Татяна Буруджиева пред Dir.bg: Заявката за десни политики с ляв ефект ме оставя безмълвна

"Президентът и партията на Кирил Петков не са скачени съдове", смята политическият анализатор

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Служебното правителство може и да не внесе в Европейската комисия Националния план за възстановяване и устойчивост, без който страната няма как да получи 12.6 млрд. лв. от ЕС за борба с последиците от пандемията от Covid-19. Причината е появилата се тежка пречка пред внасянето на документа – изискването на ЕК за записване на дата и график за затваряне на всички въглищни централи в страната. Това стана ясно от изявление в интервю за bTV на вицепремиера по европейските средства Атанас Пеканов. На покана да отговори с "да" или "не" на въпроса дали ще внесе плана в Брюксел в следващите 2-3 месеца, докато е министър, Пеканов отговори: "Зависи". Според него България трябва да избере дали да се откаже от парите за възстановяване, което според него е лошо решение, или спешно да ревизира плана, така че да запише в него график и план за закриване на централите и трансформация на засегнатите региони. Пеканов в момента се е нагърбил с втората задача. По думите на Пеканов ЕК "с рязък тон" настоява за редакция на плана, без която България вероятно няма да получи одобрение. Вицепремиерът каза още, че европейските институции очевидно не разбират колко е трудно на едно служебно правителство да вземе подобно дългосрочно решение.

Това е друг начин да се каже: "Лева ръка - десен джоб"

Харвард отдавна е люпилня на икономисти-марксисти. А пък Да, България са десни, ама друг път. Това не е анализ, това е inception, насочен срещу десните. БСП->Радев->Петков и Василев - не забравяйте тази връзка! Това е достатъчно.

"Татяна Буруджиева пред Dir.bg: Заявката за десни политики с ляв ефект ме оставя безмълвна" Васил Божков, шефа на Румен Радев и Кирил Петков също е на мнение, че левите десни ще имат успех Мъж: Няма леви, няма десни тука, става дума за спасяване на България. За това става дума. От тия кръвопийци. Ами, ще поддържаме връзка тогава. Божков: Не, това е добър, по - добър слоган да кача в "Туитър" и във "Фейсбук". Няма леви, няма десни, всички сме бесни.

Все още никой не е издигнал Радев за нов президентски мандат. Явно това ще направи партията на лъжеца и крадеца, като по този начин ще си помогнат взаимно и ще съберат гласовете на максимален брой абдали. Предстои да я напазаруват - вече е подготвят, тази на уж средната класа. БСП ще гласуват за Радев по руска линия и то задължително. ИТН на Чалгаря вече заявиха, че ще гласуват за Радев. Отровните, Мамаята, Израждане, Дай България, всички ще подкрепят Мунчо. По този начин печалят максимално и Радев, и педеразите - крадеца и лъжеца. Ше им позволим ли?

Бахти и вампира дрът. По голям боклук от това животно едва ли има!

Най-после!

от бивши комунисти като тази дърта коза, която постоянно да си натрапва платеното мнение

тази комунистическа пача и чеп за зеле не става!

Кой ти иска мнението ?

Стига лъга, лелке! Този новият политически проект е да си отърват задниците от отговорност за лъжата с гражданството на Петков, дето всички са замесени като почнеш от Мунчо и Мунка, минеш през глуповатия Петков, който самият съвсем скоро ще му се наложи да се сбогува с мечтите си за политическа кариера. Проектът е как да се замаже политическия скандал, че да може Петков да си обере крушите тук и да отпраши за Канада с непокътнатото си канадско гражданство.

Многословието на тзи -ложка издава безсилие и преднамереност. С Петков и василев нещта са сни. Те се различават от традиционния блгарски политик по това, че преди да тръгнат на избори, те показаха, че работят за интереса на народа. Получиха оддобрение от различни обществени прослойки. Логично е да се явявят на изборите. логично е да бъдат подкрепени от избиртели, които преди са гласували за други партии. логично е да има отлив от ГЕРБ /независимо от корпоративния вот/, от ДПС, от БСП и от ИТН. Изиртелите на Изправи се са хра грамотни и не се поддават на евтини провокации.

За Пецов ли говориш?

Вижте какво госпожо Бургуджиева, кусур Ви е на летен сюргюн, да се яде боб чорба с люта чушка ! Депутатите ще ги броим на късна есен, така че задръжте малко !

