Коментари - Нашествието на консуматорските маси | Днес.dir.bg

Нашествието на консуматорските маси

Това вече не са онези пътешественици, които идват да научат, да общуват.Това са консуматорски маси, нахлуващи с парите си, искащи забавления и обслужване.

Обратно в новината

Коментари - Нашествието на консуматорските маси | Днес.dir.bg

Коментари

Има известна "политизация"в статията.Не познавам автора ,но има и много истина!Да вземем за пример китното планинско градче Банско.Малко презастроено но добре поддържано от местната управа и достойно да се нарече и лятна културна столица на Европа.Като зимна столица на олимпийския зимен спорт Банско се явява конкуренция на класическите европейски зимни столици! Какво следва от това,да му се пречи на всяка страна и то не само отвън но и от вътре!Как става това?Чрез поставени лица купили на безценица цели хотели,затваряйки ги като "СПА ЦЕНТРОВЕ" недостъпни за масовия турист!Идва ред на укриване на приходи и данъци където загубите ни са десетки милиони! В Банско в основите на тази провокация стоят руски и британски икономически групировки!

симо

Добре е описана глобалната неолиберална свинщина,пропита с атлантическите ценности на Pax Amerikana.

Организираният масов туризъм е вид тероризъм. Трябва да се забрани.

Ясна е целта на глобалистите - да ограничат до минимум постъпленията от туризъм и окончателно да унищожат и последните остатъци от държавния суверинитет

Те тези държави въпреки огромния брой посетители са де факто фалирали, а без туристите ще се превърнат в протекторат на ЕК, МВФ и ЕЦБ

Сервитьорките от Слънчев бряг са ги мобилизирали да пишат коментари. Зер, дрогираните шведи не винаги чупят глави.

Като влязохме в третото хилядолетие предрекох, че това ще е милениума на политици-малоумници, ниско качество, туристическа напаст и терористични атаки.

Поздравления за публикуването на този материал, това е живата истина.

Пак някакъв помяр блюдолизец прави опити за всеобхватно безсъдържателно нищописане.

Основният елемент на социалния контрол е отвличане на вниманието от важните за хората въпроси. Това се случва чрез непрекъснато насищане на медиите с незначителни съобщения, изпращани от управляващия страната политически и икономически кръг. Отвличането на вниманието е съществена възможност гражданите да бъдат лишавани от важни знания в областта на науката, икономиката, психологията, невробиологията и кибернетиката. Постоянното отвличане на вниманието на хората от реалните социални проблеми, преминаването към теми, които нямат реално значение гарантира, че гражданите са винаги заети с нещо и нямат време да мислят.

симо

Напоследък на това/като елемент от по-обширни действия/ му викат хибридна война.....Даже и набедиха КОЙ я води,нищо,че те нямат дори и подобие от такава стратегия.

е известният Ивайло Стефанов Дичев - професор по културна антропология в Софийския университет Св. Климент Охридски, преподава във Франция, САЩ и др... Но нали простакът трябва да се изкаже...Пише се помияр, не помяр....нещастник!

Кво да прай чУвека Директива трябва да се изпълнява, иначе Деньги.НЕТ

Защо ми блокирахте сайта,непрекъснато ме се появяват стари новини.На телефоните за връзка никой не отговаря.Понеже пиша често критики и вие ми отмъщавате

симо

ДУР,бе...или от дума не разбираш.

Много добър и точен анализ, браво.

Типичната за Дойче маниВеле и гу'син Дичев простотия. Кво да коментирам статия, в която този виден "процесор" казва: "Венеция (55 000 постоянни жители)". поне да беше видял в Уикипедия - населението на Венеция е "мъъъничко" по-голямо - 265 000 човека. Да, 55 000 от тях живеят в историческия център. Но по логиката на Дичев, населението на София следва да е около 71 000 човека - колкото живеят в район Триадица - центъра на София. Е, не е като 1.73 милиона човека, колкото е целият град.

Да, а как ти се струва това, че тия 55000 жители преди 20 и повече години са били 110000! Това е Венеция, великата търговска империя, дето по едно време е контролирала половината средиземноморие, вкл. стратегически точки по нашето черноморско крайбрежие, а сега е сведена като истински постоянни жители до размера на някой от по-малките окръжни български градове. И как ти се струва това в родния ти град в който упорито се опитваш да продължаваш да живееш да не можеш да намериш един нормален супермаркет с нормални цени, защото всичко се е юрнало да обслужва туристите (уж имало някакви, но така и не ги видях това лято, сигурно някъде по периферията или трябва да ходиш чак до Местре (това дето го водиш че било "широка" Венеция). И т.н....

