ЦИК: Изборната администрация не проверява членовете на комисии владеят ли български

Няма информация колко са сгрешените протоколи в страната, каза говорителката на комисията Росица Матева, още няма и оценка дали видеонаблюдението е забавило броенето

Обратно в новината

Коментари - ЦИК: Изборната администрация не проверява членовете на комисии владеят ли български | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами явно вече трябва да започнете да искате средно образование на членовете.

Имам приятел от Свазиленд. Той ще бъде добър председател на изборна комисия!

Позор.Не си измивайте ръцете с българските турци ,че не владеели български,те поне са грамотни и могат да четат за какво става дума.Има една друга част ,които са направо неграмотни и им се дава право на глас,дори се назначават и за председатели на комисии.Това не можех да си го представя дори насън

Тези избори трябва да бъдат касирани! При толкова много изборни нарушения!!!

Колко много?

да вземат някой допълнителен урок, нищо че са завършили ....

И аз живея и работя е чужбина! Защо имам право да гласувам? Преди години пращах в България по 500 долара на месец. После по 800 Сега по хиляда. В къщи го наричаме данък България. Това са пари, които са облажени с данъци. 12 хиляди долара на година по 1.8 са 21 хиляди лева. Които подкрепят платежния баланс на България. Кой от живеещите в България, може да се похвали с такъв данък Не ми е безразлично, кой ще управлява, защото касае пряко и моя джоб

Очевидно не е с такива като тебе. Очевидно владееш български и си направил осъзнат и информиран избор, каквото и да си избрал. Проблема е, че в избирателен район чужбина печели ДПС, а много от техните избиратели не владеят български и в България дори. Не мисля, че осъзнават напълно за кого и за какво гласуват такива хора, които просто няма как да получат достатъчно информация, като не владеят езика. Не мисля и че много финанси постъват от тях към България, че да имат твоето оправдание.

Ела тука да плащаш 20% ДДС, данък доход и всички други данъци! Не да пращаш пари на някой да ходи на почивка. Да те у плащача, измекяр!

Нали ти обясних, че плащам и ДДС, и 40 процента данък И още данък България

ДДС то го плаща фирмата ти. Не ти. И Билла плаща ДДС. Да дадем право на глас на Билла, Лидл и кауфланд ли?

Може и да е така, може и да лъжеш. плащането на данъци не е условие за право на глас. Идваш в България в изборния ден и гласуваш. Или поне критерий за уседналост.

Защо процента на "Не подкрепям никого" се разпределя на тия манафи?! Нима гласовете на над 100 000 Българи нямат никаква стойност за вас?! БОКЛУЦИ!

Гласувалите с "не гласувам " за никого са още по-тъпи и прекарани и от не гласувалите изобщо. И не само защото са се разходили бадева до секциите.

ти му казваш, че е деб.л а той ти се хили насреща това е бг политика. Тези избори 110 000 другите 200 000. Трябва тези 10-11 дипутати да се приспаднат от общата бройка хрантутници! Това е наказателен вот!

София изми срама пред света Браво на избора на София На образованите и интелигентни хора

София избира кмет от ГЕРБ от почти 20 години. Браво, браво, браво!

Верно е!!! В софия се напълни с педали!

Ердоган: На посланика на САЩ в Анкара Джеф Флейк му забраних да посещава турски официални лица след среща с единствения опозиционен кандидат на изборите Кемал Кълъчдароглу.

но смятам че това не е правилно защото хората живеещи навън нямат обективна отценка за процесите в БГ. Вотът извън България трябва да се спре един път завинаги. Който иска да гласува и в чужбина трябва да има постоянно местожителство в БГ (а не по лична карта). Това е моето мнение.

Да е само с едно гражданство - българско

С една дума,пълен хаус.За мен изборите са компрметирани

Добре сега...28 000 човека от чужбина гласуват за Възраждане, които са против ЕС, НАТО. Сигурно 23-24000 са точно от такива страни. Как да стане? Той от Европата ни гласува да не сме в Европата...Ганьо, Ганьо

Те и наглите зърнари получават милиони от ЕС и нито цент от пРосия, но искат да излизаме от ЕС ;)) Селска шизофрения, до вчера си викал на кончето ЪС, днес се качваш на Тойота Ленд Круизър благодарение на Европа..

