Коментари - 13 убити и 55 ранени при експлозия на автобус в Турция | Днес.dir.bg

13 убити и 55 ранени при експлозия на автобус в Турция

Автобус, превозващ военнослужещи, се взриви в района на университета на турския град Кайсери. Има 13 убити и 55 ранени в атентата.

Обратно в новината

Коментари - 13 убити и 55 ранени при експлозия на автобус в Турция | Днес.dir.bg

Коментари

Най-добър турчин е мъртвият турчин ! 500 години селджуците са ни клали, сега дойде и техния ред. Така им се пада - това е Божие наказание заради хилядите избити православни християни !

Защо автора на новината тенденциозно говори за атентат , това не е атентат ,а е терористичен акт срещу законна държава от НАТО . Въпросният автор на тази манипулирана новина ме съмнява че е подлога на Сорос на който господар е банкера Ротшилд. Господин Мануел ефенди чии интереси подкрепя, не е ли крайно време този уважаван бг портал ,правилно и реално да ни информира. ПКК е терористична организация призната от НАТО и от страните на ЕО на които организации е член и България.

Чета коментарите и се чудя що за безпросветна тъпотия цари между раята в България. За какво точно се радвате г-да простаци? За атентатите, които не подбират жертвите си? Преди няколко месеца пак в Истамбул един такъв атентат отнесе 10-на немци туристи, утре може да отнесе някой българин-турист в едно с цялото му сенейство! Що се отнася до "Независим Кюрдистан"...Бнимавайте какво си пожелавате, защото тази искра може да прехвърчи и у нас и да тръгнат едни искания за независим турски вилает, за независима циганска околия, за независима влашка губерния и т.н. Насядайте си кирливите задници и не берете гаайлето на комшиите- те ще се оправят...За разлика от нас.

Те това е демокрацията на Ердоган и вярвам, че тя няма нищо общо с турците.

Не искам да ме обиждат защото съм къзълбаш, дъщеря ми не може да се ожени за приятеля си защото родителите му робуват на стари обичаи! Родопи, недей така, къзълбашите са нормални хора и не трябва да се смятате за нещо повече от тях!

родопи,българите са свине и ние не искаме да живеем заедно със свине,затова трябва да вземаме пример от пкк и да се борим за независимоста си по същия начин....бачкаторе,ние сме турци и то чистокръвни,в никакъв случаи не сме българи-свине,това е наи голямата обида за нас,да ни наричаш българи

" Бачкатор ". ти си казалбаш-турчин които се радва на идилии , безспокоисе , защото това дето желаеш , никога няма да я баде .ние турците сме силен народ , крепим се на здрави основи . а ти ? кои си ? каква ти е исторята ? само недеи ми казва че си балгарин , познавам много достоини балгари , даже едно семеиство от стара загора ми бяха в гости в по - миналата седмица . така че , ти можеш с тези мисли да бадеш само казалбаш-турчин , не и балгарин .

Гледай някое предаване на БД /Божидар Димитров/ той работи с документи и факти а те са че след освобождението тук в БГ не е останал нито един етнически турчин а само ратайте на турците които не са допуснали да заминат с тях в турция. Ратайте са били само от цигански произход така че всички наследници техни сега знаят че са цигани , в турция също го знаят и вас си ви наричат цигани и въобще ви нямат за хора. Заради привилегиите на дпс ви радикализираха и станахте по турци от самите турци и върли анти Българи. И не е въпроса аз какво желая , ако не си разбрал и Америка и Русия са зад кюрдите и тяхната автономия а вашия ердоган не смее да се обади срещу Вашингтон или Москва.

Тръгнал да ми цитира плазмодия Божидар Димитров. А бе аланкоолу, този измислен професор от времето на соца е известен само с опитите си за фалшификация на историята. Реалността е запазена едно към едно в османските архиви- педантично и точно е описано всичко, което се е случило по онова време. Ти сигурно и сам не си вярваш, че нито един турчин не е останал в България! Във всички други балкански провинции на Османската империя от онова време са останали стотици хиляди турци и никой не го отрича само в сегашна България не е останал нито един...пълен смях!

Тъпотии са твоите тези на които сам си вярваш, българските турци са уважавани равноправни турски поданици на които Турция им предостави всички условия за интегрирането им в турското общество. Имам роднина роден в България сега е военен пилот на F-16. В Турция в турските университети има много академици доценти и професори на които корените им са в сегашна България. Прекалил си с виното и със свинското затова не си нормален.

Турците са прекрасен народ!!! Трудолюбиви и почтенни!! Да взимаме пример от тях!!!

не мисля че тези които пишат тук са балгари , иначе защо да искат граница с кюрди . всащност аз като бг-турчин които живее в тр сам сагласен да се отдели кюрдистан от тр , защотo са бетер цигани , пални консуматори , нищо не работят , живеят за сметка на нас турските данакоплаци . много бих искал да ви видя в саседство с кюрди ..

Много са ми интересни такива примитиви като теб които се определят като бг турчин , такова животно няма. Или си дивак или си нормален човек , теорията за полудивак , умерения терорист и мирния ислям ги породиха медиите. А че кюрдистан ще стане факт в най-скоро време само слепец може да го отрече. При девалвацията сега на лирата кюрдистан ви е последна грижа , вашият водач ще ви вкара в такова блато /следи курса на лирата/ че ще виете като кучета от глад но кокал няма да дойде от никъде. Кюрдистан ще е до босфора , нагоре ще е полу-ц*ганската умерена част.

" фес" , защо си толкова jaлак бе човек ? сигурно си арменец или казалбаш - турчин . прочети за воината в никопол в между турците и мадjaрите / унгарците, там ще видиш как ние-турците сме ви спасили от мадjaрско робство .