Район Средец обхваща центъра, а не Триадица.

"...нападенията на анархисти срещу британски туристи в Каталуния" Не ми били анархисти ами били платени протестъри. Ама DW както винаги имат "обяснение"

Ми същите тези пишеха и лозунги по стените "Туристите вън, бежанците - вътре". И не бяха анархисти, а испанските АNTIFA...

Да си пишем,че да се намираме на работа.

Този антибългарин - храненик на Дойче зеле, пак е заработил хонорар с поредното си словоблудство. Цяла Европа ври и кипи и се тресе от ислямския терор, а дебилът се закахърил за това, че на част от обществото били досадили туристите (?!?). Такова ПОРЪЧКОВО изместване на актуална тема с маргинални вълнения може да направи само един лицемерен трол, какъвто е продажникът Дичев - подлога на соросовите НПО-та.

ПП. Лекето Дичев да не се кахъри толкова - след още няколко кървави ислямски атентати, местните жители на Париж, Лондон, Барселона и т.н. ще се отърват окончателно от туристите. Ще идват само малцина любители на играта .... "руска рулетка" ;)

България била лакома! А когато техните градове се пълнят с тълпи туристи - те не са! За нас тези милиарди са нужни. Друг е въпросът дали трябва да се разрешава на определен вид туристи да се оливат и вършат безобразия. Но че туризмът е и ще си остане водещ отрасъл за държавата ни - в това няма спор. Така че авторите на подобни статии да си гледат техните държави, където всеки месец става по някой терористичен акт и затова туристите намаляват. Там им е болката. Нали всички знаем кой и защо непрекъснато се противопоставя на нови писти в Банско и на Витоша - за да ходят нашите скиори в Австрия и да се хвалят колко им било евтино - дрън-дрън! Я да си покажат сметките за зимните ваканции там да видим дали е така. И непрекъснато се плюе по нашето Черноморие, а то е в пъти по цивилизовано и модерно от гръцките курорти. Така че да спрем да вярваме на пишман чужди и злонамерени платени автори, плачещи на чужд гроб, да говорим и действаме против самите нас като непрекъснато оплюваме всичко наше, а да погледнем с очите на пътували вече достатъчно по чужбина и видели, че и там не всичко и не винаги е покрито с рози и перфектно.

На кои НАС са нужни тези милиарди от туризъм??? Тези милиарди ще стигнат ли до обикновения човек? Единствените, които имат интерес от това са фирмите, които се занимават с туризъм. С какво ще се подобри живота на обикновения гражданин от евентуални хиляди туристи в България? Ще се пречкат по улиците и плажовете и ще създават неудобства на хората с пиянските си изцепки и шумни купони... Каквото и да се случва, трябва да бъде контролирано и да има лимит.

ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ВЪВЕДЕ ТЕСТ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ НА ГРАНИЦАТА ЗА ДОПУСК НА ТУРИСТИ : - КОЛКО КНИГИ СТЕ ПРОЧЕЛИ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ ИЛИ НАПРИМЕР - КАКВА Е ФОРМУЛАТА ЗА ОБИКОЛКАТА НА ОКРЪЖНОСТТА :)) ...

Викаш ако носи 10к ама не знае да смята - да го връщаме. Ако няма 5 евро в джоба, ама знае да смята - да го пускаме. По-добре финансов ценз. И бедните и богатите серат едно и също. Ама богатите поне си плащат.

В България се развива точно такъв консуматорски туризъм ,евтино ядене ,пиене ,чукане и дрога ,морето ни не е конкурентно за плажуване и почивка и за това на него идват западняци за евтин купон ,на Банско положението е същото ,туристите идващи да разгледат историческите и културни забележителности са изключително малко ,но и в това отношение можем да покажем значително по малко от Италия ,Гърция ,Египет и Турция ,нямаме градове като Барселона ,Париж ,Амстердам ,Виена ,Венеция и много други които са магнит за туриста ,така ,че ще се задоволяваме с огризките от този пазар.

Преписва юнака от френски автори- същата статия излезе във френски вестник преди седмица- е малко е попрефасонирал, ама нейсе- тъй е било и през възраждането...

порадвайте се на тези "проблеми". въпрос на все по-малко време е китайците да заработят за себе си.

