Коментари - Сърбия се тревожи заради българските магистрали | Днес.dir.bg

Сърбия се тревожи заради българските магистрали

Властите в България ще започват изграждането на още една магистрала в посока към Турция. Става въпрос за пътя от Русе през Велико Търново до Свиленград и Истанбул. Тази магистрала ще бъде освободена от митнически и гранични проверки и по този начин ще създаде още един допълнителен проблем на Сърбия.

Обратно в новината

Коментари - Сърбия се тревожи заради българските магистрали | Днес.dir.bg

Коментари

аз са новия пат ще стигна дядо бързо,бързо и ще уча руски бързо и ще се катеря по дунав бързо. и вие си яжте кукалите.

Не само че не съм комунист, ами и на последните избори се подлъгах по обещанията за реформи да гласувам за ГЕРБ. Единствената реформа, която видях досега е подмяната на Станишево-Доганските хрантутници с Бойкови хрантутници. Но цялото това бе гарнирано с обилна доза ПР и облъчване от телевизията как премиера реже лентички ежедневно, а Цецо -апартамента лови мафиоти. Нищо положително не виждам в България с идването на сегашните на власт, даже напротив - положението стана доста по-скапано. Еми криза е, ще кажеш ти. Като е криза защо раздаваме бонуси на нашите хора? Или май кризата е само за обикновените хора, за властващите криза няма. А сега по темата - сърбите имат да построят 50-ина км. магистрала от Пирот до Калотина. Всичко друго им е готово, работещо и в прекрасно състояние - както до Унгария, така и до Хърватска. Румънците имат да строят стотици км. магистрали, както и ние ако искаме да построим такава от Русе до Свиленград. По-вероятно е Сърбия да влезе в ЕС преди ние да я построим тази нова магистрала.

+10 , нямам думи!

Хехе, за когото и да беше гласувал, щяха едни хрантутници да се сменят с други хрантутници. Това не ви ли е ясно?

Трябва да си много,ама много куха селска пръчка за да мислиш по този начин..После управниците ни били виновни,ами те са отражение на горният дървеняшки шопски манталитет. ,Сменяли се едни хрантутници с други ?! Не става ясно от въпросният текезсар- кой има предвид да ги смени при едно демократично управление,споделящо принципите на цивилизована Европа-марсианците,баджанака му ,някой диктатор или той самия.. Но важното е да се изходи мисловно и той. А бонуси се раздават в цял свят -защото хората ,които ги получават носят 1000 пъти по голяма отговорност от горния ,кото освен да нахрани патките и да премете на магарето за друго и не мисли Такъв никога ,никъде и в нищо няма да види положителна промяна ..

Абе ей, смотльо, не може едно изречение да напише като хората, тръгнал да обяснява кой бил текезесар. Бонуси се раздават в ЧАСТНИЯ СЕКТОР, не в държавната администрация. Защото това означава, че си изкарал пари с фирмата си и ги разпределяш между служителите. А бонусите на администрацията са пари от бюджета, от данъците които ние плащаме, а Боко разпределя нашите пари на чиновниците си. Разбираш ли разликата или и ти си от администрацията и си мислиш, че си хванал някой за шлифера? А аз досега не съм видял чиновник да поема някаква отговорност. Ти можеш ли да ми посочиш поне един? И последно искам да те питам да натопиш тъщата, че с нейни пари си купил 6 апартамента каква точно европейска ценност е?

В тази дръжава е така от 1944 до ден-днешен! Измами, далавери, прецакване на народа, унижения на човеците, подтисничество на духа и господство на управниците над целия народ. грабят го, изстискват го, прецакват го, лъжат го и още, и още. Лошото е че така ще бъде още мнооогоо дълго време ... трябва този народ да разбере че с омраза и злоба няма да се случи доброто му. Трябва работа но платена, а не защото е прекаран човека да се гърби за дребни пари, а софия да му излапва всичко. Като не дават кокото искам - да си работят те. Да си фанат другарите от изборите - циганята!

гладна кокошка сено сунъва *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Защо сърбите имат по- добри икономически показатели от нас ?

Защото НЕ Е била управлявана 20 години от КРАДЛИВИ КОМУНОИДИ!

Кои икономически показатели на сърбите им са по-добри? Според данни на Световната Банка, БВП на България за миналата догина е с над 20% по-голям от този на Сърбия. И това изключва територията на Косово, която от десетилетя е била икономическа и стопанска "черна дупка", както за Сърбия, така и за бивша Югославия.

А защо от сръбски източник трябва да разбираме, че ще има такава магистрала, кой ще я строй, ще бъде платена, че дори и колко ще струва ползването. Ми да питаме Сърбите тогава: Какво става с пътния данък? Винетките? Охраната на магистралата? и още поне 50 въпроса ....

Ами щото не си следил новините. Съобщиха за това още миналата седмица само, че не за магистрала, а за двулентов скоростен път за който ще предложат на Катар проект за партньорство при изграждането.

Сръбската магистрала от Ниш до границата вече се строи. Видял съм с очите си. А как строят сърбите всеки може да прецени, като пише в гуглето "Becka bridge" и види какъв мост построиха за има-няма две години, при това без ЕС, без фондове и без да вдигат пушек до стратосферата. Хубаво е да се види и, че всъщност мостовете са два, демек - направиха го ей тъй... просто да си удвоят пропускателната способност на магистралата за Будапеща. А в последната година пътувах и по нашите, и по техните магистрали... Абе... има известна разлика. А познайте в чия полза! Въпреки, че нашите бяха по-нови. Та... сърбите ще имат по-добри, по-бързи и по-къси трасета от нас, като цяло са много по-добре, дори и да не влязат в ЕС (а на обикновените сърби им е все тая), ще се разберат за облекчаване на формалностите при преминаване (както с нас - отдавна минаваме само с лични карти) и толкоз... Хич и не ги мислете. А който е минавал по пътя от Унгария през Румъния е наясно, че румънците голям зор ще видят, ако искат да го направят целия магистрален.

Хич не ми пука и не ги мисля сърбите, те отиват на гъза на географията там където им е мястото, що не се преселиш да живееш там като толкова ти харесва. Явно те нещо ни мислят нас с присъщата и емблематична сръбска подлост и завист към по-добрите от тях. Свършиха и за тях авантите от Великите сили, както и за гърците сега ще ги видим с голия гъз колко чинат.

Има ли нещо по-лошо, по-некачествено, по отвратително и непоносимо от българската работа и всичко, сътворено от българи? Тая паплач, българите, просто не трябва да ги има. И тогава дали ще затворите мръсните си, нихилистични, мизантропски муцуни? Съмнявам се, безроднико...!

Абе не се пали ,тук пишат и не малко сърби,македонстващи,помаци,особенно мангали и гаджали,като се представят за българи и ругаят по всичко в БГ

Съседите даже и от злато да си направят магистралите няма да има никъкво значени като всеки път на границата им те посреща мазно ухилен балкански субект, който само знае да ти се подиграва и да те тормози. И след като се справиш с тоя субект идва реда на безбройните субекти по великите им магистрали (милиционерчетата), които се скъсват да те натискат за дебели рушвети за какви ли не измислени нарушения. Общо взето сърбите са голями утрепки.

