Коментари - Уволняват държавни служители заради банкет в деня на траур | Днес.dir.bg

Уволняват държавни служители заради банкет в деня на траур

Премиерът в оставка Бойко Борисов разпореди да бъдат уволнени всички служители, организирали семинар с банкет в деня на траур за жертвите в Хитрино.

Обратно в новината

Коментари - Уволняват държавни служители заради банкет в деня на траур | Днес.dir.bg

Коментари

Не съм му фен, но в случая Борисов е прав. Най-вероятно обаче те, ще си останат на работа в системата и след време току виж пак станали началници с други господари.

Типична българска работа. Това ми напомня малко на селксите погребения. В началото рев, сълзи, накрая като с епонапият, пък като започнат едни песни.... Съвсем са забравили за какво са се събрали. Та и тия така. Правилно или не обявен е национален траур. За другите може и да не е задължителен, но за държавните служители е. Спомнете си как е на военните паради, когато се комадва: "На колене!". Това е армейска заповед. След което следва: "Моля гражданите да почетат паметта.... и т.н.". За гражданите не е задължително, но я си представете някой от военните да не изпълни заповедта. 10 дена арест ще е най-малкото с което ще се размине. И ако в случая някой си е помислил: "абе майната му на ББ, кой го бръсне него за слива" жестоко се е излъгал. Сега на всичкото отгоре могат да ги уволнят и дисциплинарно за неизпълнение на заповед. И понеже на ББ въобще не му пука ще ги изхвърли като мръсни котета.

Ами да не са ставали държавни, общински или каквито са там служители. Фукат се с редовна заплата, осигуровки, стаж и прочее, е ще трябва да спазват някои правила. От друга страна трябва да се осмисли дефиницията на "национален траур".

Явно събитието е било планирано, както и вечерята. Просто дисководещия е трябвало на съобрази музикалната програма с деня на траура. Не мисля, че за това трябва да бъдат уволнявани хора. По-скоро да се САМОУВОЛНЯТ И ЗАСРАМЯТ ТЕЗИ НАЧАЛНИЦИ, ЗАРАДИ КОИТО ЗАКЪСНЕЛИТЕ ПОЖАРНИ СА БИЛИ И НЕПОДГОТВЕНИ ЗА БЕДСТВИЕТО! ТРЯБВА ДА СЕ РАЗДАВА ПРАВОСЪДИЕ И ПРИМЕР ОТГОРЕ НАДОЛУ!

Ама тези са селски с хората от Хитрино, от Шумен са . Прави са Борисов и министърката. Ако не спазваме елементарни норми на поведение и уважение , за къде сме тръгнали като държава?! Кой друг да дава пример на простолюдието?

БОРИСОВ! КЪДЕ В КОДЕКСА НА ТРУДА ИМА ТАКОВА ОСНОВАНИЕ ЗА УВОЛНЕНИЕ?! ТОЙ СИ ПОЗВОЛЯВА НЕМИСЛИМИ НЕЩА,В КАЧЕСТВОТО СИ НА ГУБЕРНАТОР НА КОЛОНИЯТА!!! ИСКАМ СЕГА ТЕЗИ ХОРА ДА НАБЕРАТ СМЕЛОСТ И ДА ОБЖАЛВАТ УВОЖЛНЕНИЯТА СИ,ДА ВИДИМ КАК СЪДЪТ ЩЕ ГИ ВАЗСТАНОВИ НА РАБОТА!!! ТАКА СИ ПОДВОЛИ И ДА НАПРАВИ РЕФЕРЕНДУМА ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН,ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ,ЧЕ НЕ Е СПОРЕД ЗАКОНА,ПРИ ТОЗИ РЕЗУЛТАТ! КЪДЕ СЕ НАМИРА ТОЯ?!

Може ли да попитам защо тогава в деня на Национален траур се състоя представлението на Нешка Робева в София и всички посетили го са се забавлявали?

Тук става въпрос за държавни служители. Хора на реда, хора които лапат заплати от държавния бюджет! Тези ако не покажат съпричасност към хората за които на практика трябва да работят, кой друг?!

