Виждаме Уран без телескоп в нощта срещу петък

Планетата Уран в нощта срещу петък ще се вижда без телескоп, а астероид ще премине край Земята.

Обратно в новината

Коментари - Виждаме Уран без телескоп в нощта срещу петък | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

10-15 метеора ще се виждат на небето преди зазоряване :) Журнализъм от класа

В тази връзка се запитах дали някога човекът ще може да прави пътешествия до по далечните планети от Слънчевата система, а и до други звезди. Всичко извън Земята е убийствено за нашия живот - липса на гравитация, или прекалено голяма такава, липса на кислород, храна, вода, убийствена радиация. И прекалено дълго време за пътуване, надхвърлящо човешкия живот. Хубаво е да гледаме в Междузвездни войни огромни космически кораби, но я си представете с какви количества храна, вода и кислород ще трябва да бъде натоварено такова нещо за да издаяним пътуване от няколко поколения? Тези нещица ще трябват не само за отиването, но и за връщането. И гориво, пак за двете посоки, че и за спирането даже. Нещо което иска енергия за да се ускори, ще иска същата енергия и за да се спре. Такива работи...

Всъщност научно-фантастичните космически филми като цяло са доста "хуманоидно" направени- в тях на повечето планети може да се диша, приличат на Земята. И извънземните, които участват в тези филми също са твърде хуманоидни, твърде много приличат на нас. Но реалността май е доста по-различна от филмите...

уууууаааааууууу

Земята е също така и между Уран и Слънцето. И тук изобщо не става въпрос за затъмнение, изобщо не питам това, ясно е, че няма как да има. Само казвам, че и Уран, и Земята би трябвало да са на максимално близко разстояние една от друга, за да можем да видим Уран, което означава, че няма как Уран да е "от другата страна на Слънцето", защото ще бъде много далеч от Земята. Виждал си схеми на Слънчевата система, предполагам разбираш какво искам да кажа.

Супер, ще е интересно. Само нещо не става ясно какво значи "обратната страна на Слънцето"? Коя е тази обратна страна? Обратната спрямо нас ли? Защото ако е така, това би трябвало да значи "зад Слънцето" спрямо нас, което пък означава МНОГО далеч от нас, и не би трябвало да се вижда. За да се вижда Уран, би трябвало да е възможно най-близо до нас, тоест, заедно със Земята от една и съща страна на Слънцето. Или не?

Не искам да виждам уран нито без нито с телескоп. Радиоактивен е и се хваща лъчевата болес.

Магическо! от един водолей Защо, бе хора, нямате коментари за тази вселенска красота, от която вие сте само една прашинка, а нашите неволи- смешни в космическата съизмеримост????

Много красива беше кометата Хейл-Боп която през 1997г. се виждаше дълго време.

Ами щото съм с 5+ диоптъра, пенсия 160 лв, какво да видя бабиното?

Не се притеснявай бабке. И ти можеш да дадеш своя принос за науката. Ще изследваме гравитацията. Приготви едни 10 бона в една чяанта и ги хвърли през терасата да видим дали ще паднат на земята.

В прогимназията по мое време имаше и предмет Астрономия, май е отпаднал. Щеше да е по-разбираемо за децата, какво е написал в. "Дейли мейл".

Хм. И аз съм учил 8 класа основно училище + 4години техникум. Астрономия не си спомням да сме имали. Имахме обаче предмет военно обучение.

От доста време ще да е отпаднал. Имаше по природознание кратък урок за планетите, а астрономията беше последната година от физиката.

Мене са ме училе че онова с пръстЕните е Сатурн, ама щом казвате че е Уран... добре

Уран също има пръстени, но са доста по-скромни.

Абе лъжат ни , всичко е Холивуд и консприрация. И ни пръскат с Кемтрейлс, ама крият градовете.

Учените разпространяват най-много конспиративните теории. А примери за фалшификации в науката бол.

Яко! Почти всички планети в Слънчевата система могат да се видят с невъоръжено око в определен период.

Аз след половинка гроздова започвам да ги виждам и през деня.