Не са ми любимци сърбите, щото си имам работа с тях и съм им ял попарата. Ама фактите са факти - писал съм това, което съм видял с очите си. И като се замисли човек колко дърво ядоха (и заслужено, и незаслужено) и пак са по-добре от нас, започват тъжни мисли да му се въртят... Та не виждам откъде БЪЛГАРИНът има самочувствието да се брои за "по-добър" от някого, който очевидно се справя по-добре. Време е да престанем с историческата си грандоманщина и да побачкаме малко... Не знам колко IQ е необходимо на маймуната, за да разбере, че грозната гледка срещу нея се нарича огледало. И че ако иска да промени нещо, чупенето на огледалото не върши работа. И че не е нихилизъм да си вземеш поука от някого, който е направил нещо по-добре от теб. И че не е безродник тоя, който отказва да мрази другия, само щото е друг. И че никакъв патриот не е тоя, който си гради патриотизма върху омраза. Докато единствената причина родниците да се гордеят, че са Българи е тази, че и да се гордеят, и да не се гордеят, все са си Българи, нямаме никакви основания да се гордеем. Ако искаме да се гордеем с основание, трябва строим това основание непрекъснато. Ама с подобна злоба не само че не става, ами и все по-дълбоко заораваме в тинята. Еми... кой където му харесва...

Дреме ми за сърбите, но кой нормален европеец или турчин ще тръгне да минава през цяла скапана Румъния до Русе, като стане готов моста при Видин. Ние ако си гледахме интереса, щяхме да натискаме за по-бързо построяване на този мост и щяхме да имаме една магистрала Видин-Кулата, която да се пресича чрез някакво вливане с една магистрала Калотина-К.Андреево и поемаме целия поток от Европа. От тия бихме спечелили, а иначе ако имаме излишни пари може да кръстосаме с магистрали цяла България, ама нали сме в криза. Аман от недомислия и източване на средства.

Колко безразсъден трябва да е човек, за да не осъзнава, че пътищата и магистралите са КРЪВОНОСНАТА система за бизнеса в една държава. Съседните държави го отразяват, но тук "бетонираните тикви" недоволстват и си искат комунистическите сокаци. Не само турското робство ни е спирало развитието - голямата вина си е в глупостта на населението (и днес).

Погледнете България от гугъл ърт и ще видите колко сме зле! Никакви пътища нямаме, а искаме да сме цивилизовани маймуни.

И парите от тази магистрала ще влизат в някой катарски "фонд", а ние ще лапаме "публичните" мухи на "партньорството"!!!!

Нали те дават тези пари, или ти искаш да влязат в твоя джоб?

аре бе боико, искам наи-накрая магистрала до грееце, до кога ще чакам?? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Гладни кокошки планини повдигат, пробиват, асфалтират и после им оскубват перушината!

Да докривяло им е яко за трафика, защото ще започнат хептен да ги заобикалят и не ще могат да дерат и се заяждат ама хак им е, като си се възхищаваха на Милошевич и ги сърбеше задника да се правят не велики националисти докъде го докараха - да висят за членство в евросъюза, а бяха на години пред нас! Ха сега разбрахте ли защо е важно приоритетно да градим пътища и магистрали към Атина и Истанбул?

Правилно , но сърбите не са националисти ,а ШОВИНИСТИ - а те гледат винаги да заграбят чуждото ,нагло у брутално !

Ти май не си бил в Сърбия никога през живота си, а ? Или поне от 60-те години на миналия век...Те СА години пред нас. Повечето сърби не искат да влизат в евросъюза, защото това само ще ги дърпа назад. За разлика от нас, те си градят държавата, а не пътища и магистрали.

Аз съм бил в Сърбия и ти май не си прочел какво пише в коментара по-горе. Те наистина са шовинисти и се заяждат абсолютно за всичко. Пък и колко светлинни години да са, да си стоят в тяхната си екзопланета, не ме интересува за тях.

Кой ти каза че сърбите не искат да влязат в ЕУ?Докога ще вярвате на циркаджийската им пропаганда ? Много ясно,унизително е някак си -да искаш партньрство и членство от същите тези,дет ти е...ха мамата преди 10 г с бомби. Хем убийци ,хем благодетели ! Искат те, ама по сръбски -да дойдат Германия и Франция да им стоят диван чопраз и те да им поставят условията..Да им направят Титовата Югославия и да си цоцат както дойде,от запад евро на калпак,а от Изток суровини

Сърбия наистина беше години преди нас в периода на 70-те и до средата на 80-те години на миналия век. Но през 90 - те години западна много в следствие на недалновидна политика: вместо да се раздели тихо и мирно с останалите 5 републики и да даде автономия на Косово, тя води няколко войни: с Хърватия, с Босна и Херцеговина, с област Косово, претърпя тежки бомбардировки от НАТО, след това изгуби няколко ценни години да укрива военопрестъпници от войните и в крайна сметка започна преговори за присъединяване към ЕС с голямо закъснение. Днес България е много по-напред, въпреки големите простотии, които се извършиха и у нас през 22 години преход.

Ходя често в Сърбия. Написаното от теб е глупости. Южна и източна Сърбия е един гигатски кенеф. Циганията в Ниш, например е смразяваща.

Жеков,ти не си българин за чиф са ти тия магистрали ?

да..ние дадохме всико на нато. както през 19ч0 на хитлер *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

По лош път от ниш-софия не съм виждал. Сърбите да си оправят пътя и да не се правят на тарикати че всички ще заппочнат да ги заобикалят.

чяла софя е в дъпки..ние гледаме сурбите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ТАМ КЪДЕТО ИМА БЪЛГАРИ СЪРБИТЕ НЕ ИНВЕСТИРАТ !!!!!!!!!Ако човек се размисли ,ще разбере ,че съм прав !

магистралата от Ниш до границата се строи с много бързи темпове и много скоро ще е готова, до края на 2013 мисля, при положение, че теренът е доста труден.

Ами, така е, неуважаеми "братя" сърби. Докато вие се биехте с НАТО и направихте най-голямото клане след Втората световна война, бедна България все пак се взе някак си в ръце, затвори преговорните глави и влезе в ЕС. Е, нека сега пък и ние да получим нещо, а сърбите да си платят масрафа с кланетата и да почакат 20-тина годинки!

То пък голям келепир като сме влязли в ЕС!

Голям-малък, ама магистрали правиме, нали... А като беше отвън, какъв ти беше келепирът, бе, охтичавия! Май забрави, че заплатата ти беше 3 евро на месец и се редеше за салам с жълтите купони-каракачанки - впрочем, ако си от София, за което силно се съмнявам.

дир.бг отново помага на борисов. манипълира се народа с магистрали които сте се строят с пари на араби. манипълиране и пропаганда за да не вижда народа каде и как живее. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

и отново се вижда колко сме комплексирани спрямо суседите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

О-О-О,свещена простота !!!

баи ганио имаме само ние булгарите.време да станем европеиска дурява. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Съветвам сърбите да спрат да рекетират българи по границата, и да злобеят по-малко. Здравословно е.

Който не е минавал през сръбската граница, той не знае...

То затова явно комунягите- сърбомани, чалгари и антибългари толкова пищят срещу магистралите.

сто за глупост.първо българия не е конкуренция на сърбия.румъния е проблема в този случаи за сърбите.ако сърбите си променят политиката за зелени карти спрямо колите от западна европа.няма никои да минава през румъния.1во е по кратко 2ро е 90%само магистрала.така че румъния да му мисли.

БОГ да пази Република България, и правителството сформирано от Бойко Борисов. Много голямо Браво.

Ти си типичен българин: "Не е важно на мене да ми е добре, важно е на съседа да му е зле!"

