си и имаш вяра в бъдещето - нямаш нужда от промяна. Пазиш си това което имаш. Редът работи за теб. А поскъпването на някой основни продукти няма да ти бръкне дълбоко - имаш достатъчно толеранс. Е затова германците или по точно живеещите в Германия няма да си развалят рахата с бунтове. Те няма да правят нов световен ред заради недоволните изостанали племена на югоизток. Защото те са го създали този ред и си работи за тях. И ще си го пазят. Това не е нито фашизъм, нито дискриминация. Това е просперитет.

Бедна ти е фантазията как растат цените в швабско.

Каква е файдата да имаш такава икономика, да научиш света как се правят машини и да си туриш леви масони да те управляват и да зависиш от потенциален враг за енергия??

Gugnelid

Абе накратко - ако заради империалистичните настроения на Хамерика трябва да стискаме зъби всички, освен Хамериканците. Ако някой е достатъчно нагъл, за да реши, че ще протестира, когато интересите му са накърнени, то той е противник на демокрацията. Кукловодите от ФАЩ са изобретили думата "демокрация", за да държат масите в подчинение... щом някой надигне глава, той не е демократ. Да мре доларът и останалото ще си дойде на място бързо!

Значи, този, който иска да не гладува, да не студува уи по възможност да си измива цялото тяло е екстремист ? Добре дошли в Новият световен ред. Където хората нямат нищо, мизерстват, но са щастливи. Ако това не им харесва се превръщат в екстремисти и с едно кликване на мишката заличават целият им живот.

Ау руската пропаганда попръцна. Мирише чак до Владивосток.

Gugnelid

Баце те руснаците скоро ще ти серат в устенцата, ама ти пак ще викаш "да живей Хамериканската демокрация". И ще преглъщаш с усмивка.

ти не си 12

Братушките още не са започнали и евробюрократите вече вият на умрело, сложете санкции на Русия глупаци и Русия ще ви наложи санкции, само че след нейните санкции вас няма да ви има!!!!

Айде Давося почна с нормализация на полицейски терор и ще нахака и военните в кириза. Френската революция ще им се види на милиардерите като приятно пускане с влакче на ужасите. Няма мине номера с убиването на земеделието и синтетичните храни, а с идиотията карбонов портфейл за следе на пръдните ни никогиш:) Ма пробвайте се. Нали това правите от няколко години?

ще е Урсулица Лайнян да въведе четирикратна годишна задължителна ковид ваксинация за следващите 100 години на цялото EU население със закупени само от нея химически бъркочи.

Заеби си народа и тръгвай да помагаш на друг народ без абсолютно никаква причина, освен че мразиш Русия. Ще я видим тая работа. Чашата се пълни, пълни, пълни и хоп прилее. Там могат да им слагат етикетчета като екстремисти или анти демократи, и да замажат нещата, но тук онези демократчета с шута към Канада.

Каква мила картинка само. На Русия и остана да дружи само с фашистки организации. Ало, дир-а защо триете бе?

Щото си педал бе

Няма нищо. Най-важно от всичко е - да се противопоставим на Русия. И да не ползваме руска газ и руски горива. Нека им е гадно на руснаците. Европа ще издържи 2-3 зими в студ и мрак. А и последно време казват, че честото къпане е вредно, така че няма и да се къпят европейците. Важното е, че на руснаците ще им е много гадно задето Европа ще седи на тъмно и студено.... А който не е съгласен - значи подкрепя Русия, и трябва да бъде арестуван.

Европа да не не ти е България от времето на комунизма, че да издържи 2-3 зими в студ и мрак, при това без да има енергийна криза? Ало, дир-а не ви ли е срам да триете бе?

"Враговете на демокрацията само чакат възможност да злоупотребят с кризите..." - щом тъй наречената демокрация често ражда кризи то няма лошо да се смени.

Всеки, който казва, че ако няма отопление през зимата, ще му е студено, иска да разклати основите на немската държава. Време е такива типове да се арестуват за да не тръгнат по улиците да протестират. Така основите на германската държава надеждно ще бъдат защитени.

Ако ако... знаеш за акото. Обаче тези разправят, че няма ако, ами просто през зимата ще ти е студено. Ако ти го каже нормален човек, веднага ще му отвърнеш да гледа себе си и да не те мисли.

