"Таймс": С максимата си за безумието Айнщайн сигурно е имал предвид Тереза Мей и торите

Оказва се, че план Б всъщност е план А: колебаене, отлагане и надежда, че нещо ще изникне

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Безумци не са само политиците в Англия а и в Германия и Франция, жална ни майка....

Когато нагло-сакс започне с подобни дивотии, си слагам бронежилетката! По долно и интресчийско племе от тях, няма Ще видите, как ще го натутрузят на Европа-та Тия, ако има лесно, не да излязат от тъпанарския Гейсъюз, ами да ги пратят с шибаното им островче отвъд Нова Зеландия Гадове, които са избили милиони хора по света за да ги ограбят Никаква прошка за тях

Даа, а историйката със Скрипалите беше върхът!

относно референдумите- поне 60% от всички имащи право на глас, трябва да са за или против едно предложение, за да бъде то предмет на обществен консенсус. това изисква изключително висока активност при гласуването- ако политиците не са успели да заинтригуват населението си- техен проблем. не може 50% да решават за другите 50%- това не е национално съгласие, а национално разделение. и поне 90% от всички гласоподаватели трябва да са гласували, за да се зачита едни референдум. ако пък такъв висок процент участие е непостижим- значи обществото още не е узряло за референдуми.

Мда: Избирателна активност: 72,15 % - 33 551 983; Гласували за напускане : 51,89 % - 17 410 742 ; Гласували за оставане: 48,11 % - 16 141 241

51% от 72%= 35-36% от общия брой на избирателите. тоест- прекалено малко, за да отразяват обществените нагласи по този въпрос.

Един по-долу вика: Нека хората в англия да гласуват отново.Но сега вече след като хуууубавичко са си помислили,преценили, претеглили... Докога бе?! После ще се намерят куп други неориентирани платени лизачи като теб пак да искат ДА ГЛАСУВАТ ОТНОВО!? Има вот и точка! Добър, лош... не си ти който да каже. Да си се оправят наглетата в кашата, която са надробили сами. Но ако почнат да суспендират своите си решения от дребнобритания няма да е останало вече нищо!

умникът навремето ни каза "избори до дупка!" ти какво, да не си комунист, а!?

stankow

И какво са виновни Мей и торите ? Народът гласува за излизане, елитът знае нещо, което не казва но спасява страната си по-далеч от гнилата метаимперийка ЕС. На Мей се падна тежката задача да направи изхода с минимални щети за страната. Вместо да я подкрепят, те ѝ пречат !?

корбин излезе курвин

Тия които обещаха на хората това което искаха, като им казаха че ще го получат ако британците излезат от ЕС, сега идва времето да им го дадат. Но обещанието не е като даването, та явно се затрудняват....

и на нас един смешник и лъжец навремето обеща "за 800 дни, рязко и несимволично, ама кой, аз?, претенции!, ама моля ви се, те хората ме познават, аз никога..." после почна да търси да сменя некакви чипове и работата завърши с опити за кражба на имоти в големи размери...

ЕС в сегашния си вид може да не е идеалният вариант за европейско обединение , но и много от критиките по негов адрес са необосновани, а предложенията за промяна- небмислени. Ако се търси излизане от проекта за федерация, остава евентуално конфедерацията. Според мен това е възможен изход от сегашните конфликти, като решенията, касаещи общността, се взимат на национално ниво от съответните парламенти- все пак повечето сме парламентарни републики, което е и по-представителният и демократичен за народите вариант спрямо президентски такива. След това специални временни комисии могат да договарят общите позиции. Но при конфедерация в класическия й вид е задължителна обща външна политика и обща армия, а това налага и някаква обща финансова институция, с вноски от всички членове и съответни прозрачни правила на опериране с натрупаните капитали. Свободното движение на хора, стоки и услуги вече е неотменен вариант. Относно миграцията- проблемът е в застаряването на населението в световен мащаб. Според мен, този проблем всяка държава би трявало да решава по свой начин. Единен център на контакт, а именно ротационно председателство, е добър начин за взаимен контрол. Всякакво дублиране на административни функции би трябвало да се избягва.За друго не се сещам в момента.

Тереза Мей и торите не ги мислете, те имат кинти , и то много независимо дали са в ЕС или не. Изолация и проблеми ще има само за обикновените данъкоплатци.

