Коментари - НЕК отчете абсолютен рекорд по износ на ток | Днес.dir.bg

НЕК отчете абсолютен рекорд по износ на ток

Националната електрическа компания отчете абсолютен рекорд в продажбите на електроенергия зад граница - двойно увеличение спрямо миналата година.

Обратно в новината

Коментари - НЕК отчете абсолютен рекорд по износ на ток | Днес.dir.bg

Коментари

Шест пъти сме по-енергонеефективни от напредналите страни в ЕС. Това значи, че ако след време станем като тях ще потребяваме шест пъти по-малко енергия от сега. Да кажем, че икономиката ни в бъдеще се увеличи шесткратно и ще получим същите стойности на потребление, които имаме в момента.

При тази цена само пълен идиот може да се радва.В момента у нас енергията се продава за над 130лв/Мвт,а в Македония за 100.Т.е нашия ток осигурява работни места там за сметка на нашите.Ако това е политика бог да ни е на помощ.

Това е съвсем нормално да се случи, след като управляващите задължиха основните държавни електропроизводители Марица Изток 2 и АЕЦ Козлодуй да си продават цялата електроенергия на НЕК на минимални цени - около 4.5 ст/kWh

АМИ ДА НАМАЛЯТ ЦЕНАТА НА ТОКА ТОГАВА..................... ЗА БЪЛГАРСКИ АБОНАТИ

Е като я намалят нали ще си пусна и колата на ток и тогава ще изнасят на босия налъмите.За съжаление за да живееш нормално в България ти трябват 2000лв на месец.

НЕК е най голямата и най източвана държавна фирма което не е изумително за никой. Там където държавата е минала трева не расте. Само стойте и гледайте лятото как пак няма да има ток по Черноморието докато държавата дава милиони за туристически реклами.

Не съм комунистически мислещ, но това твърдение за държавата и тревата е колосално идиотско. Я виж електроразпределнителните дружества как цъфнаха като качество и цени след като не са държавни - направо чудо.

Ами спрямо НЕК която не може да си захрани подстанциите цъфнаха. Нови трафове в новите квартали, нови кабели, нови подстанции се направиха служителите са добре обезпечени финансово. На НЕК къде са инвестициите при положение, че две трети от цената на тока отива в НЕК !?!? Всички чухме за ограбения Цанков камък, за ограбената Белене които са финансирани от държавата в лицето на НЕК. Държавата е лош стопанин, но като незнаеш и си некомпетентен не се обаждай.

Дай някоя друга статистика за увеличението на разхода. Не прогноза, а статистика, че да си убедителен и да видим как е дереджето в нашия санджак.

Репличка: май не разбираш, че твърдо съм за АЕЦ "Белене"!? Май иронията ти е чужда, драги ми смехурко!

Нямам нищо против да си построите и 2 централи, но с ваши пари на ваша територия.

Затова не може да се диша от въглищен прах в населените места - за да продаваме евтин ток на съседите, а те да пазят околната си среда чиста. При това със сигурност някои политици получават процент от тази търговия. Жалка държава, прост народ.

Колеги забележете най-важното! То засяга всички честни хора независимо слабостта им да симпатизират на някоя партия! Цена за износ 45 евро за мегаватчас,което приравнено в употребяем мащаб е 4,5 евроцента на киловатчас!!!!! Но това е по-малко от 9 стотинки на киловатчас.От това следва,че това е истинската цена на ел.енергията от НЕК. Допустимата надценка за електро разпределителните дружества е не повече от 20-30% със всички компоненти на цената и би следвало ГРАЖДАНИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ да плащат не повече от 12 ст. на киловатчас. Не е трудно да се досетите,че eVN, eON и ЧЕЗ са: 1) Обикновени мошеници и лъжат, че трябва да им вдигат цените 2) Подкупили са ДКЕВР,които са силно корумпирани и некомпетентни и с престъпното си нехайство работят против националната сигурност на BG. 3) Категорично не умеят да упрвляват ЕРП-та . 4)Не са правили никакви инвестиции,защото инвестициите понижават цената. Ако цената се увеличава не са инвестиции,а ненужни преразходи! 5) Шефовете на ЕРП-та много крадат пари с така наречения аутсорсинг и това сме принудени да компенсираме ние с по-високата цена. Извод: Ако не се вдигнем обединени срещу тези поробители да ги поставим на място - шефовете им в затвора, те ще унищожат България и всички нас!