Аз ще гласувам за новите месии Асенчо и Кирето. А вие?

НЕ

Твърдо ДА за тях!

" Заявката на г-н Петков, че те ще правят десни политики с ляв ефект, ме остави направо безмълвна. Даже не знам как да коментирам подобни послания, политически най-вече. Такъв краен популизъм досега не сме наблюдавали в политиката " ... Мисля, че би трябвало да се преосмисли съдържанието на лявото и съдържанието на дясното така, че да не се противопоставят, а да работят единно или поне съгласувано, т.е. - да се разрушат старите щампи и рамки. Може би това е немислимо за политолозите и коментаторите и ги оставя безмълвни ... Десни политики с ляв ефект ... Популизъм? Звучи малко като мирно сътрудничество между САЩ, Китай, Русия и останалите в името на всеобщото благо ?

Врачките на свободна практика повече познават отколкото Татяна Бургуджиева !

не виждам защо да не е са възможни леви действияс десни политики. ОРбан го постигаше чрез социалната си реформа, Тръмп - чрез данъчната реформа. Единият подкрепи бизнеса и намали безработицата. Другият привлече инвестиции в държавата и ги насочи към работниците. Така че да - такъв механизъм е работещ

Никъде няма ляво и дясна ...!!! Това са просто хитреци, които рекитират народите ... Важното е да се работи в услуга на хората, респективно на държавата ... А те ните "ливи" нито "десни" нито т.н. център и т.н. много цветни не го правят ... Това е ... Всичко друго е просто манипулиране на съзнанието на хората ... Да живее България !

При Ганьо няма ляво няма дясно, стига келепир да има! Той и Кисинжер от Банкя като ходи при Тръмпи, при срещата си с лидера на ДП им каза- мен не ме интерисува демократи- републиканци, важното е да се разбираме! А, за мутрата разбиране е кинти да има!

безмълвен към твоето нагаждачество и клиентилизъм. и каквот това. продължаваш да изпълняваш поръчки и облъчваш с дезинформация.

Десен и ляв постепено изгуби значение след края на студената война. За някои хора, всичко което не е дефакто феодализъм, вече е прекалено ляво. Работниците трябва да са една безлична маса, която само бачка и доставя хубави момичета еднодневки. Какви са тия глупости с достъпно образование за всички и права за тия дето нямат кинти? Да гния в копторите и това е. Да се бяха родили в добри семейства! И тия се мислят за десни... Те са робовладелци лайт, ама карай. Преди десен беше капиталист и демократ. Сега се оказа, че чакпиталистите нямат проблем и с диктатурите, стига да им позволяват да правят пари... А ляв преди беше социалист и анти демократ. Сега левите искат работниците да имат права и богатите да плащат данъци също... Което идва да ни покаже, че ляв и десен вече са абсолютно безмислени като политическо определение.

ляв и антидемократ никога не е било равнознато, освен в Съветския съюз. Партии като социалистите в Германия и Франция, или в скандинавските страни съвсем не са антидемократични. нито пък лейбъристите в АНглия.

Това е политиката на скандинавските правителства. Не си дорасла да разбереш.

Умирам от смях Ганьо като започне да дава примери с Швейцария, Норвегия, Канада.... И да пита кога ще стане и в БГ така? Политиката на Скандинавието не е да ти дава пари, а да се изгради силна икономика, която да позволява на хората да плащат по 35-55% данъци върху доход. В България политиците направо минават на даването на пари, без да разяснят от къде ще дойдат... И Ганьо като чуе за даване на пари и спира да мисли за всичко останало! Я кажи, ти как ще се почувстваш ако данъците върху дохода ти скочат с 35% - от 10 на 45? Или ако социалните и здравни осигуровки скочат с 30%??? Какво ще кажеш за реалността в Норвегия - за превишаване на скоростта с 15км в час над ограничението - глобата е 1000 Евро. Ако изхвърлиш боклук на не регламентирано място - глобите започват от 500евро, при рецидив може и да лежиш ПСР тест в Норвегия 250лева..... И така нататък.... Една праскова в магазина - 6лв!!! Не килото - един брой праскова...