тия които, всеки ден разсипват държавата и пряко и косвено костват живота на стотици и хиляди хора, почнали да ми ронят крокодилски сълзи за хора, които нито те, нито някой друг извън техното село ги познава и реално, независимо от трагедията не може и няма как реално да се чувства в траур, за хора, които не е знаел, че съществуват до вчера! Евтин ПР на гърба на некси служители, на които тъпия семинар им е планиран месеци преди да се случи тва. Изобщо не ме кефи тая идея, някой да ми казва кога да се чувствам в траур и да съм задължен

Когато журналистите направят разследване за Боко, Пеевски и Цацаров и го пуснат без страх, тогава ще ги призная. За сега са едни евтини популисти и събирачи на рейтинг. Пускат бедните хорица, невидяли заведение с месеци наред на един планиран семинар. Ще разследват ли големите риби или се страхуват за живота си. А Юксел Кадриев колко е морален, та запорира имуществото на колежката си Венета Райкова. ЖУРНАЛИСТ отдавна стана МРЪСНА дума!

Не я разбирам идеята и параметрите на това понятие: национален траур.

щом не я разбираш, трябва да живееш в гората или в кочината......жалко, че се съсипа цяло поколение от великата демокрация, без морал, без човешки устои, без човещина, ако ти се поставиш поне за миг на мястото на тези хора , може и да проумееш, какво означава това, и да проявиш поне малко съпричастност

радвам се, че има такива съпричастни хора като вас. Вие докога бяхте в траур за загиналите в Чернобил? Чисто любопитство, да се ориентирам за критериите ви.

Ти като частно лице , никой не му пука дали се чувстваш в траур или не. Държавният служител се храни с парите на народа. Почиват на всички национални празници. За нас частниците няма празници. Поне от кумова срама да не се тресат по дансингите в ден на национален траур.

Всичко вече е пресилено според мен, трагедията се случи и това е част от живота. Съболезнования на близките и жалко за всичкото това нещастие и руини. Отговорните трябва да си понесат наказанието. А това със семинара е малко пресилено, организиран преди седмица и за съжаление не съобразен със събитията към деня на протичането му а веселата част е била наистина ненужна. И все пак живите са си живи, жалко са отишлите си от този свят по този нелеп начин. Бог да ги прости!

Gal

Малко прекалено ми се вижда....или някак си предизорно така му идва отвътре....много е жалко, но животът продължава, трагедии се случват всеки ден...ако решим да обявяваме траур за жертвите по пътищата.....ще е ежедневие...на загиналите и техните близки не им пука дали някъде някой е пил и танцувал или само пил...

Все пак животът трябва да продължи ...реакцията не е обмислена и държавата ще плаща обезщетения ...

Като гледах вчера новините личепе враждебност в словата на кмета и още един циганин,или турчин беше все тая,към пожарникарите,които бяха дошли да помагат на тия нещастници!Циганина се оказа специалист по всичко,учел пожарникарите къде и какво да гасят,каза че били пияни,че били го псували и т.н.Питам се дали за тия същите пожарникарите не са гяури?

Е, що? Съдът ще ги върне и обезщетения ще им се платят! Моралът е извън закона! Морално може да е укоримо поведението им, но не нарушава никакви правни норми, че да следва уволнение.

абе седнали пиинали поразгорещили се организацията била направена вече,тъпо ама аре да намериме по добри поводи за уволнения а не така пиар се прай колко сме съвестни след като нещо вече се случило,много по скъпа е превенцията отколкото след случилото се да се правиш на загрижен така че не ме кефи че са ги уволнили просто трябваше да ги накажат финансово и да ги дарят парите

Споко, не са ги уволнили, там са си. Ядат, пият и организират следващия банкет.

Въпрос към спортния министър.Защо си скри ново закупената кола за 200 бона чадо?!Срам ли те е?Съмнявам се!Мислехте се за вечни?!

Боко прави глупост след глупост. А за тази катастрофа -- дори и да е нещастен случай, някой яко е спял и не си е свършил рабптата. Състоянието на релсите е именно задължение на Боко.

Точно преди малко гледам как работи БДЖ-Манхатън-АМТРАК- идва бял пик-ап Форд , качва се на релсите, пуска железни колела върху релсите и започва да се движи по тях да мери разстоянието между релсите , да не са разместени, минава от край до край 2 пъти/ден. Всички прелези са автоматични и пускат бариери когато влакът приближи на 1,8 км от прелеза. Има кантонче със система акумулатори, ако спре ел ток. Спре ли ел ток, веднага от Полицията идва специален дежурен полицай в готовност да регулира прелеза ако нещо се случи.

Съд за министърката и Борисов, по-големи популисти няма. На колко други купони са уволнили организаторите? Има ли инструкция за държавните служители при национален траур? Ами ако някой от тях има рожден ден и влезе журналист пак ли ще се уволняваме? Аман от ЛИЦЕМЕРИ!

Има инструкции: ядене и пиене на корем! Плаща народът!