ш7 ( нерегистриран ) 17.12.201ш 18:18 спукана им е работата на турците,Тръмп мрази мюсюлманите трумп може да мрази муслимите , не и турците . има си капитолвложеня в истанбул . и е много доволен . всашстност тои мрази и христяните , защото е евреин и ционист .

Защо бе джанъм Ердюгяне се закачаш с комунистите от ПКК? Това да не ти е БСП и СДС, ГЕРп и прочие недоразумения?

Ердо, комшу, да ти дам акъл. Забрави ПКК, кажи им евалла, дай автономия на кюрдите в Турция, пийвай си мастичката, ебвай си женичката (не Боко), по-малко си мятай гъза по джамиите и ще живееш 100 години. Ако ме послушаш, добре. Ако ли не и Аллах няма да ти помогне. Бая ти е надървено положението. Сега е момента да ме послушаш!!!

Мерси, комши, нека сега и те посъветвам нещо, и дано се замислиш. И ти забрави че се стопихте, дай те автономия на ромите, и без това са мнозинство и си нямат и те като кюрдите държава, за жена ти и църквите няма да ти давам съвети, мисля че знаеш какво да правиш. И Исус вече няма да ви помогне в разграбената държава, положението при вас е бетон. Ако искаш ме слушай сега, ако искаш после, не че нещо вече ще се измени.

спукана им е работата на турците,Тръмп мрази мюсюлманите

...НЕ МОЖЕ ДА ВИЛНЕЕШ ИЗ КЮРДСКИТЕ СЕЛА,ДА АРЕСТУВАШ КОЙ ТИ ПАДНЕ,И ДА НЕ СТАНЕ ТАКА.ЩЕ СТАВА И ПО-ЗЛЕ,САМИ СИ ГО ТЪРСЕХА

Господ забавя но не забравя. Турците са причинили много мъка по тоя свят,сега Господ ще им го върне. Терора и ужаса от войната ще се всели в тяхното общество. Ще ги е страх даже да излязат на улицата. Икономиката им ще рухне,туризма ще е в колапс. Америка ще изтегли своите фирми,а Русия ще ги изостави. Кюрдите ще сформират своя държава вв южна Турция,а Гърция ще си върне териториите до Босфора. Турция ще стане една държавица,която даже Армения ще наплкяска. Такава е съдбат а на турците,за съжаление на Кемал А...

ганювци не си потриваите ръцете за кюрдистан,а мислете как ще спрете независима румелия

в Европа махнахме границите бе боклук, само вие в Ориента се избивате като луди за едно парче земя

ВИЕ СИ ПОТРИВАТЕ РЪЦЕТЕ ЗА ЧУЖДИ ЗЕМИ.КАТО СЕ ОТЦЕПЯТ КЮРДИТЕ ЩЕ ВИ ВЗЕМАТ И ТОВА ДЕТО ГО ИМАТЕ СЕГА.ОТ МНОГО ЛАКОМИЯ НАКРАЯ.....

За сведение на незнаещите : атентатът отново е извършен от про-кюрдската организация ПКК, което означава Партизан-Комунист-Куртулуш. т.е. Партизанско комунистическо Cпасение.

ПКК - Кюрдската работническа партия

вечна слава на император Александър II че ни освободи от тая мракобесна и ретроградна Турция

След американските господа най-много ненавиждам турците. Нагли мислещи се за върха на сладоледа претендиращи за територии в Гърция България Македония Сърбия Албание и т.н те си намериха майстора! Изправиха се срещу Сащ,мразени от всичките си съседи,извършвали геноцид в Армения България Гърциия Сърбия Ирак турците са пред разпад! Виждам Кюрдска държава в предвлите на Анадола,Гърция взема европейската част на резнаците,изобщо край на туррците. Да се молят на Обама и дя му напраят мин ет дано д а го омилостивят:)

Замечтал се за Кюрдска държава! В дън земя да потънеш проклет да бъдеш мръснико!

ха ха ха тука се изцепи некой изтрещал смрадлив фес с мания за величие

Хей,това да не са онези от готвения преврат"уж" и сега са жертва на атентати---май лесно е да се отърват от някои безобидно.Хитре;ц е ЕрДоган,а?!!!

турците родени в българия са миролюбив и отруден народ,никому нищо зло не сторили,възрдотелния процес беше кулминация на един планиран и целенасочен процес за тяхното ликвидиране,този процес продължава и днес в уж европеиска българия,те все още са хора без соцялен и икономически статус(не говоря за комунягите от дпс)всъщност ,възродителния процес доказа вашата злонамереност,така че за нас покои ще има,само ако имаме независима държава

Да 90% са такива, но другите не. Гара Буново гара Пловдив и др терористични актове. Искаха да се отцепят от България. Затова почна смяната на имената.

Какви Турци сте? Като нито една туркиня ме е минала Босфора.

Ердоган да даде на кюрдите някоя ненужна му територийка и да ги настани там!Да видим-как ще се оправят тия цигани...ааа...даже и циганите обиждам като ги сравнявам с кюрдите!!!

Така ще бъде докато този невменяем човек е на власт.Жалко,че от неговите простотий загиват невинни хора.

Турският посланник след изказването си по Дарик, цитирано и от link трябва да бъде изгонен!

еврите, вие не сте креативни! вие сте бедствие! маймуни, можете ли да го запомните над 45 сек?

ч5 сек е точно времето между две смъркания, евреи! ще ви побъркам, както и вашето цру!