Сигурен съм, че ако в България само глобите за нарушения по пътищата станат на Скандинавието - ти ще си първият, който ще оревеш света какво е това нещо!!, Държавата се опита да подобри събирането на глоби, като поставя шофьорите на границата в избор да платят или да не ползват колата - и тук веднага се намери воля да се прекрати това и да не се събират глоби на по 8 години. Ако мислиш, че в Скандинавия щеше да стане това - по 19 години да не си плащаш най-обикновена глоба - в много голяма мъгла си!

Голяма част от живота ми премина в най-правилната скандинавска държава. Не ми обяснявай, ти си зрител. Това е правилният път за развитие на обществото. Доказано.

Пътя на развитие може да е правилен, но аз не чувам идеята да е Българската икономика да стане като скандинавската, само чувам, че държавните разходи щели да станат като тамошните. Но как??

Правилен, правилен, но гледам, че дори колоси като Германия и Великобритания още не са тръгнали по него. Вярваш ли, че ние ще успеем преди тях...

С воля и акъл. До неотдавна датчаните са били много бедни земеделци и животновъди. Но са изключително умни и прагматични. Възползват се от технологичния прогрес и развиват иновациите.

До неотдавна?!? Кога е това? Преди стотина години. Ти си в голяма грешка. Именно датския крал преди 100тина е години е наречен Бащата на европейските монархии, защото е оженил дъщерите си в Англия, Швеция, Испания... С тях ли ни сравняваш? Аз не случайно започнах, с това, че е смешно да ссе сравняваме с подобни държави. До неотдавна в БГ беше комунизъм, по това време ли Дания беше аграрна държава?!

Дания продължава да бъде високо развита индустриално-аграрна държава. Няма по бедна на природни ресурси държава в Европа от Дания - нито една планина, река, полезни изкопаеми. Като си тръгнал да четеш, запознай се по-задълбочено. Мат' рялът, брат'чет, мат'рялът. Дания се е възползвала даже от ВСВ и излиза от войната по-богата. Тогава започва възходът на Данфос. В Дания царува здравият разум.Остра умствена недостатъчност е бг диагноза.

За тази слаба Дания ли говориш. В средата на 19век са наричали Датския крал Кристиан IX - Бащата на европейските монархии (на български така може да го срещнеш). Ето защо: Christian married his second cousin, Princess Louise of Hesse-Kassel, in 1842. Their six children married into other royal families across Europe, earning him the sobriquet "the father-in-law of Europe". Among his descendants are Margrethe II of Denmark, Queen Anne-Marie of Greece, Philippe of Belgium, Harald V of Norway, Grand Duke Henri of Luxembourg, Elizabeth II of the United Kingdom, Constantine II of Greece, Queen Sofia of Spain, Prince Philip, Duke of Edinburgh, Felipe VI of Spain and Michael I of Romania.[2] И казваш, това е съвсем като в БГ, нали. И ние бяхме на това ниво в 1870та,нали?

В дания са толкова скрънзи че си отдават апартаментите под наем като ходят на почивка. Мерси

Вярно е, че са големи скръндзи в личния живот. Това е атавистичен остатък в манталитета от бедния живот, който са водили в условията на лош климат и ограничени природни ресурси.

Ограничени, ограничени.. В 19ти век са имали отвъд морски територии на Карибите... Danish West Indies https://en.m.wikipedia.org/wiki/DanishWestIndies Страшна беднотия, ще знаеш. Съвсем като в България.

Отказали са се доброволно от тези територии поради невъзможност да ги управляват и експлоатират. Малка държава, няма ресурс за това. Малката Нидерландия владее дълги години голямата Индонезия, защото е богата държава, дълги години са били банкерите на Европа.

А от тая пък кой се интересува? Или защото дира е собсвеност на комунягите и им е дадена команда да въртят и да мажат?

НЯма нищо нелогично в това изявление, но госпожата предпочита да се глези и кокетничи. Целта на всяка една политика е свързана с увеличаване на благосъстоянието на хората и качеството на живот. Това незнайно защо левите са си го присвоили за своя кауза, но то е универсално. За постигането му има два пътя условно - леви - с активно участие на държавата като преразпределител на благата, оставяйки хората пасивни потребители, постигайки Целта - десни - с активно участие на свободния пазар, предприемачите, които да създават нови бизнеси от които хората да печелят, съответно да постигнат Целта. Освен леви и десни има много междинни инструменти, смесени политики и разделението на леви и десни е теоретична концепция, която се позлва единствено за продажба на идеи и залъгване на хората, за да гласуват. Ляво и дясно е отживелица като основен концепт на разделение. В момента актуални са други идеологически разделителни линии.