Ако искаш да знаеш всяка администрация си има бюджет, в която има перо за обучения, семинари, дори тийм билдинги и тържества, и така трябва да е, както във всяка фирма. Ако мафията някъде живее в администрацията за това е виновен министър и премиер, те са отговорни, затова хората гласуват за тях, а не за ръководители на агенции и персонал.

Без да защитавам купонджиите,но вчера колко дискотеки,барове и нощни заведения бяха ЗАТВОРЕНИ по повод националния траур?Най-вероятно нула.

Жалко! Точно от област Шумен, това не е за вярване!

Така се прави във всички нормални държави след подобна издънка. Проблем обаче виждат само дебилните комунисти, защото не знаят какво трябва да представлява нормалната държава. Браво на правителството!

Ако знаех,че е обявен траур за нещо,нямаше да правя такъв луд купон.Нямам телевизия,интернет,и не знам какво се случва по света и в България.Аз съм клошар,и каквото намеря по гюмовете,го изяждаме и изпиваме с другите колеги.Искам да живея по добре,и да влизам в интернет поне веднъж на седмица,но правителството не позволява на всеки.

Сега тия хорица ако ги уволнят няма да е заради това че са празнували нещо, а за това че някое журналистче е решило че е дошъл звездния му час, и е направило от събитието " топ" новина. Защото това не е било единственото работещо заведение с единствената компания вътре. Като е национален траур наистина да е национален траур. Защото вчера освен по свалените на половина знамена по нищо друго не личеше. Нито телевизията си промени програмната схема, нито кината, нито театрите бяха затворени. Искрено се съмнявам в колата на Б.Б. цял ден да е звучала само музика от Панчо Владигеров.

като не може да уволни телевизиите

И тази година не ни отмина прокобата преди коледа да се случи някаква трагедия.Всеки нормален човек ще бъде съпричастен с близките на загиналите от Хитрино, но аз питам г-н премиера защо деня на траур беше работен ден. От това което видях по телевизията, хората седяха по масите и си говореха. Не видях никой да танцува или играе. Журналистите са най големите манипулатори и търсят само начин да се изявят, без да мислят ,че ще наранят други хора. Питам журналистката как се чувства сега след уволнението на тези служители.

Държавна и общинска администрация са си в комунизма. Банкети, семЕнари, народът плаща... Къв е проблемът?

Кретена от Банкя не е чел нито как се уволнява и сега по трудова правоотношение и по служебно правоотношение за държавен служител.

Що реши, че всички са държавни служители? Ще изкараш, че и конкурс са минали...

Нещо свързано с уронване на престижа на държавната институция, може би. То си е чистата истина, де! Защото на въпросния семинар-купон са присъствали в качеството си на държавни служители на "кьор-софра"...

Те дела няма да водят,защото няма да бъдат уволнени.на боко му е минало,остнало е само заканата.В такава държава така се живее на късмет на прищевките на боко и компания.Няма закони,или ако има те са само за "матрияла".

два мандата не забелязаха нещата

нечия "демокрация" идва в повече.

уволнени ще заведат дела за неправомерно уволнение и ще ги спечелят! Че ще им се изплатят и пропуснатите заплати!

това, че правят официални банкети като длъжностни лица в ден на национален траур ли. Или това, че ги лишават от любимото меню..

Смешнико, затворени ли бяха ресторантите и баровете вчера, а тъпако гербаджийски?

Лицемерие ,всичко тук се прави първосигнално.Тази ли трябва да е причината за уволненито на тези хора?Причината трябва да е,мероприятието наречено "сименар"Където се харчат безобразно пари без никаква полза-комунизъм от най извратен вид.Да уволни и лукарски /сега правителство ще прави с този престъпник/дето даде на телевизиите 2млн. за реклама.Да пребират фъфлищите и неграмотните журналисти, едно изречение на кръст не може да състави А.Х.заплати незаслужени ,а хората да работят за 500лв.

семинарите са планирани и организирани събития за осигуряване на възможност за изчукване на нещо чуждо! Не е правилно да бъдат отлагани по какъвто и да било повод...!

закъсали горките..

Държавните и общиснки служители се издържат с публични средства. Пиячката в деня на национален траур също е платена от данъкоплатеца. Та като си на хранилка в администрацията, спазваш няняко приличие. Иначе е ясно, че не им дреме за Хитрино. Но да ми се клатят подпийнали по дансинга с чаша алкохол, платена от народа, това е грозно! И некви лели мънкат и се усмихват - не знаят какво да кажат... Ама нали е кьор суфра, наредили са се и те.