Това е прекрасно аргоментиране на "прекрасната" истина от страна на "Изпускате важното!" браво приятел ... аз съм с двете ръце за тази идея с дигането и обеденяването, ала уви в тая държава пропита от срамен слугинаж и допедавщина, дори да се организираме ... в последствие ще се окажем срещу тези крадливи кучета само аз ти и още шепа хора, и както става в живота обикновенно, ще ни смажат и никой няма да чуе за нас, а същите тези изтрадали хорица ще си продължат да съществуват в мишите дупки с наведени глави и подложени задници! Ала всеки който позволява подобно отношение ГО ЗАСЛУЖАВА!

КЪДЕ Е ДАЛАВЕРАТА НА НАРОДА ??????

Въпросче: А защо ли ни е АЕЦ "Белене"?

Ама разбира се, че не ни трябва. И без това сме трън в очите на някои големи държави, че сме в списъка с ядрените държави. Затова и лакеите са се впрегнали да оправят нещата. Пък и защо ни е електроенергия по 4 евроцента, като може да е по 50 и да ги прибира Цветелина Бориславова? В същото време да ни обясняват как сме били най-бедни в Европа и щото имало криза, която в другите държави вече я няма, всички надбавки, премии както и индексации се замразяват

Кажи направо и кои са тези "някои", които нямат интерес България да е енергийна сила... какво се потулват тихомълком нещата? Франция е нашият враг 1 с нейните енергийни интереси в Румъния. Затова всеки път, в който видя наш политик да целува френски задни интереси и направо ми иде да грабна сопата!

Трън сме били. Един град хора с икономика колкото една западна компания, сме били трън.

Къде е новината с Цветелина Бориславова, която като виден икономически експерт по енергетика ни обяснява, че България няма нужда от АЕЦ Белене, а от зелена енергия, която пък съвпадък, тя ще произвежда. И не пропуска да ни обясни как тя дърпа конците на Борисов. Просто с умиление четох новината по другите медии. Сега разбрах защо ще трябва да плащам 50 евроцента ток, вместо по 4.

Да, нейния фонд инвестира в доста ветро и слънчеви паркове. Над 400 МW май беше (не съм сигурен). И сега искат да задължат чрез нов проекто-закон фирмите да купуват минимум 20% зелена енергия на "яките" цени. Сероизно е съвпадението и със законодателната подкрепа, която получава Цветелина точно от това правителство.

Това със или без далаверата по точене на ДДС, която вчера разкриха?

урааааа! ще има за още един като вальо топлото. пийте кръвта на народа, погледнето го тоя на държавната комисия - досущ вампир

Не слушайте седерастите-нуждата от ток постоянно ще расте защото енергийните източници намаляват-особено петрола и съответно цените им ще растат.Транспорта също ще ползва най-много елелктричество-това е бъдещето.Аз съм твърдо за Атомна централа.

Аз пък съм против. Нищо не расте и консумацията спада. Изчезват енергоемките производства. Домакинските уреди също потребяват по-малко днес. Къпем се в ток. За какво ни е АЕЦ? За да си печели някой или друг да си изнася ток и да си хваща комисионни ли? А ние да плащаме. Сашко, мисли бе, колко ток ти трябва на теби семейството ти, та и АЕЦ искаш?

Нуждата от енергия ще расте в световен мащаб ! Имаме уникалния шанс да изправарим събитията вместо да ги последваме 20 г. по-късно (както е било винаги). BTW много добър избор на ник ! ;)

остави че петрола намалява, ами и нашите нови братя се опитват заедно със колегите от "опек" да налагат максимални цени за петрола, а и държавниците ни също им помагат с акцизи и т.н.. та точно така, единствената и наи изгодна и чиста си остава ядрената енергия. а лошото е че глупендерите не си правят труда да опитат да разберат тази истина...

