17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За Австрия не знам, ама Австралия държи бежанци в концлагери на островите Папуа-Нова Гвинея.Не съм чул някой да ги е наказал по Женевската конвенция.

"подавани извън границите на Европейския съюз, което е в противоречие с Женевската конвенция за бежанците" ПЪРВО! Женевската конвенция за бежанците е писана през 1951 година! Тогава Европейския съюз в този си вид не съществува! ВТОРО! Женевската конвенция е писана по време на Студената Война и противопоставянето на Запада срещу Комунизма и СССР. Женевската конвенция важи първоначално само за Европа и визира само бежанците от источния блок! Бежанците тогава бягат на Запад, понеже няма на къде другаде да имигрират. Днешните бежанци не бягат от СССР! Днешните бежанци обикалят половината свят, за да имигрират в Германия и Швеция, а не в Албания и Босна. ТРЕТО! Тези хора, които сега бягат от държавите си, НЕ СА БЕЖАНЦИ, а БЕЗРАБОТНИ МИГРАНТИ, които нямат право да се позовават на Женевската конвенция за бежанците.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

кой си ти ба фукал

5 реактор на АЕЦ Козлодуй започва да гори американско ядрено гориво на Уестингхаус. Ще гори и руско гориво. Този зловещ експеримент с горивото на Уестингхауз може да доведе до аварии с непредвидим изход, съобщават разтревожени наши източници от ядрения сектор. „Замяната на една система за контрол над неутронния поток в руските реактори, работещи с руско ядрено гориво, с определен тип касети, не е проста работа. За да се сменят с американски касети с ядрено гориво трябва да се подмени цялата система за контрол над каналите, по които се движи неутронния поток, иначе очаквайте голяма авария“, каза нашият източник, който е пенсионер от бранша, крайно разтревожен от новината, че се готви договор между нашата централа и шведския клон на Уестингхауз. Според всички наши източници договорът се подписва днес.

Някой може ли да изброи поне две стойности на ЕС? Едната е хомосексуализма, а втората?

Втората е, че никой не пречи на троловете като да се изказват, а не са пращани в Сибир или за по-лесно направо застрелвани, както практикува твоя патрон Путя.

...троловете като ТЕБ да се изказват ...

Три са "ценностите" в ЕС- хомосексуализъм, сатанизъм и юдеизъм.

Има тайни клаузи от Ньойският договор. Заради това Борисков признава главенството на съюзниците разбойници ограбили България.

Бежанци има в съседно държава. Някой умишлено бърка масовите бежанци с Политическо право на убежище на единици личности, гонени в държавата си по политически причини. България не даде право на Политическо убежище по Жевевската конвенциа на турски политически деец и буквално го предаде на Ердоган. Но България приема от 9 страни през 10-та хиляди мигриращи примати....за сметка на българския бюджет. Кое му е Женевското?

Не напразно чичкото с мустаците е родом от Австрия. Само от там може да се очаква по сериозен отпор на бежанците.

Чичкото с мустаците е от еврейската фамилия Ротшилд. Именно евреите днес са инициаторите на бежанския поток към Европа.

Нали тази новина я пуснаха преди няколко дни, пак ли ще дъвчат едно и също?

Каква Женевска конвенция за бежанците, какви монголски тугрици. Това не са никакви бежанци, а муслим орди, натирвани в Европа, за да я унищожат.

Не съществува по-голям душманин на европейските народи от самия Европейски съюз!

Ама си го забиха западноевропейците такъв голям, та чак на нас до сливиците ще ни дойде!

се води пропаганда от хората на Меркел - Германия! Защо Австрия отказа да играе по свирката на Германия! На австрийския канцлер му казват "Младия Орбан"! За това се надуват фанфарите че видите голямо престъпление е направено от Австрия че имало вътрешна разпоредба която не е пусната по вестниците! Какво има за чудене, документа е за служебно ползване и не подлежи на разгласяване!

"Бежанец може да е само този, който зачита ценностите на ЕС" Така и не разбрах защо това трябва да е "тайно"?! Няма нищо срамно да очакваш от този, който ти е виснал на врата - да го приютиш, храниш, поиш - него и цялата му челяд, да зачита ценностите ти! Това е нормалното - останалото е лицемерие! Който не иска да зачита европейските ценности - защо се е довлякъл тогава тук? Довлякъл се е с една цел - да ползва социални блага, без да е допринесъл за тях. Значи не е "бежанец", а чист, натурален социален паразит! Социални паразити в Европа си имаме достатъчно - собствено производство, та да са ми притрябвали и екзотични!