Ще им плати обезщетенията, кмогато опсъдят дтржавата. Ма ми е готино лично да платя само заради тая своего рода трагична ПР акция на Бате Бойко - всеобщият любимец, който потрива ръчички пак да ни управлява ( според агент Николай ( Георги Марков) вчера..

В държавната администрация, съдебната система и общинските структури комунизмът никога не си е отивал - винаги се е харчило и се харчи безогледно от парите на БГ данъкоплатец! Винаги са се раздавали 13-а, 14-а заплата, пари за дрехи, обувки и пр.....никое правителство не посмя да направи нужните реформи в тези структури!!!

Ако имаше "Ред за действие в ден на Национален траур", в който е описано какво се прави и какво не уволнението би било 100% правилно. Сега нещата стоят на морална основа -пожелателна тоест наказинията - морални. Правителството задава параметрите как трябва да действа народът. Поклон пред паметта на загиналите и страданията на ранените. По същия начин няма и план за Защита от Враг появил се отнякъде -отвън и отвътре. Само че тогава няма да има уволнения, защото Армия и Мобилизационна система няма , а и врагът ще е стиснал за гушата когото си пожелае.// Меджду другото- един влак най-лесно се Дерайлира с смяна на релсовите стрелки. Минават първите 3-4 вагона , след което дистанционно или с поставен взрив стрелките се местят и останалите вагони тръгват по другия релсов път, което веднага води до скъсване на композицията и .... Абе това сме го учили още в училище, по инженерна подготовка на базата на опита на белоруските партизани,- с метален клин дължина 42 см, височина 5 см поставан на завой изважда композицията от релсите и Тигрите са се търкаляли през глава.

Да има, ама няма.В България действа принципа на "селския" шериф.Квото каже той, това трябва и да стане.А дали е правилно или не, на него не му дреме.

Този популизъм в най-гнусен вид от страна на мутрата Боце пак ние ще го плащаме. Всички уволнени по този начин могат да водят дела и гаранирано ще ги спечелят.

за други - брадва. Наздраве господа, па дано не ви срещне някоя композиция от Лукойл.

Смешен популизъм. А нима всяка седмица по пътищата на България да не загиват по 10 човека? И по кой точно член от КТ ще ги уволнят?

По набарал си члена.

По тоя член после съдът ги връща и всички ние плащаме обезщетения

няма национален траур.

И каква е разликата между загиналите във Хитрино и четирите човека, който бяха размазани от богаташчето в Пловдив?

Я пак си праих рожденнио ден.Много се напивахме от мука.Братчедио се нашмърка кот американскио войник.Живото продължиня некак си,све пак.

А ГЪЗЪТ Буда, който си направи селфи в Хитрино, кога ще се самоуволни и най-вече самообеси? Кога?

Добре е Борисов и Танева да проверят другите тяхни подчинени от министерството и фонда за къде са си запазили в следващите дни места за празнуване ,да не се окажат луксозни хотели. Та ако ще са справедливи да бъдат справедливи към всички , а не само към някои. Да не се окаже ,че за едни може пир по време на чума ,за други не може. Не бъдете лицемерни , а справедливи

Наистина много лошо е това което са направили,не ги ли е поне малко жал,и срам за загиналите във трагедията Хитрино а??

А нима министър Танева не яде и не пи същата вечер, в съпровод на музика? Стига дребнави изяви за сметка на обикновения човек. Поставете се на мястото на този директор. Време е, който иска да управлява да мине на по-високо. ниво

Тикви,спуснете ръководство какво можем да правим в деня на национален траур. Явно трябва да се почерним, снабдим с носни кърпички и да роним сълзи. Много ясно,че целия народ е съпричастен с трагедията,но живота пръдължава. не стига,че обстановката в БГ не е много ведра,но и когато хората се събират трябва да се депресират.

те са крокодилски. Що не направихте дарения за Хитрино.

Да беха изчакали поне един ден без веселби. Ти тъп ли си кой да ти спуска инструкция какво да се прави в ден на национален траур или го разбира кратуната ти или не

Е и сега кво,хората си бяха построили комунизъма на тези службици,сега нови партийни кадри трябва да се назначават,с конкурс и без да са си платили мястото:)

Защо не отмениха рекламите по телевизиите?

Сети се накрая да ги уволнява, а до сега администрацията на всички нива си правеше каквото и скимне.

Имаше един сръбски виц: Може ли да се онодаме, като е починал Тито? Може, но по-леко и тъжно!

И кой плаща банкета? За един приятел питам...

Ся, някой ако даде и правното основание за такова увонение :).После що държавата плащала съдебни обезщетения милиони.