Европата и ЕС са различни неща, Ганьо, Ганьо. Ама доста различни: докато Европата има корени в гръко-римско-юдео-християнството, ЕС има "корени" в нищото. И затова ще се разпадне.

Ти тъп ли си? Тия гласували за възраждане са точно от страни в ЕС.

20% от гласовете за една партия да идват от чужбина ...нямам нищо против Турция но не ми изглежда нормално. Трябва да се забрани гласуването от чужбина.

В закона не се ли изисква документ за завършено образование от кандидат членовете на избирателни комисии? За да постъпи някой на работа като пазач или чистач, му искат диплома, а за тази работа не се иска да може да чете и пише. Партията, която е изпратила неграмотния председарел на комисия, е по-виновна от ЦИК.

Директорът на ИНФОРМАЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ бе повече от един месец в САЩ. Добре манипулираха изборите.

ЦИК: Изборната администрация не проверява членовете на комисии владеят ли български Знаем, знаем, вие не проверявате и дали идват пияни на изборите, а онова леке в Пловдив ддори дойде надрусано... продължава промяната!

Россия — священная наша держава. А ние българите отново сме с ГУБЕЩИТЕ.

пРосия може и да е свещенная за рослямците, за българите е България.

Манипулираха изборите. Да живее джендърите от ПП И ДЕБИЛИТЕ.

ППДБ и Възраждане да махат секциите в Турция и да връщат изцяло машинното гласуване и да сложат ценз основно образование на имащите право на глас. И така ДПС и купуването на гласовете на мангалите се решава кардинално.

Ха? що само турция?? От къде на къде някъв бройлер от германия или в сащ ще ми определя законите тук? Абе вие с кво се друсате?

Канстантин и Елена И за чий да забранят Турците и Европа. Костя копейкин се биеше в гърдите в интервю в което щял да иска референдум за еврото. И защо не и защо не в Европата. А се оказва вярно тврдението за Копейките от братска Русия -от вота в чубина спечелил .... гласа от русия. ПП ДБ и те борци срещу мафията и корупцията а силна поддръжка от ОАЕ (ГФР и с една пара за раздребняване празнеха банкомати. Пак така вадят пари от Тайвански банкомати, в САЩ и по европата. нали машините не се манипулират. Защо Ал Капоне разпространи "ЕДНОРЪКИТЕ БАНДИТИ"(ротативките). Ами машинките в големите супермаркети и молове дето маркират не според обявената цена, а според баркодовете. Смешни сте

Искам да питам честните и красивите оспорващи поста ми. Драги ми смехурковци, не е лъа хакта че с една банкнота от 100 дойче марки изпразвапа банкоматите. А лъа ли е десетките българи задърани по света които точат банкоматите. А дали сте си правили списък на закупени продуукти във веригите на който сте си отбелязали посочената цена и сравнили с маркираната на касата как един продукт обявен за 7.99 идведнъж е маркиран за 14.60 нали машинката чете, нали и цената на продукта е "точна" Те това е и гласуването с машинката -ти смяташ че е така, а на сона се оказва онака. Минусите!? Ами след седмици ще почнете да обръщате палачинката

А защо не споделят, коя партия е предложила тъмно зеления за председател? Иначе много обичаме сензациите, но не задаваме неудобните въпроси.

По интересно е как хора без да владеят български имат български документи за самоличност.

И шофьорски книжки...

тая простакеса росица миналата седмица я чух да бръщолеви нещо, че нямало как да контролира гласуването в чужбина (говореше за турция) поради очевидни причини. Ами като не можеш да го контролираш, какво значи това? че правилата са пожелателни или? Полиция няма ли? И като не може да се налагат правилата, то защо изобщо трябва да се гласува в чужбина? в чужбина спазват ли се законите на България? Очевидно не. Тогава трябва да се забрани да се гласува в чужбина!!! На който му е важно да гласува, хваща автобуса, самолета и си гласува в България. Кви са тия глупости изборна секция в некъв кенеф в некво забутано село с 20 изперкали отдавна не помирисвали България емигранти. Такива хора не трябва да имат право да гласуват.

