Коментари - Газпром: Строим българския участък от Южен поток от май | Днес.dir.bg

Газпром: Строим българския участък от Южен поток от май

Строителството на българския участък от газопровода „Южен поток” ще започне през лятото, съобщиха от „Газпром”.

Обратно в новината

Коментари - Газпром: Строим българския участък от Южен поток от май | Днес.dir.bg

Коментари

строим бързо да вземем комисионните,пък след нас потоп!

И да не я искаме, Падишахът чака да я прекара през Стамбулграда!!?. И след това да бутне и азерския и иранския газ през нея!!

Блядката най-вероятно е бил пиян...за да има тръби трябват клиенти... А клиентите си намериха газ от С. Африка... Да бяха мислили преди путкин да открадне Крим... Сега чайниците ще ги изнудят да свалят цената по техният предстоящ договор наполовина..

Европа може би вижда 2 големи проблема: 1. Европа става зависима от България(защото тръбата минава през нашата територия) 2. България става "леко" зависима от Русия (защото тръбата минава през нашата територия и рунсаците ще си пазят интереса)

"...поставянето на тръби започва още през май." Поставянето, а НЕ ..ще се поставят.." Тук има една Категоричност, която вероятно Никой До Сега Не Е Оспорил. Газпромски Огън, Не Анадолски. Пък дано довечера да не сте си хвърлили парите напразно. Лично аз, предпочитам дата 17.05.2014г.

ЕС са гадни бюрократи и лицемери. Отказаха НАБУКО, сега искат да се месят в договорите на 6-7 страни и в един частен проект, но без да дават пари. Искат и други доставчици да ползват тръбата, ама ГАЗПРОМ да им построи трасето и съоръженията. Истински комунисти-пари не дава, а акъл и забрани. Ако утре намерим инвеститор за Хемус, пак ли ще ни се намесят дебелогъзите от Брюксел?

ние си нямаме мнение,евросъюза ще ни казва. ай сиктир бе

Мазна азиатска мутра е този незнайно защо наричан Милер.

леле,в разгара на лятото,тръбопробод,ще разгонят турiстите

val55

Не е ли най добре целият ЕС да участва в строителството на тръбата, и да има единна енергийна стратегия, която ще определя транзитните такси, и договаря цените на внасяния газ за Цялата територия на ЕС. Останалото са игрички, и боричкания на отделните енергийни лобита, и мафия за по голям пай от газовата пица, но за сметка на крайните потребители. Този пай е десетки милиарди отклонени в частните джобове на мастити.... Къде ли е умът на Брюксел....Е, може би го подценявам засега, но по добре късно отколкото никога... А, що се отнася за руската част на тръбата то е много вероятно да потече газ и от други източници, но като руска.... Това е слабостта на бюрократите в Брюксел, че мислят бавно, а още по бавно прилагат това, за което са взели решение. България и ЕС са заинтересовани от ЮП, но като цяло все, още ЕС не се обособил напълно, като съюз с единни стандарти, единна съдебна система, единна армия и т.н. Сега ужким сме съюз, но всеки тегли чергата към себе си, и нехае за другите по малки и изостанали членове, като нищо не се прави за бързото изравняване на стандартите на живот и други сфери на.... Така винаги, ще има кризи независимо какви, а за различни мнения да не говорим. Или всички за един, и един за всички, или кой от къде е....Много скоро може да се убедим в последното, ако продължи този хаос в ЕС, който е в момента. Сега никой не си дава зор да промени коренно нещата, а камо ли мисленето за него много по добро, и то за всички. В много отношения сега ЕС вече не е за пример на други държави с това, което изповяда и защитава. Жалкото е, че в ЕС едно се мисли, друго се говори, а трето се прави, и то от незаслужено много добре платените бюрократи и политици в него. Сами си копаем "гроба" по този начин, по който се действа в момента. Бъдещето не търпи сегашните аномалии в....

Идеята е добра, но НАБУКО изгърмя. ЕС е негоден да направи нещо смислено.

Държавата се срути, мостове падат с хора, ние ще строим на руснаците потоци и атомни централи.

Ха сега,кажете,България в Европейския съюз ли е или е още в СССР?

Че кога сме излизали от СССР?

е ти съвetskото законодателство с това на ес ли го сравняваш,няма нищо..

Нищо не пречи на България, като член на ЕС да има приятелски икономически връзки с Русия ( а не СССР). Другото е чиста проба болшевизъм и слугуване на стари идиологеми.

Който отиде да гласува на изборите за ЕВРОдепутати е пълен малоумник.

Точно така другарю.Ние от ръководството ще уредим всичко. Майчето вече уреди печатницата за бюлетините.Не е нужно да гласувате.

Напълно съм съгласен с теб

Всички български патриоти трябва да направим жива верига за да не допуснем начало на строителство на Южен Поток-тръбата за личния просперитет на руската върхушка и българските и слуги

Призива ти е отправен по-скоро към всички прозападни лакеи. Ама да. Прави си. За какво са им на децата ни евтина газ и пари от транзита. Яяяяя...... къде по-хубаво е от ЕС и САЩ да ни колко сме готини и да обещават ли, обещават....

Евтин, ами... Тя свободата е без пари. Колко му е да сменим малко за газ.... ;)

Гарантираш ли по-евтина газ и пари от транзита? Щото никой не говори за ниска цена на газта.

Ръст на вноса на втечнен природен газ за Китай 77% за последната година. Китай внася от Туркменистан над половината от употребявания природен газ. Следват Австралия и Индонезия.

Нали щяха да продават газ на Китай? Явно не им се отваря парашут! Китай им показа известната комбинация от три пръста и предпочита да си внася газ от САЩ! А след време и Катарски газ ще потече през Патока към Юропата!

Китай щял да ванся газ от САЩ????? Ти малоумен ли си или на малоумен се правиш. Пести парите от троленето, че имам прясна информация кога точно ви ги спират.

Те китайците не пасат трева, че да се обвържат енергийно с когото и да било. Внасят втечнен газ и от Папуа...;)

Внасят откъдето им е най-изгодно. За сега, а и за в бъдеще по-евтина алтернатива от руския газ няма.

МОЖЕ ДА СА БЕЗУМНИ НО СЕ ПОВТАРЯТ ДО БЕЗКРАЙ!Я ГИ ПОПИТАЙ ПО КОЙ ГАЗОПРОВОД ЩЕ ПРОДАВАТ ГАЗ НА КИТАЙ И ЩЕ ТИ ИЗТРИЯТ ПОСТА ОТ ДИРА!ЗЕР ОПОРНИТЕ ТОЧКИ КЪМ ИЗПРОСТЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗЯТ!НАЙ-ОПАСНО Е ДА НАУЧИШ ХОРАТА ДА МИСЛЯТ ЗАЩОТО ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ЗАДАВАТ ЛОГИЧНИ ВЪПРОСИ А ОТ ТАМ ДО НАМИРАНЕТО НА ПРАВИЛНИТЕ ОТГОВОРИ ПЪТЯ Е УЖАСНО КРАТЪК!