Коментари - Уволняват държавни служители заради банкет в деня на траур | Днес.dir.bg

Уволняват държавни служители заради банкет в деня на траур

Премиерът в оставка Бойко Борисов разпореди да бъдат уволнени всички служители, организирали семинар с банкет в деня на траур за жертвите в Хитрино.

Обратно в новината

Коментари - Уволняват държавни служители заради банкет в деня на траур | Днес.dir.bg

Коментари

Не съм му фен, но в случая Борисов е прав. Най-вероятно обаче те, ще си останат на работа в системата и след време току виж пак станали началници с други господари.

Типична българска работа. Това ми напомня малко на селксите погребения. В началото рев, сълзи, накрая като с епонапият, пък като започнат едни песни.... Съвсем са забравили за какво са се събрали. Та и тия така. Правилно или не обявен е национален траур. За другите може и да не е задължителен, но за държавните служители е. Спомнете си как е на военните паради, когато се комадва: "На колене!". Това е армейска заповед. След което следва: "Моля гражданите да почетат паметта.... и т.н.". За гражданите не е задължително, но я си представете някой от военните да не изпълни заповедта. 10 дена арест ще е най-малкото с което ще се размине. И ако в случая някой си е помислил: "абе майната му на ББ, кой го бръсне него за слива" жестоко се е излъгал. Сега на всичкото отгоре могат да ги уволнят и дисциплинарно за неизпълнение на заповед. И понеже на ББ въобще не му пука ще ги изхвърли като мръсни котета.

Ами да не са ставали държавни, общински или каквито са там служители. Фукат се с редовна заплата, осигуровки, стаж и прочее, е ще трябва да спазват някои правила. От друга страна трябва да се осмисли дефиницията на "национален траур".

Явно събитието е било планирано, както и вечерята. Просто дисководещия е трябвало на съобрази музикалната програма с деня на траура. Не мисля, че за това трябва да бъдат уволнявани хора. По-скоро да се САМОУВОЛНЯТ И ЗАСРАМЯТ ТЕЗИ НАЧАЛНИЦИ, ЗАРАДИ КОИТО ЗАКЪСНЕЛИТЕ ПОЖАРНИ СА БИЛИ И НЕПОДГОТВЕНИ ЗА БЕДСТВИЕТО! ТРЯБВА ДА СЕ РАЗДАВА ПРАВОСЪДИЕ И ПРИМЕР ОТГОРЕ НАДОЛУ!

Ама тези са селски с хората от Хитрино, от Шумен са . Прави са Борисов и министърката. Ако не спазваме елементарни норми на поведение и уважение , за къде сме тръгнали като държава?! Кой друг да дава пример на простолюдието?

БОРИСОВ! КЪДЕ В КОДЕКСА НА ТРУДА ИМА ТАКОВА ОСНОВАНИЕ ЗА УВОЛНЕНИЕ?! ТОЙ СИ ПОЗВОЛЯВА НЕМИСЛИМИ НЕЩА,В КАЧЕСТВОТО СИ НА ГУБЕРНАТОР НА КОЛОНИЯТА!!! ИСКАМ СЕГА ТЕЗИ ХОРА ДА НАБЕРАТ СМЕЛОСТ И ДА ОБЖАЛВАТ УВОЖЛНЕНИЯТА СИ,ДА ВИДИМ КАК СЪДЪТ ЩЕ ГИ ВАЗСТАНОВИ НА РАБОТА!!! ТАКА СИ ПОДВОЛИ И ДА НАПРАВИ РЕФЕРЕНДУМА ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН,ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ,ЧЕ НЕ Е СПОРЕД ЗАКОНА,ПРИ ТОЗИ РЕЗУЛТАТ! КЪДЕ СЕ НАМИРА ТОЯ?!

Може ли да попитам защо тогава в деня на Национален траур се състоя представлението на Нешка Робева в София и всички посетили го са се забавлявали?

Тук става въпрос за държавни служители. Хора на реда, хора които лапат заплати от държавния бюджет! Тези ако не покажат съпричасност към хората за които на практика трябва да работят, кой друг?!

