Трагедия в Доломитите – свличане на скали и лед уби 6 алпинисти, 15 са изчезнали

Причината са високите температури в района на връх Мормолада, смятат спасителните служби

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

виновна е не жегата, а гравитацията! това за срутването! а за жертвите е виновна глупастта на хората които се напъват да идат там, където нямят никаква работа!

Баир будали! Не знам дали има по глупашко увлечение от алпинизма.

Мен една гледачка преди години ми предсказа , че ако се въртя около къщи и кварталната кръчма , няма да падна от висока планина и не съм застрашен от лавини !

А каза ли ти, че въртейки се от вас до кръчмата и обратно си една ненужна никому фабрика за ла*на и по-добре да се гръмнеш?

Що, от катерачите каква полза има?

То глобално затопляне няма

Има и това е хубаво , защото тока и дървата ще поевтинеят ! Тези които живеят на Екватора защо не се оплакват , а другите си мечтаят да отидат там поне за малко ?!

Съсипаха ги тези скали

Никой не е бил върху ледника! Всички са били далеч от него, но ледената лавина ги е стигнала и затрупала. В алпите за година загиват стотици дори хиляди хора от подобни и други инциденти, всички са туристи. В България не се случват щото Ганио седи пред компютъра и чака да умре от сърдечен удар. Да ти пикам на живота!

И аз му пикам на живота, ама трябва ли задължително и тук да има стотици такива инциденти, за да спрем да му пикаме? Аз и Вихрен като качвах като прост турист, можех да се очистя поне десет пъти.

Няма какво да пикаш , ами за да си спестиш скуката бягай на някой ледник да се покатериш преди да се разтопили всичките - Пък каквото стане ! Аз ще си седя пред компа , и ще си лежа на плажа , докато чакам да умра от инфарлт - Е никой не е вечен !

Ей устатник, иди в подножието на стената на Мальовица да видиш паметните плочи. При един от инцидентите загиват от лавина 11 алпинисти. Аман от умно-красавци, дето мислят, че светът започва от тях !!!

Какво дирят там? Намериха го!

Какъв ти е проблема?

Притеснен е човека , че тия ледници се топят много бързо , и скоро няма да има лед за уискито - И аз се притеснявам !

Алпинист - Баирбудала много точно по турски!

Ах този Борисов!

Значи температурите са били много високи, леда се топи, а те продължават да се катерят по ледника. Ами сами са си виновни, то част от умението да си алпинист е да оцениш правилно риска при изкачване и да се откажеш, ако е висок.

Аз затуй по-високо от жена не се качвам :) Бог да прости загиналите!

А,може и по-рано да изчезне ледника,сега като нямате газ и мините пак на въглища.

Що ти газ имаш ли?

Аз ям редовно зрял фасул и газ си имам :)

Баир будали

Нищо, бутайте се още по ледниците на големи тумби. Ще ги открият, размазани, когато ледникът се стопи. Същата работа като със Сергей Бодров и снимачния екип навремето в Осетия - нищо не откриха спасителите.

Само, че там беше кална маса, а не ледена. Затова там и не успяха почти никой от снимачната група да открият - всичко е било под 100-200 метра пръст затрупано.