Има и друго. Орешарски, Стойнев и Вигенин си позволяват да разиграват руската карта, защото знаят, че Европа е пред избори. Хитрият паркетен лъв Сатаниш удобно се е скрил зад тях. Записал се е начело в листата, ще изчака да види как се нареждат нещата и като нищо може да духне за Брюксел, ако нито в Европа нито в България нещата не изглеждат добре за червените. Оставил си е вратичка мекерето. След изборите Европа ще натегне гайките на самозабравилото се правителство и Газпром. Столетницата ще пририта за последно, а хитрият Сатаниш ще се скрие в Брюксел в компанията на Хайдук Сидер и сие. Гарантирано от българския избирател и други политици.

Ако Костов 98г бе пуснал Син поток през България за последните 15 години държавата да е получила милиарди от транзитни такси. Булгаристанските скотове са твърде странна измет. Да не се строят газопроводи, да не се строи АЕЦ, да не се строят фабрики и хотели. Нищо да не се строи. Само да лежат, да плюскат и да пърдят. Да но плюскането трябва да дойде от някъде.

Трябва да си много тъп да мислиш ,че нещо е зависело от Костов, не че съм му фен. Клиента решава от къде да мине тръбата. Всичко е пари и сегашния маршрут е по-евтин и къс.

Рем Вяхирев идва в България точно за това. Костов отказа. И руснаците пуснаха газопровода по дъното на морето.

Нали махнаха Бойко, щото асфалт не се яде! А сета вместо рикия, втечнена газ ли ке пием! Яйде, къш оттука! Оставка!!!!!

Нито мога нито искам да заварявам тръби, да работя в хотел или да работя във фабрика. НЕ мисля, че има много хора, които да искат да работят гореспоменатите работи - обаче има много хора, които искат други да работят в тях, а те да са директори, назначавани от държавата. Затова са напъните за национализация - не за да има работа за хората, а за да има повече шефове назначавани от държавата.

Като чета коментариите тук, почва да ме боли главата. Да ви кажа ли защо? Защото няма никакъв смисъл от празнословието ни. Кучетата си лаят...

Ти май си още под турско-руското робство?

Не бе, чуди се на такива лакеи като теб, които по цял ден не могат да станат от компа от "обслужване". Смешник !

От инженерна гледна точка е далеч по евтино и ефективно да се забие по един маркуч в задниците на скотовете и да събират газ в буркани.

Тия от Газпром продължават да ни свмятат за някакъв си там незначителен и безгласен придадък на Русия. Няма ли кой да се противопостави на тази тяхна безпрезелна наглост? Откъде накъде ще строят нещо, което не се знае дали въобще ще просъществува. Нали се сещате, че разходите ще бъдат за сметка на българските данъкоплатци, каквото и да лъжат тези от БСП и камарилагта им. Всички на протест против това нагло поведение на руския газов мастодонт!!!

Естествено, че българската държава ще поеме част от риска. Стойнев нали капитализира дружеството за строежа с 280 милиона в края на миналата година. Правителството на Сатаниш и петата колона не се шегува когато става въпрос за влияние и продажба на националния интерес.

Ако европейският енергиен съюз се осъществи, вероятно има възможност да вземе под наем за срок от 20 години например тръбата през Украйна. Русия плащала на Украйна транзитни такси за 2 милиарда долара годишно, при 400 долара за 1000 куб метра газ това прави 5 милиарда кубически метра газ . Та за 20 години 100 милиарда. Тези транзитни такси се плащат в крайна сметка от крайният получател. Така , че без да губи собственността на тръбата Украйна може да получава в аванс в продължение на 5 - 7 години по голямо количество газ от европейският енергиен съюз , докато премине на шистов газ или биогаз или биометан или просто оптимизира използуването на биомаса за отопление или внася втечнен газ от САЩ. Е трябва да има такова желание от всички европейски членове да кредитираме в натура Украйна ( възможно е да ни направят на нас отстъпка , ако се съгласим да водим европейска политика или нещо такова) Мисълта ми е , че Русия трябва да търси пазар за газа си от южен поток. Ако не намери, тя губи възможността да пласира голямо количество газ по ЮП, а ние да си получим парите за нашето участие. Турското предложение за ЮП ,би трябвало да е по изгодно на Русия, защото Турция е голям консуматор на газ и може сама в случай на необходимост да осигури потребление на цялото количество газ ( чисто теоретично). Това с нищо немотивирано от икономическа гледна точка бързане за строежа на ЮП издава по скоро политически намерения.

Много ще е интересно какво ще го правим този поток като се откажат другите страни след нас да го строят? Тогава къде щ е си направим море от газ?

Питай пелтека и другите предатели.

Иване, и за пазач на нефункциониращ газопровод не ставаш.

Ша го хакате в Чирен и на Галата и ще правите реекспорт.

тогава руснаците ще намалят цените и европейците сами ще го довършат .

Ако го построят ще им го вземем. Страна член на НАТО сме - не могат да ни нападнат. Като не е съобразен с Европейското право, значи е незаконен - стройте го, като бутнем това правителство ще си го вземем. Сега като се замисля тия в Кремъл затова си пробутват тук протежетата, защото може би и други такива рискови договори да имат. Които можем да прекратим без последствия за нас...

тоя от снимката като какъв се явява, че той ще казва какво и кога ще се строи на наша територия. а и къде е оня плазмодий говнярски, да видим като е премиер, кво ше направи по въпроса. не знам да сме станали руска губерния, колкото и да им се иска на едно стадо дебили, че руснаците да ни казват какво къде и кога

Експерт Орешарски не се занимава с Патока. На него му е казано какво може да прави и какво не. Той се занимава с вземане на кредитите и със събиране на министрите на дневно заседание на МС, където да гласуват морските проекти на другаря Серж. Патока е делегиран на комуниста министър Драго Лъжеца.

Аз си мислех, че когато тръбата мине през Черно море и няма да плащаме транзитни такси на Украина, Молдова и Румъния, а на България ще плащат Сърбия, Унгария вероятно Босна, Хърватска, Словения, Македония, Албания, Гърция. Е надявах се ТЕЦ Варна да започне да работи с по чистото синьо гориво вместо да горим Домбаски въглища. Надявах се след време и ТЕЦовете Марица да преминат на газ а не на ниско калорични лигнитни въглища. Май ще си остана само с надеждата заради Българското скотоумие.

Нищо, ти сигурно и на руски войски си се надявал, ама...:D

Фанта нещо си се разгазирал. Надявах се на ЕСто, ама то нещо се изроди.

Разбира се ,че Русия ще го строи с удоволствие. След като правителството на Орешалски взема 1,5 милиарда евро заем от Русия за строежа на българската част на Южен поток, по този начин направи директно Русия собственик на българската тръба. Да ни е честито! Тази заем ще го изплаща цели български народ в десетократен размер дълги години и тръбата ще бъде експлоатирана и притежавана от смесила капиталите си българо -руска олигархия. Южен поток е нужен на България, но не трябваше да се строи със заем от Русия и въобще с какъвто и да е външен заем, за да остане собственост на българската държава, а не да стане честна собственост на олигарси. Ако Правителството на БСП-Орешарки нямаше налични пари за това , то е достатъчно да изпразни една черна каса на БСП или конфискува незаконно придобитото имущество на своя първи олигарх Васил Божков.