Не знам как по- просто да го обясна:ТОВА НЕ Е ФУТБОЛЕН МАЧ,ЧЕ ДА КАЖЕШ:СЪДИЯТА СВИРИ КРАЙ НА МАЧА И НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ.Това не е игра на карти та да кажеш КЬОРАВ КАРТИ НЕ ИГРАЕ.Това не е шах и да кажеш ПИПНАТО МЕСТЕНО...ТОВА НЕ Е НЕКАКВО СЪСТЕЗАНИЕ,А В ЕДНО СЪСТЕЗАНИЕ ИМА И ЕЛЕМЕНТА НА СЛУЧАЙНОСТА.НЕКОЙ ИМАЛ КЪСМЕТ ДНЕС И ЗА ТВА СПЕЧЕЛИЛ.тУК СЛУЧАЙНОСТА НЕМА НИКВО МЕСТО.ЕДИНСТВЕН ТУК ИМА МЕСТО ЗДРАВИЯ РАЗУМ ИЛИ КАКТО КАЗВАТ В АНГЛИЯ COMMON SENSE.Това е нещо мнооого по-голямо.Това определя съдбата на англия за поколения напред.Това определя съдбата на европа за поколения напред.Какво толкова страшно има да признаеш че хора в англия са сгрешили преди 2.Че не са си давали сметка за важноста на референдума тогава.Че са го взели на майтеп...Какво страшно има.Всеки може да сгреши(освен мен разбира се).Всеки може да бъде БЕЗОТГОВОРЕН в даден момент.Какво англичаните да не живеат с мисълта че са безгрешни.Или аФторитета им ли ше падне ако си признаят грешката.Напротииив,напротив,това да имаш силата да си признаеш когато си сгрешил-така само ше спечелиш уважението на тези които са ти приятели.ОБАЧИИИ,явно има такива дето искат другоооо.Кви са им причините не знам и не ме интересува.И най-вероятно не са от най-чистоплътните причинички.Теше ти донесат от СТО КЛДЕНЕЦА ВОДА-знаете поговорката. Така че единственото РАЗУМНО решение е НОВ РЕФЕРЕНДУМ.Нека хората в англия да гласуват отново.Но сега вече след като хуууубавичко са си помислили,преценили, претеглили .... Ако пак кажат "out",така да бъде.Нема лошо.Живота си е техен.Те да решават.Но да решават след катото знаят какво искат и какво прават. Да вземат най-доброто за тех решение.Но след УМЕН и СПОКОЕН РАЗМИСЪЛ.А не под натиск.И така ше си заслужат уважението на другите,което между другото позагубиха след глупоста която направиха преди 2г.

stankow

Англия не греши, когато става дума да решава съдбините си. И разузнаването ѝ е легендарно. Елитът ѝ знае какво прави. Но ние да се запитаме, кое е това нещо, от което те бягат презглава ? И ако оставането в ЕС е опасно за Англия, дали ще оцелее България изобщо, когато то настъпи ?

Легендарно ... много точна дума ... но са останали да си лежат на легендите и нищо повече ... и това от мноооого време. А за това че някога, отдавна в миналото, си бил империя никой няма да те носи на ръце ...

Ако ЕС не се реформира и продължи политиката си диктат, разпадът на ЕС ще продължи. Рано или късно разводът на всяка една страна-членка с ЕС ще се случи. И колкото тази страна-членка е по-обвързана с ЕС, толкова по-трудно ще се разведе. Визирам еврото, което се готвим да въведем. То в даден момент ще ни изиграе много лоша шега.

В природата няма нищо вечно. Историята на човечеството изобилства с примери за империи и съюзи , които са мислели че са вечни но рано или късно са се разпаднали. ЕС също ще се разпадне рано или късно, важното е да се възползваме докато сме в него и да се обогатим не само финансово но и културно и да си пренастоим манталитета от ориенталски към европейски. Но, според мен, това няма да стане със сегашната управленска върхушка (БСП,ГЕРБ,ДПС,СДС....) Те са огромна спирачка която няма изгода от силна държава и народ, затова ни тика към дъното, храни корупцията и некадърността от която произлиза.

щом и комунистите започнаха да плюят Мей , значи всичко е ОК! На народа му писна от комунистическия ЕС в най лоша форма!

Айнщайн е бил просто един луд крал чужди трудове. Сега ще обърнат неговата "теория" с хастара нагоре!

Къртиш мивки човече !