ТУРЦИТЕ НАВСЯКЪДЕ ТРЪБЯТ ЗА ТУРСКО МАЛЦИНСТВО.А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ОБЯСНЯВАХА ЕДНО ВРЕМЕ КАК НЯМАЛО ТАКОВА НЕЩО КАТО КЮРДИ,ТЕ ВИДИШ ЛИ БИЛИ "ПЛАНИНСКИ ТУРЦИ".А КЮРДИТЕ ДАЖЕ НЕ СА ТЮРКСКИ НАРОД, А ИРАНСКИ

Турция и Русия страдат от имперска мания. И тъй като са гола вода във всички отношения - наблягат на бесен национализъм. Тъй като нямат никакво покритие, наблягат на химерно величие... и го избиват на деспотия. Путин успях да купи Кадиров и да наложи временен мир, но чеченците са и около милион-два. Кюрдите обаче са десетки милиони. След това, което ги прави Садам, Асад, а сега и Ислямска държава - те никога няма да легнат отново.

А ти доколко си вярваш и очакваш всички да мислят като теб!?

Ние не сме ги завоювали тези малцинства, нито сме им взели земята. Те са дошли при нас и сме им дали равни права. А и са чергари, повечето дошли от съседни държави да не ги интегрират германците в концлагери, които комунистите насила са уседнали и ще им теглим за глупостите още години. Други пък са помаци, или други турчеещи се в една, или друга степен, българи. Като манталитет нямат разлика с българите и едва ли би им харесало да живеят в ислямистка турция. Ако имаме някакви проблеми с малцинствата, те се създават от турските служби за да ни дестабилизират. Реално помаците са интегрирани в обществото ни, ако изобщо можем да правим разделение, а циганите ще си намерят по добро място на момента, в който им секне авантата.

Бай Тошо забрани на циганите на катунясват - вече не са чергари. И им увеличи бройката прекомерно. Това какво искат турците - няма как да го знаеш. И да сме имали нещо общо с Възродителния процес Бай Тошо удари една дълбока разделителна черта, която скоро няма да бъде преодоляна. Това се вижда в поведението ДПСрските политици

Ако турците бяха лизали задните части на Оба ба сега нямаше да са на това дериже

у тези изроди,независимо към кого принадлежат и за какво се борят,Защо избиват невинни хора?Защо не насочатударите си към тези,които създават (замислят)злините срещу различни държави и народи по света,Това е адски трудно,но пък веднъж заинаги човечеството ще си отдъхне

Или всички в Турция са военнослужещи или атентатите да насочени към тях.

В северен Ирак вече се създаде Кюрдистан с президент Барзани.Който кюрдин желае да живее в Кюрдистан да отива там. както и всеки турчин който не иска да живее в Бг да ходи в Турция! Много е опасно да се прекрояват наново границите в Региона.

Ако тая поредица от атентати беше не в Турция, а в Русия, соросоидите щяха да вият като хиени под тая тема. Сега обаче мълчат като пукали. Жалка история... Ердоган обяви война на кюрдите и те я приеха. Не виждам решение в близките десетилетия. Кюрдите с подкрепата на САЩ изградиха високопрофесионални въоръжени сили с тилови бази в Ирак и Сирия и Ердоган просто няма как да ги неутрализира.

Свиквайте турци,едва сега започва терора! Вие не сте мощната военно Русия,нито проспериращ Китай! Вие сте една пионка,която САЩ ще тероризира и маниполира докато не се сдадете! Вие пренебрегнахте желанието на янкиите начело на Турция да застане Фетула! Как може да се опълчите на държава, световен терорист номер еднo? Че те краварите са специалисти на, ,цветни революции" Така ще бъде докато съществува, ,империята на злото" или начело на ттази държава не застане отговорен политик. А сега ще търпите,едва започвт вашите мъки!

Турци, изберете си Путин за президент. Той ще ви сваля звезди от небето. Зарежете ги тези Ердоган и фетула. В Путин е истината.

ПИСНА МИ ОТ ОСВИДЕТЕЛСТВАНИ! ТАКА Е КАТО НЕ СИ ВЗЕМАШ ХАПЧЧЕТАТА:)

По принцип българите трябва да сме благодарни на САЩ. Имперските амбуции на Турция скоро ще приключат!

внимавай какво говориш, за да не се стовари отгоре ти нещо! Мръсник!

Уточнение за маймуната(примата).,, Империята на злото визирам САЩ,не че резняците са далеч от тази квалификация!О.К?

Що реши, че Китай е проспериращ, бре? Там има 200-300 милиона с нормален стандарт, ако китайското може да се нарече стандарт и ЕДИН МИЛИАРД, които живеят във феодален комунизъм от средновековен тип. Само за последните 10-15 години във Ванкувър, Канада са се заселили по програмата за емиграция 120 000 китайски милионера. Кой бяга от просперитет? В една пропаднала според вас хамериканска страна? :)

На някой хора може и да им се струва странно, но това е един нормален ден в Турция.

Сигурно сега да. Само допреди 5 години ходих 3-4 пъти годишно в Турция - и по задължение и за кеф. С кеф го правех. Светът се промени. Наистина Турция е на границата и буквално и преносно между тероризма и цивилизацията. Дано издържи.

Трябва да се приключи с тази гражданска война с един балансиран договор за кюрдска автономия. Така става в целия напреднал свят. Кюрдите, явно, не желаят да станат турци. Ердоган, втвърдявайки своята политика към кюрдите и репресирайки техните политически представители, води нещата, според мен, до неконтролируем пожар. Считам неговото поведение за абсолютно неадекватно, вредно и опасно за целия регион, вкл. нашия. Жалко за убитите жертви.

...ДА АМА ТЕ НАВСЯКЪДЕ ТРЪБЯТ ЗА ТУРСКО МАЛЦИНСТВО.А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ОБЯСНЯВАХА ЕДНО ВРЕМЕ КАК НЯМАЛО ТАКОВА НЕЩО КАТО КЮРДИ,ТЕ ВИДИШ ЛИ БИЛИ "ПЛАНИНСКИ ТУРЦИ".А КЮРДИТЕ ДАЖЕ НЕ СА ТЮРКСКИ НАРОД, А ИРАНСКИ !