право си за това че си имаме социални паразити колкото искаш, но не изключвай възможността един ден ние също да станем бежанци и ако ни сложат фереджета едва ли ще ни е добре

Женевската конвенция за бежанците e създадена на 28 юли 1951г., когато на специална конференция на ООН се одобрява текста на Конвенцията за статута на бежанците. Това е било преди 67 години. Има документи, които с времето морално остаряват и се налага да бъдат преразгледани. През далечната 1957 г. не е имало ИДИЛ, нито атентати с цел избиване на напълно невинни хора на верска основа. Разбира се бягащи от война семейства с малки деца трябва да намерят спасение. Обаче мигранти, които са само млади мъже и чийто брой е с големина на цяла армия, с много пари, скъпи телефони, но без лични документи, разбира се, че не може и не бива да са допускани в Европа! В този смисъл, решението на Австрия е повече от правилно!

поредната тъпня на Меркел - сега ще хрантутим паразитите , само че извън ЕС в лагери, където пак ще си лежат на наш гръб! Много умно!

не е тъпня и не е на меркел.

е все някъде трябва да се инвестира, нали, защо да не е в Либия, един така инвестираше - Саркози ..

Ееее БРАВО бе най - после се събудихте!!!

колчо човек не може да надскочи именцето си

Австрия показва как чрез Европредседателство работи за хората в Австрия. А не като нашите дупедавци! Турция, Западните Балкани и прочие тиквени глупости!

Разликата с мутрафонското преЦедателство е очебийна и за съжаление е в полза на австрийците.

още по времето на Хитлер . по-захлупени от българите на европейския континент няма .

А като ги гледам нямат и намерение да работят за нас.Сега е ред за Китай,,уж,,да работят.Обречени сме.

Браво на Австрия. Радвам се, че моята визия си е пробила път извън пределите на преписвачско-измамническия рай на тази Територия. А защо е "таен"? Едва ли документа е чак пък толкова таен. Просто са преценили ,че не е добре да се раздува по медиите на този етап. Баба ви Мекркел като забранява да се отразяват тежките престъпления на милите й гости, това прави ли ги "тайни"? Апропо, тази линия на поведение е крайно неуважителна спрямо жертвите - все едно не ги е имало и страданието им няма никакъв смисъл.

Зачитане на стойностите на ЕС може да стане само посредством масовото избиване на християни от мюсюлмани.

Aми ти като си къса(рязана)пишка какво ще убиваш масово?християни или натрапници мусулмани?Преди спряха ордите кръвопиици пред Виена но сега ще ви върнат чак зад Хималаите във вашата родина .

що е таен? Явен по-ще ми допадне. Кой от какво го е срам? Нашата социална система е толкова издънена, че няма пари да изхрани нашите черни паразити и те избягаха по чужбина ( да се не върнат нивга дано). Въпрос на време е да няма и пенсии, защото положенето с демографията е катастрофално и върви все по на зле. Просто герб го крият за да крадат до последно. Не можем да осигурим нормален цивилизационен и имуществен статут на поне 40 процента от собственото си население, а се пънем и бежанци да устройване. Австрия и Германия като могат да приемат. Македония и Сърбия имат много по-висока мин. пенсия, а и заплата. Дори те могат да поемат много повече социално натоварване от нас. Гроб съсипа страната. Никакви бежанци - ние сме си сами бежанци. Половината ми братовчеди са в чужбина, някои имат и деца вече. А познайте особено англичанчетата родени на острова кога и как ще се върнат.

ПУСНЕШ ЛИ ПАРАЗИТА В ЛЕХИТЕ, ПОСЛЕ ТРЯБВА РАУНДЪП, НО ЩЕ УНИЩОЖИШ И ПОЛЕЗНАТА ПРОДУКЦИЯ !!!

за паразите известна ли ви е ?

СТАВА БАВНО - КОРЕН ПО КОРЕН !!!!!

tonk11

Аз не виждам нищо лошо в този документ. Таен- явен все едно.