Ядрената технология е измислена именно от тези хора, които в момента разработват други, надяваме се по-ефективни и безопасни, които да я заместят.

Просто крадат ДДС.

Това количество ел.енергия от каква мощност е произведено? Вероятно е натоварило максимум 1000 мВт. мощности?! При разполагаеми мощности от над 10000 мВт. и натоварване на системата за местно потребление около 4500 мВт. това изобщо не е кой знае какво! Или целта е да покажем колко "много" ни трябва АЕЦ "Белене"??!!

Трябва разбира се. Без Белене няма да бъдем енергиен център на Балканите. Ще бъде Турция.

Като е толкова доходно защо ще правим само една АЕЦ, да направим пет. Така ще печелим пет пъти повече. А ако направим десет? А двадесет? Нищо, че нямаме нито парите, нито имаме на кого да продаваме този ток. То и сега нямаме пари за Белене, а нямаме и договори за продажба.

Хайдеее, обработката на общественото мнение започна. Кажете кога ще се съгласите да подпишете държавна гараниця за изкупуване на ток от Белене и на каква цена? И парите от този износ да не забравите да ни кажете къде са? Да не би да са в сметките ни за ток? Гледам гърците имат по -евтин ток.

Не знам къде го гледаш, но в България цената на тока е НАЙ-НИСКАТА в цяла Европа. Има достатъчно информация в нета, не знам кому е угодно да се плещят безсмислици по темата.

Лошо няма. Топли се с нет или с информация. Плащай като малоумен, пък чети, че ти е най-евтино. Всъщност, защо "като"?

Brave, ти ще да си доста невеж индивид, щом смяташ, че в BG тока е най-евтин в сравнение с цяла европа!!! Живея във Франция, и мога да ти кажа, че тук тока е уквало без пари, отоплявам се с климатици и смтката ми за ток е по 7-8 евра месечно, а висчко работи целогодишно! Задръж си невежеството за себе си и не заблуждавай хората! Въпреки, че съм се интегрирал в тази държава, именно Тя е причината да ни затворят блоковете преди време. Тук има над 80 аец-а и просто леквидират конкуренцията!

Коментари - НЕК отчете абсолютен рекорд по износ на ток | Днес.dir.bg

НЕК отчете абсолютен рекорд по износ на ток

Националната електрическа компания отчете абсолютен рекорд в продажбите на електроенергия зад граница - двойно увеличение спрямо миналата година.

Обратно в новината

Коментари - НЕК отчете абсолютен рекорд по износ на ток | Днес.dir.bg

Коментари

Шест пъти сме по-енергонеефективни от напредналите страни в ЕС. Това значи, че ако след време станем като тях ще потребяваме шест пъти по-малко енергия от сега. Да кажем, че икономиката ни в бъдеще се увеличи шесткратно и ще получим същите стойности на потребление, които имаме в момента.

При тази цена само пълен идиот може да се радва.В момента у нас енергията се продава за над 130лв/Мвт,а в Македония за 100.Т.е нашия ток осигурява работни места там за сметка на нашите.Ако това е политика бог да ни е на помощ.

Това е съвсем нормално да се случи, след като управляващите задължиха основните държавни електропроизводители Марица Изток 2 и АЕЦ Козлодуй да си продават цялата електроенергия на НЕК на минимални цени - около 4.5 ст/kWh

АМИ ДА НАМАЛЯТ ЦЕНАТА НА ТОКА ТОГАВА..................... ЗА БЪЛГАРСКИ АБОНАТИ

Е като я намалят нали ще си пусна и колата на ток и тогава ще изнасят на босия налъмите.За съжаление за да живееш нормално в България ти трябват 2000лв на месец.

НЕК е най голямата и най източвана държавна фирма което не е изумително за никой. Там където държавата е минала трева не расте. Само стойте и гледайте лятото как пак няма да има ток по Черноморието докато държавата дава милиони за туристически реклами.

Не съм комунистически мислещ, но това твърдение за държавата и тревата е колосално идиотско. Я виж електроразпределнителните дружества как цъфнаха като качество и цени след като не са държавни - направо чудо.