Не да хваща самолета. Трябва да е поживял в България поне 6 месеца. За да усети на гърба си прелестите на управлението.

6 преди и 6 след вотта, като срока запопва да тече след формирането на редовно правителство :)))

Ако подкрепяте хора с видимо психични проблеми, които не знаят мъже или жени са и искат да наложат джендърските си идеологии и шизофренията си на децата ви, с призива че това е нещо нормално- Това са ПП и ПРОДАЙ БЪЛГАРИЯ.

За какво ли им е да проверяват, само да се напрягат.Я по едно кафенце с цигарка за час и без много зор, да не преработите.

МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ

Айде кажете най после крайните резултати цял ден ги мотате смотаняци

Пак Фалшиви избори ! Забранете гласуването в Турция и Европа ! Касирайте изборите докато не е КЪСНО !

Сус бре, гяур.

Ама като забранят гласуването в чужбина, ще лъсне истината за бг партиите.

goose

Копейка, в чужбина гласуват 2% от имащите право на глас. Ако не ви мързи да се завлечете до урните те няма да имат никакво значение. Така че не обвинявайте тях за собствения си провал да вземете решение и за желанието си платените цигани да определят как да живеете.

Не са само циганите. Смятай, че цялата държавна и общинска администрация гласуват под стой за герб. Не разбирате ли, че герб е опг, което е оплело всичко.

Ами ЦИК поне ги гледйте дали са изкарали основно образование, да не са в втори клас на 30 години.

Копейкин се надува Бойко се гледа в огледалото Кирил Петков мечтае с хората ДУХАТ СУПАТА ХАХАХА ХААА ХАХАХА

За хората незнам ,но ти духаш от мнооого години !

От години повтарям, че трябва да се забрани това гласуване в чужбина. Не е редно. Изобщо не ме вълнуват хора напуснали страната преди десетилетия и не са стъпвали тук. Не желая тези хора да определят кой ще е на власт. Тези хора имат информация от телевизора. А тази информация е изкривена и манипулативна. Сега почнете да ме плюете. Но аз изказвам мнението на много хора.

Забрана на двойното гражданство ще свърши чудесна работа.

И така става.

То става, ама господарите от Гейропа не разрешават!

Той и ПростоКиро беше с двойно гражданство, ама зеления чорап Радев взе да се кара на Конституционния съд да не чопли проблема. Рибата се разваля от главата.

А Киро кой го провери дали владее български, че и премиер ни беше...

Има ли някой да вярва, че кирето се е отказал от канадско гражданство? Той потъпка бг конституция. И ми се бара за голям демократ.

Крайно време е по закон, да имаш прави на шофираш и да избираш, само ако доказано владееш български език - четене и писане. 90% от манго( плод), не може да прочете, както пише по табелите, и от тях зависи живота ни на пътя. Същото е и с изборите

да бе, не проверяват да ли комисиите знаят български щото ако проверят ше се окаже че повечето не знаят...

Дори заглавието не е правилно подредено, сякаш някой фаик с потури го е списвал.

Поне ги пробвайте дали могат да четат бе, майни!

То цели партии, заедно с прецедателите и не владеят български - ДПС, какво остава за член на комисия.

За ДПС е очаквано, ма на Кирчо българският му не е много по-добър от английския.

сигурно пак чакаме европейската комисия да ни ги провери или пък европейския парламент ? В тази държава никой за нищо не е отговорен, ама иначе права колкото щеш ! Същата история и като с инфлацията, не можели да направят нищо кзп и кзк, ми тогава защо съществуват такива безпомощни структури се пита ?!

кьовеши ще дойде да проверява с еврокурата.