тия които, всеки ден разсипват държавата и пряко и косвено костват живота на стотици и хиляди хора, почнали да ми ронят крокодилски сълзи за хора, които нито те, нито някой друг извън техното село ги познава и реално, независимо от трагедията не може и няма как реално да се чувства в траур, за хора, които не е знаел, че съществуват до вчера! Евтин ПР на гърба на некси служители, на които тъпия семинар им е планиран месеци преди да се случи тва. Изобщо не ме кефи тая идея, някой да ми казва кога да се чувствам в траур и да съм задължен

Когато журналистите направят разследване за Боко, Пеевски и Цацаров и го пуснат без страх, тогава ще ги призная. За сега са едни евтини популисти и събирачи на рейтинг. Пускат бедните хорица, невидяли заведение с месеци наред на един планиран семинар. Ще разследват ли големите риби или се страхуват за живота си. А Юксел Кадриев колко е морален, та запорира имуществото на колежката си Венета Райкова. ЖУРНАЛИСТ отдавна стана МРЪСНА дума!

Не я разбирам идеята и параметрите на това понятие: национален траур.

щом не я разбираш, трябва да живееш в гората или в кочината......жалко, че се съсипа цяло поколение от великата демокрация, без морал, без човешки устои, без човещина, ако ти се поставиш поне за миг на мястото на тези хора , може и да проумееш, какво означава това, и да проявиш поне малко съпричастност

радвам се, че има такива съпричастни хора като вас. Вие докога бяхте в траур за загиналите в Чернобил? Чисто любопитство, да се ориентирам за критериите ви.

Ти като частно лице , никой не му пука дали се чувстваш в траур или не. Държавният служител се храни с парите на народа. Почиват на всички национални празници. За нас частниците няма празници. Поне от кумова срама да не се тресат по дансингите в ден на национален траур.

Всичко вече е пресилено според мен, трагедията се случи и това е част от живота. Съболезнования на близките и жалко за всичкото това нещастие и руини. Отговорните трябва да си понесат наказанието. А това със семинара е малко пресилено, организиран преди седмица и за съжаление не съобразен със събитията към деня на протичането му а веселата част е била наистина ненужна. И все пак живите са си живи, жалко са отишлите си от този свят по този нелеп начин. Бог да ги прости!

Gal

Малко прекалено ми се вижда....или някак си предизорно така му идва отвътре....много е жалко, но животът продължава, трагедии се случват всеки ден...ако решим да обявяваме траур за жертвите по пътищата.....ще е ежедневие...на загиналите и техните близки не им пука дали някъде някой е пил и танцувал или само пил...

Все пак животът трябва да продължи ...реакцията не е обмислена и държавата ще плаща обезщетения ...

Като гледах вчера новините личепе враждебност в словата на кмета и още един циганин,или турчин беше все тая,към пожарникарите,които бяха дошли да помагат на тия нещастници!Циганина се оказа специалист по всичко,учел пожарникарите къде и какво да гасят,каза че били пияни,че били го псували и т.н.Питам се дали за тия същите пожарникарите не са гяури?

Е, що? Съдът ще ги върне и обезщетения ще им се платят! Моралът е извън закона! Морално може да е укоримо поведението им, но не нарушава никакви правни норми, че да следва уволнение.

абе седнали пиинали поразгорещили се организацията била направена вече,тъпо ама аре да намериме по добри поводи за уволнения а не така пиар се прай колко сме съвестни след като нещо вече се случило,много по скъпа е превенцията отколкото след случилото се да се правиш на загрижен така че не ме кефи че са ги уволнили просто трябваше да ги накажат финансово и да ги дарят парите

Споко, не са ги уволнили, там са си. Ядат, пият и организират следващия банкет.

Въпрос към спортния министър.Защо си скри ново закупената кола за 200 бона чадо?!Срам ли те е?Съмнявам се!Мислехте се за вечни?!

Боко прави глупост след глупост. А за тази катастрофа -- дори и да е нещастен случай, някой яко е спял и не си е свършил рабптата. Състоянието на релсите е именно задължение на Боко.

Точно преди малко гледам как работи БДЖ-Манхатън-АМТРАК- идва бял пик-ап Форд , качва се на релсите, пуска железни колела върху релсите и започва да се движи по тях да мери разстоянието между релсите , да не са разместени, минава от край до край 2 пъти/ден. Всички прелези са автоматични и пускат бариери когато влакът приближи на 1,8 км от прелеза. Има кантонче със система акумулатори, ако спре ел ток. Спре ли ел ток, веднага от Полицията идва специален дежурен полицай в готовност да регулира прелеза ако нещо се случи.

Съд за министърката и Борисов, по-големи популисти няма. На колко други купони са уволнили организаторите? Има ли инструкция за държавните служители при национален траур? Ами ако някой от тях има рожден ден и влезе журналист пак ли ще се уволняваме? Аман от ЛИЦЕМЕРИ!

Има инструкции: ядене и пиене на корем! Плаща народът!