Ами спрямо НЕК която не може да си захрани подстанциите цъфнаха. Нови трафове в новите квартали, нови кабели, нови подстанции се направиха служителите са добре обезпечени финансово. На НЕК къде са инвестициите при положение, че две трети от цената на тока отива в НЕК !?!? Всички чухме за ограбения Цанков камък, за ограбената Белене които са финансирани от държавата в лицето на НЕК. Държавата е лош стопанин, но като незнаеш и си некомпетентен не се обаждай.

Дай някоя друга статистика за увеличението на разхода. Не прогноза, а статистика, че да си убедителен и да видим как е дереджето в нашия санджак.

Репличка: май не разбираш, че твърдо съм за АЕЦ "Белене"!? Май иронията ти е чужда, драги ми смехурко!

Нямам нищо против да си построите и 2 централи, но с ваши пари на ваша територия.

Затова не може да се диша от въглищен прах в населените места - за да продаваме евтин ток на съседите, а те да пазят околната си среда чиста. При това със сигурност някои политици получават процент от тази търговия. Жалка държава, прост народ.

Колеги забележете най-важното! То засяга всички честни хора независимо слабостта им да симпатизират на някоя партия! Цена за износ 45 евро за мегаватчас,което приравнено в употребяем мащаб е 4,5 евроцента на киловатчас!!!!! Но това е по-малко от 9 стотинки на киловатчас.От това следва,че това е истинската цена на ел.енергията от НЕК. Допустимата надценка за електро разпределителните дружества е не повече от 20-30% със всички компоненти на цената и би следвало ГРАЖДАНИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ да плащат не повече от 12 ст. на киловатчас. Не е трудно да се досетите,че eVN, eON и ЧЕЗ са: 1) Обикновени мошеници и лъжат, че трябва да им вдигат цените 2) Подкупили са ДКЕВР,които са силно корумпирани и некомпетентни и с престъпното си нехайство работят против националната сигурност на BG. 3) Категорично не умеят да упрвляват ЕРП-та . 4)Не са правили никакви инвестиции,защото инвестициите понижават цената. Ако цената се увеличава не са инвестиции,а ненужни преразходи! 5) Шефовете на ЕРП-та много крадат пари с така наречения аутсорсинг и това сме принудени да компенсираме ние с по-високата цена. Извод: Ако не се вдигнем обединени срещу тези поробители да ги поставим на място - шефовете им в затвора, те ще унищожат България и всички нас!

Това е прекрасно аргоментиране на "прекрасната" истина от страна на "Изпускате важното!" браво приятел ... аз съм с двете ръце за тази идея с дигането и обеденяването, ала уви в тая държава пропита от срамен слугинаж и допедавщина, дори да се организираме ... в последствие ще се окажем срещу тези крадливи кучета само аз ти и още шепа хора, и както става в живота обикновенно, ще ни смажат и никой няма да чуе за нас, а същите тези изтрадали хорица ще си продължат да съществуват в мишите дупки с наведени глави и подложени задници! Ала всеки който позволява подобно отношение ГО ЗАСЛУЖАВА!

КЪДЕ Е ДАЛАВЕРАТА НА НАРОДА ??????

Въпросче: А защо ли ни е АЕЦ "Белене"?

Ама разбира се, че не ни трябва. И без това сме трън в очите на някои големи държави, че сме в списъка с ядрените държави. Затова и лакеите са се впрегнали да оправят нещата. Пък и защо ни е електроенергия по 4 евроцента, като може да е по 50 и да ги прибира Цветелина Бориславова? В същото време да ни обясняват как сме били най-бедни в Европа и щото имало криза, която в другите държави вече я няма, всички надбавки, премии както и индексации се замразяват

Кажи направо и кои са тези "някои", които нямат интерес България да е енергийна сила... какво се потулват тихомълком нещата? Франция е нашият враг 1 с нейните енергийни интереси в Румъния. Затова всеки път, в който видя наш политик да целува френски задни интереси и направо ми иде да грабна сопата!

Трън сме били. Един град хора с икономика колкото една западна компания, сме били трън.

