Теменужка Петкова: Очаквам следващата седмица НС да реши за АЕЦ "Белене"

Ще се търсят варианти с много ясно очертани параметри, допълни енергийният министър

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще изкажа само едно предположение, изстрел на сляпо. 99% от депутатите не са разбрали техническите подробности дори и в резюмиран вид.

И с дявола ставаме ортаци само и само да останем на власт.

Решавачи. Какво ще решавате бе? Решенията за България се вземат във Вашингтон, Брюксел или Москва!

Поредното доказателство че ,,нашите управници,, са нищо друго освен лаещи пинчери.Преди лаеха срещу АЕЦ насъсквани от големия батко/чичо Сам/сега баткото се поотдръпна и се скъсват да лаят за да се харесат на другия батко::)))А дали ще има АЕЦ и потоци е друг въпрос,важното е да си изпапат кокалчетата:)))

Не ми обиждай кучето !

Щом близката ми приятелка е министърка,искам и аз да инвестирам в Белене.

На тази като и гледам физиономията и ми става лошо.

Може би ти става лошо от недояждане, а на нея от преяждане.Очертава се голямо плюскане с тези стари-нови проекти:)))

Става това което каже ГЕРБ !

Сигурно ще останеш изненадан ама в момента те са на власт та нормално .

Става това което ти заповядат от Брюксел или от Белата колиба зад океана. Не си прави иллюзии , че си НЕзависим и пълноценен европеец, смешно е.

Теменужка в случая играе ролята на вестника с който бият кучето, за да не намразва стопанина. Баце я е пратил да върши мръсната работа, а той после ще се появи да обере лаврите. Ако няма лаври за обиране, някоя теменужка или калинка ще бъдат посочени за виновни, а Баце пак ще е слънце за всички (прости). За десет години не научихте ли кой "дава" на тази територия?

Очаквам да си събереш парцалките и да отидеш на работа при Гинка

Теменуго непоръбена------ти си технически и морално некомпетентна, калинке Боюва!:)))))))))

Но тя трябваше категорично да откаже назначението си, за да не се излага. Всичко което казва , вечер го учи наизуст - някой и пише, какво да говори.

не трябваше ли да е забравена вече? Ебати нахалното и нагло същество!

Кое това , корнелия ли ?!?

Теменужке ти като че ли от вчера си в ГЕРБ??До вчера пеехте друга песен!! Как да Ви вярва човек кажи??? Силата на човека е в покаянието,а Вие и твоята банда сте най големите безбожници!!!

Теменужка е много замислена.... Все едно от нея зависи:)

Абе я някой умник да ми каже защо се врътна позицията за Белене?

Защото еврофондовете приключват след година и половина (2020). Трябва да има откъде да се краде. Само, че аз не съм съгласен да плащам за кражбите им

Има проблем ! Цецо засега не е съгласен с Боце и Темепужка. Излагацията е голяма. От парламентарната трибуна Цецо громеше поддръжниците на АЕЦ Белене и написа остра декларация, според каято Русия ни е най-голям и опасен враг. Сега Цецо се чеше по главата и се чуди какво да измисли и как да обърне палачинката. Даже от американското посолство не могат да му помогнат

от американското, значи и те са за?!?!?! Кво стана, бе хора? Белене при комунистите кофти, а при "демократите" - гот?!?!? Дайте разумно обяснение.........

ПП "АТАКА" и "БСП" са ЗА и подкрепят Руския проект, много ми е интересно Цвъки- Гуменката- "Герб" ВМРО, НФСБ- Далавери Симеонов-Русофоба и "ДПС" дали ще го подкрепите РЕАЛНО , а не само на думи?

В парламента всички партии са русофилски. Та ще козируват и ще пратят парите към руските олигарси.

Бог да ни пази от АЕЦ Белене и Теменужка Петкова!

И да ни дарява с фотоволтаици и перки.

а не чакаш ли на коча манерките....

Поне няма да мятам пари през терасата ! Сега ще трябва да ги давам на братушките.

ако си такъв ще си по-умен.

Браво, ревиЗЬорке!