Пак почерка на Ислямска държава!

Ислямска държава е в коалиция с Турция.

В коалиция е с властта в Турция, но не е в коалиция с обикновенните граждани на Турция. Схващаш ли тънката разлика?!

И не ме наричай глупав идиот, защото идиота си ти, а не аз!

Българи, турците не са ви врагове, запомнете го! По начало турците имат доброжелателно или безразлично отношение към България, повярвайте. Те не ви мразят изобщо. Защо е това злорадство и враждебност от страна на пишещите тук към Турция не мога да разбера!

Турците са ни най големите врагове. Зад лицемерното ви отношение се крие само желание да ни вземете цялата територия, ама без нас и да я свържете с Албания и Босна. Знаем ви геополитическите стратегии. Виждаме и Кипър и Сирия и Ирак. Гледаме и как ни манипулирате историята и политиката с нагласеното гласуване в анадола. И ако нещо не можеш да разбереш, явно ти е къса паметта и си с розовите очила.

Аз не изоитвам НИКАКВА омраза към тези хора, защото с много от тях сме една кръв, всички мразим обаче КОНЦЕПЦИЯТА "ТУРКИЯ", това не е държава, а концептуална формация, целяща контрол над територии и народи. Това образование съсипа много народи и култури, включително моята. Няма Българин, който да се радва на мъката на други човеци, просто трудно формулират проблема.

"Автобус, превозващ военнослужещи, се взриви в района на университета на турския град Кайсери." Ама как така се е взривил сам бе хора, този автобус да не е самоубиец? Трябва да е : "Автобус, превозващ военнослужещи, БЕ ВЗРИВЕН в района на университета на турския град Кайсери."

Турция построи на кюрдите грамадни язовири, дава им работа и хляб в големите градове, образование. Турци и кюрди бяха заживяли вече в мир, но от няколко месеца американците пак взеха да ги насъскват. И още нещо, ако толкова ви са мили кюрдите защо не вземете да ги заселвате из България, има толкова празни села тук. Та да разберете колко са хубави.

Мирът в Турция свърши когато през 2014 година в Суруч MIT взриви бомба и заля в кръв конгреса на кюрдската младежка организация. Кажи "благодаря" на Ердоган за сегашна Турция! ПКК на практика прекрати едностранното примирие след атентата, насочен срещу кюрдски младежи в Суруч /Южна Турция/ на 20 юли. Атентатът, за който Турция обвинявана групировката Ислямска държава, отприщи ответни наказателни мерки във всички посоки. В Диарбекир повечето от срещаните този ден жители сочат отговорността на президента Реджеп Тайип Ердоган и на неговата партия - Партията на справедливостта и развитието /ПСР, ислямо-консервативна/, обвинявани, че не са взели необходимите мерки, за да защитят кюрдите, взети на прицел от джихадистите в Суруч. ПКК направи всичко, за да избегне война, казва убедено 22-годишният Агит Сезгин, според когото по-скоро турците са тези, които искат война. Във всеки случай привържениците на Ердоган

Турция им дала, турция им построила. Смешкооо, кюрдите са на своята си земя, хиляди години преди турчин да е стъпил там и да е омирисал пейзажа. Какво сте им дали в техните градове, техните земи? Имат ли къщи дето са по високи от турчин на кон? Това, че са мисюлмани не ви дава ексклузивни права върху тях, османската империя е минало, или ви е яд, че не сте ги изтребили като арменците, макар че полагате грижи? Дайте си на хората територията и държавата и си стойте във вашите си граници. Доганя ще ви закопае, от уж светска държава,скоро ще се изравните със СА, ама не по стандарт.

А за погромите които извърши турската армия срещу кюрдите кога ще ни информирате?

личи си колко тие вътъка, сополанко.

След като не успяха с организирания от тях преврат САЩ заложиха на кюрдския тероризъм в напразните си опити да подчинят отново Турция. Вашингтон въоръжава кюрдските сепаратисти в Ирак и Сирия съвсем открито, а в Турция действа подло и скрито. Забелязвате ли че терорът в Турция се развихри сле провала на преврата организиран от ЦРУ?

Забелязахме умнико, само че ти не си забелязал откога кюрдите се борят за откъсване от Турция.

а вие шибани ганювци,кога ще дадете незавсимост на турците в българия....или и ние да прибегнем към способите на пкк

САМО ДА НАПОМНЯ ! ТУРЦИЯ Е В СПИСЪКА НА СТРАНИТЕ ПОДКРЕПЯЩИ ТЕРОРИЗМА.МИСЛЯ ЧЕ СЛЕД САУДИТСКА АРАБИЯ,КАТАР,И ИРАН СА АНДОЛСКИТЕ уБАВЦИ !

под анадалски убавци имаш предвид кюрдите??

именно българия е наи-големия саратник на тероризма,където и по света да се извърши терористичен акт,оръжията са непременно български

И ся кво, тези ще ги интегрирваме ли в Еврогeйcкия съюз или да!

...АНАДОЛСКИТЕ МАНГАЛИ СЕ ВЗЕМАТ МНОГО НА СЕРИОЗНО.ЗАБРАВЯТ ЧЕ ЦЯЛАТА ИМ ИКОНОМИКА СЕ КРЕПИ НА ЧУЖДИ КОМПАНИИИ,И БЕЗ ТЯХ ЗА 2 ДЕНА ЩЕ СВЪРШАТ,ОТ ГЛАД ЩЕ УМРАТ! НЕ СЕ СПРЯХА ДА ПРАВЯТ МРЪСОТИИ,,А СЕГА РЕВАТ !