Много е просто и много е ясно, но не е за прости хора. Преди да се стигне до тук никой не беше убеден, че по добрия живот е в ЕС, а не извън него. Брекзита е доказателство, че и най силната икономика е силна когато е в ЕС, а не извън нея.

пълни глупости... ЕС са с по малка икономика от Шанхай.

Ако ти Чичко Си наистина смяташ така, значи Тъпо Си, а ако умишлено лъжеш, значи Лъжльо Си. Кое от двете Чичко Си ???????

Какво ви е виновна Тереза Змей, да не се е назначила сама на този пост! Когато зяпахте цепката и пакета на колегата си, или коя бърка в бикините на колежката си! когато се облизвахте за сина или дъщеричката на политическите си сътрудници -проспахте времето когато Змей седна на върха на управлението, прое.хте и времето преди да внесе предложението за Брекзит, преди референдума. сега "оле-мале" паричките, облагите, облекченията .... колониите

Това, което предполагам ще стане, е да мине 29 Март, а те да не излязат. Ще намерят начин да протакат и да се опитват да изкрънкат още нещо от ЕС. Ако това стане, се надявам ЕС да имат право да ги изхвърлят (вероятно чрез единодушно гласуване).

И не само тях.

Много малко са хората, които си задават въпроса-кое накара половината британско общество да гласува за Брекзит? Кое кара хората да се чувстват неуютно в сегашния ЕС? Защото резултатите със сигурност са подобни навсякъде, а в някои страни и още по-трагични за ЕС отколкото във ВБ. Виждам повърхностни коментари, че някакви "необразовани" са се "объркали". Или че младите и красиви са за ЕС, а старите и грозните-против и пр. детски работи. Докато ЕС не се реформира ще се задълбочава евроскептицизма, респ. разпада. Не знам дали точно Айнщайн е казал мисълта за глупавите очаквания, но това е валидно и за Брюксел. Правят едно и също, а очакват нещо различно да се случи. Първо-Брюксел трябва да се откаже от всякаква форма на диктат и централизирано управление, т.е. да се саморазпусне с всичките си ЕП, Ек и каквото се сетите безполезно и вредно политическо управление на Европа. Има си правителства, нека те управляват. Второ-да отпаднат таксите за членски внос. Не е нужен европейски бюджет. Това са пари, които се пилеят по социалистически-наедро и безотговорно. България е вече 12 години в ЕС и сме с африкански пенсии и заплати, а са се изляли десетки милиарди... върху шепа хора, но не и върху мен и теб. Трето-дивотията с миграцията не трябваше да се допуска, защото "мигрантите" рушат икономиката, сигурността, културата на приемните страни и ни вкарват в етническо-религиозна война, на която края и не се вижда. Допусната вече, въпросната дивотия трябва спешно да се коригира чрез масирано връщане на дошлите, просто защото не сме длъжни да издържаме никого. Четвърто-налага се цензура, пропаганда, либерални идеологии, твърдо насаждани като ценности и предписвани като задължителни. От това няма полза никой, най-малко медиите, защото тази практика ги унищожава. Все едно е 1968-ма, когато имаше един вестник. В който сайт влезете-едни и същи глупости, преписвани от едно място. Пето-без суверенитет от САЩ ЕС е обречен. Кому бяха нужно украинските истерии и санкции срещу Русия? САЩ забъркаха преврат, Русия реагира-какво го бърка ЕС? Присетили се САЩ да наложат санкции на Иран-хайде десетки милиарди загуби за европейски бизнеси. Сега пречат на СП-2, който е от полза за всички. ЕС е предостатъчно да е обикновен митнически съюз, в който се пътува с лична карта, без граници и без мита. Евро за всички, централна европейска банка, която по изключение контролира финансите на отделните правителства.

ЕС е предостатъчно да е обикновен митнически съюз, в който се пътува с лична карта, без граници и без мита. Евро за всички, централна европейска банка, която по изключение контролира финансите на отделните правителства. --------------------------------------------- добре, моля ,коментирайте откъде и как биха идвали постъпленията за авоарите на тази централна европейска банка при варианта, който предлагате

КАКВО ОБЩО ИМА БАНКАТА С ЧЛЕНСКИЯ ВНОС В ЕВРОГЕЙСКИЯ, МА???

зададен е конкретен въпрос- моля да отговорите по същество. или нямате отговор?