В случая кое е лошото?!? Че сърбите губят от това ,или че за нас ползите са по-големи?!? сръбска жилка имаш май

В цялата наша история това е било и сега също сръбска максима спрямо България ! САМО ГЛУПАЦИТЕ И ПРИСТРАСТНИТЕ НЕ ГО РАЗБИРАТ ИЛИ НЕ ИСКАТ ........!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Този малък ,злобен и нагъл " БРАТСКИ" народ с огромна меания за величие не може органически да ни понася ! Този същия братски народ нагло по братски окупира Западните покрайнини , но ако ги питаш, не стига, че Русия им даде българските територии до Ниш ,но всички официално смятат ,че и София е тяхна ! Това глезеното френско отроче , НЕ ТРЯБВА ДА ВЛИЗА В ЕС ДОКАТО НЕ ПРЕМАХНЕ АСИМИЛАТОРСКАТА СИ ПОЛИТИКА СПРЯМО БЪЛГАРИТЕ В СЪБИЯ И ЗАДНИЯТ ИМ ДВОР МАКЕДОНИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Това какво общо има със статията?

А няма ли нещо общо, пък?

Има и още как!

Това дето си го написал в Сърбия си го мислят за нас.

На сърбите де им е.ем ма.ку фашистичку.

за разлика от десетките хиляди активни борци у нас, чиито внуци вече са и министри, Сърбия е дала над 1 милион жертви във ВСВ.

Да, защото е била окупирана от нацистите, а ние бяхме съюзници с тях.

АБЕ, ВСЕ КЪМ ТУРЦИЯ ГО ВЛЕЧЕ ТОЗИ БОЙКО, БЕ! МАГИСТРАЛИ ЗА ТУРСКИТЕ ТИРОВЕ ВСЕ СТРОИ, ТУРСКИ ФИРМИ ВСЕ СПЕЧЕЛВАТ ПРАВОТО ДА СТРОЯТ, А ЕВР. СЪЮЗ ОТПУСКА ПАРИ ЗА БЪЛГАРИТЕ...

Нормално, най-богатият ни съсед е това? Това е пътят от Европа към Азия. Какво лошо има?

Че останалата България, която не е на пътя с турция го духа. Тва пречи.

Изглежда избиваш някакви комплекси към турците. Друго щеше да говориш ако ставаше въпрос за Мегалополиси като Лондон, Ню Йорк, Хонконг...., а привилегията да сме толкова близо до Мегалополиса Истанбул никак не е за пренебрегване, за българската икономика. От такива проекти ти идва ``манджата``

това е много добре г.борисов,но даъте моляви на наши булгарските фирми да строят защо чужди фирми,и така ще отворите много работни места или ще кажете г. борисов че ние булгарите сме не кадурници *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не знам кой какъв е, и как тъй става, обаче България винаги е била побеждавана от Сърбия.

Само за протокола, коалиционно или самосиндикално - една vs друга?.

Че то и Унгария и Германия е побеждавана 2 от Сърбия ,да не би да си мислите- че сте по добри войници от маджарите и германците? Със Вранцузка, УСА и Енглезка зад гърба лесно се побеждава .. То и Камерун е 2 победител на Германия...

А през 1913 се бихме срещу всички около нас едновременно без Черно море без условно ... Вие ,сърбежите това го броите за голяма победа, ,Ние Србия мала ,пред бугаре стала "хахаха!!! халал да ви е такава победа!.. Ако някога в своята история Сърбия се беше била срещу всички около нея ,,отдавна да беше се разпаднала пак на жупанства ..

повече история. Не ти е най-силния предмет.

Интересни са сръбските интерпретации на историята. Тя половината им държава е българско дело. Ако не вярваш - питай чичо Гошо за Алба Булгарика и колко време е било българско владение. Питай го как Симеон Велики им сменя князчетата като носни кърпички. Питай го как са бягали наакани след Сливница, за да се свият в краката на Австро - Унгария. Питай го и за съотношението на силите. А едно от най - добрите решения на некадърния Костов беше, че подкрепи НАТО. Все пак който гроб копае другиму - сам пада в него. П.П. А впрочем може да видиш и от къде идва името на племето им.

след като на турция вече и писна от "хаидутщината" към турските транзитно преминаващи тирове през българия, налагани с всевъзможни измислени такси ,данаци и рушвети на митниците , а след това и по пътищата рекетирани от даи и кат взе ,че пусна ро-ро кораб превозващ тировете по черно море направо до румъния, и потокът от тиреове през бг изведнъж намаля на половина, паралелно с това намаля и парсата от кеш пари, сега турците се готвят да пуснат още два кораба ро-ро, което значи "няма тир-ове , няма пари", та ето това разтревожи бг правителството и го накара да вземе спешни мерки по въпроса....

Доста смешно и необосновано твърдение за намаляване на трафика. Линк с данни доказващи твърдението?

аз работя в логистична транспортна фирма , около 80 от общо 198 тир-а в наща фирма вече пътуват с у.н. ро-ро до констанца и от там за европа, така е и с други фирми..кое му е смешното не разбрах..... а ти да не си седнал да ги броиш случаино , че ти се струва необосновано....

платена статя за да спи народа. сербя има магистрали, булгаря ще има. каде сравнявате двете страни,едната е европа а бг е трети свят. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

опа опа сърбоманите :)))))) знаем че сърбия е най велика, може би само македония е по-велика :)))))))))))))

Последно минавах през Сърбия през 2010 г. и никак не ми се видя европейска държава. Даже напротив: нещата са много по-зле отколкото преди 10-на години. Не казвам, че ние сме цъфнали и вързали, но и Сърбия не ми изглежда никак по-напред от нас. Войните през 90-те години тотално са я съсипали. Допълнително техните политици още се мотаят с членството. Много години се забавиха заради глупостта, че криеха военнопрестъпниците от войните. Предаването им на Хага беше едно от главните предварителни условия за преговори. Политиката към Косово също ги забави. Мисля, че в момента те са много по-назад от нас.

Ти си гледай нашата копанка,дето вика Алеко нашата хубава Българийка,пък сърбежите да лапат грездея ,никога не са ни били и до мъ....те- история,богатство,фолклор ,хубави жени ,кухня,красива и надарена страна -всичко.

да ти изглежда държава минала през две войни за по-малко от десет години, при това не толкова назад във времето ? Това с ЕС и прочие ще го усетим напред във времето. Почти всички печеливши отрасли и такива с висока добавена стойност не са в български ръце, печалбата им всяка година се изнася извън страната, в някои случаи се реинвестира. Приватизацията се проведе по брутален начин. Цели отрасли на икономиката се закриха. В момента в Сърбия все още има много държавни предприятия, тепърва те ще минават през приватизация. Разликата е, че цените им са в пъти на нашите - телекомите виж. Изграждат заводи, но много от тях са с държавно участие. Опитват се да отстояват интересите си, до колкото могат и както могат. В България след 20г. вероятно няма да има почти нищо, особено печелившо, в български ръце. Дори селското стопанство, с една от най-ниските добавени стойности, върви към преминаване в ръцете на чужди компании. Държавата България ще бъде само да защитава интересите на чуждите капитали и да поддържа, когато трябва, някакъв относителен ред.

това е добре! "...което е зле за Сърбия е добре за България..."

господин борисов това е добре за магистралата русе истанбул,но толкова лисме не кадурни ние булгарите да си ги строим,хем да суздадем работни места, и мисля че не по зле ще будем и от чуждите емпреси. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

господин борисов това е добре за магистралата русе истанбул,но толкова лисме не кадурни ние булгарите да си ги строим,хем да суздадем работни места, и мисля че не по зле ще будем и от чуждите емпреси. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Българино, не бъди светия, сърби я Сърбия, сърби я... ;)

Каква стана тя,всеки може да си строи където ще.За какво ни е тогава Европейски съюз? Нека си строят за да има какво да рушат, а ние пак у гьоло- на голо...