Крайно време, .. е да я приемаме в ЕU ! -:)

Коментари - 13 убити и 55 ранени при експлозия на автобус в Турция | Днес.dir.bg

13 убити и 55 ранени при експлозия на автобус в Турция

Автобус, превозващ военнослужещи, се взриви в района на университета на турския град Кайсери. Има 13 убити и 55 ранени в атентата.

Обратно в новината

Коментари - 13 убити и 55 ранени при експлозия на автобус в Турция | Днес.dir.bg

Коментари

Най-добър турчин е мъртвият турчин ! 500 години селджуците са ни клали, сега дойде и техния ред. Така им се пада - това е Божие наказание заради хилядите избити православни християни !

Защо автора на новината тенденциозно говори за атентат , това не е атентат ,а е терористичен акт срещу законна държава от НАТО . Въпросният автор на тази манипулирана новина ме съмнява че е подлога на Сорос на който господар е банкера Ротшилд. Господин Мануел ефенди чии интереси подкрепя, не е ли крайно време този уважаван бг портал ,правилно и реално да ни информира. ПКК е терористична организация призната от НАТО и от страните на ЕО на които организации е член и България.

Чета коментарите и се чудя що за безпросветна тъпотия цари между раята в България. За какво точно се радвате г-да простаци? За атентатите, които не подбират жертвите си? Преди няколко месеца пак в Истамбул един такъв атентат отнесе 10-на немци туристи, утре може да отнесе някой българин-турист в едно с цялото му сенейство! Що се отнася до "Независим Кюрдистан"...Бнимавайте какво си пожелавате, защото тази искра може да прехвърчи и у нас и да тръгнат едни искания за независим турски вилает, за независима циганска околия, за независима влашка губерния и т.н. Насядайте си кирливите задници и не берете гаайлето на комшиите- те ще се оправят...За разлика от нас.

Те това е демокрацията на Ердоган и вярвам, че тя няма нищо общо с турците.

Не искам да ме обиждат защото съм къзълбаш, дъщеря ми не може да се ожени за приятеля си защото родителите му робуват на стари обичаи! Родопи, недей така, къзълбашите са нормални хора и не трябва да се смятате за нещо повече от тях!

родопи,българите са свине и ние не искаме да живеем заедно със свине,затова трябва да вземаме пример от пкк и да се борим за независимоста си по същия начин....бачкаторе,ние сме турци и то чистокръвни,в никакъв случаи не сме българи-свине,това е наи голямата обида за нас,да ни наричаш българи

" Бачкатор ". ти си казалбаш-турчин които се радва на идилии , безспокоисе , защото това дето желаеш , никога няма да я баде .ние турците сме силен народ , крепим се на здрави основи . а ти ? кои си ? каква ти е исторята ? само недеи ми казва че си балгарин , познавам много достоини балгари , даже едно семеиство от стара загора ми бяха в гости в по - миналата седмица . така че , ти можеш с тези мисли да бадеш само казалбаш-турчин , не и балгарин .

Гледай някое предаване на БД /Божидар Димитров/ той работи с документи и факти а те са че след освобождението тук в БГ не е останал нито един етнически турчин а само ратайте на турците които не са допуснали да заминат с тях в турция. Ратайте са били само от цигански произход така че всички наследници техни сега знаят че са цигани , в турция също го знаят и вас си ви наричат цигани и въобще ви нямат за хора. Заради привилегиите на дпс ви радикализираха и станахте по турци от самите турци и върли анти Българи. И не е въпроса аз какво желая , ако не си разбрал и Америка и Русия са зад кюрдите и тяхната автономия а вашия ердоган не смее да се обади срещу Вашингтон или Москва.

Тръгнал да ми цитира плазмодия Божидар Димитров. А бе аланкоолу, този измислен професор от времето на соца е известен само с опитите си за фалшификация на историята. Реалността е запазена едно към едно в османските архиви- педантично и точно е описано всичко, което се е случило по онова време. Ти сигурно и сам не си вярваш, че нито един турчин не е останал в България! Във всички други балкански провинции на Османската империя от онова време са останали стотици хиляди турци и никой не го отрича само в сегашна България не е останал нито един...пълен смях!

Тъпотии са твоите тези на които сам си вярваш, българските турци са уважавани равноправни турски поданици на които Турция им предостави всички условия за интегрирането им в турското общество. Имам роднина роден в България сега е военен пилот на F-16. В Турция в турските университети има много академици доценти и професори на които корените им са в сегашна България. Прекалил си с виното и със свинското затова не си нормален.

Турците са прекрасен народ!!! Трудолюбиви и почтенни!! Да взимаме пример от тях!!!

не мисля че тези които пишат тук са балгари , иначе защо да искат граница с кюрди . всащност аз като бг-турчин които живее в тр сам сагласен да се отдели кюрдистан от тр , защотo са бетер цигани , пални консуматори , нищо не работят , живеят за сметка на нас турските данакоплаци . много бих искал да ви видя в саседство с кюрди ..

Много са ми интересни такива примитиви като теб които се определят като бг турчин , такова животно няма. Или си дивак или си нормален човек , теорията за полудивак , умерения терорист и мирния ислям ги породиха медиите. А че кюрдистан ще стане факт в най-скоро време само слепец може да го отрече. При девалвацията сега на лирата кюрдистан ви е последна грижа , вашият водач ще ви вкара в такова блато /следи курса на лирата/ че ще виете като кучета от глад но кокал няма да дойде от никъде. Кюрдистан ще е до босфора , нагоре ще е полу-ц*ганската умерена част.

" фес" , защо си толкова jaлак бе човек ? сигурно си арменец или казалбаш - турчин . прочети за воината в никопол в между турците и мадjaрите / унгарците, там ще видиш как ние-турците сме ви спасили от мадjaрско робство .