Като за мужик : питаш за цифрите ?? НУЛА , нула , нула лева и не за 15 , а за 25-30 години , защото НЕ могат и да пълнят тръбата на 100%- справка и Северния- даже ..с 45 % запълняемост ... И ще плащаме на БАНКИТЕ - кредита от 1.5 миларда евро - с лихвите , за да станат НЯКОЙ ден половината тръби НАШИ ..Съсобствени с руснаците .. И да лапат джуджетата в масква - милиарди , през това време .... И тогава , някога , ако има газ- ще спечèлим от най- ниските транзитни ТАКСИ в Европа , които братята ще ни дадат ..) ТОВА са цифрите , мужик ...И ще има пандиз за тези , които го подпишат ..) Можеш да си сигурен ... Какъв е курса на рублите днес ?? :))Има ли и безплатен КВАС за вас ??? Хахааа....

Защо ли се разбързаха така руските агресори? Нещо им се объркват плановете?

Много се плашат от дрънкане на циганска каруца.

За Южния поток : Пример , като за червени чугуни : Ще ти разкопаме двора / парцела/- да сложим едни тръби ..Отгоре- няма да строиш НИЩО , защото е опасно - нито къща, път или друг строеж ..!!!! След 25 години -от таксите , ТИ ще станеш съсобственик на половината тръби , които сме закопали в ДВОРА ти !! До ТОГАВА няма НИЩО да ти плащаме .. След 25-30 години - като станеш собственик от таксите - МОЖЕ и да "печелиШ. ако имаме още ГАЗ А между другото - ТУК , из двора ще обикалят едни автоматчици- руски - според НАШИЯ Закон , които да си ПАЗЯТ тръбите , които сме закопали в СОБСТВЕНИЯ ти ДВОР !!?? Ето, това е сделката на руските агенти в България ) BIG AL BIG AL

Ako e възможно през Бг да минат всички газопроводи за Европа ,тогава нищо повече не ни трябва ,стига да си плащат таксите . Така че няма нищо лошо ,руснаците да си направят газопровод, нека после заповядат американците,и те да си построят лошо няма

Такси няма да има! Само комисионни и то лични

Ако ЕС продължава така газова война ще има и то не заради Украйна а заради Брюкселското малоумие. И ще падат правителства на запад, защото западняците като не могат масово да си плащат ипотеките и нали се сещате.

Не се притеснявай, Русия има по-голяма нужда от Европа, отколкото обратното. Европа спокойно може да си кара на резервите 2-3 месеца, пък да видим Русия как ще плаща пенсии и заплати на армия и милиция и служители.

Ето, сега над лицето ни са се надвесили два гъза, имаме избор кой от тях да оближем. В тази ситуация ако имахме адекватно управление щяхме да накараме и двата гъза да ни се кланят!!!

Ето най сетне някой с поситивно мислене. Не Русия, Не ЕС а България е важната!

Можем, но имаме руски подлоги дето ни продават на Газпром.

Бързат бандитите, защото знаят че скоро няма да имат въможност поради ЕС.

Като са толкова праволинейни европедалите като са казали "А" да кажат и "Б", спираме северен поток, да ама не, те са едни двулични копееета които на първо място поставят винаги своя интерес, и нищо друго. И нека всички драскачи и подлоги на запада се запитат, защо не реват за северен поток-защото ще им спре топлото и светлото на европидалите.

Good News!

За сведение на щатните форумни идиоти, преди време Русия реши да строи газопровод "Син поток". Иван Костов, Министър Председател по онова време, започна да шмекерува, да върти и суче, да гяволува и вследствие на тези циркове руснаците се отдръпнаха. Тогава турците се самопредложиха и казаха на московците - Щом гениалните българи не искат, нека "Син поток" мине през Турция. От доста време този газопровод работи в полза и на Русия и на Турция. Преди десетина дни, Европейската Комисия реши да не се строи "Южен поток". От това чисто бюрократично решение на безсмисленото "правителство" в Брюксел, нашите домашни, шаячни демократи, получиха многократни оргазми. Докато Радан Кънев, Димитър Иванов и останалите така наречени десни се радваха като малки деца, на евентуалното спиране на проекта, Турция излезе на сцената и отново си каза репликата - Щом гениалните българи не искат, нека "Южен поток" мине през Турция. За нас ще остане единствено да направим интерконекторната връзка с Турция, която Тиквата преди две години провали. Така нареченият президент на България, много често изблейва думата дверсификация. Като изградим инерконекторната газова връзка с Турция ще се изпълни мечтата на така наречения президент - няма да получаваме газ само от Русия, а ще получаваме и от Турция. А пък Турция ще получава газ от Русия по СИН и ЮЖЕН ПОТОК.

Това което каза Турция са думите на Газпром. Но ЮП няма шанс да мине през Турция. По политически и финансови причини. Две яйца в една кошница.

Абе няма. Просто предполагаш. Ако им затворим вратата на Руснаците ще мине и още как. И през Гърция за Македония и Сърбия. Сещаш ли се, ще ни заобиколи. Заради малоумието на Българските политици дупелизци. А да ЕС ще ни компенсира загубите. Да ама не колкото ни компенсираха с Югославското ембарго.

Твоят адаш Иван Костов, също така много умен, също така си мислеше, Син Поток няма откъде другаде да мине. Син Поток отдавна работи и подава газ за Турция, която е най-бързо развиващата се икономика. През това време, демократизиращите се, дрипави българи, седят отстрани като бедни роднини, чоплят си носа и с нарастващо ожесточение разсъждават за смисъла на живота.

И като четем се вижда, че най-големите ОЛИГОФРЕНИ: Стойнев, Вигенин и гея Сергей, са единствените поддържници на скапаната идея и не се стряскат от позицията на ЕС??? Те са си НАГЛИ КОМУНИСТИЧЕСКИ КОПЕЛДАЦИ, но ние-народа защо им даваме възможност да вземат ИДИОТИ решения за нас - цял народ!!!

Скъпи Карл и Герб са за Южен поток...

Само ако е изгоден за България и отговаря на правилата на ЕС. Докато БСП/ДПС/Атака иска да прецака България и ЕС.

Газпром: Строим българския участък от Южен поток от май, след като ЕС не успя да построи НАБУКО.

Лошото е,че всеки дърпа чергата кум себе си. От една страна след, като сме членка на ЕС трябва да се съобразяваме с него.Но от друга страна,че в него ма двоен , както се казва аршин.Ние и Румъния сме втора ръка държави.И странно е защо Германия може да има тръба за да се снабдява а ние не?