:))) Танче, Буруджиева, И ние останахме безмълвни, след като Станишев, шеф на кабинета на който беше лично ти и "лявата" му партия - БСП въведоха и поддържаха плоския данък - една тотално дясна политика. Но после свикнахме - така е то у нас. И не е само у нас. Най-големите неосоциалисти са на власт в САЩ и 2/3 от страните от ЕС - независимо как кръщават партиите си и за какви (да използвам македонския лаф) "се барат". И всички вие ни натиквате във "Вселената" не на Марвел, а на Оруел. Но всяко нещо е с времето си. А вашето, Танче, изтича. Защото, както е казал Линкълн "Можеш да заблуждаваш целия народ за известно време или известна част от народа за дълго време, но не можеш да заблуждаваш целия народ през цялото време." Мъдър човек е бил той и за това са го и убили. Но ти тези неща с убиването си ги знаеш - родова памет се нарича, нали?

тази е може би най-противната комунистка... опитва се да играе дязна, лява, върти шунда навсякъде, дава акъл... хайде, не е много честно да я обвиняваме нея заради баща ѝ, но крушата не пада по-далеко от дървото.

А какво ще каже ЛАЯ ЛАЙнолова...

Тази има навика да остава избирателно безмълвна, като например когато шайката крадеше всичко навсякъде.

Тази е фен на Станишев, работила е с него, когато беше Министър председател. По принцип е против Корнелия

ЩЕ СМЕ ДОВОЛНИ ДЪЪЪЛГО ВРЕМЕ ДА СИ БЕЗМЪЛВНА ,ОНРЪЗНА С ПРИСЪСТВИЕТО И КОМПЕТЕНТНОСТТА СИ ВЪВ ВСИЧКИ НАПРАВЛЕНИЯ.

Слушайте жената баща и е конспиратор първо ниво предан комунист взривил е Света Неделя с хората вътре.

Малко ги бъркаш нещата. Нейния баща (или поне мъж с нейната фамилия) участва в убийството на генерал Христо Луков през 1943та. Генерал Иван Луков умира в 1926та. Атентата в СВ. Неделя е 1925та. ........

Атентата в СВ. Неделя е извършен на опелото на генерал Константин Георгиев - убит за целите на атентата пред очите на внучката си, отивайки на вечерна литургия за Велики вторник!!! Комунистите са най-голямото наказание за България... Столетницата БСП извини ли се за атентата, хм не, нали!

Всичките ни политици са голям фарс!!!! Тези новопоникналите! С манталитет от улицата, със същия запас от думи... Харвардските пък, няма от кого да се научат на парламентаризъм, за това имат леви ценности сигурно, пък ще работят с десни мерки по харвардски. Утопия пълна!!!

Петков и Василев - първа политическа сила!

По - добре "безмълвна", отколкото с много думи нищо да не каже.

И подмокрена...

а ИТН се оттича обилно и спонтнно.... Постепенно в политическия живот настъпва нормалността,а гражданите имат здрав усет кой ще им донесе такава промяна,която ще изхвърли крадците и ще облекчи живота на нормалните граждани.

Къдя го видя това? Нормално по време на радев никъде не видях аз!

колко много могат да говорят "безмълвните"...

Тази дама даже няма нужното въображение да си представи съвременното ляво: екологизъм, който забранява всичко, даже и животновъдството, истамбулска конвенция, която праща всички закони в кошчето и дава предимство на ненормалното да командва. Изобщо, политолог а не вижда че не става дума за социализъм, а за национал социализъм, при това нацията не е българската а харвардската.

Ако нацията беше харвардска щеше да е много различно. За съжаление сме циганска нация.

Поклон пред героя Генерал Луков

Ляв мигач,десен завой=катастрофа

Тази дама беше подкрепила Пеевски на шеф на ДАНС. Гледайте им делата, не думите.

Тя пък Мая Манолова освен че го предложи също го подкрепи. Цялото БСП също. Ако не бъркам тя и Татяна Дончева беше от подкрепящите заедно с Кутев. Ама гледам за тях думичка не казвате:)))

Не виждам кой ги защитава. Мая сякаш беше с братя Галеви? Едва ли е преживяла пълен личностен катарзи..