Глупости на търкалета. Я погледнете една карта и да си говорим пак. Дори ако хипотетично България построи такава магистрала (което едва ли ще стане в близките 10 години особено като се има предвид с какви темпове върви Хемус, аи последните планове на правителството да бъде скореостен път, а не магистрала), това означава Румъния да построи магистрала от Питещ до Тимишоара, за да се превърне това трасе в алтернативно на сегашните. Дори това да стане, то отново конкуренция на сърбите ще са румънците, а не ние. На практика обаче това означава да се построят 2 пъти повече 2 дълги магистрали в България и Румъния като алтернатива на сръбските магистрали и довършването на отсечката от Марица. Вие кое мислите, че е по-вероятно да се случи. Сръбските политици използват медиите да сплашват хората както Бойко ползва нашите платени писачи да го възхваляват.

Омразата на червените кратуни към ББ ражда и някои истини. Да, Румъния ще спечели за сметка на Сърбия, не толкова ние. Що се отнася до магистралата от Питещ до Тимишоара, тя се строи. Причината за това е проста - да се свърже Западна с Източна Румъния (вече има магистрала от Букурещ до Констанца). Тоест идеята е същата, както и при нас. Сърбите имат една прекрасна магистрала от Ниш до Белград. Всъщност не само, тя магистралата си продължава на Запад. Но проблемът им е да построят магистралата до Пирот, и до нашата граница. Като го знам терена, доста е сложно да го направят. Като се вземе пред вид че те още доста време няма да бъдат в Шенген, алтернативата на Румъния е съвсем реална. Особено ако се построи и магистрала от Дунав мост-2 до Ботевград (това са 100 км). Но във всички случаи нашите магистрали ще се натоварят - алтернативата през Гърция е доста по-неудобна.

Пропускаш факта, че варианта през Румъния е по-дълъг, но за сметка на това няма граничен и митнически контрол: и двете държави са в ЕС. Ако се минава през Сърбия ти трябва червен паспорт и разни други документи за стоките превозвани от тировете. Това компенсира удължаването на пътя, което не е толкова голямо, че да откаже превозвачите и туристите.

си, червен паспорт за Сърбия не ти трябва вече от близо три години. Напред си с материала като албанците. Не знам дали някога си говорил с превозвач или шофьор, но питай някой минавал през Сърбия и Румъния какво предпочита. А турист само от Североизточна България има някаква логика да избере маршрут през Румъния, а не през Сърбия. Сърбите строят нови или разширяват двойно съществуващи пътища от Сегед до Калотина почти, да не говорим, че основната част от пътя е като тепсия. А онзи под теб със задачите - попътувай малко, питай някой, който си изкарва хляба с това и не се прави на компетентен.

хората избягват сербя, заради малоумните им, заяждащи се граничари. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мда, това с пътищата е вярно. Обачееее.... тези пътища са, за да върви транспортът на западните корпорации. Никой не строи за Ганьо. Така че - ние нямаме против техните пътища да минават през нас, само да си ги платят те, а не ние.

Ами нали точно за това изтеглихме 1млрд. през 2010 от Световната банка.

Сърбите винаги са ни мразили,ами малко ли сме ги били на времето.Освен това са националисти и шовинисти.

ма шовинисти са те ,ама докато не ни влязат в ръчичките,после да няма пак- ,,Бежте брачо-ер нема лека от бугарског кьотека!!" Няма война между нас ,да не сме стигнали Ниш за седмица,ако ще и линията Мажино да дигнат на Калотина..!!

Проектите не са лоши, но само Първанов може да ги довърши достойно.

В какъв смисъл да ги довърши?!

Може ,ама ако парите за инфраструктура му ги дават от Кремъл ,защото на него ,Хамстера,Волен,Яне и Сопола,няма да им дадат да се снимат на кадро в Брюксел,камо ли 1 стотинка за пътища..Такова крадене и корупция,ЕУ не беще виждала до сега от 1972.. Този неприятен за вас ФАКТ,си го набийте най после в кухите партизански кратуни ! Да не говорим -що проекти завърши Гоцо за 8 години,то не бяха магистрали,метра,мостове ,фабрики-чет нямат,ако ги броите на Бузлуджа са бабишкерите..

Сърбите хвалят ББ, но родните комундета няма сила, която да ги накара да харесат нещо. направено ли е от ББ - лошо. Не знам как биха се отнесли към АЕЦ Белене, която така пламенно защитават сега. Да речем че ББ си промени мнението и реши Франция да строи АЕЦ Белене (може и Япония, САЩ, Канада, но не Русия). Дали в точно този момент червеноте кратуни8 на БСП няма да станат най-големите врагове не само на АЕЦ Белене, но на всякакви АЕЦ. Имаме примера с шистовия газ. Оценката на сърбите за нашите магистрали е най-точната оценка за насоките ан развитие. Сега може би няма да се види вднага, но след 10 години ще благодарим на ББ, така, както сме благодарни на бай Тошо за магистралата през Витиня. Независимо от подбудите, че си е правил магистрала до родното село. А БСП ще продължава да практикува приложен онанизъм в мастурбаториума на Позитано 20.

А Б С О Л Ю Т Н О!!!!

KGB, в историята те бива, но в енегетиката си бос! По добре, не давай ъкъл там ... . Що се отнася до "комундетата" - не знам какво влагаш в термина, но ако мис...лиш, че има много простотия днес в Бг, си абсолютно прав. Доста неща наоколо са само чалга и силикон (и не от чипове, а от цици и загладени мозъци). Ето и днес социолозите казаха ГЕРБ - 30 % поддръжка... .

Ех брачя сърби, все ви трън в очите.

Братска Сърбия не следва да се безспокои. Така наречените автостради на Боко Тиквата няма да издържат и година. Защото с рушвети и подкупи не се строи нито шосета, нито държава. И това ще се разпадне, както и останалото, гепано от милиционерите и фашизоидите на ГЕРБ. Въпрос на време- кратко.

ти успокоявай сърбите, ние ще си караме по магистралите и ще си живеем в най-добрия град. Збогом злобни мързеливи некадърници!

Пише се Сбогом...щастливецо ;)

Когато, твоите червени вождове дойдат на власт-тогава ще се разпаднат магистралите.

Оффф аман от таквиз доброжелатели на България. Някой хора са готови! да си дадът задника на други държави, а собствената си държава да осе*ат

Сърбия се тревожи заради българските магистрали. Турците еди какви си. Гърците пък такова си Румънците къде са, докато ние ? Абе българино. Стъпи на земята и и се огледай. Не стига, че сме най зле.........

Айде стига с това "най-зле" - вземи се огледай наистина не само из нета :)

се движим встрани от европейската логика. Сърбите с бързи темпове работят по магистралата Ниш - Драгоман. Ние уреждаме Турския транзит за Европа и Русия. Когато Сърбия открие своя участък от магистралата, ние ще се окажем във финансова невъзможност /2014/ да синхронизираме с тях нашата магистрала от Драгоман.

Сърбия е все още само кандидат за ЕС. Приемането ще стане едва след 4-5 години. Дотогава пътуващите ще предпочитат директните коридори в ЕС.

И според теб турският транзит за Украйна и Русия е малък. Нищо чудно да е по-голям от този за Западна Европа. Идеята е добра и затова и сърбите са се усетили. По времето на Югославия пътят след Ниш нарочно беше занемарен, а сега се строи с бързи темпове. естествено и ние трябва да си довършим участъка от София до Калотина, при положение, че е 50-ина километра в равнина.