Първо Германия си е платила целия Северен поток , щото могат и още: Г-жо Бергер, един от въпросите, които все по-често поставят защитниците на "Южен поток", е защо за него не е възможно това, което беше възможно за "Северен поток"? Те наричат това двоен стандарт. Как бихте отговорили? - Първото и най-важното тук е, че германското законодателство, привеждащо в действие Третия енергиен пакет, не въвежда понятие като морски газопровод и не търси автоматично изключване на такива морски газопроводи от обхвата на европейското енергийно законодателство, какъвто е случаят с промените в българския Закон за енергетиката. Затова и намерението на комисията е да гарантира, че няма да се предприемат никакви стъпки на национално ниво, които предопределят как ще се прилагат европейските закони. Комисията винаги се е опитвала да намери в диалог с Русия цялостно решение за функционирането на "Южен поток" по цялата му дължина. Затова няма никакви основания да приемаме нарушения на европейското законодателство, които биха отслабили позицията на Европейския съюз в този диалог. България, както и другите засегнати страни, се съгласи комисията да обсъжда с Русия техническите и правни въпроси около "Южен поток". Това означава и да се въздържа от приемането на законодателство, което не съответства на европейските норми.

Pesh0

то е нормално всеки да дърпа чергата към себеси. Лошото е че към България , никои не я дърпа . А ако има някои парцал забравен при нас се опитват да го шътнат , или да продадат чергата която ще изтакат децата .

Кико ( нерегистриран ) 26.04.2014 17:12 Хамчи от Алжир, Норвегия, Северно море, шистов газ, Азербайджан през Турция, новооткритите находища около Кипър и Израел, втечнен газ от САЩ. САЩ в момента строят хипертерминал за износ на втечнен газ за 1.4 милиарда куб.метра на ден! САЩ имат капацитет за износ на около 7 милиарда куб.метра газ на ден!Кипър също строи терминал на стойност 6-8 милиарда евро за износ на втечнен газ. НА КОГО ЛИ Е ИНТЕРЕСА ДА НЯМА ЮП??? ГРОБАРИСТИ, ТИХО!!!!!

Никой, другарю, няма интерес да няма ЮП. Освен Украйна, може би. Само че интересът на цяла Европа е да го има по европейските правила (където газопроводът може да се ползва и от други доставчици, за да има конкуренция), а интересът на Русия и на нашите комунисти е да го има по руските правила (където ще има монопол на Русия и само тя да може да го ползва). При руския вариант даже и да си договорим по-евтин газ от Азербайджан, Русия ще откаже на Азербайджан достъп до тръбата, за да ни го транспортират до нас. Това ли е нашият интерес - да крепим монополния интерес на Русия, та да нямаме алтернативни и по-евтини доставчици?

Писмо с предупреждения Още на 14 август 2013 г. Европейската комисия е изпратила писмо до бившия зам.-министър на енергетика бивш шеф на ДКЕВР Евгения Харитонова, в което анализира българско-руското споразумение в детайли. EurActiv, запознал се със съдържанието на писмото, коментира, че то не е станало известно на обществото, въпреки настояването на някои български депутати за публикуването му. В писмото е отбелязано нарушението на правилата за енергийния пазар на ЕС, но и други отклонения в договора. България, например, се е ангажирала да предостави най-добрия данъчен режим на "Газпром", което според Еврокомисията е нарушение на правилата за държавна помощ. Освен това в писмото пише, че на едно място междуправителственото споразумение урежда, че с български и гръцки компании ще бъдат подписани договори за подизпълнители, но на друго, че ще се даде предимство на компании от държави от страните на договора (България и Русия), което е срещу правилата на ЕС за конкуренцията. Междуправителственото споразумение урежда, че тарифите за използване на газопровода ще бъдат определени "от компанията", което е в противоречие с правомощията на националния регулатор да одобрява тарифите за пренос в съответствие с правото на ЕС.

Точно така. И като четеш между редовете какво излиза? Ами излиза, че Европа отдавна се е съгласила за Южен поток, възприема го като факт от бъдещето и се опитва да контролира експлатацията му с предварителни уговорки.

ЕНИ съсобствениците на ЮП, казаха че бъдещето на ЮП е доста мрачно. Без тях ЮП няма да има.

проблема е ,че Русия ще доставя газ в Европа с няколко тръби и много трудно ще я изместят от пазара . тогава газът от арабските/американки ,а също нови еврейски находища , ще трябва да си търси пазари . Също така новата мода /европейски енергиен съюз/ означава, Например Германия купува газ от Русия,Норвегия за разнообразие не знам от къде , прави един ценови миш/маш и определя цени. Някак не върви газта да минава първо през България/с по ниски разходи /,а да е по -скъпа от тази в Унгария или Австрия

Ако започнете да сторите Южен поток няма ад ес разминете като с назначаването на Пеевски. Защото аз няма да плащам глобите, които ЕК ще наложи. И милиони българи също няма да плащат. Орешарки запази властта си поради единствената причина, че все пак голяма част от електората на БСП и ДПС е на мнение, че тяхната коалиция спазва парвилата на ЕС повече от ГЕРБ. Запомнете това горното. Няма да имате подкрепа на собствения си електорат.

Смешник. Какви глоби бълнуваш бе. Европа чака с нетърпение да заработи Южен поток. Помни ми думите сега. Путин няма никога да навлезе в Украина. Украина е объркана много и за дълго. Този който в момента се хване да помага на Украина ще си сложи такъв икономически камък на врата, че никога няма да изплува от кризата. Просто на Путин му писнаха Украинските номера. Сега с България няма да има проблем защото ние правим това, което Европа ни каже. А тя сега ни казва - стройте Южен поток. Ясно ли се изказах?

Европа каза точно обратното. ЮП не е приоритет за нас.

Кой си пък ти та толко да зависи от тебе? Ник8ой няма да те пита за нищо.

Pesh0

ще го питате ... ... а които не пита ще бъде е ... ан публично в левия ъгъл на парламента

Преди време писах тук, че точно това ще е следствието от Украинската криза. Сега само гледайте как Европа върти задник и си сменя мнението на 180 градуса.

А бе тоя Идиотингер какъв е на България? Ай сиктир...

Имаш ли 3 милиарда да платиш тръбата?

Ще национализираме 3 млрд от Боко и Цвети ...

О трускито посолство иска Путин да окупира Украйна и да направи воене прада в Киев за 9 май. Тогава какъв е смисълът от Южен поток след като имаме тръби, които се използват на 50%? Между другото по тези тръби ще загубиме транзитните плащания за около 7 милиона долара месечно, а по Южен поток няма да получаваме поне 20 г. Ако Русия окупира Украйна няма да има смисъл от Южен поток, освен че ще вкара България в нови 3 млрд задължения.

Да защитаваме собствените си интереси , да се търси отговорност на бандитите обслужващи американските интереси -пример американския ТЕЦ , за който важат в пълна сила "механизмите на пазарна икономика " ,а именно ограбване на обикновените хора при гарантиране изкупните цени за тока на високи стойности. Що за продажник трябва да си , за да си срещу народа си ???.

Такъв дето иска сега да построи ЮП. Същият продажник.

Питали радио Ереван: -Ще има ли полза и диверсификация с южен поток? -Да, единствено с възможностите на Путин да извива ръце...