Ако искаш да знаеш всяка администрация си има бюджет, в която има перо за обучения, семинари, дори тийм билдинги и тържества, и така трябва да е, както във всяка фирма. Ако мафията някъде живее в администрацията за това е виновен министър и премиер, те са отговорни, затова хората гласуват за тях, а не за ръководители на агенции и персонал.

Без да защитавам купонджиите,но вчера колко дискотеки,барове и нощни заведения бяха ЗАТВОРЕНИ по повод националния траур?Най-вероятно нула.

Жалко! Точно от област Шумен, това не е за вярване!

Така се прави във всички нормални държави след подобна издънка. Проблем обаче виждат само дебилните комунисти, защото не знаят какво трябва да представлява нормалната държава. Браво на правителството!

Ако знаех,че е обявен траур за нещо,нямаше да правя такъв луд купон.Нямам телевизия,интернет,и не знам какво се случва по света и в България.Аз съм клошар,и каквото намеря по гюмовете,го изяждаме и изпиваме с другите колеги.Искам да живея по добре,и да влизам в интернет поне веднъж на седмица,но правителството не позволява на всеки.

Сега тия хорица ако ги уволнят няма да е заради това че са празнували нещо, а за това че някое журналистче е решило че е дошъл звездния му час, и е направило от събитието " топ" новина. Защото това не е било единственото работещо заведение с единствената компания вътре. Като е национален траур наистина да е национален траур. Защото вчера освен по свалените на половина знамена по нищо друго не личеше. Нито телевизията си промени програмната схема, нито кината, нито театрите бяха затворени. Искрено се съмнявам в колата на Б.Б. цял ден да е звучала само музика от Панчо Владигеров.

като не може да уволни телевизиите

И тази година не ни отмина прокобата преди коледа да се случи някаква трагедия.Всеки нормален човек ще бъде съпричастен с близките на загиналите от Хитрино, но аз питам г-н премиера защо деня на траур беше работен ден. От това което видях по телевизията, хората седяха по масите и си говореха. Не видях никой да танцува или играе. Журналистите са най големите манипулатори и търсят само начин да се изявят, без да мислят ,че ще наранят други хора. Питам журналистката как се чувства сега след уволнението на тези служители.

Държавна и общинска администрация са си в комунизма. Банкети, семЕнари, народът плаща... Къв е проблемът?

Кретена от Банкя не е чел нито как се уволнява и сега по трудова правоотношение и по служебно правоотношение за държавен служител.

Що реши, че всички са държавни служители? Ще изкараш, че и конкурс са минали...

Нещо свързано с уронване на престижа на държавната институция, може би. То си е чистата истина, де! Защото на въпросния семинар-купон са присъствали в качеството си на държавни служители на "кьор-софра"...

Те дела няма да водят,защото няма да бъдат уволнени.на боко му е минало,остнало е само заканата.В такава държава така се живее на късмет на прищевките на боко и компания.Няма закони,или ако има те са само за "матрияла".

два мандата не забелязаха нещата

нечия "демокрация" идва в повече.

уволнени ще заведат дела за неправомерно уволнение и ще ги спечелят! Че ще им се изплатят и пропуснатите заплати!

това, че правят официални банкети като длъжностни лица в ден на национален траур ли. Или това, че ги лишават от любимото меню..

Смешнико, затворени ли бяха ресторантите и баровете вчера, а тъпако гербаджийски?

Лицемерие ,всичко тук се прави първосигнално.Тази ли трябва да е причината за уволненито на тези хора?Причината трябва да е,мероприятието наречено "сименар"Където се харчат безобразно пари без никаква полза-комунизъм от най извратен вид.Да уволни и лукарски /сега правителство ще прави с този престъпник/дето даде на телевизиите 2млн. за реклама.Да пребират фъфлищите и неграмотните журналисти, едно изречение на кръст не може да състави А.Х.заплати незаслужени ,а хората да работят за 500лв.

семинарите са планирани и организирани събития за осигуряване на възможност за изчукване на нещо чуждо! Не е правилно да бъдат отлагани по какъвто и да било повод...!

закъсали горките..

Държавните и общиснки служители се издържат с публични средства. Пиячката в деня на национален траур също е платена от данъкоплатеца. Та като си на хранилка в администрацията, спазваш няняко приличие. Иначе е ясно, че не им дреме за Хитрино. Но да ми се клатят подпийнали по дансинга с чаша алкохол, платена от народа, това е грозно! И некви лели мънкат и се усмихват - не знаят какво да кажат... Ама нали е кьор суфра, наредили са се и те.