Нека да не е банка, а някаква семпла административна структура, нещо като Министерство на финансите, което по изключение да регулира и предпазва от безобразия. Примерно. Да не говорим че и такъв орган е излишен. Правителствата са достатъчни да се грижат за страните си. Нито са малоумни, нито малолетни, а ако са, да си носят последствията. Някой грижа ли го е за финансите на Египет или Чили? Нека не се хващаме за глупости и дреболии. Писах това с надежда да го прочете някой и да се опита да мисли с главата си, а не с либерални клишета.

не става дума за либерални клишета, а за вглеждане в реалността- ако няма някакъв солиден механизъм на взаимна финансова гаранция, няма никаква гаранция за икономическо единство и произтичащите от него удобства и облекчения..

"Трето-дивотията с миграцията не трябваше да се допуска, защото "мигрантите" рушат икономиката, сигурността, културата на приемните страни и ни вкарват в етническо-религиозна война, на която края и не се вижда. Допусната вече, въпросната дивотия трябва спешно да се коригира чрез масирано връщане на дошлите, просто защото не сме длъжни да издържаме никого. " ти виждал ли си на какво мязат лондон, бирмингам, манчестър, ливърпул? много преди меркелските изцепки! белите и християнски лица там са туристи и източноевропейски гастарбайтери, коренните жители просто не се забелязват, особено в работен ден. да не ти казвам за "героите" на криминалната им хроника, от какъв произход са. дори не са нашенски цигани! и на това отгоре сега създават проблеми именно на европейците в юк!!! донякъде ги разбирам, но не и в частта "миграция". нещо много са се объркали, че брекзит ще реши колосалния им проблем с гмежта, която доброволно са си внесли, която обгрижват и която няма нищо общо с европа... и никой не им е виновен!

Само като видях, че си подел рубладжийската песен за санкциите срещу сибирския мордор и ми стана ясен! ХАХАХАХАХАХА Нали беха хубави санкции! Полезни! Нали така викаха твоите кукловоди в кремль! ХАХАХАХА За КО ревете сега!

Хапчетата момче, хапчетата. Не ги забравяй. И сините не розовите , че пак ръсиш глупости. Пък дано се оправиш.

От кахъри по ингилизите мадурите ни отекоха ! А те си има английски език и ...Британска общност. И какво? Няма да ги пуснем да пукат тука ракия и да падат от джамовете на Слънчака? ...Ей, капата им ще накривим!

абе, смееш се ти, ама любимите им пиянски забавления(те на трезво не се забавляват) бяха все по курортите на Европа, без визи(за турция им беше по-трудно). слънчака, ибица, марбея, италия, малта, кипър, гърция...сега ще трябва да се мятат само от прозорците в родната им англия. или да си платят за хавай и малдивите, а малко скъпичко и далечко ще им дойде...

Дребна туристическа виза на границата пак може да оправи ,,пийньето,,!

Много империи си заминаха, и великобритания и тя.

И то мноооого отдавна ... но лошото е че много от Англичаните (Шотланците и С Ирландците са повече в час) все още не са го разбрали ...

И тъй, младото поколение на ЮК не е и не може да бъде с изолационистично мислене.- Не и след положителния опит да се движиш свободно, да учиш и да работиш където си поискаш. Добре дошъл, нов свят!

С максимата си за безумието Айнщайн сигурно е имал предвид Тереза Мей и торите Г-жа Рейчъл плаши Консервативната партия на Т. Мей - ПЪРВАТА в света :))) Абсолютно безумие... С максимата си за безумието Айнщайн е имал предвид безумната Рейчъл...

"Каквото сам си направиш, никой друг не може".И с англичаните е така.Консерватизмът, така характерен за тях, им попречи да гледат напред и да са по-гъвкави.Жалко

След тази статия продажните български соросоиди станаха комунисти

За Сорос не ми пука, а комунистите са утайката на обществото. И тази стаия с нищо не промени мнението ми. Напротив. Затвърди го. А то е, че все по-твърд и чепат е столът на който Великобритания се готви да седне... Дано се осъзнаят още в началото на дефлорацията. Не, че ще излязат девствени, но поне няма да забременеят!!!

Хайде стига вече с тия, да се махат, и без това не са европейци. Ирландия и Шотландия ще се отделят и да се свършва вече с драмата как хем да ползват благини от ЕС, хем да са отделно.