Топлинната енергия поевтинява за ТЕЦ-овете на газ

Топлинната енергия поевтинява от 1 април заради понижената цена на газа. Цената на тока, произвеждан от ТЕЦ, също се намалява.

Обратно в новината

Коментари - Топлинната енергия поевтинява за ТЕЦ-овете на газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Апартамента ми е 60 квадрата

Топлинната енергия поевтинява, но за сметка на това цените на парното се вдигат, за да може шефовете най-накрая да направят удара на живота си и да сбъднат всичките си мечти.

Аз плащам 500 лева на година за парно и топла вода и съм доволен, за разлика от мрънкащите по-горе

Топлинната енергия за клиентите на "Топлофикация София" поевтинява с 5,64 на сто от 1 април? Топлоелектрическа централа или топлоелектроцентрала (съкратено ТЕЦ) е електрическа централа, при която чрез водна пара под налягане се задвижват турбини и се произвежда електричество. Топлоелектроцентрала или ТЕЦ е съкращението " за свързани двете понятия - за ток + топло. Отпадъчната топлинна енергия от производството на ток (която много електроцентрали просто изхвърлят през охладителните си кули) отоплява околните местности. През подземни топлопроводи може да се снабдява топлинна енергия в радиус от няколко километра като отпадъчната пàра от електропроизводството се използва за отопление. (Количеството пàра изхвърлено от охладителните кули на когенерационни централи е много по-малко, отколкото на други видове пароцентрали, тъй като голяма част от топлинната енергия се оползотворява.) ТОПЛОЕНЕРГИЯТА Е ОТПАДЪЧЕН ПРОДУКТ студена вода, която е станала гореща, защото е охладила парата и произвела ТОК! Тук малко пояснения парното идва от ТЕЦ Топло ЕЛЕКТРИЧЕСКИ централи. Първостепенна задача на тези централи е да произвеждат ЕЛЕКТРИЧЕСТВО чрез парни турбини водата се нагрява до пара, парата върти турбините, турбините произвеждат ЕЛЕКТРИЧЕСТВО, и това електричество се продава. Т.е. всички разходи по производството на ЕЛЕКТРИЧЕСТВО в ТЕЦ, било то газ, мазут или въглища, са вече калкулирани в цента на тока. Т.е. парата, която се получава при този процес е абсолютно БЕЗПЛАТНА!!!! И ако не се доставя на балъците потребители просто се изхвърля в атмосферата сигурно ви е правило впечатление че всички ТЕЦ-ове имат едни огромни комини/виж снимката/ Точно през тези комини се изхвърля ненужната пара в атмосферата. И тези комини пушат здраво през лятото когато изхвърлят ненужната пара в атмосферата, и не пушат през зимата когато доставят остатъчния си БЕЗПЛАТЕН продукт на абонатите си.

си прав!В Дания е най-евтино да се отопляваш на парно,но за сметка на това ел.енергията е 3 кр./около 80 ст./ за киловат.Винаги се търси печалбата,но в България парното е скъпо,защото е в големите градове,където заплатите са в пъти по-големи от селата.Сега ти е ясно и евтините дърва как се получават с евтин труд.....

транспортни фирми,не спазващи законодателството са дали над милион,като подкупи ,щом има хванати 800 хиляди....държавата може да се справи с всеки и всичко стига да иска ;) вместо да купуват нови гуми и да плащат осигуровки фирмите пробват по социалистически :Д

Не ме интересува с колко ще свалите нещо което не желая да купувам!!! Интересува ме кога ще спрете грабежа и рекета наречен сградна инсталация?

винаги ни обират,обявяват нищожно намаление,а вдигат драстично винаги,само приказват и ни баламосват

А тока от тез централи що не поевтинява? Що за малоумщина, та от там целогодишно една камара MV се произвеждат и продават...

Измамниците на Радан, да го духат всички от ДСБ.

КОГА ЩЕ НАПРАВИТЕ ЦЕНАТА НА ВОДАТА ..................... 8 ЛЕВА , ПРОСТАЦИИИИ

ЗА 10 000 ЛЕВА ЗАПЛАТА ТОЯ ИЗРОД ИВАНОВ ЗАСЛУЖАВА САМО ДА СЕ ПОЛОЖИ НА ДРЪВНИКА ЗАЕДНО С ДРУГИЯ КРАДЕЦ КОСТОВ

Е как само за тецовете на газ, или за всички или за никой, не стига че ни карате да плащаме нещо което не желаем, пък сега и дискриминация. тия на газ евтино тия на въглища двойно! НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА

ЗАЩО НЯМА АЦИЗ НА ТОПЛОТО ......................И ЗАЩО КАТО ОПРАВДАХА ВАЛЬО ТОПЛОТО НЕ ГО ВЪРНАТ НА РАБОТА ................... ТА ПАК ДА КРАДЕ, КАКТО ТОЙ СИ ЗНАЕ !?

Защо нищо не казвате за цената на водата !

Намалението е чувствително с предното за София.Преди години нашето домакинство е плащало около 5 хиляди за топлинен период. Сега сме на около 1000 лв. от ноември досега.

Топлинната енергия поевтинява за ТЕЦ-овете на газ Много правилно казано- поевтинява за ТЕЦ-овете.

Пернишкият ТЕЦ е на въглища.

Е, вашият тец е изключение.

хахаха, когато зимата отмина.

Бе аиде бе това парно всяка пролет поевтинява с 2/3 процента и всяка есен поскъпва с 23/25 % . А ако са по-малко има поне 2/3 нови такси !!!!!!