От цялата статия разбрах, че туристите са оставили приблизително 6 млн. лева, а колко са загубите. Замърсена природа, боклуци, изтъпкани и окакани градини и паркове , разбити улици и "магистрали", мръсотия и шум - не се разбра ? Голяма заблуда е печалбата от този "бизнес" .

То по тая логика, бургазлии да вземат да поискат да се забрани достъпа на туристи от вътрешността до морето им.

Това го наблюдавам и в София. По централните места - около цум, джамията, Ал. Невски, царския дворец и подобни ... това са места където ще ги видите почти постоянно всеки ден. Става дразнещо и пречещо. От страни на Ал. Невски веднъж бяха спрели с караваните, опънали сгъваемите маси и лапат. Ами не прави добро впечатление някак си и тенденцията се засилва. В АЛ. Невски се чувстваш не като в църква, а като в музей. Виновни са и нашите, които както винаги вървят по стъпките на другите страни, дори и най-вече след като определено грешат.

Ти си пенсионер и чакаш държавата да те храни нали? Ама си против да се развива бизнес и държавата да печели от данъците на тоя бизнес.

Хей Рагин, ти ли храниш българските пенсионери сладур? 6,6 млрд. лева не е многомилиардна индустрия откъде и да погледнеш. Кого и как храни държавата е отделен въпрос. Теб явно те обгрижва добре, но трън в очите ти са мизерните пенсии на пенсионерите.

6.6милиона са официалните данни. Истинските приходи са 2-3 пъти по восоки....

АМСТЕРДАМ СА НИЩО БЕЗ ТУРИСТИТЕ !!! ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНАТ В БЕДНИ, С ПРОВИНЦИАЛЕН МУХЪЛ ГРАДОВЕ ! ВЕНЕЦИЯ - ЩЕ СИ ОСТАНЕ С МИРИЗЛИВИТЕ КАНАЛИ САМО !!! КОНСУМИРАЩИТЕ МАСИ СА ИЗОБРЕТЕНИЕ И МАРКЕТИНГОВ КОНТРОЛ НА КОРПОРАТИВНИЯТ СВЯТ !!! ВСЕКИ С ИЗБОРЪТ СИ !

а ак 47 е издобретение на съпротивата.

Коментари - Нашествието на консуматорските маси | Днес.dir.bg

Нашествието на консуматорските маси

Това вече не са онези пътешественици, които идват да научат, да общуват.Това са консуматорски маси, нахлуващи с парите си, искащи забавления и обслужване.

Обратно в новината

Коментари - Нашествието на консуматорските маси | Днес.dir.bg

Коментари

Има известна "политизация"в статията.Не познавам автора ,но има и много истина!Да вземем за пример китното планинско градче Банско.Малко презастроено но добре поддържано от местната управа и достойно да се нарече и лятна културна столица на Европа.Като зимна столица на олимпийския зимен спорт Банско се явява конкуренция на класическите европейски зимни столици! Какво следва от това,да му се пречи на всяка страна и то не само отвън но и от вътре!Как става това?Чрез поставени лица купили на безценица цели хотели,затваряйки ги като "СПА ЦЕНТРОВЕ" недостъпни за масовия турист!Идва ред на укриване на приходи и данъци където загубите ни са десетки милиони! В Банско в основите на тази провокация стоят руски и британски икономически групировки!

симо

Добре е описана глобалната неолиберална свинщина,пропита с атлантическите ценности на Pax Amerikana.

Организираният масов туризъм е вид тероризъм. Трябва да се забрани.

Ясна е целта на глобалистите - да ограничат до минимум постъпленията от туризъм и окончателно да унищожат и последните остатъци от държавния суверинитет

Те тези държави въпреки огромния брой посетители са де факто фалирали, а без туристите ще се превърнат в протекторат на ЕК, МВФ и ЕЦБ

Сервитьорките от Слънчев бряг са ги мобилизирали да пишат коментари. Зер, дрогираните шведи не винаги чупят глави.

Като влязохме в третото хилядолетие предрекох, че това ще е милениума на политици-малоумници, ниско качество, туристическа напаст и терористични атаки.

Поздравления за публикуването на този материал, това е живата истина.

Пак някакъв помяр блюдолизец прави опити за всеобхватно безсъдържателно нищописане.