ш7 ( нерегистриран ) 17.12.201ш 18:18 спукана им е работата на турците,Тръмп мрази мюсюлманите трумп може да мрази муслимите , не и турците . има си капитолвложеня в истанбул . и е много доволен . всашстност тои мрази и христяните , защото е евреин и ционист .

Защо бе джанъм Ердюгяне се закачаш с комунистите от ПКК? Това да не ти е БСП и СДС, ГЕРп и прочие недоразумения?

Ердо, комшу, да ти дам акъл. Забрави ПКК, кажи им евалла, дай автономия на кюрдите в Турция, пийвай си мастичката, ебвай си женичката (не Боко), по-малко си мятай гъза по джамиите и ще живееш 100 години. Ако ме послушаш, добре. Ако ли не и Аллах няма да ти помогне. Бая ти е надървено положението. Сега е момента да ме послушаш!!!

Мерси, комши, нека сега и те посъветвам нещо, и дано се замислиш. И ти забрави че се стопихте, дай те автономия на ромите, и без това са мнозинство и си нямат и те като кюрдите държава, за жена ти и църквите няма да ти давам съвети, мисля че знаеш какво да правиш. И Исус вече няма да ви помогне в разграбената държава, положението при вас е бетон. Ако искаш ме слушай сега, ако искаш после, не че нещо вече ще се измени.

спукана им е работата на турците,Тръмп мрази мюсюлманите

...НЕ МОЖЕ ДА ВИЛНЕЕШ ИЗ КЮРДСКИТЕ СЕЛА,ДА АРЕСТУВАШ КОЙ ТИ ПАДНЕ,И ДА НЕ СТАНЕ ТАКА.ЩЕ СТАВА И ПО-ЗЛЕ,САМИ СИ ГО ТЪРСЕХА

Господ забавя но не забравя. Турците са причинили много мъка по тоя свят,сега Господ ще им го върне. Терора и ужаса от войната ще се всели в тяхното общество. Ще ги е страх даже да излязат на улицата. Икономиката им ще рухне,туризма ще е в колапс. Америка ще изтегли своите фирми,а Русия ще ги изостави. Кюрдите ще сформират своя държава вв южна Турция,а Гърция ще си върне териториите до Босфора. Турция ще стане една държавица,която даже Армения ще наплкяска. Такава е съдбат а на турците,за съжаление на Кемал А...

ганювци не си потриваите ръцете за кюрдистан,а мислете как ще спрете независима румелия

в Европа махнахме границите бе боклук, само вие в Ориента се избивате като луди за едно парче земя

ВИЕ СИ ПОТРИВАТЕ РЪЦЕТЕ ЗА ЧУЖДИ ЗЕМИ.КАТО СЕ ОТЦЕПЯТ КЮРДИТЕ ЩЕ ВИ ВЗЕМАТ И ТОВА ДЕТО ГО ИМАТЕ СЕГА.ОТ МНОГО ЛАКОМИЯ НАКРАЯ.....

За сведение на незнаещите : атентатът отново е извършен от про-кюрдската организация ПКК, което означава Партизан-Комунист-Куртулуш. т.е. Партизанско комунистическо Cпасение.

ПКК - Кюрдската работническа партия

вечна слава на император Александър II че ни освободи от тая мракобесна и ретроградна Турция

След американските господа най-много ненавиждам турците. Нагли мислещи се за върха на сладоледа претендиращи за територии в Гърция България Македония Сърбия Албание и т.н те си намериха майстора! Изправиха се срещу Сащ,мразени от всичките си съседи,извършвали геноцид в Армения България Гърциия Сърбия Ирак турците са пред разпад! Виждам Кюрдска държава в предвлите на Анадола,Гърция взема европейската част на резнаците,изобщо край на туррците. Да се молят на Обама и дя му напраят мин ет дано д а го омилостивят:)

Замечтал се за Кюрдска държава! В дън земя да потънеш проклет да бъдеш мръснико!

ха ха ха тука се изцепи некой изтрещал смрадлив фес с мания за величие

Хей,това да не са онези от готвения преврат"уж" и сега са жертва на атентати---май лесно е да се отърват от някои безобидно.Хитре;ц е ЕрДоган,а?!!!

турците родени в българия са миролюбив и отруден народ,никому нищо зло не сторили,възрдотелния процес беше кулминация на един планиран и целенасочен процес за тяхното ликвидиране,този процес продължава и днес в уж европеиска българия,те все още са хора без соцялен и икономически статус(не говоря за комунягите от дпс)всъщност ,възродителния процес доказа вашата злонамереност,така че за нас покои ще има,само ако имаме независима държава

Да 90% са такива, но другите не. Гара Буново гара Пловдив и др терористични актове. Искаха да се отцепят от България. Затова почна смяната на имената.

Какви Турци сте? Като нито една туркиня ме е минала Босфора.

Ердоган да даде на кюрдите някоя ненужна му територийка и да ги настани там!Да видим-как ще се оправят тия цигани...ааа...даже и циганите обиждам като ги сравнявам с кюрдите!!!

Така ще бъде докато този невменяем човек е на власт.Жалко,че от неговите простотий загиват невинни хора.

Турският посланник след изказването си по Дарик, цитирано и от link трябва да бъде изгонен!

еврите, вие не сте креативни! вие сте бедствие! маймуни, можете ли да го запомните над 45 сек?

ч5 сек е точно времето между две смъркания, евреи! ще ви побъркам, както и вашето цру!