Коментари - Газпром: Строим българския участък от Южен поток от май | Днес.dir.bg

Газпром: Строим българския участък от Южен поток от май

Строителството на българския участък от газопровода „Южен поток” ще започне през лятото, съобщиха от „Газпром”.

Обратно в новината

Коментари - Газпром: Строим българския участък от Южен поток от май | Днес.dir.bg

Коментари

строим бързо да вземем комисионните,пък след нас потоп!

И да не я искаме, Падишахът чака да я прекара през Стамбулграда!!?. И след това да бутне и азерския и иранския газ през нея!!

Блядката най-вероятно е бил пиян...за да има тръби трябват клиенти... А клиентите си намериха газ от С. Африка... Да бяха мислили преди путкин да открадне Крим... Сега чайниците ще ги изнудят да свалят цената по техният предстоящ договор наполовина..

Европа може би вижда 2 големи проблема: 1. Европа става зависима от България(защото тръбата минава през нашата територия) 2. България става "леко" зависима от Русия (защото тръбата минава през нашата територия и рунсаците ще си пазят интереса)

"...поставянето на тръби започва още през май." Поставянето, а НЕ ..ще се поставят.." Тук има една Категоричност, която вероятно Никой До Сега Не Е Оспорил. Газпромски Огън, Не Анадолски. Пък дано довечера да не сте си хвърлили парите напразно. Лично аз, предпочитам дата 17.05.2014г.

ЕС са гадни бюрократи и лицемери. Отказаха НАБУКО, сега искат да се месят в договорите на 6-7 страни и в един частен проект, но без да дават пари. Искат и други доставчици да ползват тръбата, ама ГАЗПРОМ да им построи трасето и съоръженията. Истински комунисти-пари не дава, а акъл и забрани. Ако утре намерим инвеститор за Хемус, пак ли ще ни се намесят дебелогъзите от Брюксел?

ние си нямаме мнение,евросъюза ще ни казва. ай сиктир бе

Мазна азиатска мутра е този незнайно защо наричан Милер.

леле,в разгара на лятото,тръбопробод,ще разгонят турiстите

val55

Не е ли най добре целият ЕС да участва в строителството на тръбата, и да има единна енергийна стратегия, която ще определя транзитните такси, и договаря цените на внасяния газ за Цялата територия на ЕС. Останалото са игрички, и боричкания на отделните енергийни лобита, и мафия за по голям пай от газовата пица, но за сметка на крайните потребители. Този пай е десетки милиарди отклонени в частните джобове на мастити.... Къде ли е умът на Брюксел....Е, може би го подценявам засега, но по добре късно отколкото никога... А, що се отнася за руската част на тръбата то е много вероятно да потече газ и от други източници, но като руска.... Това е слабостта на бюрократите в Брюксел, че мислят бавно, а още по бавно прилагат това, за което са взели решение. България и ЕС са заинтересовани от ЮП, но като цяло все, още ЕС не се обособил напълно, като съюз с единни стандарти, единна съдебна система, единна армия и т.н. Сега ужким сме съюз, но всеки тегли чергата към себе си, и нехае за другите по малки и изостанали членове, като нищо не се прави за бързото изравняване на стандартите на живот и други сфери на.... Така винаги, ще има кризи независимо какви, а за различни мнения да не говорим. Или всички за един, и един за всички, или кой от къде е....Много скоро може да се убедим в последното, ако продължи този хаос в ЕС, който е в момента. Сега никой не си дава зор да промени коренно нещата, а камо ли мисленето за него много по добро, и то за всички. В много отношения сега ЕС вече не е за пример на други държави с това, което изповяда и защитава. Жалкото е, че в ЕС едно се мисли, друго се говори, а трето се прави, и то от незаслужено много добре платените бюрократи и политици в него. Сами си копаем "гроба" по този начин, по който се действа в момента. Бъдещето не търпи сегашните аномалии в....

Идеята е добра, но НАБУКО изгърмя. ЕС е негоден да направи нещо смислено.

Държавата се срути, мостове падат с хора, ние ще строим на руснаците потоци и атомни централи.

Ха сега,кажете,България в Европейския съюз ли е или е още в СССР?

Че кога сме излизали от СССР?

е ти съвetskото законодателство с това на ес ли го сравняваш,няма нищо..

Нищо не пречи на България, като член на ЕС да има приятелски икономически връзки с Русия ( а не СССР). Другото е чиста проба болшевизъм и слугуване на стари идиологеми.

Който отиде да гласува на изборите за ЕВРОдепутати е пълен малоумник.

Точно така другарю.Ние от ръководството ще уредим всичко. Майчето вече уреди печатницата за бюлетините.Не е нужно да гласувате.

Напълно съм съгласен с теб

Всички български патриоти трябва да направим жива верига за да не допуснем начало на строителство на Южен Поток-тръбата за личния просперитет на руската върхушка и българските и слуги

Призива ти е отправен по-скоро към всички прозападни лакеи. Ама да. Прави си. За какво са им на децата ни евтина газ и пари от транзита. Яяяяя...... къде по-хубаво е от ЕС и САЩ да ни колко сме готини и да обещават ли, обещават....

Евтин, ами... Тя свободата е без пари. Колко му е да сменим малко за газ.... ;)

Гарантираш ли по-евтина газ и пари от транзита? Щото никой не говори за ниска цена на газта.

Ръст на вноса на втечнен природен газ за Китай 77% за последната година. Китай внася от Туркменистан над половината от употребявания природен газ. Следват Австралия и Индонезия.

Нали щяха да продават газ на Китай? Явно не им се отваря парашут! Китай им показа известната комбинация от три пръста и предпочита да си внася газ от САЩ! А след време и Катарски газ ще потече през Патока към Юропата!

Китай щял да ванся газ от САЩ????? Ти малоумен ли си или на малоумен се правиш. Пести парите от троленето, че имам прясна информация кога точно ви ги спират.

Те китайците не пасат трева, че да се обвържат енергийно с когото и да било. Внасят втечнен газ и от Папуа...;)

Внасят откъдето им е най-изгодно. За сега, а и за в бъдеще по-евтина алтернатива от руския газ няма.

МОЖЕ ДА СА БЕЗУМНИ НО СЕ ПОВТАРЯТ ДО БЕЗКРАЙ!Я ГИ ПОПИТАЙ ПО КОЙ ГАЗОПРОВОД ЩЕ ПРОДАВАТ ГАЗ НА КИТАЙ И ЩЕ ТИ ИЗТРИЯТ ПОСТА ОТ ДИРА!ЗЕР ОПОРНИТЕ ТОЧКИ КЪМ ИЗПРОСТЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗЯТ!НАЙ-ОПАСНО Е ДА НАУЧИШ ХОРАТА ДА МИСЛЯТ ЗАЩОТО ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ЗАДАВАТ ЛОГИЧНИ ВЪПРОСИ А ОТ ТАМ ДО НАМИРАНЕТО НА ПРАВИЛНИТЕ ОТГОВОРИ ПЪТЯ Е УЖАСНО КРАТЪК!