Основният елемент на социалния контрол е отвличане на вниманието от важните за хората въпроси. Това се случва чрез непрекъснато насищане на медиите с незначителни съобщения, изпращани от управляващия страната политически и икономически кръг. Отвличането на вниманието е съществена възможност гражданите да бъдат лишавани от важни знания в областта на науката, икономиката, психологията, невробиологията и кибернетиката. Постоянното отвличане на вниманието на хората от реалните социални проблеми, преминаването към теми, които нямат реално значение гарантира, че гражданите са винаги заети с нещо и нямат време да мислят.

симо

Напоследък на това/като елемент от по-обширни действия/ му викат хибридна война.....Даже и набедиха КОЙ я води,нищо,че те нямат дори и подобие от такава стратегия.

е известният Ивайло Стефанов Дичев - професор по културна антропология в Софийския университет Св. Климент Охридски, преподава във Франция, САЩ и др... Но нали простакът трябва да се изкаже...Пише се помияр, не помяр....нещастник!

Кво да прай чУвека Директива трябва да се изпълнява, иначе Деньги.НЕТ

Защо ми блокирахте сайта,непрекъснато ме се появяват стари новини.На телефоните за връзка никой не отговаря.Понеже пиша често критики и вие ми отмъщавате

симо

ДУР,бе...или от дума не разбираш.

Много добър и точен анализ, браво.

Типичната за Дойче маниВеле и гу'син Дичев простотия. Кво да коментирам статия, в която този виден "процесор" казва: "Венеция (55 000 постоянни жители)". поне да беше видял в Уикипедия - населението на Венеция е "мъъъничко" по-голямо - 265 000 човека. Да, 55 000 от тях живеят в историческия център. Но по логиката на Дичев, населението на София следва да е около 71 000 човека - колкото живеят в район Триадица - центъра на София. Е, не е като 1.73 милиона човека, колкото е целият град.

Да, а как ти се струва това, че тия 55000 жители преди 20 и повече години са били 110000! Това е Венеция, великата търговска империя, дето по едно време е контролирала половината средиземноморие, вкл. стратегически точки по нашето черноморско крайбрежие, а сега е сведена като истински постоянни жители до размера на някой от по-малките окръжни български градове. И как ти се струва това в родния ти град в който упорито се опитваш да продължаваш да живееш да не можеш да намериш един нормален супермаркет с нормални цени, защото всичко се е юрнало да обслужва туристите (уж имало някакви, но така и не ги видях това лято, сигурно някъде по периферията или трябва да ходиш чак до Местре (това дето го водиш че било "широка" Венеция). И т.н....

Район Средец обхваща центъра, а не Триадица.

"...нападенията на анархисти срещу британски туристи в Каталуния" Не ми били анархисти ами били платени протестъри. Ама DW както винаги имат "обяснение"

Ми същите тези пишеха и лозунги по стените "Туристите вън, бежанците - вътре". И не бяха анархисти, а испанските АNTIFA...

Да си пишем,че да се намираме на работа.

Този антибългарин - храненик на Дойче зеле, пак е заработил хонорар с поредното си словоблудство. Цяла Европа ври и кипи и се тресе от ислямския терор, а дебилът се закахърил за това, че на част от обществото били досадили туристите (?!?). Такова ПОРЪЧКОВО изместване на актуална тема с маргинални вълнения може да направи само един лицемерен трол, какъвто е продажникът Дичев - подлога на соросовите НПО-та.

ПП. Лекето Дичев да не се кахъри толкова - след още няколко кървави ислямски атентати, местните жители на Париж, Лондон, Барселона и т.н. ще се отърват окончателно от туристите. Ще идват само малцина любители на играта .... "руска рулетка" ;)

България била лакома! А когато техните градове се пълнят с тълпи туристи - те не са! За нас тези милиарди са нужни. Друг е въпросът дали трябва да се разрешава на определен вид туристи да се оливат и вършат безобразия. Но че туризмът е и ще си остане водещ отрасъл за държавата ни - в това няма спор. Така че авторите на подобни статии да си гледат техните държави, където всеки месец става по някой терористичен акт и затова туристите намаляват. Там им е болката. Нали всички знаем кой и защо непрекъснато се противопоставя на нови писти в Банско и на Витоша - за да ходят нашите скиори в Австрия и да се хвалят колко им било евтино - дрън-дрън! Я да си покажат сметките за зимните ваканции там да видим дали е така. И непрекъснато се плюе по нашето Черноморие, а то е в пъти по цивилизовано и модерно от гръцките курорти. Така че да спрем да вярваме на пишман чужди и злонамерени платени автори, плачещи на чужд гроб, да говорим и действаме против самите нас като непрекъснато оплюваме всичко наше, а да погледнем с очите на пътували вече достатъчно по чужбина и видели, че и там не всичко и не винаги е покрито с рози и перфектно.

