Тайван отхвърли призива на Китай за обединение

Тайпе никога няма да приеме принципа "една страна, две системи"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То не е призив,то е заповед........

като тайван не ще,китайците да си вземат сибир!

Имате много по-здрави от тайванците. Не щем китайския комунизъм, държавата ни е добре развита икономически. Така че континентален Китай може да духа телешкото по съчуански, за да изстине и да не му люти.

Бил съм и в Китай и в Тайван (даже десетина пъти) . Твърдя че в Тайпей се чувства военна диктатура. Китай си го знаем , но при сравнение е по-демократичен от режима в Тайпе.

То затова в Тайван редовно има избори и ги печелят различни партии и хора. Или викаш, само си разменят тоягата, за да млатят тайванците по главите, както ги бият негрите в Алабама и Мисисипи? Що не ходиш да се плякаш?

Бил съм и в Китай и в Тайван (даже десетина пъти) . Твърдя че в Тайпей се чувства военна диктатура. Китай си го знаем , но при сравнение е по-демократичен от режима в Тайпе.

Айде бе....! Верно ли? И като се събуди ....беше с мокри полюции!!!!

дежурният офицер го разтърсваше, за да му даде листче с нови съветски опорни точки.

Какво става? Китай едва ли е опрял до Тайван? Позволете ми една аналогияV Когато Аржентина се изправи пред крах на икономиката си и хунтата се почуства пред заплаха се сети за Фолклендските острови! Просто не мога да повярвам че китайските комунисти са толкова прозорливи!

С други думи Китай подема настъпление, с пълната подкрепа на Русия, Индия, Иран и Северна Корея, срещу американските агресори в Азия, които десетилетия наред прилагаха наистина успешно принципа "разделяй и владей!", разпалваха войни и междуособици на този континент, както и на всички останали разбира се, окупираха Япония и Южна Корея с базите си.... Всичко това рано или късно трябваше да приключи и ето че краят на САЩ най-после идва!

Дира ми изтри приказката за КОЧА, ама ти си я знаеш!? Та бая ще чакаш да паднат!!!!!

успокой се бе, еничар.....

stankow

Ще се обединят, ще се обединят. За ужас на дойчевелето.

Тайван и Китай са двете части на една държава, и това не се оспорва нито от Тайпе нито от Пекин... спорът винаги е бил кой да води бащина дружина, Китайската комунистическа партия или остатъците от Гоминдана, а след като през 1983 година континентален Китай започна да влага пари в Тайванската икономика Гоминдана взе да губи позициите си и през 1990-а година еднопартийната система наложена от нея в Тайван беше разрушена... а ерозията е страшно нещо но в случая може да доведе до обединение на разединените;)

Тайванците никога няма да се върнат под колхозния ботуш! В момента те са една от най-напредничавите и развити държави, за какво им е да се отказват от Демокрацията и да се връщат в колхозна чайна за да ги мачкат комунистите!

Западните колонизатори на Тайван отказаха обединение с Китай

че тайван е част от китай си е исторически факт! но че тайванците , живели свободно и щастливо от преди мао та до днес няма да искат да работят по 16 часа за един долар също си е истина!

Тя се изходи. Вземи малко потърси информация за 16те часа за долар. Това CNN може само да го мечтаят вече.