Коментари - Сърбия се тревожи заради българските магистрали | Днес.dir.bg

Сърбия се тревожи заради българските магистрали

Властите в България ще започват изграждането на още една магистрала в посока към Турция. Става въпрос за пътя от Русе през Велико Търново до Свиленград и Истанбул. Тази магистрала ще бъде освободена от митнически и гранични проверки и по този начин ще създаде още един допълнителен проблем на Сърбия.

Обратно в новината

Коментари - Сърбия се тревожи заради българските магистрали | Днес.dir.bg

Коментари

аз са новия пат ще стигна дядо бързо,бързо и ще уча руски бързо и ще се катеря по дунав бързо. и вие си яжте кукалите.

Не само че не съм комунист, ами и на последните избори се подлъгах по обещанията за реформи да гласувам за ГЕРБ. Единствената реформа, която видях досега е подмяната на Станишево-Доганските хрантутници с Бойкови хрантутници. Но цялото това бе гарнирано с обилна доза ПР и облъчване от телевизията как премиера реже лентички ежедневно, а Цецо -апартамента лови мафиоти. Нищо положително не виждам в България с идването на сегашните на власт, даже напротив - положението стана доста по-скапано. Еми криза е, ще кажеш ти. Като е криза защо раздаваме бонуси на нашите хора? Или май кризата е само за обикновените хора, за властващите криза няма. А сега по темата - сърбите имат да построят 50-ина км. магистрала от Пирот до Калотина. Всичко друго им е готово, работещо и в прекрасно състояние - както до Унгария, така и до Хърватска. Румънците имат да строят стотици км. магистрали, както и ние ако искаме да построим такава от Русе до Свиленград. По-вероятно е Сърбия да влезе в ЕС преди ние да я построим тази нова магистрала.

+10 , нямам думи!

Хехе, за когото и да беше гласувал, щяха едни хрантутници да се сменят с други хрантутници. Това не ви ли е ясно?

Трябва да си много,ама много куха селска пръчка за да мислиш по този начин..После управниците ни били виновни,ами те са отражение на горният дървеняшки шопски манталитет. ,Сменяли се едни хрантутници с други ?! Не става ясно от въпросният текезсар- кой има предвид да ги смени при едно демократично управление,споделящо принципите на цивилизована Европа-марсианците,баджанака му ,някой диктатор или той самия.. Но важното е да се изходи мисловно и той. А бонуси се раздават в цял свят -защото хората ,които ги получават носят 1000 пъти по голяма отговорност от горния ,кото освен да нахрани патките и да премете на магарето за друго и не мисли Такъв никога ,никъде и в нищо няма да види положителна промяна ..

Абе ей, смотльо, не може едно изречение да напише като хората, тръгнал да обяснява кой бил текезесар. Бонуси се раздават в ЧАСТНИЯ СЕКТОР, не в държавната администрация. Защото това означава, че си изкарал пари с фирмата си и ги разпределяш между служителите. А бонусите на администрацията са пари от бюджета, от данъците които ние плащаме, а Боко разпределя нашите пари на чиновниците си. Разбираш ли разликата или и ти си от администрацията и си мислиш, че си хванал някой за шлифера? А аз досега не съм видял чиновник да поема някаква отговорност. Ти можеш ли да ми посочиш поне един? И последно искам да те питам да натопиш тъщата, че с нейни пари си купил 6 апартамента каква точно европейска ценност е?

В тази дръжава е така от 1944 до ден-днешен! Измами, далавери, прецакване на народа, унижения на човеците, подтисничество на духа и господство на управниците над целия народ. грабят го, изстискват го, прецакват го, лъжат го и още, и още. Лошото е че така ще бъде още мнооогоо дълго време ... трябва този народ да разбере че с омраза и злоба няма да се случи доброто му. Трябва работа но платена, а не защото е прекаран човека да се гърби за дребни пари, а софия да му излапва всичко. Като не дават кокото искам - да си работят те. Да си фанат другарите от изборите - циганята!

гладна кокошка сено сунъва *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Защо сърбите имат по- добри икономически показатели от нас ?

Защото НЕ Е била управлявана 20 години от КРАДЛИВИ КОМУНОИДИ!

Кои икономически показатели на сърбите им са по-добри? Според данни на Световната Банка, БВП на България за миналата догина е с над 20% по-голям от този на Сърбия. И това изключва територията на Косово, която от десетилетя е била икономическа и стопанска "черна дупка", както за Сърбия, така и за бивша Югославия.

А защо от сръбски източник трябва да разбираме, че ще има такава магистрала, кой ще я строй, ще бъде платена, че дори и колко ще струва ползването. Ми да питаме Сърбите тогава: Какво става с пътния данък? Винетките? Охраната на магистралата? и още поне 50 въпроса ....

Ами щото не си следил новините. Съобщиха за това още миналата седмица само, че не за магистрала, а за двулентов скоростен път за който ще предложат на Катар проект за партньорство при изграждането.

Сръбската магистрала от Ниш до границата вече се строи. Видял съм с очите си. А как строят сърбите всеки може да прецени, като пише в гуглето "Becka bridge" и види какъв мост построиха за има-няма две години, при това без ЕС, без фондове и без да вдигат пушек до стратосферата. Хубаво е да се види и, че всъщност мостовете са два, демек - направиха го ей тъй... просто да си удвоят пропускателната способност на магистралата за Будапеща. А в последната година пътувах и по нашите, и по техните магистрали... Абе... има известна разлика. А познайте в чия полза! Въпреки, че нашите бяха по-нови. Та... сърбите ще имат по-добри, по-бързи и по-къси трасета от нас, като цяло са много по-добре, дори и да не влязат в ЕС (а на обикновените сърби им е все тая), ще се разберат за облекчаване на формалностите при преминаване (както с нас - отдавна минаваме само с лични карти) и толкоз... Хич и не ги мислете. А който е минавал по пътя от Унгария през Румъния е наясно, че румънците голям зор ще видят, ако искат да го направят целия магистрален.

Хич не ми пука и не ги мисля сърбите, те отиват на гъза на географията там където им е мястото, що не се преселиш да живееш там като толкова ти харесва. Явно те нещо ни мислят нас с присъщата и емблематична сръбска подлост и завист към по-добрите от тях. Свършиха и за тях авантите от Великите сили, както и за гърците сега ще ги видим с голия гъз колко чинат.

Има ли нещо по-лошо, по-некачествено, по отвратително и непоносимо от българската работа и всичко, сътворено от българи? Тая паплач, българите, просто не трябва да ги има. И тогава дали ще затворите мръсните си, нихилистични, мизантропски муцуни? Съмнявам се, безроднико...!

Абе не се пали ,тук пишат и не малко сърби,македонстващи,помаци,особенно мангали и гаджали,като се представят за българи и ругаят по всичко в БГ

Съседите даже и от злато да си направят магистралите няма да има никъкво значени като всеки път на границата им те посреща мазно ухилен балкански субект, който само знае да ти се подиграва и да те тормози. И след като се справиш с тоя субект идва реда на безбройните субекти по великите им магистрали (милиционерчетата), които се скъсват да те натискат за дебели рушвети за какви ли не измислени нарушения. Общо взето сърбите са голями утрепки.