На кои НАС са нужни тези милиарди от туризъм??? Тези милиарди ще стигнат ли до обикновения човек? Единствените, които имат интерес от това са фирмите, които се занимават с туризъм. С какво ще се подобри живота на обикновения гражданин от евентуални хиляди туристи в България? Ще се пречкат по улиците и плажовете и ще създават неудобства на хората с пиянските си изцепки и шумни купони... Каквото и да се случва, трябва да бъде контролирано и да има лимит.

ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ВЪВЕДЕ ТЕСТ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ НА ГРАНИЦАТА ЗА ДОПУСК НА ТУРИСТИ : - КОЛКО КНИГИ СТЕ ПРОЧЕЛИ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ ИЛИ НАПРИМЕР - КАКВА Е ФОРМУЛАТА ЗА ОБИКОЛКАТА НА ОКРЪЖНОСТТА :)) ...

Викаш ако носи 10к ама не знае да смята - да го връщаме. Ако няма 5 евро в джоба, ама знае да смята - да го пускаме. По-добре финансов ценз. И бедните и богатите серат едно и също. Ама богатите поне си плащат.

В България се развива точно такъв консуматорски туризъм ,евтино ядене ,пиене ,чукане и дрога ,морето ни не е конкурентно за плажуване и почивка и за това на него идват западняци за евтин купон ,на Банско положението е същото ,туристите идващи да разгледат историческите и културни забележителности са изключително малко ,но и в това отношение можем да покажем значително по малко от Италия ,Гърция ,Египет и Турция ,нямаме градове като Барселона ,Париж ,Амстердам ,Виена ,Венеция и много други които са магнит за туриста ,така ,че ще се задоволяваме с огризките от този пазар.

Преписва юнака от френски автори- същата статия излезе във френски вестник преди седмица- е малко е попрефасонирал, ама нейсе- тъй е било и през възраждането...

порадвайте се на тези "проблеми". въпрос на все по-малко време е китайците да заработят за себе си.

От цялата статия разбрах, че туристите са оставили приблизително 6 млн. лева, а колко са загубите. Замърсена природа, боклуци, изтъпкани и окакани градини и паркове , разбити улици и "магистрали", мръсотия и шум - не се разбра ? Голяма заблуда е печалбата от този "бизнес" .

То по тая логика, бургазлии да вземат да поискат да се забрани достъпа на туристи от вътрешността до морето им.

Това го наблюдавам и в София. По централните места - около цум, джамията, Ал. Невски, царския дворец и подобни ... това са места където ще ги видите почти постоянно всеки ден. Става дразнещо и пречещо. От страни на Ал. Невски веднъж бяха спрели с караваните, опънали сгъваемите маси и лапат. Ами не прави добро впечатление някак си и тенденцията се засилва. В АЛ. Невски се чувстваш не като в църква, а като в музей. Виновни са и нашите, които както винаги вървят по стъпките на другите страни, дори и най-вече след като определено грешат.

Ти си пенсионер и чакаш държавата да те храни нали? Ама си против да се развива бизнес и държавата да печели от данъците на тоя бизнес.

Хей Рагин, ти ли храниш българските пенсионери сладур? 6,6 млрд. лева не е многомилиардна индустрия откъде и да погледнеш. Кого и как храни държавата е отделен въпрос. Теб явно те обгрижва добре, но трън в очите ти са мизерните пенсии на пенсионерите.

6.6милиона са официалните данни. Истинските приходи са 2-3 пъти по восоки....

АМСТЕРДАМ СА НИЩО БЕЗ ТУРИСТИТЕ !!! ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНАТ В БЕДНИ, С ПРОВИНЦИАЛЕН МУХЪЛ ГРАДОВЕ ! ВЕНЕЦИЯ - ЩЕ СИ ОСТАНЕ С МИРИЗЛИВИТЕ КАНАЛИ САМО !!! КОНСУМИРАЩИТЕ МАСИ СА ИЗОБРЕТЕНИЕ И МАРКЕТИНГОВ КОНТРОЛ НА КОРПОРАТИВНИЯТ СВЯТ !!! ВСЕКИ С ИЗБОРЪТ СИ !

а ак 47 е издобретение на съпротивата.