ТУРЦИТЕ НАВСЯКЪДЕ ТРЪБЯТ ЗА ТУРСКО МАЛЦИНСТВО.А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ОБЯСНЯВАХА ЕДНО ВРЕМЕ КАК НЯМАЛО ТАКОВА НЕЩО КАТО КЮРДИ,ТЕ ВИДИШ ЛИ БИЛИ "ПЛАНИНСКИ ТУРЦИ".А КЮРДИТЕ ДАЖЕ НЕ СА ТЮРКСКИ НАРОД, А ИРАНСКИ

Турция и Русия страдат от имперска мания. И тъй като са гола вода във всички отношения - наблягат на бесен национализъм. Тъй като нямат никакво покритие, наблягат на химерно величие... и го избиват на деспотия. Путин успях да купи Кадиров и да наложи временен мир, но чеченците са и около милион-два. Кюрдите обаче са десетки милиони. След това, което ги прави Садам, Асад, а сега и Ислямска държава - те никога няма да легнат отново.

А ти доколко си вярваш и очакваш всички да мислят като теб!?

Ние не сме ги завоювали тези малцинства, нито сме им взели земята. Те са дошли при нас и сме им дали равни права. А и са чергари, повечето дошли от съседни държави да не ги интегрират германците в концлагери, които комунистите насила са уседнали и ще им теглим за глупостите още години. Други пък са помаци, или други турчеещи се в една, или друга степен, българи. Като манталитет нямат разлика с българите и едва ли би им харесало да живеят в ислямистка турция. Ако имаме някакви проблеми с малцинствата, те се създават от турските служби за да ни дестабилизират. Реално помаците са интегрирани в обществото ни, ако изобщо можем да правим разделение, а циганите ще си намерят по добро място на момента, в който им секне авантата.

Бай Тошо забрани на циганите на катунясват - вече не са чергари. И им увеличи бройката прекомерно. Това какво искат турците - няма как да го знаеш. И да сме имали нещо общо с Възродителния процес Бай Тошо удари една дълбока разделителна черта, която скоро няма да бъде преодоляна. Това се вижда в поведението ДПСрските политици

Ако турците бяха лизали задните части на Оба ба сега нямаше да са на това дериже

у тези изроди,независимо към кого принадлежат и за какво се борят,Защо избиват невинни хора?Защо не насочатударите си към тези,които създават (замислят)злините срещу различни държави и народи по света,Това е адски трудно,но пък веднъж заинаги човечеството ще си отдъхне

Или всички в Турция са военнослужещи или атентатите да насочени към тях.

В северен Ирак вече се създаде Кюрдистан с президент Барзани.Който кюрдин желае да живее в Кюрдистан да отива там. както и всеки турчин който не иска да живее в Бг да ходи в Турция! Много е опасно да се прекрояват наново границите в Региона.

Ако тая поредица от атентати беше не в Турция, а в Русия, соросоидите щяха да вият като хиени под тая тема. Сега обаче мълчат като пукали. Жалка история... Ердоган обяви война на кюрдите и те я приеха. Не виждам решение в близките десетилетия. Кюрдите с подкрепата на САЩ изградиха високопрофесионални въоръжени сили с тилови бази в Ирак и Сирия и Ердоган просто няма как да ги неутрализира.

Свиквайте турци,едва сега започва терора! Вие не сте мощната военно Русия,нито проспериращ Китай! Вие сте една пионка,която САЩ ще тероризира и маниполира докато не се сдадете! Вие пренебрегнахте желанието на янкиите начело на Турция да застане Фетула! Как може да се опълчите на държава, световен терорист номер еднo? Че те краварите са специалисти на, ,цветни революции" Така ще бъде докато съществува, ,империята на злото" или начело на ттази държава не застане отговорен политик. А сега ще търпите,едва започвт вашите мъки!

Турци, изберете си Путин за президент. Той ще ви сваля звезди от небето. Зарежете ги тези Ердоган и фетула. В Путин е истината.

ПИСНА МИ ОТ ОСВИДЕТЕЛСТВАНИ! ТАКА Е КАТО НЕ СИ ВЗЕМАШ ХАПЧЧЕТАТА:)

По принцип българите трябва да сме благодарни на САЩ. Имперските амбуции на Турция скоро ще приключат!

внимавай какво говориш, за да не се стовари отгоре ти нещо! Мръсник!

Уточнение за маймуната(примата).,, Империята на злото визирам САЩ,не че резняците са далеч от тази квалификация!О.К?

Що реши, че Китай е проспериращ, бре? Там има 200-300 милиона с нормален стандарт, ако китайското може да се нарече стандарт и ЕДИН МИЛИАРД, които живеят във феодален комунизъм от средновековен тип. Само за последните 10-15 години във Ванкувър, Канада са се заселили по програмата за емиграция 120 000 китайски милионера. Кой бяга от просперитет? В една пропаднала според вас хамериканска страна? :)

На някой хора може и да им се струва странно, но това е един нормален ден в Турция.

Сигурно сега да. Само допреди 5 години ходих 3-4 пъти годишно в Турция - и по задължение и за кеф. С кеф го правех. Светът се промени. Наистина Турция е на границата и буквално и преносно между тероризма и цивилизацията. Дано издържи.

Трябва да се приключи с тази гражданска война с един балансиран договор за кюрдска автономия. Така става в целия напреднал свят. Кюрдите, явно, не желаят да станат турци. Ердоган, втвърдявайки своята политика към кюрдите и репресирайки техните политически представители, води нещата, според мен, до неконтролируем пожар. Считам неговото поведение за абсолютно неадекватно, вредно и опасно за целия регион, вкл. нашия. Жалко за убитите жертви.

...ДА АМА ТЕ НАВСЯКЪДЕ ТРЪБЯТ ЗА ТУРСКО МАЛЦИНСТВО.А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ОБЯСНЯВАХА ЕДНО ВРЕМЕ КАК НЯМАЛО ТАКОВА НЕЩО КАТО КЮРДИ,ТЕ ВИДИШ ЛИ БИЛИ "ПЛАНИНСКИ ТУРЦИ".А КЮРДИТЕ ДАЖЕ НЕ СА ТЮРКСКИ НАРОД, А ИРАНСКИ !