ДПА не е публикувала цялата статия и превода е доста странен... част от немският оригинал: Силите предупреждават за радикални улични протести В тъмния сезон републиката е заплашена от радикални протести заради бързо растящите цени на енергията. До този извод стигнаха германските служби за сигурност. Тъй като Русия подхранва настроението с дезинформация, беше включено дори контраразузнаването. Органите за сигурност виждат нарастваща опасност: екстремистите могат да използват страховете на гражданите от ограничения поради огромното увеличение на цените - за да подкопаят социалния мир в страната. „Враговете на демокрацията просто чакат да злоупотребят с кризите, за да разпространят фантазии за обреченост, страх и несигурност“, каза федералният вътрешен министър Нанси Фезер (SPD) за WELT AM SONNTAG. ... Енергийната криза е гореща тема в политиката. „Няма да можем да компенсираме всички финансови тежести, пред които са изправени хората сега с държавна помощ“, казва Торстен Фрай, парламентарен директор на парламентарната група на Съюза. „Все повече и повече дългове не само развалят бъдещето на нашите деца, но и създават нови причини за още по-голяма инфлация. Ролф Мютцених, лидер на парламентарната група на ГСДП, обясни: „Хората вече осъзнават предизвикателствата, произтичащи от различните кризи. За голяма част от населението финансовата тежест ще се увеличи осезаемо.” Разбира се, това води до нервност, „впрочем и сред някои политически решения”. Служителите за защита на конституцията в Северен Рейн-Вестфалия откриват, че сцената все повече се захваща с ежедневно политическо съдържание и го обосновава с конспиративни митове. „Виждаме, че в момента все повече и повече съдържание се споделя в социалните мрежи като Telegram, което е за инфлацията, енергетиката и войната в Украйна“, каза държавният министър на вътрешните работи Херберт Рул (ХДС).

"поради огромното увеличение на цените" - хората имат проблем... студено и скъпо... та ако германският гражданин реши да излезе на митинг срещу политиката, бива веднага маркиран като екстремист... та това е демокрацията... правото им на мирни протесто записано в конституцията, бива изхвърлено през прозореца от ляво-ектремната вътрешна министърка...

„Виждаме, че в момента все повече и повече съдържание се споделя в социалните мрежи като Telegram, което е за инфлацията, енергетиката и войната в Украйна“ - проблемите - инфлация, поскъпване, ток и газа прескъпи... зима иде и няма отопление, защото газа и тока поскъпнаха рекордно..

Що за поскъпване ги чака немците през зимата.. Ако за отоплението за 4 членно семейство е давало около 1300 Евро годишно, то сега ще плащат около 4900 Евро.... газта от 5 евро цента е около 25 евроцента за киловатчас - 500% поскъпване

В интервю с Марк Фридрих, банковият експерт Маркус Крал казва, че политиците са „влезли в плановата икономика“ и сега трябва да променят курса. Крал вижда наближаваща стагфлация през есента. Това може да се превърне в социално-политическа криза, която също застрашава нашата демокрация, ако политиката не промени курса. Наближаващата стагфлация през есента може да предизвика „социално-политическа криза“. Epoch Times, 25 юли 2022 г. Актуализирано: 26 юли 2022 г., 9:56 ч. системата разрушава живота на хората... та хората ще сменят системата... Някой да очаква нещо друго?

Екипа от ваксинатори е подготвен за поредната страшна епидемия и гладните, безработни и оскотяли германици ще ги карантинират на студено , тъмно и гладно да пролетта за "тяхно добро" естествено!!! Скоро и в други страни от еурогейландия...

като пкупирана от съюзниците държава няма конституция....

След година умуване коалицията в Берлин реши окончателно да вдигне социалните помощи от 424 на 687 евро. Но от 1.1.23...А дотогава който оцелее да сиплаща наема, отоплението и храната....

ЕС се разболя от политически синдром и сега ще духа студена супа.Икономически потъваха и войната й дойде като оправдание.Оставиха фон дер лайнен/акушерка/ да печата пари и ги раздава на Украйна.Ако беше мирно стояло,нямаше да разберат приказката за студа.