Има и друго. Орешарски, Стойнев и Вигенин си позволяват да разиграват руската карта, защото знаят, че Европа е пред избори. Хитрият паркетен лъв Сатаниш удобно се е скрил зад тях. Записал се е начело в листата, ще изчака да види как се нареждат нещата и като нищо може да духне за Брюксел, ако нито в Европа нито в България нещата не изглеждат добре за червените. Оставил си е вратичка мекерето. След изборите Европа ще натегне гайките на самозабравилото се правителство и Газпром. Столетницата ще пририта за последно, а хитрият Сатаниш ще се скрие в Брюксел в компанията на Хайдук Сидер и сие. Гарантирано от българския избирател и други политици.

Ако Костов 98г бе пуснал Син поток през България за последните 15 години държавата да е получила милиарди от транзитни такси. Булгаристанските скотове са твърде странна измет. Да не се строят газопроводи, да не се строи АЕЦ, да не се строят фабрики и хотели. Нищо да не се строи. Само да лежат, да плюскат и да пърдят. Да но плюскането трябва да дойде от някъде.

Трябва да си много тъп да мислиш ,че нещо е зависело от Костов, не че съм му фен. Клиента решава от къде да мине тръбата. Всичко е пари и сегашния маршрут е по-евтин и къс.

Рем Вяхирев идва в България точно за това. Костов отказа. И руснаците пуснаха газопровода по дъното на морето.

Нали махнаха Бойко, щото асфалт не се яде! А сета вместо рикия, втечнена газ ли ке пием! Яйде, къш оттука! Оставка!!!!!

Нито мога нито искам да заварявам тръби, да работя в хотел или да работя във фабрика. НЕ мисля, че има много хора, които да искат да работят гореспоменатите работи - обаче има много хора, които искат други да работят в тях, а те да са директори, назначавани от държавата. Затова са напъните за национализация - не за да има работа за хората, а за да има повече шефове назначавани от държавата.

Като чета коментариите тук, почва да ме боли главата. Да ви кажа ли защо? Защото няма никакъв смисъл от празнословието ни. Кучетата си лаят...

Ти май си още под турско-руското робство?

Не бе, чуди се на такива лакеи като теб, които по цял ден не могат да станат от компа от "обслужване". Смешник !

От инженерна гледна точка е далеч по евтино и ефективно да се забие по един маркуч в задниците на скотовете и да събират газ в буркани.

Тия от Газпром продължават да ни свмятат за някакъв си там незначителен и безгласен придадък на Русия. Няма ли кой да се противопостави на тази тяхна безпрезелна наглост? Откъде накъде ще строят нещо, което не се знае дали въобще ще просъществува. Нали се сещате, че разходите ще бъдат за сметка на българските данъкоплатци, каквото и да лъжат тези от БСП и камарилагта им. Всички на протест против това нагло поведение на руския газов мастодонт!!!

Естествено, че българската държава ще поеме част от риска. Стойнев нали капитализира дружеството за строежа с 280 милиона в края на миналата година. Правителството на Сатаниш и петата колона не се шегува когато става въпрос за влияние и продажба на националния интерес.

Ако европейският енергиен съюз се осъществи, вероятно има възможност да вземе под наем за срок от 20 години например тръбата през Украйна. Русия плащала на Украйна транзитни такси за 2 милиарда долара годишно, при 400 долара за 1000 куб метра газ това прави 5 милиарда кубически метра газ . Та за 20 години 100 милиарда. Тези транзитни такси се плащат в крайна сметка от крайният получател. Така , че без да губи собственността на тръбата Украйна може да получава в аванс в продължение на 5 - 7 години по голямо количество газ от европейският енергиен съюз , докато премине на шистов газ или биогаз или биометан или просто оптимизира използуването на биомаса за отопление или внася втечнен газ от САЩ. Е трябва да има такова желание от всички европейски членове да кредитираме в натура Украйна ( възможно е да ни направят на нас отстъпка , ако се съгласим да водим европейска политика или нещо такова) Мисълта ми е , че Русия трябва да търси пазар за газа си от южен поток. Ако не намери, тя губи възможността да пласира голямо количество газ по ЮП, а ние да си получим парите за нашето участие. Турското предложение за ЮП ,би трябвало да е по изгодно на Русия, защото Турция е голям консуматор на газ и може сама в случай на необходимост да осигури потребление на цялото количество газ ( чисто теоретично). Това с нищо немотивирано от икономическа гледна точка бързане за строежа на ЮП издава по скоро политически намерения.

Много ще е интересно какво ще го правим този поток като се откажат другите страни след нас да го строят? Тогава къде щ е си направим море от газ?

Питай пелтека и другите предатели.

Иване, и за пазач на нефункциониращ газопровод не ставаш.

Ша го хакате в Чирен и на Галата и ще правите реекспорт.

тогава руснаците ще намалят цените и европейците сами ще го довършат .

Ако го построят ще им го вземем. Страна член на НАТО сме - не могат да ни нападнат. Като не е съобразен с Европейското право, значи е незаконен - стройте го, като бутнем това правителство ще си го вземем. Сега като се замисля тия в Кремъл затова си пробутват тук протежетата, защото може би и други такива рискови договори да имат. Които можем да прекратим без последствия за нас...

тоя от снимката като какъв се явява, че той ще казва какво и кога ще се строи на наша територия. а и къде е оня плазмодий говнярски, да видим като е премиер, кво ше направи по въпроса. не знам да сме станали руска губерния, колкото и да им се иска на едно стадо дебили, че руснаците да ни казват какво къде и кога

Експерт Орешарски не се занимава с Патока. На него му е казано какво може да прави и какво не. Той се занимава с вземане на кредитите и със събиране на министрите на дневно заседание на МС, където да гласуват морските проекти на другаря Серж. Патока е делегиран на комуниста министър Драго Лъжеца.

Аз си мислех, че когато тръбата мине през Черно море и няма да плащаме транзитни такси на Украина, Молдова и Румъния, а на България ще плащат Сърбия, Унгария вероятно Босна, Хърватска, Словения, Македония, Албания, Гърция. Е надявах се ТЕЦ Варна да започне да работи с по чистото синьо гориво вместо да горим Домбаски въглища. Надявах се след време и ТЕЦовете Марица да преминат на газ а не на ниско калорични лигнитни въглища. Май ще си остана само с надеждата заради Българското скотоумие.

Нищо, ти сигурно и на руски войски си се надявал, ама...:D

Фанта нещо си се разгазирал. Надявах се на ЕСто, ама то нещо се изроди.

Разбира се ,че Русия ще го строи с удоволствие. След като правителството на Орешалски взема 1,5 милиарда евро заем от Русия за строежа на българската част на Южен поток, по този начин направи директно Русия собственик на българската тръба. Да ни е честито! Тази заем ще го изплаща цели български народ в десетократен размер дълги години и тръбата ще бъде експлоатирана и притежавана от смесила капиталите си българо -руска олигархия. Южен поток е нужен на България, но не трябваше да се строи със заем от Русия и въобще с какъвто и да е външен заем, за да остане собственост на българската държава, а не да стане честна собственост на олигарси. Ако Правителството на БСП-Орешарки нямаше налични пари за това , то е достатъчно да изпразни една черна каса на БСП или конфискува незаконно придобитото имущество на своя първи олигарх Васил Божков.