Ще им плати обезщетенията, кмогато опсъдят дтржавата. Ма ми е готино лично да платя само заради тая своего рода трагична ПР акция на Бате Бойко - всеобщият любимец, който потрива ръчички пак да ни управлява ( според агент Николай ( Георги Марков) вчера..

В държавната администрация, съдебната система и общинските структури комунизмът никога не си е отивал - винаги се е харчило и се харчи безогледно от парите на БГ данъкоплатец! Винаги са се раздавали 13-а, 14-а заплата, пари за дрехи, обувки и пр.....никое правителство не посмя да направи нужните реформи в тези структури!!!

Ако имаше "Ред за действие в ден на Национален траур", в който е описано какво се прави и какво не уволнението би било 100% правилно. Сега нещата стоят на морална основа -пожелателна тоест наказинията - морални. Правителството задава параметрите как трябва да действа народът. Поклон пред паметта на загиналите и страданията на ранените. По същия начин няма и план за Защита от Враг появил се отнякъде -отвън и отвътре. Само че тогава няма да има уволнения, защото Армия и Мобилизационна система няма , а и врагът ще е стиснал за гушата когото си пожелае.// Меджду другото- един влак най-лесно се Дерайлира с смяна на релсовите стрелки. Минават първите 3-4 вагона , след което дистанционно или с поставен взрив стрелките се местят и останалите вагони тръгват по другия релсов път, което веднага води до скъсване на композицията и .... Абе това сме го учили още в училище, по инженерна подготовка на базата на опита на белоруските партизани,- с метален клин дължина 42 см, височина 5 см поставан на завой изважда композицията от релсите и Тигрите са се търкаляли през глава.

Да има, ама няма.В България действа принципа на "селския" шериф.Квото каже той, това трябва и да стане.А дали е правилно или не, на него не му дреме.

Този популизъм в най-гнусен вид от страна на мутрата Боце пак ние ще го плащаме. Всички уволнени по този начин могат да водят дела и гаранирано ще ги спечелят.

за други - брадва. Наздраве господа, па дано не ви срещне някоя композиция от Лукойл.

Смешен популизъм. А нима всяка седмица по пътищата на България да не загиват по 10 човека? И по кой точно член от КТ ще ги уволнят?

По набарал си члена.

По тоя член после съдът ги връща и всички ние плащаме обезщетения

няма национален траур.

И каква е разликата между загиналите във Хитрино и четирите човека, който бяха размазани от богаташчето в Пловдив?

Я пак си праих рожденнио ден.Много се напивахме от мука.Братчедио се нашмърка кот американскио войник.Живото продължиня некак си,све пак.

А ГЪЗЪТ Буда, който си направи селфи в Хитрино, кога ще се самоуволни и най-вече самообеси? Кога?

Добре е Борисов и Танева да проверят другите тяхни подчинени от министерството и фонда за къде са си запазили в следващите дни места за празнуване ,да не се окажат луксозни хотели. Та ако ще са справедливи да бъдат справедливи към всички , а не само към някои. Да не се окаже ,че за едни може пир по време на чума ,за други не може. Не бъдете лицемерни , а справедливи

Наистина много лошо е това което са направили,не ги ли е поне малко жал,и срам за загиналите във трагедията Хитрино а??

А нима министър Танева не яде и не пи същата вечер, в съпровод на музика? Стига дребнави изяви за сметка на обикновения човек. Поставете се на мястото на този директор. Време е, който иска да управлява да мине на по-високо. ниво

Тикви,спуснете ръководство какво можем да правим в деня на национален траур. Явно трябва да се почерним, снабдим с носни кърпички и да роним сълзи. Много ясно,че целия народ е съпричастен с трагедията,но живота пръдължава. не стига,че обстановката в БГ не е много ведра,но и когато хората се събират трябва да се депресират.

те са крокодилски. Що не направихте дарения за Хитрино.

Да беха изчакали поне един ден без веселби. Ти тъп ли си кой да ти спуска инструкция какво да се прави в ден на национален траур или го разбира кратуната ти или не

Е и сега кво,хората си бяха построили комунизъма на тези службици,сега нови партийни кадри трябва да се назначават,с конкурс и без да са си платили мястото:)

Защо не отмениха рекламите по телевизиите?

Сети се накрая да ги уволнява, а до сега администрацията на всички нива си правеше каквото и скимне.

Имаше един сръбски виц: Може ли да се онодаме, като е починал Тито? Може, но по-леко и тъжно!

И кой плаща банкета? За един приятел питам...

Ся, някой ако даде и правното основание за такова увонение :).После що държавата плащала съдебни обезщетения милиони.