Пак почерка на Ислямска държава!

Ислямска държава е в коалиция с Турция.

В коалиция е с властта в Турция, но не е в коалиция с обикновенните граждани на Турция. Схващаш ли тънката разлика?!

И не ме наричай глупав идиот, защото идиота си ти, а не аз!

Българи, турците не са ви врагове, запомнете го! По начало турците имат доброжелателно или безразлично отношение към България, повярвайте. Те не ви мразят изобщо. Защо е това злорадство и враждебност от страна на пишещите тук към Турция не мога да разбера!

Турците са ни най големите врагове. Зад лицемерното ви отношение се крие само желание да ни вземете цялата територия, ама без нас и да я свържете с Албания и Босна. Знаем ви геополитическите стратегии. Виждаме и Кипър и Сирия и Ирак. Гледаме и как ни манипулирате историята и политиката с нагласеното гласуване в анадола. И ако нещо не можеш да разбереш, явно ти е къса паметта и си с розовите очила.

Аз не изоитвам НИКАКВА омраза към тези хора, защото с много от тях сме една кръв, всички мразим обаче КОНЦЕПЦИЯТА "ТУРКИЯ", това не е държава, а концептуална формация, целяща контрол над територии и народи. Това образование съсипа много народи и култури, включително моята. Няма Българин, който да се радва на мъката на други човеци, просто трудно формулират проблема.

"Автобус, превозващ военнослужещи, се взриви в района на университета на турския град Кайсери." Ама как така се е взривил сам бе хора, този автобус да не е самоубиец? Трябва да е : "Автобус, превозващ военнослужещи, БЕ ВЗРИВЕН в района на университета на турския град Кайсери."

Турция построи на кюрдите грамадни язовири, дава им работа и хляб в големите градове, образование. Турци и кюрди бяха заживяли вече в мир, но от няколко месеца американците пак взеха да ги насъскват. И още нещо, ако толкова ви са мили кюрдите защо не вземете да ги заселвате из България, има толкова празни села тук. Та да разберете колко са хубави.

Мирът в Турция свърши когато през 2014 година в Суруч MIT взриви бомба и заля в кръв конгреса на кюрдската младежка организация. Кажи "благодаря" на Ердоган за сегашна Турция! ПКК на практика прекрати едностранното примирие след атентата, насочен срещу кюрдски младежи в Суруч /Южна Турция/ на 20 юли. Атентатът, за който Турция обвинявана групировката Ислямска държава, отприщи ответни наказателни мерки във всички посоки. В Диарбекир повечето от срещаните този ден жители сочат отговорността на президента Реджеп Тайип Ердоган и на неговата партия - Партията на справедливостта и развитието /ПСР, ислямо-консервативна/, обвинявани, че не са взели необходимите мерки, за да защитят кюрдите, взети на прицел от джихадистите в Суруч. ПКК направи всичко, за да избегне война, казва убедено 22-годишният Агит Сезгин, според когото по-скоро турците са тези, които искат война. Във всеки случай привържениците на Ердоган

Турция им дала, турция им построила. Смешкооо, кюрдите са на своята си земя, хиляди години преди турчин да е стъпил там и да е омирисал пейзажа. Какво сте им дали в техните градове, техните земи? Имат ли къщи дето са по високи от турчин на кон? Това, че са мисюлмани не ви дава ексклузивни права върху тях, османската империя е минало, или ви е яд, че не сте ги изтребили като арменците, макар че полагате грижи? Дайте си на хората територията и държавата и си стойте във вашите си граници. Доганя ще ви закопае, от уж светска държава,скоро ще се изравните със СА, ама не по стандарт.

А за погромите които извърши турската армия срещу кюрдите кога ще ни информирате?

личи си колко тие вътъка, сополанко.

След като не успяха с организирания от тях преврат САЩ заложиха на кюрдския тероризъм в напразните си опити да подчинят отново Турция. Вашингтон въоръжава кюрдските сепаратисти в Ирак и Сирия съвсем открито, а в Турция действа подло и скрито. Забелязвате ли че терорът в Турция се развихри сле провала на преврата организиран от ЦРУ?

Забелязахме умнико, само че ти не си забелязал откога кюрдите се борят за откъсване от Турция.

а вие шибани ганювци,кога ще дадете незавсимост на турците в българия....или и ние да прибегнем към способите на пкк

САМО ДА НАПОМНЯ ! ТУРЦИЯ Е В СПИСЪКА НА СТРАНИТЕ ПОДКРЕПЯЩИ ТЕРОРИЗМА.МИСЛЯ ЧЕ СЛЕД САУДИТСКА АРАБИЯ,КАТАР,И ИРАН СА АНДОЛСКИТЕ уБАВЦИ !

под анадалски убавци имаш предвид кюрдите??

именно българия е наи-големия саратник на тероризма,където и по света да се извърши терористичен акт,оръжията са непременно български

И ся кво, тези ще ги интегрирваме ли в Еврогeйcкия съюз или да!

...АНАДОЛСКИТЕ МАНГАЛИ СЕ ВЗЕМАТ МНОГО НА СЕРИОЗНО.ЗАБРАВЯТ ЧЕ ЦЯЛАТА ИМ ИКОНОМИКА СЕ КРЕПИ НА ЧУЖДИ КОМПАНИИИ,И БЕЗ ТЯХ ЗА 2 ДЕНА ЩЕ СВЪРШАТ,ОТ ГЛАД ЩЕ УМРАТ! НЕ СЕ СПРЯХА ДА ПРАВЯТ МРЪСОТИИ,,А СЕГА РЕВАТ !

Крайно време, .. е да я приемаме в ЕU ! -:)