50+

Значи всички обеднели, останали на студено и гладни хора, които излязат на протести се обявяват за екстремисти, анархисти, путинисти и врагове на демокрацията! И у нас значи да очакваме същата пропаганда и демагогия. Само, че ние не сме кастрираните шваби и тука ще хвръкнат разни "демократични" кухи и празни лейки!

Щом и до медиите стигнаха такива “признания” от службите - смятай реалните данни какви са… Странно че го предвиждах за Октомври-Ноември - но предвидливия немец го усеща и се “подготвя” за уличните бунтове. Повече оръжия за УкраинЕ ;-).

Непокорните плебеи с претенции за нормален живот са новите екстремисти и врагове на НАС Богоизбраните в Новия Свят,затова се ВАКСиНИРАЙТЕ!

И на германците ли зе да им писва???????????????????????Евала ние сме с вас!!!!!!!

Въпросът е кой от коалицията първи ще му омекнат коленете и ще реши като итн да жертва правителството за да касира някаква дребна + бройка гласове следващия път. Фдп ще изчезнат, ако не го направят

доволно потриват ръце! Европа е на колене! А беше се превърнал в основен конкурент заедно с Китай! Слава на Украйна!

! ! ! ! !

Зима ли, есен ли ....

Аха, думам ти дъще, сещай се снахо. Германското джендърско правителство е наясно, че ще има недоволства, и още отсега се готви да ги мачка. Анархисти започват да се въдят, демек. Пак те прави, а хората дето ще мръзнат и гладуват-криви.

Какви екстремисти бе,та целият ЕС е недоволен от тъпата ви политика.Станахме масово бедни,издохте ни спестяванията,,необходими за здраве,изхранване,та дори и за погребения,,Меркел поне не допусна да се развилнее агресора,а ти се съюзи с другият агресор,,днес Херошума,,е пример.Не може едни да трупат яко богадства,а народа да мизерства.

"В Германия заговориха за риск от "зима на гнева“" 1997ма година Инфлация 3000% Лихва на БНБ 300% Хляб няма Пред народното събрание екстремисти използват повишаването на цените за афиширане на антидържавни стремежи Службата за защита на конституцията настоява танковете да дойдат Как ще ги стигнем?

Запада съвсем запада. И здраво копаят под дъното.

Е това ако не е "теория на конспирацията" не знам кое е. Значи ако ти спрат тока и парното, инфлацията ти оставя колкото да не умреш от глад,а отгоре на всичко си виновен защото си бял и не си педераст то ти отгоре на всичко и нямаш право да протестираш,защото си....екстремист.

този дали не трепери за местетнцето си? зимата ще му изстине... и не само неговото

V liceto na pytin zapada si nameri maistora.

Полицейски сили в готовност ….. и “ демокрация “ в едно изречение !

Арабска пролет германска зима. Все хубави неща.

скоро ще има тотален московски майдан , ще иZлетят като тапи джуджака шишко и неговото обкръжение

В мокрите сънища на Сорос ...

Зимата на гнева ще е три пъти по силна в България

Превантивна внемяване на вина у все по-гневните немци от техните политици! Даже и тия скопени и оглупели шваби взеха да виждат, че не са виновни нито ковида, нито руснаците! Винвни са англосаксонските елити и техните марионетки на терен в Германия! И немците пак ще ядата дървото, като след ВСВ. Ако англичаните успеят ще разделят Германия не на две, а на 3 части: бившото ГДР, Бавария и Средна и Северна Германия с английски контрол!

ТЪПАКО, САЩ ИЗГРАДИХА СЛЕДВОЕНА ГЕРМАНИЯ. ТОВА НЕМЦИТЕ НЕ СА ГО ЗАБРАВИЛИ. АКО СИ МИСЛИ, ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ ТРЪГНЕ СРЕЩУ САЩ И ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ПУТЛЕР, СИ ПРОСТО ПСИХОПАТ. ОТ ПУТЛЕР ДОРИ КИТАЙЦИТЕ СЕ ДИСТАНЦИРАТ.

Следвоенното ФРГ го изградиха немкините, заедно турските и всичките гастарбайтери от бивша Югославия! Американците нищо не са изграждали във ФРГ. Американците си направиха към 50 военни бази и казаха на швабите, че всички фабрики, концерни и банки във ФРГ са под техен контрол. ФЕД печаташе марките и ги изпращаха във ФРГ-то, турчалята и сърболята бачкаха здравата. Освен това и канцлерът се избира, ако преди това е одобрен от Вашингтон! ГДР-то беше под контрола на СССР. Толкоз по въпроса кой е изградил ФРГ-то. Заучи текста и си го слагай под възглавницата вечерно време!