Дайте да ги менкаме :БКП, СДС, БСП, ГЕРБ, ДПС, МУТРИ, ЧАЛГАРИ, ЦАР... Става въпрос за едни и същи синове и дъщери на бивши червени изроди...

Добре направено сравнение. И за по добър контакт посредата да намажем с вазелин.

Напред и нагоре.....в дъното.....

Буруджиева, интерпретациите ти са излишни. БЕЗМЪЛВИЕТО също. К. Петков се изказа недвусмислено: "Ние вярваме в десни инструменти, които да постигат леви цели. НЕВДИГАНЕ на ДАНЪЦИ, ОСВОБОЖДАВАНЕ от КОРУПЦИЯ, за да има по-високи доходи на пенсионери, по-добро здравеопазване и обраазование." И президентските избори ЩЕ ЗАСЕНЧАТ парламентарните.

в държавата , която храниш.

А бе сладур защо не кажеш с какви пари тия твоите честни и почтени са предлагали да купят екогласност? С какви пари смятат да правят тая кампания? Да не би случайно с тия дето зачезнаха от бюджета? И още нещо последователю на гьобелс-честните и почтените хора не нарушават конституцията.

Герберските пиари вият на умряло като за последно. Защото наистина им е за последно хахахаха

И Кирил Петков, и Асен Василев са, най-меко казано, нечестни хора. Стига платена реклама. Вие, какво, от една копанка ли лочите, та пишеш такива явни глупости? Десни мерки за леви резултати? А какво ще речеш за леви мерки - десни резултати? Аман от неграмотни или правещи се на улави клакьори!

образовани и културни хора...и веднага-"безчестни"...Те просто са друго ниво....С такива вие никога не сте общували....те са ви чужди...респ."безчестни"... И ако те са от категория, която ви е напълно непозната, то вие сте от друга ...до болка позната категория....тази на 80-те процента От която СПАСЕНИЕ НЯМА...

Много ли си сигурен за харвардските честни цлагородници, защото аз си спомням едни английски юпита, които също много обещаваха, но накрая само те се обогатиха

Проблем не само при Петков и Василев,но и при всички протестни партии - НЯМАТ НИКАКВА ПОЛИТИКА,КОЯТО ДА ОБЯВЯТ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ. Цялата им агитация се състои в това да очернят ГЕРБ. За да се махне ГЕРБ трябва да предложат по-добра политика от тяхната,която да бъде обоснована и балансирана.Когато се обещават по-високи пенсии или социални придобивки трябва да се каже от къде ще дойдат парите .Навъдили са се едни нови политици,които само казват-ние ще оправим нещата и народа вярва.Много елементарно за 21 век.

243Win

Това НЕ Е вярно! ДБ например има прекрасно написана, конкретно и по стъпки управленска програма. Ама нали е по-лесно да пишем глупости, вместо да четем... Чукча - писатель!

Ти само повтаряш без да си я чел. Ето ти нещо дето много го иска Пинокио-съдебната власт да е пряко подчинена на правителството. Супер нали?

В България няма ляво и дясно.

а да не знаеш , какво казват за САЩ. Казват : " Десните партии печелят парите. После властта вземат левите и ги харчат "

кой е бащата на Татяна Боруджиева- Иван Буруджиев е физическият убиец на достойния български генерал Христо Николов Луков. По-късно комунистическият атентатор Буруджиев става военен

„Четири седмици се води пропаганда за това, че такъв политически проект ще има. Едни и същи източници на съобщения, едни и същи говорители ни убедиха, че това са най-успешните министри. Всичко е един обикновен политически инженеринг. Това няма да бъде нито политическа партия, нито политическо движение“ „Партиите в следващото Народно събрание трябва да се научат да говорят с ГЕРБ-СДС и ДПС, тъй като този модел, на който бяхме свидетели, е неработещ. И в 45-ото, и в 46-ото имаше управляващо мнозинство. Е едното това мнозинство прие промените в Изборния кодекс, а в другото актуализира бюджета и прие промените, свързани с Бюрото за защита на свидетелите. Големият въпрос е, че имаше пропрезидентско мнозинство, което се движеше по дневния ред на Румен Радев, а не по дневния ред на България. Въпросът, на който трябва да си отговорят гражданите е: Защо това мнозинство отказа да поеме отговорност за управлението на България?“ https://bgnes.bg/news/antonii-g-l-bov-zadava-se-prototip-na-prezidentska-partia/

Колко вещи политически аналЛизатори имаме само......