Важното е при сделките другарите да се държат настрана , за да се случат правилно нещата! Доказано е не веднъж и дваж!!!

не е необходимо да се доказва, че си тъп, видно е.

първо: по силата на какъв договор платихме реакторите? кой го е подписал и от кого е удобрен. второ: арбитражен съд-защо не се обжалва,и кой те бие по кратуната да плащаш. .Защо никога и никаде не се коментира цената на горивото? И трето- на всички е ясно ,че трябва да се връщат много пари задигнати от няКОЙ, ама да си ги връща той или да се гръмне...

аз пък очаквам освен Гинка тази седмица да се появи и една Минка...

Първо се разправяха, че няма да я строят. Наскоро заявиха, че държава пари няма да дава. Сега се оказва , че имали предвид пари от бюджета, а НЕК ще избира консултант и ще му плаща....Утре ще чуете, че тъй като са се набълбукали с още разходи и от бюджета пари ще се отпускат.... Не ви ли писна да ви правят на балъци? Трябва да си много прост за да подкрепяш кражбата наречена проект АЕЦ БЕЛЕНЕ.

Кражба като всяка кражба , какво токова е новото, по-различно ли е от строителството в Пирин или по Черноморието ?

Все става въпрос са руски инвестиции. Юлен да не би да е на Цеко? Кипърска офшорка , разбирай руски капитали. Та да - има прилики.

Кумицата Гинка какво мисли по въпроса, Теменужке?

знам само едно, ако нямаш камила в двора няма начин да те ритне камила. Ако нямаш АЕЦ няма начин АЕЦа да гръмне и да зарази Дунава Варна Бургас и Слънчев Бряг със Стронции

По твоята логика можеш директно да се самоубиеш, за да нямаш никакви проблеми. Какво чакаш? Хайде, докажи твърденията си, застани зад думите си!

А ако го нямаше руски паметник - трамваят нямаше да завива, а ако Левски не беше с цървули, нямаше да му се закачат вървите на плета....

И ако Ботев беше с каска......

Защо ли те родила майка ти?

Е то е ясно - да ръси простотии.

"Тоест и тогава, и сега българската държава е знаела, че не може сама да реализира такъв проект." След като нищо не се е променило от тогава до сега защо наложиха мораторим и си го отменят?!

Ако малко си по информиран сега нямаше да задаваш тъпи въпроси!

и какво се е променило? Подлогите на властта са единственото по-противно от тях!

министерството на енергетиката трябва да се управлява от енергетици, при цялото ни уважение към икономистите

Не е задължително при положение че екипа ти е от специалисти енергетици, дори е по добре че е така!

Теменугата е лицето на министерството, като я слушаш нея, се сещаш какви са специалистите. Да ходи в Драгалевци - там да си я сложат на прозореца и да и говорят.

Значи, дадохме небето си на турците, а новата АЕЦ - който даде повече !? Държавата няма да участва? Ужас!

Уточни ! Ужаса ужасен ли е или по-скоро неужасен ?!?

Ко речи? Я пак!

"Енергийният министър обясни, че в доклада много ясно е посочила и възможните рискове и изключително негативни последици, които биха настъпили за Националната електрическа централа" Коя е тази Националната електрическа централа ?

много са убедителни! и доводите са бетон! също както когато спряха проекта през 2012г!

Добре че са ГЕРБ иначе отдавна да сме се разпаднали и затрили!

Добре че са герберите та да се види как се прецаква държава и народ.Що далавери завъртяха пред тях БСП,Костов и Царя са херувимчета.

Ако не друго на Боки може да му се признае , че в условията на криза успя поне до някъде да пооправи "нещата" сътворили БСП,Костов и Царя иначе в момента да сме едно гето . Кофтито обаче е , че от своя страна Боки набляга повече на това страната да е "отличник" , нещо за което на никой не му дреме , пред това да повиши стандарта на народа пък било то и с кредити както правят всички от проспериращият запад .

Най-близката история показва, че всички решения, взети от герп са били грешни и пагубни! Затова, много моля, докато са на власт, да не взимат никакви решения!

Такива като теб - със сигурност...