Към ПП-ДБ За предизборното ви коалиране няма да говорим. Сторено! Много пъти ви се каза, че най - важно е да си най-голямата парламентарна група, ама не вдявате. Дано от предизборната коалиция не се родят две парламентарни групи. Сега за изборите. Пълна измама. Де факто изборите са фалшиви! Остава да го докажете де юре. - не признаваме резултатите от изборите; - обжалвайте резултатите пред окръжните съдилища дори и там където сте спечелили, на следните основания над 65% от всички протоколи за сгрешени. Изисквайте да се проверят всички протоколи и на които има зачерквания, поправки, добавки и всякакви други отметки да се обявят за недействителни и изборът в тези райони да се касира. Каквото е изискването за недействителност на бюлетините, същото важи и за протоколите. Комисията е трябвало да се събере и издаде нов протокол. Изисквайте от съда ръчно преброяване на бюлетините. =само 20% от видеонаблюдението работеше. Вярно е че ЦИК предостави записи, но при тях на вски две минути прекъсване, видеото работи няколко секунди. Огледайте ги хубаво. - съберете и изложете всички доказателства за заплахи, изнудвания,възпрепятстване и други на изборните комисии, а те са много. Внесете жалба в КС и поискайте касация на изборите на същите основания. Бъдете в опозиция. Не се подавайте на натиск или увещания. Ако и когато ви връчат мандата върнете го веднага.

ти къде си виждал честни избори

Както ги е подкарала нещата Нинова, скоро и БСП като СДС ще се лепне като гербова марка на задника на ГЕРБ. И запомнете избори в България не се печелят с позитивна кампания, не сме дорасли.

Конституция на Република България!!! Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани.

Излиза, че който не ползва български език - нарушава конституцията и не трябва да е бългаски гражданин! Но институциите се правят на заспали.

А видяхте ли, че кокорчо гласува три пъти, всичко показва колко са манипулируеми машинките.

фактът, че от едната страна агитираха само за хартия, а от другата само за машина, трябва да говори на всеки, че и на двата метода са им хванали цаката за манипулация, иначе какво значение щеше да има с какъв метод гласуваш, никой нямаше да го споменава от политиците

goose

Нормално, след като хартиената коалиция купи за машините ленти, които са с грешна температура на печат :) Предварително подготвен саботаж, за който алармираха още преди 2 месеца, но отговора беше "Няма да има проблеми"

Машините се скапаха, като ПП.

Как пък така рязко се развалиха машините за вота

Ами-Бойко и Ахмед!

Какво може да се направи: 1. Понеже не могат да се договорят за кабинет, а така само се минава от избори на избори и служебният си остава, може да гласуват служебният кабинет да стане редовен. Поне ще има парламент, нищо че последно се чудеха какво предателство да измислят всеки ден. Не става дума дали ти харесва служебният, а че той тъй или иначе ще остане, най-много с някоя промяна от президента; 2. Могат да променят конституцията на гласувания по 160 или 180 гласа на 3 или съответно 2 гласувания през 2 месеца за: 2.1. Да се премахне изобщо гласуването в чужбина. От къде на къде някой от вън, ще определя как ти ще живееш тук! Регионален принцип, както е на изборите за кмет - гласуват само местните. Така че това не е нещо невиждано, просто не е за тези избори; 2.2. Да има в бюлетините втори избор. Ако партия Х не влезе в парламента, гласа да отива за вторият избор У. Изгодно е за малките партии, но не знам дали големите ще го искат.

Аман от идиотщини. Правото на глас е гарантирано от конституцията и трябва да бъде чест за всеки да гласува. Стига комплекси и клаустрофобия.

Мой приятел живее в Германия. ПРеди няколко дни си дойде , и щ гласува тук. Агитира ме да гласувам за... Е , гласувах както "акъл ме учи". Сега ми е сърдит.

пингивини едни избори не можете да направите като хората

Щом не са работили 102 машини , няиа да им платите за тези 102 машини ! Изборите пак са Фалшифицирани ! КАСИРАЙТЕ ГИ !

ЦИК ДА СЕ ПОДВЕДЕ ПОД ОТГОВОРНОСТ ! ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА САБОТАЖ И ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ !

Всичко е фалш! Всички са фалшиви псевдо-политици!

А за Путин нощо не казваш...

Тогава пък ти кажи нещо за зельо ! Нещо ми се губи информацията за него.