Не са ми любимци сърбите, щото си имам работа с тях и съм им ял попарата. Ама фактите са факти - писал съм това, което съм видял с очите си. И като се замисли човек колко дърво ядоха (и заслужено, и незаслужено) и пак са по-добре от нас, започват тъжни мисли да му се въртят... Та не виждам откъде БЪЛГАРИНът има самочувствието да се брои за "по-добър" от някого, който очевидно се справя по-добре. Време е да престанем с историческата си грандоманщина и да побачкаме малко... Не знам колко IQ е необходимо на маймуната, за да разбере, че грозната гледка срещу нея се нарича огледало. И че ако иска да промени нещо, чупенето на огледалото не върши работа. И че не е нихилизъм да си вземеш поука от някого, който е направил нещо по-добре от теб. И че не е безродник тоя, който отказва да мрази другия, само щото е друг. И че никакъв патриот не е тоя, който си гради патриотизма върху омраза. Докато единствената причина родниците да се гордеят, че са Българи е тази, че и да се гордеят, и да не се гордеят, все са си Българи, нямаме никакви основания да се гордеем. Ако искаме да се гордеем с основание, трябва строим това основание непрекъснато. Ама с подобна злоба не само че не става, ами и все по-дълбоко заораваме в тинята. Еми... кой където му харесва...

Дреме ми за сърбите, но кой нормален европеец или турчин ще тръгне да минава през цяла скапана Румъния до Русе, като стане готов моста при Видин. Ние ако си гледахме интереса, щяхме да натискаме за по-бързо построяване на този мост и щяхме да имаме една магистрала Видин-Кулата, която да се пресича чрез някакво вливане с една магистрала Калотина-К.Андреево и поемаме целия поток от Европа. От тия бихме спечелили, а иначе ако имаме излишни пари може да кръстосаме с магистрали цяла България, ама нали сме в криза. Аман от недомислия и източване на средства.

Колко безразсъден трябва да е човек, за да не осъзнава, че пътищата и магистралите са КРЪВОНОСНАТА система за бизнеса в една държава. Съседните държави го отразяват, но тук "бетонираните тикви" недоволстват и си искат комунистическите сокаци. Не само турското робство ни е спирало развитието - голямата вина си е в глупостта на населението (и днес).

Погледнете България от гугъл ърт и ще видите колко сме зле! Никакви пътища нямаме, а искаме да сме цивилизовани маймуни.

И парите от тази магистрала ще влизат в някой катарски "фонд", а ние ще лапаме "публичните" мухи на "партньорството"!!!!

Нали те дават тези пари, или ти искаш да влязат в твоя джоб?

аре бе боико, искам наи-накрая магистрала до грееце, до кога ще чакам?? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Гладни кокошки планини повдигат, пробиват, асфалтират и после им оскубват перушината!

Да докривяло им е яко за трафика, защото ще започнат хептен да ги заобикалят и не ще могат да дерат и се заяждат ама хак им е, като си се възхищаваха на Милошевич и ги сърбеше задника да се правят не велики националисти докъде го докараха - да висят за членство в евросъюза, а бяха на години пред нас! Ха сега разбрахте ли защо е важно приоритетно да градим пътища и магистрали към Атина и Истанбул?

Правилно , но сърбите не са националисти ,а ШОВИНИСТИ - а те гледат винаги да заграбят чуждото ,нагло у брутално !

Ти май не си бил в Сърбия никога през живота си, а ? Или поне от 60-те години на миналия век...Те СА години пред нас. Повечето сърби не искат да влизат в евросъюза, защото това само ще ги дърпа назад. За разлика от нас, те си градят държавата, а не пътища и магистрали.

Аз съм бил в Сърбия и ти май не си прочел какво пише в коментара по-горе. Те наистина са шовинисти и се заяждат абсолютно за всичко. Пък и колко светлинни години да са, да си стоят в тяхната си екзопланета, не ме интересува за тях.

Кой ти каза че сърбите не искат да влязат в ЕУ?Докога ще вярвате на циркаджийската им пропаганда ? Много ясно,унизително е някак си -да искаш партньрство и членство от същите тези,дет ти е...ха мамата преди 10 г с бомби. Хем убийци ,хем благодетели ! Искат те, ама по сръбски -да дойдат Германия и Франция да им стоят диван чопраз и те да им поставят условията..Да им направят Титовата Югославия и да си цоцат както дойде,от запад евро на калпак,а от Изток суровини

Сърбия наистина беше години преди нас в периода на 70-те и до средата на 80-те години на миналия век. Но през 90 - те години западна много в следствие на недалновидна политика: вместо да се раздели тихо и мирно с останалите 5 републики и да даде автономия на Косово, тя води няколко войни: с Хърватия, с Босна и Херцеговина, с област Косово, претърпя тежки бомбардировки от НАТО, след това изгуби няколко ценни години да укрива военопрестъпници от войните и в крайна сметка започна преговори за присъединяване към ЕС с голямо закъснение. Днес България е много по-напред, въпреки големите простотии, които се извършиха и у нас през 22 години преход.

Ходя често в Сърбия. Написаното от теб е глупости. Южна и източна Сърбия е един гигатски кенеф. Циганията в Ниш, например е смразяваща.

Жеков,ти не си българин за чиф са ти тия магистрали ?

да..ние дадохме всико на нато. както през 19ч0 на хитлер *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

По лош път от ниш-софия не съм виждал. Сърбите да си оправят пътя и да не се правят на тарикати че всички ще заппочнат да ги заобикалят.

чяла софя е в дъпки..ние гледаме сурбите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ТАМ КЪДЕТО ИМА БЪЛГАРИ СЪРБИТЕ НЕ ИНВЕСТИРАТ !!!!!!!!!Ако човек се размисли ,ще разбере ,че съм прав !

магистралата от Ниш до границата се строи с много бързи темпове и много скоро ще е готова, до края на 2013 мисля, при положение, че теренът е доста труден.

Ами, така е, неуважаеми "братя" сърби. Докато вие се биехте с НАТО и направихте най-голямото клане след Втората световна война, бедна България все пак се взе някак си в ръце, затвори преговорните глави и влезе в ЕС. Е, нека сега пък и ние да получим нещо, а сърбите да си платят масрафа с кланетата и да почакат 20-тина годинки!

То пък голям келепир като сме влязли в ЕС!

Голям-малък, ама магистрали правиме, нали... А като беше отвън, какъв ти беше келепирът, бе, охтичавия! Май забрави, че заплатата ти беше 3 евро на месец и се редеше за салам с жълтите купони-каракачанки - впрочем, ако си от София, за което силно се съмнявам.

дир.бг отново помага на борисов. манипълира се народа с магистрали които сте се строят с пари на араби. манипълиране и пропаганда за да не вижда народа каде и как живее. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

и отново се вижда колко сме комплексирани спрямо суседите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

О-О-О,свещена простота !!!

баи ганио имаме само ние булгарите.време да станем европеиска дурява. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Съветвам сърбите да спрат да рекетират българи по границата, и да злобеят по-малко. Здравословно е.

Който не е минавал през сръбската граница, той не знае...

То затова явно комунягите- сърбомани, чалгари и антибългари толкова пищят срещу магистралите.

сто за глупост.първо българия не е конкуренция на сърбия.румъния е проблема в този случаи за сърбите.ако сърбите си променят политиката за зелени карти спрямо колите от западна европа.няма никои да минава през румъния.1во е по кратко 2ро е 90%само магистрала.така че румъния да му мисли.

БОГ да пази Република България, и правителството сформирано от Бойко Борисов. Много голямо Браво.

Ти си типичен българин: "Не е важно на мене да ми е добре, важно е на съседа да му е зле!"