Къде е новината с Цветелина Бориславова, която като виден икономически експерт по енергетика ни обяснява, че България няма нужда от АЕЦ Белене, а от зелена енергия, която пък съвпадък, тя ще произвежда. И не пропуска да ни обясни как тя дърпа конците на Борисов. Просто с умиление четох новината по другите медии. Сега разбрах защо ще трябва да плащам 50 евроцента ток, вместо по 4.

Да, нейния фонд инвестира в доста ветро и слънчеви паркове. Над 400 МW май беше (не съм сигурен). И сега искат да задължат чрез нов проекто-закон фирмите да купуват минимум 20% зелена енергия на "яките" цени. Сероизно е съвпадението и със законодателната подкрепа, която получава Цветелина точно от това правителство.

Това със или без далаверата по точене на ДДС, която вчера разкриха?

урааааа! ще има за още един като вальо топлото. пийте кръвта на народа, погледнето го тоя на държавната комисия - досущ вампир

Не слушайте седерастите-нуждата от ток постоянно ще расте защото енергийните източници намаляват-особено петрола и съответно цените им ще растат.Транспорта също ще ползва най-много елелктричество-това е бъдещето.Аз съм твърдо за Атомна централа.

Аз пък съм против. Нищо не расте и консумацията спада. Изчезват енергоемките производства. Домакинските уреди също потребяват по-малко днес. Къпем се в ток. За какво ни е АЕЦ? За да си печели някой или друг да си изнася ток и да си хваща комисионни ли? А ние да плащаме. Сашко, мисли бе, колко ток ти трябва на теби семейството ти, та и АЕЦ искаш?

Нуждата от енергия ще расте в световен мащаб ! Имаме уникалния шанс да изправарим събитията вместо да ги последваме 20 г. по-късно (както е било винаги). BTW много добър избор на ник ! ;)

остави че петрола намалява, ами и нашите нови братя се опитват заедно със колегите от "опек" да налагат максимални цени за петрола, а и държавниците ни също им помагат с акцизи и т.н.. та точно така, единствената и наи изгодна и чиста си остава ядрената енергия. а лошото е че глупендерите не си правят труда да опитат да разберат тази истина...

Ядрената технология е измислена именно от тези хора, които в момента разработват други, надяваме се по-ефективни и безопасни, които да я заместят.

Просто крадат ДДС.

Това количество ел.енергия от каква мощност е произведено? Вероятно е натоварило максимум 1000 мВт. мощности?! При разполагаеми мощности от над 10000 мВт. и натоварване на системата за местно потребление около 4500 мВт. това изобщо не е кой знае какво! Или целта е да покажем колко "много" ни трябва АЕЦ "Белене"??!!

Трябва разбира се. Без Белене няма да бъдем енергиен център на Балканите. Ще бъде Турция.

Като е толкова доходно защо ще правим само една АЕЦ, да направим пет. Така ще печелим пет пъти повече. А ако направим десет? А двадесет? Нищо, че нямаме нито парите, нито имаме на кого да продаваме този ток. То и сега нямаме пари за Белене, а нямаме и договори за продажба.

Хайдеее, обработката на общественото мнение започна. Кажете кога ще се съгласите да подпишете държавна гараниця за изкупуване на ток от Белене и на каква цена? И парите от този износ да не забравите да ни кажете къде са? Да не би да са в сметките ни за ток? Гледам гърците имат по -евтин ток.

Не знам къде го гледаш, но в България цената на тока е НАЙ-НИСКАТА в цяла Европа. Има достатъчно информация в нета, не знам кому е угодно да се плещят безсмислици по темата.

Лошо няма. Топли се с нет или с информация. Плащай като малоумен, пък чети, че ти е най-евтино. Всъщност, защо "като"?

Brave, ти ще да си доста невеж индивид, щом смяташ, че в BG тока е най-евтин в сравнение с цяла европа!!! Живея във Франция, и мога да ти кажа, че тук тока е уквало без пари, отоплявам се с климатици и смтката ми за ток е по 7-8 евра месечно, а висчко работи целогодишно! Задръж си невежеството за себе си и не заблуждавай хората! Въпреки, че съм се интегрирал в тази държава, именно Тя е причината да ни затворят блоковете преди време. Тук има над 80 аец-а и просто леквидират конкуренцията!