Като за мужик : питаш за цифрите ?? НУЛА , нула , нула лева и не за 15 , а за 25-30 години , защото НЕ могат и да пълнят тръбата на 100%- справка и Северния- даже ..с 45 % запълняемост ... И ще плащаме на БАНКИТЕ - кредита от 1.5 миларда евро - с лихвите , за да станат НЯКОЙ ден половината тръби НАШИ ..Съсобствени с руснаците .. И да лапат джуджетата в масква - милиарди , през това време .... И тогава , някога , ако има газ- ще спечèлим от най- ниските транзитни ТАКСИ в Европа , които братята ще ни дадат ..) ТОВА са цифрите , мужик ...И ще има пандиз за тези , които го подпишат ..) Можеш да си сигурен ... Какъв е курса на рублите днес ?? :))Има ли и безплатен КВАС за вас ??? Хахааа....

Защо ли се разбързаха така руските агресори? Нещо им се объркват плановете?

Много се плашат от дрънкане на циганска каруца.

За Южния поток : Пример , като за червени чугуни : Ще ти разкопаме двора / парцела/- да сложим едни тръби ..Отгоре- няма да строиш НИЩО , защото е опасно - нито къща, път или друг строеж ..!!!! След 25 години -от таксите , ТИ ще станеш съсобственик на половината тръби , които сме закопали в ДВОРА ти !! До ТОГАВА няма НИЩО да ти плащаме .. След 25-30 години - като станеш собственик от таксите - МОЖЕ и да "печелиШ. ако имаме още ГАЗ А между другото - ТУК , из двора ще обикалят едни автоматчици- руски - според НАШИЯ Закон , които да си ПАЗЯТ тръбите , които сме закопали в СОБСТВЕНИЯ ти ДВОР !!?? Ето, това е сделката на руските агенти в България ) BIG AL BIG AL

Ako e възможно през Бг да минат всички газопроводи за Европа ,тогава нищо повече не ни трябва ,стига да си плащат таксите . Така че няма нищо лошо ,руснаците да си направят газопровод, нека после заповядат американците,и те да си построят лошо няма

Такси няма да има! Само комисионни и то лични

Ако ЕС продължава така газова война ще има и то не заради Украйна а заради Брюкселското малоумие. И ще падат правителства на запад, защото западняците като не могат масово да си плащат ипотеките и нали се сещате.

Не се притеснявай, Русия има по-голяма нужда от Европа, отколкото обратното. Европа спокойно може да си кара на резервите 2-3 месеца, пък да видим Русия как ще плаща пенсии и заплати на армия и милиция и служители.

Ето, сега над лицето ни са се надвесили два гъза, имаме избор кой от тях да оближем. В тази ситуация ако имахме адекватно управление щяхме да накараме и двата гъза да ни се кланят!!!

Ето най сетне някой с поситивно мислене. Не Русия, Не ЕС а България е важната!

Можем, но имаме руски подлоги дето ни продават на Газпром.

Бързат бандитите, защото знаят че скоро няма да имат въможност поради ЕС.

Като са толкова праволинейни европедалите като са казали "А" да кажат и "Б", спираме северен поток, да ама не, те са едни двулични копееета които на първо място поставят винаги своя интерес, и нищо друго. И нека всички драскачи и подлоги на запада се запитат, защо не реват за северен поток-защото ще им спре топлото и светлото на европидалите.

Good News!

За сведение на щатните форумни идиоти, преди време Русия реши да строи газопровод "Син поток". Иван Костов, Министър Председател по онова време, започна да шмекерува, да върти и суче, да гяволува и вследствие на тези циркове руснаците се отдръпнаха. Тогава турците се самопредложиха и казаха на московците - Щом гениалните българи не искат, нека "Син поток" мине през Турция. От доста време този газопровод работи в полза и на Русия и на Турция. Преди десетина дни, Европейската Комисия реши да не се строи "Южен поток". От това чисто бюрократично решение на безсмисленото "правителство" в Брюксел, нашите домашни, шаячни демократи, получиха многократни оргазми. Докато Радан Кънев, Димитър Иванов и останалите така наречени десни се радваха като малки деца, на евентуалното спиране на проекта, Турция излезе на сцената и отново си каза репликата - Щом гениалните българи не искат, нека "Южен поток" мине през Турция. За нас ще остане единствено да направим интерконекторната връзка с Турция, която Тиквата преди две години провали. Така нареченият президент на България, много често изблейва думата дверсификация. Като изградим инерконекторната газова връзка с Турция ще се изпълни мечтата на така наречения президент - няма да получаваме газ само от Русия, а ще получаваме и от Турция. А пък Турция ще получава газ от Русия по СИН и ЮЖЕН ПОТОК.

Това което каза Турция са думите на Газпром. Но ЮП няма шанс да мине през Турция. По политически и финансови причини. Две яйца в една кошница.

Абе няма. Просто предполагаш. Ако им затворим вратата на Руснаците ще мине и още как. И през Гърция за Македония и Сърбия. Сещаш ли се, ще ни заобиколи. Заради малоумието на Българските политици дупелизци. А да ЕС ще ни компенсира загубите. Да ама не колкото ни компенсираха с Югославското ембарго.

Твоят адаш Иван Костов, също така много умен, също така си мислеше, Син Поток няма откъде другаде да мине. Син Поток отдавна работи и подава газ за Турция, която е най-бързо развиващата се икономика. През това време, демократизиращите се, дрипави българи, седят отстрани като бедни роднини, чоплят си носа и с нарастващо ожесточение разсъждават за смисъла на живота.

И като четем се вижда, че най-големите ОЛИГОФРЕНИ: Стойнев, Вигенин и гея Сергей, са единствените поддържници на скапаната идея и не се стряскат от позицията на ЕС??? Те са си НАГЛИ КОМУНИСТИЧЕСКИ КОПЕЛДАЦИ, но ние-народа защо им даваме възможност да вземат ИДИОТИ решения за нас - цял народ!!!

Скъпи Карл и Герб са за Южен поток...

Само ако е изгоден за България и отговаря на правилата на ЕС. Докато БСП/ДПС/Атака иска да прецака България и ЕС.

Газпром: Строим българския участък от Южен поток от май, след като ЕС не успя да построи НАБУКО.

Лошото е,че всеки дърпа чергата кум себе си. От една страна след, като сме членка на ЕС трябва да се съобразяваме с него.Но от друга страна,че в него ма двоен , както се казва аршин.Ние и Румъния сме втора ръка държави.И странно е защо Германия може да има тръба за да се снабдява а ние не?