В случая кое е лошото?!? Че сърбите губят от това ,или че за нас ползите са по-големи?!? сръбска жилка имаш май

В цялата наша история това е било и сега също сръбска максима спрямо България ! САМО ГЛУПАЦИТЕ И ПРИСТРАСТНИТЕ НЕ ГО РАЗБИРАТ ИЛИ НЕ ИСКАТ ........!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Този малък ,злобен и нагъл " БРАТСКИ" народ с огромна меания за величие не може органически да ни понася ! Този същия братски народ нагло по братски окупира Западните покрайнини , но ако ги питаш, не стига, че Русия им даде българските територии до Ниш ,но всички официално смятат ,че и София е тяхна ! Това глезеното френско отроче , НЕ ТРЯБВА ДА ВЛИЗА В ЕС ДОКАТО НЕ ПРЕМАХНЕ АСИМИЛАТОРСКАТА СИ ПОЛИТИКА СПРЯМО БЪЛГАРИТЕ В СЪБИЯ И ЗАДНИЯТ ИМ ДВОР МАКЕДОНИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Това какво общо има със статията?

А няма ли нещо общо, пък?

Има и още как!

Това дето си го написал в Сърбия си го мислят за нас.

На сърбите де им е.ем ма.ку фашистичку.

за разлика от десетките хиляди активни борци у нас, чиито внуци вече са и министри, Сърбия е дала над 1 милион жертви във ВСВ.

Да, защото е била окупирана от нацистите, а ние бяхме съюзници с тях.

АБЕ, ВСЕ КЪМ ТУРЦИЯ ГО ВЛЕЧЕ ТОЗИ БОЙКО, БЕ! МАГИСТРАЛИ ЗА ТУРСКИТЕ ТИРОВЕ ВСЕ СТРОИ, ТУРСКИ ФИРМИ ВСЕ СПЕЧЕЛВАТ ПРАВОТО ДА СТРОЯТ, А ЕВР. СЪЮЗ ОТПУСКА ПАРИ ЗА БЪЛГАРИТЕ...

Нормално, най-богатият ни съсед е това? Това е пътят от Европа към Азия. Какво лошо има?

Че останалата България, която не е на пътя с турция го духа. Тва пречи.

Изглежда избиваш някакви комплекси към турците. Друго щеше да говориш ако ставаше въпрос за Мегалополиси като Лондон, Ню Йорк, Хонконг...., а привилегията да сме толкова близо до Мегалополиса Истанбул никак не е за пренебрегване, за българската икономика. От такива проекти ти идва ``манджата``

това е много добре г.борисов,но даъте моляви на наши булгарските фирми да строят защо чужди фирми,и така ще отворите много работни места или ще кажете г. борисов че ние булгарите сме не кадурници *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не знам кой какъв е, и как тъй става, обаче България винаги е била побеждавана от Сърбия.

Само за протокола, коалиционно или самосиндикално - една vs друга?.

Че то и Унгария и Германия е побеждавана 2 от Сърбия ,да не би да си мислите- че сте по добри войници от маджарите и германците? Със Вранцузка, УСА и Енглезка зад гърба лесно се побеждава .. То и Камерун е 2 победител на Германия...

А през 1913 се бихме срещу всички около нас едновременно без Черно море без условно ... Вие ,сърбежите това го броите за голяма победа, ,Ние Србия мала ,пред бугаре стала "хахаха!!! халал да ви е такава победа!.. Ако някога в своята история Сърбия се беше била срещу всички около нея ,,отдавна да беше се разпаднала пак на жупанства ..

повече история. Не ти е най-силния предмет.

Интересни са сръбските интерпретации на историята. Тя половината им държава е българско дело. Ако не вярваш - питай чичо Гошо за Алба Булгарика и колко време е било българско владение. Питай го как Симеон Велики им сменя князчетата като носни кърпички. Питай го как са бягали наакани след Сливница, за да се свият в краката на Австро - Унгария. Питай го и за съотношението на силите. А едно от най - добрите решения на некадърния Костов беше, че подкрепи НАТО. Все пак който гроб копае другиму - сам пада в него. П.П. А впрочем може да видиш и от къде идва името на племето им.

след като на турция вече и писна от "хаидутщината" към турските транзитно преминаващи тирове през българия, налагани с всевъзможни измислени такси ,данаци и рушвети на митниците , а след това и по пътищата рекетирани от даи и кат взе ,че пусна ро-ро кораб превозващ тировете по черно море направо до румъния, и потокът от тиреове през бг изведнъж намаля на половина, паралелно с това намаля и парсата от кеш пари, сега турците се готвят да пуснат още два кораба ро-ро, което значи "няма тир-ове , няма пари", та ето това разтревожи бг правителството и го накара да вземе спешни мерки по въпроса....

Доста смешно и необосновано твърдение за намаляване на трафика. Линк с данни доказващи твърдението?

аз работя в логистична транспортна фирма , около 80 от общо 198 тир-а в наща фирма вече пътуват с у.н. ро-ро до констанца и от там за европа, така е и с други фирми..кое му е смешното не разбрах..... а ти да не си седнал да ги броиш случаино , че ти се струва необосновано....

платена статя за да спи народа. сербя има магистрали, булгаря ще има. каде сравнявате двете страни,едната е европа а бг е трети свят. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

опа опа сърбоманите :)))))) знаем че сърбия е най велика, може би само македония е по-велика :)))))))))))))

Последно минавах през Сърбия през 2010 г. и никак не ми се видя европейска държава. Даже напротив: нещата са много по-зле отколкото преди 10-на години. Не казвам, че ние сме цъфнали и вързали, но и Сърбия не ми изглежда никак по-напред от нас. Войните през 90-те години тотално са я съсипали. Допълнително техните политици още се мотаят с членството. Много години се забавиха заради глупостта, че криеха военнопрестъпниците от войните. Предаването им на Хага беше едно от главните предварителни условия за преговори. Политиката към Косово също ги забави. Мисля, че в момента те са много по-назад от нас.

Ти си гледай нашата копанка,дето вика Алеко нашата хубава Българийка,пък сърбежите да лапат грездея ,никога не са ни били и до мъ....те- история,богатство,фолклор ,хубави жени ,кухня,красива и надарена страна -всичко.

да ти изглежда държава минала през две войни за по-малко от десет години, при това не толкова назад във времето ? Това с ЕС и прочие ще го усетим напред във времето. Почти всички печеливши отрасли и такива с висока добавена стойност не са в български ръце, печалбата им всяка година се изнася извън страната, в някои случаи се реинвестира. Приватизацията се проведе по брутален начин. Цели отрасли на икономиката се закриха. В момента в Сърбия все още има много държавни предприятия, тепърва те ще минават през приватизация. Разликата е, че цените им са в пъти на нашите - телекомите виж. Изграждат заводи, но много от тях са с държавно участие. Опитват се да отстояват интересите си, до колкото могат и както могат. В България след 20г. вероятно няма да има почти нищо, особено печелившо, в български ръце. Дори селското стопанство, с една от най-ниските добавени стойности, върви към преминаване в ръцете на чужди компании. Държавата България ще бъде само да защитава интересите на чуждите капитали и да поддържа, когато трябва, някакъв относителен ред.

това е добре! "...което е зле за Сърбия е добре за България..."

господин борисов това е добре за магистралата русе истанбул,но толкова лисме не кадурни ние булгарите да си ги строим,хем да суздадем работни места, и мисля че не по зле ще будем и от чуждите емпреси. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

господин борисов това е добре за магистралата русе истанбул,но толкова лисме не кадурни ние булгарите да си ги строим,хем да суздадем работни места, и мисля че не по зле ще будем и от чуждите емпреси. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Българино, не бъди светия, сърби я Сърбия, сърби я... ;)

Каква стана тя,всеки може да си строи където ще.За какво ни е тогава Европейски съюз? Нека си строят за да има какво да рушат, а ние пак у гьоло- на голо...