А дано НАЙ НАКРАЯ да се изгради тази централа , целия народ ще празнува с изключение на анти българите , които никак не са малко у нас!

Първо- себестойността на тока от новата АЕЦ ще бъде 3 пъти по-висок от сегашния, което ще доведе и до общото поскъпване на тока. Второ, ние и сега имаме излишък на производство, без някой на Балканите да се нуждае от ток. Какво ще го правим тока от новата АЕЦ?

няма значение, важното е да се помогне на братския руски народ в този труден за тях период на ембарго с десетина милиарда евро!

Първо - относно себестойността на тока да му мисли съответният инвеститор . Няма как да доведе до поскъпване при положение , че никой не се ангажира да му го купува . Второ - виж първото ! Респективно да си му мисли този който я довършва АЕЦа какво ще го прави тока , ние , като държава , просто ще му събираме данъците . пп - най-голямата грешка беше затварянето на работещите реактори в Козлодуй но това няма как да се поправи за съжаление .

До той Каквото сме помогнали на братския ти руски народ сме помогнали. При строителство ще помогнем на General Electric, Toshiba, RWE и донякъде на завода в Радомир.

до Павел А отработено гориво кой ще съхранява и плаща съответно След изтичане на срока на експлоатация на централата инвеститора в къщи ли ще си я вземе?

Боже упази ни И като гръмне на къде ще бягаш ? Ти не виждаш ли че една магистрала не могат да построят без да се напука още преди да е готова Как си го представяш мутрата да не лрадне от материалите

АЕЦ няма да я строят котараците! Спокойно.

Че кво да реши и какво да реши , ма Теменужке , като вие не сте наясно кой какво ще ви нареди от партньорите ви.

Най-правилното решение на НС според мен е да даде реакторите на вторични суровини и с парите от тях да построят на площадката вятърна или слънчева централа ! Тия ръждясали реактори и за варене на ракия не стават!

А в безветрена нощ кой ще ти произвежда ток бе, шомпол?

бай Стояне времето на Дон Кихот е минало, вятърни мелници в България не стават, няма кой да духа, не сме Холандия.

България трябва задължительно да построи АЕЦ, газопровод "Южен-Поток" и нефтепровод "Бургас- Александруполис" , ако иска още да бъде държавата.

Приятел, малко си закъснял с извода !

За сега има пари само за паметник на този, който ги спря. Може по европейски проект, може по американски, давайте предложения!

Този който ги спря ще получи медал от Падишаха Ердоган и ще го направят герой на Турция! И потока минава сега от там и АЕЦ с 4 реактора строят!

Това НС нищо не решава. На тях им се нарежда и те узаконяват. Такава подигравка към парламентаризма има само в "демокрациите"!

Теменужке, само така! Не ме издавай!

явно КТБ и налятите (окрадени) до момента милиарди в "гьола" (по думите на боко) бяха загрявка само ...

Тази ядрена централа е един изключително ненужен, вреден и престъпен за България проект, но вярвам, че престъпниците все някога ще си получат заслуженото.

Нищо не ни трябва вече в тая скапана държава. Разпродавайте каквото остана и да затваряме.

То е ясно на такива като теб нищо не им трябва, освен разширяване на парка в Орландовци.

Някоя нова Гинка ще изскочи като "инвеститор", то е ясно - да не са луди да изпуснат такива лесни кинти за лапане? Щом тази компрометирана биволица от снимката не я изритаха заради ЧЕЗ и тя е в баш схемата.

вариантът е да се постави единият реактор в АЕЦ Козлодуй. Не ни трябва бомбата АЕЦ Белене.

Ако кажеш как да стане това, ще вземеш Нобел. Защото никой по света още не е успял.

Има няколко варианта за ползване на доставеното оборудване освен БеляНЕ, но врътката е, че пусково-наладъчните работи трябва да се извършат от производителя на оборудването или оторизирана от него фирма, защото иначе се губят гаранционните условия. Руските тарикати знаят, че нямаме печеливш ход и спокойно си кютат.

Гинка ли ще строи АЕЦ~а?

Няма какво да решава НС! Народът се е произнесъл - няма да допуснем путинския АЕЦ.

твоите хора от герб друго разправят.