Тайван отхвърли призива на Китай за обединение

Тайпе никога няма да приеме принципа "една страна, две системи"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че тайван е част от китай си е исторически факт! но че тайванците , живели свободно и щастливо от преди мао та до днес няма да искат да работят по 16 часа за един долар също си е истина!

Западните колонизатори на Тайван отказаха обединение с Китай

Тайванците никога няма да се върнат под колхозния ботуш! В момента те са една от най-напредничавите и развити държави, за какво им е да се отказват от Демокрацията и да се връщат в колхозна чайна за да ги мачкат комунистите!

Тайван и Китай са двете части на една държава, и това не се оспорва нито от Тайпе нито от Пекин... спорът винаги е бил кой да води бащина дружина, Китайската комунистическа партия или остатъците от Гоминдана, а след като през 1983 година континентален Китай започна да влага пари в Тайванската икономика Гоминдана взе да губи позициите си и през 1990-а година еднопартийната система наложена от нея в Тайван беше разрушена... а ерозията е страшно нещо но в случая може да доведе до обединение на разединените;)

stankow

Ще се обединят, ще се обединят. За ужас на дойчевелето.

С други думи Китай подема настъпление, с пълната подкрепа на Русия, Индия, Иран и Северна Корея, срещу американските агресори в Азия, които десетилетия наред прилагаха наистина успешно принципа "разделяй и владей!", разпалваха войни и междуособици на този континент, както и на всички останали разбира се, окупираха Япония и Южна Корея с базите си.... Всичко това рано или късно трябваше да приключи и ето че краят на САЩ най-после идва!

Какво става? Китай едва ли е опрял до Тайван? Позволете ми една аналогияV Когато Аржентина се изправи пред крах на икономиката си и хунтата се почуства пред заплаха се сети за Фолклендските острови! Просто не мога да повярвам че китайските комунисти са толкова прозорливи!

Дира ми изтри приказката за КОЧА, ама ти си я знаеш!? Та бая ще чакаш да паднат!!!!!

Тя се изходи. Вземи малко потърси информация за 16те часа за долар. Това CNN може само да го мечтаят вече.

успокой се бе, еничар.....

Бил съм и в Китай и в Тайван (даже десетина пъти) . Твърдя че в Тайпей се чувства военна диктатура. Китай си го знаем , но при сравнение е по-демократичен от режима в Тайпе.

Бил съм и в Китай и в Тайван (даже десетина пъти) . Твърдя че в Тайпей се чувства военна диктатура. Китай си го знаем , но при сравнение е по-демократичен от режима в Тайпе.

Айде бе....! Верно ли? И като се събуди ....беше с мокри полюции!!!!

Имате много по-здрави от тайванците. Не щем китайския комунизъм, държавата ни е добре развита икономически. Така че континентален Китай може да духа телешкото по съчуански, за да изстине и да не му люти.

То затова в Тайван редовно има избори и ги печелят различни партии и хора. Или викаш, само си разменят тоягата, за да млатят тайванците по главите, както ги бият негрите в Алабама и Мисисипи? Що не ходиш да се плякаш?

дежурният офицер го разтърсваше, за да му даде листче с нови съветски опорни точки.

като тайван не ще,китайците да си вземат сибир!

То не е призив,то е заповед........