Глупости на търкалета. Я погледнете една карта и да си говорим пак. Дори ако хипотетично България построи такава магистрала (което едва ли ще стане в близките 10 години особено като се има предвид с какви темпове върви Хемус, аи последните планове на правителството да бъде скореостен път, а не магистрала), това означава Румъния да построи магистрала от Питещ до Тимишоара, за да се превърне това трасе в алтернативно на сегашните. Дори това да стане, то отново конкуренция на сърбите ще са румънците, а не ние. На практика обаче това означава да се построят 2 пъти повече 2 дълги магистрали в България и Румъния като алтернатива на сръбските магистрали и довършването на отсечката от Марица. Вие кое мислите, че е по-вероятно да се случи. Сръбските политици използват медиите да сплашват хората както Бойко ползва нашите платени писачи да го възхваляват.

Омразата на червените кратуни към ББ ражда и някои истини. Да, Румъния ще спечели за сметка на Сърбия, не толкова ние. Що се отнася до магистралата от Питещ до Тимишоара, тя се строи. Причината за това е проста - да се свърже Западна с Източна Румъния (вече има магистрала от Букурещ до Констанца). Тоест идеята е същата, както и при нас. Сърбите имат една прекрасна магистрала от Ниш до Белград. Всъщност не само, тя магистралата си продължава на Запад. Но проблемът им е да построят магистралата до Пирот, и до нашата граница. Като го знам терена, доста е сложно да го направят. Като се вземе пред вид че те още доста време няма да бъдат в Шенген, алтернативата на Румъния е съвсем реална. Особено ако се построи и магистрала от Дунав мост-2 до Ботевград (това са 100 км). Но във всички случаи нашите магистрали ще се натоварят - алтернативата през Гърция е доста по-неудобна.

Пропускаш факта, че варианта през Румъния е по-дълъг, но за сметка на това няма граничен и митнически контрол: и двете държави са в ЕС. Ако се минава през Сърбия ти трябва червен паспорт и разни други документи за стоките превозвани от тировете. Това компенсира удължаването на пътя, което не е толкова голямо, че да откаже превозвачите и туристите.

си, червен паспорт за Сърбия не ти трябва вече от близо три години. Напред си с материала като албанците. Не знам дали някога си говорил с превозвач или шофьор, но питай някой минавал през Сърбия и Румъния какво предпочита. А турист само от Североизточна България има някаква логика да избере маршрут през Румъния, а не през Сърбия. Сърбите строят нови или разширяват двойно съществуващи пътища от Сегед до Калотина почти, да не говорим, че основната част от пътя е като тепсия. А онзи под теб със задачите - попътувай малко, питай някой, който си изкарва хляба с това и не се прави на компетентен.

хората избягват сербя, заради малоумните им, заяждащи се граничари. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мда, това с пътищата е вярно. Обачееее.... тези пътища са, за да върви транспортът на западните корпорации. Никой не строи за Ганьо. Така че - ние нямаме против техните пътища да минават през нас, само да си ги платят те, а не ние.

Ами нали точно за това изтеглихме 1млрд. през 2010 от Световната банка.

Сърбите винаги са ни мразили,ами малко ли сме ги били на времето.Освен това са националисти и шовинисти.

ма шовинисти са те ,ама докато не ни влязат в ръчичките,после да няма пак- ,,Бежте брачо-ер нема лека от бугарског кьотека!!" Няма война между нас ,да не сме стигнали Ниш за седмица,ако ще и линията Мажино да дигнат на Калотина..!!

Проектите не са лоши, но само Първанов може да ги довърши достойно.

В какъв смисъл да ги довърши?!

Може ,ама ако парите за инфраструктура му ги дават от Кремъл ,защото на него ,Хамстера,Волен,Яне и Сопола,няма да им дадат да се снимат на кадро в Брюксел,камо ли 1 стотинка за пътища..Такова крадене и корупция,ЕУ не беще виждала до сега от 1972.. Този неприятен за вас ФАКТ,си го набийте най после в кухите партизански кратуни ! Да не говорим -що проекти завърши Гоцо за 8 години,то не бяха магистрали,метра,мостове ,фабрики-чет нямат,ако ги броите на Бузлуджа са бабишкерите..

Сърбите хвалят ББ, но родните комундета няма сила, която да ги накара да харесат нещо. направено ли е от ББ - лошо. Не знам как биха се отнесли към АЕЦ Белене, която така пламенно защитават сега. Да речем че ББ си промени мнението и реши Франция да строи АЕЦ Белене (може и Япония, САЩ, Канада, но не Русия). Дали в точно този момент червеноте кратуни8 на БСП няма да станат най-големите врагове не само на АЕЦ Белене, но на всякакви АЕЦ. Имаме примера с шистовия газ. Оценката на сърбите за нашите магистрали е най-точната оценка за насоките ан развитие. Сега може би няма да се види вднага, но след 10 години ще благодарим на ББ, така, както сме благодарни на бай Тошо за магистралата през Витиня. Независимо от подбудите, че си е правил магистрала до родното село. А БСП ще продължава да практикува приложен онанизъм в мастурбаториума на Позитано 20.

А Б С О Л Ю Т Н О!!!!

KGB, в историята те бива, но в енегетиката си бос! По добре, не давай ъкъл там ... . Що се отнася до "комундетата" - не знам какво влагаш в термина, но ако мис...лиш, че има много простотия днес в Бг, си абсолютно прав. Доста неща наоколо са само чалга и силикон (и не от чипове, а от цици и загладени мозъци). Ето и днес социолозите казаха ГЕРБ - 30 % поддръжка... .

Ех брачя сърби, все ви трън в очите.

Братска Сърбия не следва да се безспокои. Така наречените автостради на Боко Тиквата няма да издържат и година. Защото с рушвети и подкупи не се строи нито шосета, нито държава. И това ще се разпадне, както и останалото, гепано от милиционерите и фашизоидите на ГЕРБ. Въпрос на време- кратко.

ти успокоявай сърбите, ние ще си караме по магистралите и ще си живеем в най-добрия град. Збогом злобни мързеливи некадърници!

Пише се Сбогом...щастливецо ;)

Когато, твоите червени вождове дойдат на власт-тогава ще се разпаднат магистралите.

Оффф аман от таквиз доброжелатели на България. Някой хора са готови! да си дадът задника на други държави, а собствената си държава да осе*ат

Сърбия се тревожи заради българските магистрали. Турците еди какви си. Гърците пък такова си Румънците къде са, докато ние ? Абе българино. Стъпи на земята и и се огледай. Не стига, че сме най зле.........

Айде стига с това "най-зле" - вземи се огледай наистина не само из нета :)

се движим встрани от европейската логика. Сърбите с бързи темпове работят по магистралата Ниш - Драгоман. Ние уреждаме Турския транзит за Европа и Русия. Когато Сърбия открие своя участък от магистралата, ние ще се окажем във финансова невъзможност /2014/ да синхронизираме с тях нашата магистрала от Драгоман.

Сърбия е все още само кандидат за ЕС. Приемането ще стане едва след 4-5 години. Дотогава пътуващите ще предпочитат директните коридори в ЕС.

И според теб турският транзит за Украйна и Русия е малък. Нищо чудно да е по-голям от този за Западна Европа. Идеята е добра и затова и сърбите са се усетили. По времето на Югославия пътят след Ниш нарочно беше занемарен, а сега се строи с бързи темпове. естествено и ние трябва да си довършим участъка от София до Калотина, при положение, че е 50-ина километра в равнина.