Първо Германия си е платила целия Северен поток , щото могат и още: Г-жо Бергер, един от въпросите, които все по-често поставят защитниците на "Южен поток", е защо за него не е възможно това, което беше възможно за "Северен поток"? Те наричат това двоен стандарт. Как бихте отговорили? - Първото и най-важното тук е, че германското законодателство, привеждащо в действие Третия енергиен пакет, не въвежда понятие като морски газопровод и не търси автоматично изключване на такива морски газопроводи от обхвата на европейското енергийно законодателство, какъвто е случаят с промените в българския Закон за енергетиката. Затова и намерението на комисията е да гарантира, че няма да се предприемат никакви стъпки на национално ниво, които предопределят как ще се прилагат европейските закони. Комисията винаги се е опитвала да намери в диалог с Русия цялостно решение за функционирането на "Южен поток" по цялата му дължина. Затова няма никакви основания да приемаме нарушения на европейското законодателство, които биха отслабили позицията на Европейския съюз в този диалог. България, както и другите засегнати страни, се съгласи комисията да обсъжда с Русия техническите и правни въпроси около "Южен поток". Това означава и да се въздържа от приемането на законодателство, което не съответства на европейските норми.

Pesh0

то е нормално всеки да дърпа чергата към себеси. Лошото е че към България , никои не я дърпа . А ако има някои парцал забравен при нас се опитват да го шътнат , или да продадат чергата която ще изтакат децата .

Кико ( нерегистриран ) 26.04.2014 17:12 Хамчи от Алжир, Норвегия, Северно море, шистов газ, Азербайджан през Турция, новооткритите находища около Кипър и Израел, втечнен газ от САЩ. САЩ в момента строят хипертерминал за износ на втечнен газ за 1.4 милиарда куб.метра на ден! САЩ имат капацитет за износ на около 7 милиарда куб.метра газ на ден!Кипър също строи терминал на стойност 6-8 милиарда евро за износ на втечнен газ. НА КОГО ЛИ Е ИНТЕРЕСА ДА НЯМА ЮП??? ГРОБАРИСТИ, ТИХО!!!!!

Никой, другарю, няма интерес да няма ЮП. Освен Украйна, може би. Само че интересът на цяла Европа е да го има по европейските правила (където газопроводът може да се ползва и от други доставчици, за да има конкуренция), а интересът на Русия и на нашите комунисти е да го има по руските правила (където ще има монопол на Русия и само тя да може да го ползва). При руския вариант даже и да си договорим по-евтин газ от Азербайджан, Русия ще откаже на Азербайджан достъп до тръбата, за да ни го транспортират до нас. Това ли е нашият интерес - да крепим монополния интерес на Русия, та да нямаме алтернативни и по-евтини доставчици?

Писмо с предупреждения Още на 14 август 2013 г. Европейската комисия е изпратила писмо до бившия зам.-министър на енергетика бивш шеф на ДКЕВР Евгения Харитонова, в което анализира българско-руското споразумение в детайли. EurActiv, запознал се със съдържанието на писмото, коментира, че то не е станало известно на обществото, въпреки настояването на някои български депутати за публикуването му. В писмото е отбелязано нарушението на правилата за енергийния пазар на ЕС, но и други отклонения в договора. България, например, се е ангажирала да предостави най-добрия данъчен режим на "Газпром", което според Еврокомисията е нарушение на правилата за държавна помощ. Освен това в писмото пише, че на едно място междуправителственото споразумение урежда, че с български и гръцки компании ще бъдат подписани договори за подизпълнители, но на друго, че ще се даде предимство на компании от държави от страните на договора (България и Русия), което е срещу правилата на ЕС за конкуренцията. Междуправителственото споразумение урежда, че тарифите за използване на газопровода ще бъдат определени "от компанията", което е в противоречие с правомощията на националния регулатор да одобрява тарифите за пренос в съответствие с правото на ЕС.

Точно така. И като четеш между редовете какво излиза? Ами излиза, че Европа отдавна се е съгласила за Южен поток, възприема го като факт от бъдещето и се опитва да контролира експлатацията му с предварителни уговорки.

ЕНИ съсобствениците на ЮП, казаха че бъдещето на ЮП е доста мрачно. Без тях ЮП няма да има.

проблема е ,че Русия ще доставя газ в Европа с няколко тръби и много трудно ще я изместят от пазара . тогава газът от арабските/американки ,а също нови еврейски находища , ще трябва да си търси пазари . Също така новата мода /европейски енергиен съюз/ означава, Например Германия купува газ от Русия,Норвегия за разнообразие не знам от къде , прави един ценови миш/маш и определя цени. Някак не върви газта да минава първо през България/с по ниски разходи /,а да е по -скъпа от тази в Унгария или Австрия

Ако започнете да сторите Южен поток няма ад ес разминете като с назначаването на Пеевски. Защото аз няма да плащам глобите, които ЕК ще наложи. И милиони българи също няма да плащат. Орешарки запази властта си поради единствената причина, че все пак голяма част от електората на БСП и ДПС е на мнение, че тяхната коалиция спазва парвилата на ЕС повече от ГЕРБ. Запомнете това горното. Няма да имате подкрепа на собствения си електорат.

Смешник. Какви глоби бълнуваш бе. Европа чака с нетърпение да заработи Южен поток. Помни ми думите сега. Путин няма никога да навлезе в Украина. Украина е объркана много и за дълго. Този който в момента се хване да помага на Украина ще си сложи такъв икономически камък на врата, че никога няма да изплува от кризата. Просто на Путин му писнаха Украинските номера. Сега с България няма да има проблем защото ние правим това, което Европа ни каже. А тя сега ни казва - стройте Южен поток. Ясно ли се изказах?

Европа каза точно обратното. ЮП не е приоритет за нас.

Кой си пък ти та толко да зависи от тебе? Ник8ой няма да те пита за нищо.

Pesh0

ще го питате ... ... а които не пита ще бъде е ... ан публично в левия ъгъл на парламента

Преди време писах тук, че точно това ще е следствието от Украинската криза. Сега само гледайте как Европа върти задник и си сменя мнението на 180 градуса.

А бе тоя Идиотингер какъв е на България? Ай сиктир...

Имаш ли 3 милиарда да платиш тръбата?

Ще национализираме 3 млрд от Боко и Цвети ...

О трускито посолство иска Путин да окупира Украйна и да направи воене прада в Киев за 9 май. Тогава какъв е смисълът от Южен поток след като имаме тръби, които се използват на 50%? Между другото по тези тръби ще загубиме транзитните плащания за около 7 милиона долара месечно, а по Южен поток няма да получаваме поне 20 г. Ако Русия окупира Украйна няма да има смисъл от Южен поток, освен че ще вкара България в нови 3 млрд задължения.

Да защитаваме собствените си интереси , да се търси отговорност на бандитите обслужващи американските интереси -пример американския ТЕЦ , за който важат в пълна сила "механизмите на пазарна икономика " ,а именно ограбване на обикновените хора при гарантиране изкупните цени за тока на високи стойности. Що за продажник трябва да си , за да си срещу народа си ???.

Такъв дето иска сега да построи ЮП. Същият продажник.

Питали радио Ереван: -Ще има ли полза и диверсификация с южен поток? -Да, единствено с възможностите на Путин да извива ръце...