Има вече глобално затопляне. Време е Германия да стигне до Кремъл ..студът този път няма да помогне на руските орки.

АЙДЕ ЕЛАТЕ В ГЕРМАНИЯ, ПИТАЙТЕ НЕМЦИТЕ НА МЯСТО, ПОСЛЕ ПЕЧАТЕТЕ. НЕМЦИТЕ МЕКО КАЗАНО НЕ ХАРЕСВАТ РАША, А ТОВА ДЕТО ГО ПРАВИ ПУТЛЕР С ИНВАЗИЯТА ГИ УЖАСИ. ТУКА ХОРАТА МАСОВО СА ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА ОРЪЖИЕ НА УКРАИНЦИТЕ. А УКРАИНСКИТЕ БЕЖАНЦИ СЕ ПРИЕМАТ С РАДОСТ. ДАЖЕ БИЗНЕСА РАЗЧИТА НА ТЯХ, ЗАЩОТО СА КВАЛИФИЦИРАНИ КАДРИ ДАЖЕ НЕМЦИТЕ НЕГОДУВАТ, ЗАЩО 100-ТЕ САМОХОДНИ ГАУБИЦИ ЩЕ СЕ ИЗПРАТЯТ ЧАК СЛЕД 3 МЕСЕЦА. ЕДНА ОТ ГОЛЕМИТЕ КРИТИКИ ПРОТИВ ШОЛЦ, Е ЧЕ СЕ ЗАБАВИ С ИЗПРАЩАНЕ НА ТЕЖКО ВЪОРЪЖЕНИЕ. ТАКА ДРУГАРЕ, КАТО НЕ СТЕ ВИЖДАЛИ И ГОВОРИЛИ С ХОРАТА, НЕ ПИШЕТЕ ПРОСТОТИИ!

РУСКИ ТРОЛЧЕТА, НА КАКВО СЛАГАТЕ МИНУСИ. А БОКЛУЧЕТА?

Аз лично сложих минус на идиота, който е написал куп глупости с главни букви и удебелен шрифт за да изпъкне.

РУМЕНЕ, ТИ В ГЕРМАНИЯ НЕ СИ БИ, А АКО ИДЕШ, ЩЕ СИ МИЯЧ. ТАКА, ЧЕ СИ ТРАЙ.

Leck meine Arsch !!!!!

Така мислят, защото това им казват. Забраниха руските медии за да не можеш сам да си правиш изводите...Да ви пикая на демокрацията!

Виждал си Германия само по телевизията !!!!!!!

Украйна ще победи само във вашите болни мозъци. Но за едно си прав, падне ли Украйна ще се запали Европа и такива гробокопачи на държавици като нашата ще изгорят и те.

фашизма никога не си в тръгвал от гнусните шваби...та според този фюрер, да седиш заключен на тъмно и студено с маска е демократично и свободно, а?

"...които вече изразиха презрението си към демокрацията в ерата на коронавируса..." В ерата на коронавирус нямаше демокрация, а диктатура.

Ковид-19 е демократично творение, и който е бил против мерките и ваксините или все още е, всъщност е терорист срещу демокрацията. Ограниченията на енергоносителите в "демократична" Европа са естествено творение на демокрацията, и който се възбунтува срещу това също е терорист. Много удобно!

КОВИД ДОЙДЕ ОТ ЧИНА, ОТ УХАН. КЪДЕТО СЛУЧАЙНО ИМА ИНСТИТУТ ПО ВИРУСОЛОГИЯ. ЧИНА Е ВСИЧКО ДРУГО, НО НЕ И ДЕМОКРАЦИЯ.

Е нещо, на което е трябвало да седиш повече време и да УЧИШ...

Голяма полза от конституции, когато няма ток и топла вода. Върнахте хората в каменната ера, и ще си платите.

Всеки който не иска да е роб ще бъде обявен за екстремист

Открихте топлата вода, браво. Много глави и правителства ще паднат тази зима. На хората им писна от Ковида а сега и скъпотия. Нежния европеец ще пали огньове пред ЕС парламентите.