И какво от това, хората си гледат работата. А ние какво правим, взимаме рушвет и издаваме тапии. И после потупване по рамото, хвалби до небесата и ... тайно ни ги връщат. За това се мълчи, а с тапията дори в лагерите не могат да ги натикат (стоят си празни), остават си вечно наши.

Меркел - на съд!

За статут бежанец - съседна държава. Нито една от съседните на Сирия държави не е европейска, нали така. Наблизо са: Израел, Саудитска Арабия - богати държави с възможности, а какво стана?!

Като пишете Министерство на Вътрешните Работи поне напишете на коя държава е това министерство бе! От къде ги хванахте тия ваши редактори, от гората или от пустинята??? НА КОЯ ДЪРЖАВА Е ТОВА МИНИСТРЕСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ БЕ ДИР?

Интересно колко такива тайни документи има у нас ?

ББ и Станишеф са губили някои от документите, затова сега знаят колко са..

ШОК! СКАНДАЛ! Така звучи това заглавие "Австрийските медии съобщават за таен документ на МВР". И човек остава с впечатление, че нашето МВР пак са го хванали в издънка. А то се оказва, че Австрия си имала звено MVR :)

Време е и да се разследва защо меркел проведе обширна тв рекламна кампания в държавите от Азия и Африка, в която са били обещавани по 1000 евро за дете, БЕЗПЛАТЕН дом/ обичайно къща/ и 1 мерц на семейство, което се реши да емигрира в германия и след емиграцията съпругът да започне работа в германската промишленост! Меркел- българите не сме идиоти, можем да си намерим обективно инфо по въпроса и ако ти си въобразяваш, че понеже живеем в Европа, нямаме представа от написаното по-горе, то си в голяма грешка! Меркел трябва да бъде съдена в СЕС / Съда на ЕС/ за нарушаване на ЕС правото и отделно трябва да бъде съдена от германският конституционен съд за нарушаване на германската конституция. Това е в пряка причинно следствена връзка с тайният документ, изготвен от Виена, защото е пряк отговор на политиката на отворените врати на меркел! Ако меркел не беше предприела НА СВОЯ ГЛАВА описаните по-горе мерки, то и Виена нямаше да създаде документа, описан в статията и Европа/ ЕС/ щеше да бъде много по-сигурно и добро място за живеене за всички ЕС граждани!

ако... ако... ако се чувстваш прецакан, че нищо не са ти обещали (мерц и евро), що проссто не се вдигнеш и отидеш до някоя от изходните точки? нищо друго не е нужно да правиш! тък като си балканец, не се къпеш и миришеш, просто ще се смесиш с местните. Само не трябва да говориш и горово- ето ти мерц и евра! ок?

смешенплач1

Не съм балканец, а български адвокат, неграмотен г-не! И познавам много по-добре от Вас европейското и българското законодателство по въпроса- за това и изказвам КОМПЕТЕНТНО И ПРОФЕСИОНАЛНО мнение, а не преповтарям като папагал нечии чужди политически внушения! Явно при Вас нещата не са поставени на такава основа и за това си позволявате да пишете език на омраза към българите в този форум...ЖЕНА СЪМ и личната и професионалната ми хигиена са на отлично ниво- за разлика от Вашата липса на хигиена по отношение на собствената Ви българофобия...

Браво на Италия!Нужно беше голяма държава в ЕС да се опъне и да поиска да се направи нов ред за приемане на емигранти и бежанци.Италия почерня от бежанци,а Германия им каза ИДВАЙТЕ.Тогава да си ги вземат у тях.Меркел е престъпник ,доста по -различен от Хитлер,но престъпник,който трябва да бъде съден и ЗАПОМНЕТЕ:НИКОГА НЕ ДАВАЙТЕ ВЛАСТ НА ГЕРМАНИЯ ДА СЕ РАЗПОРЕЖДА В ЕВРОПА,ако е най-мощната икономика.Германците за нация с някакви разбирания,много неприсъщи за останалата част на Европа.Никой не е гласувал правото на МЕРКЕЛ да се разрорежда в ЕС.

излиза, че действителната опасност за ЕС са НПО-тата. италианците го разбраха, но много късно. дано и останалите страни го разберат!

Време е и да се разследва защо меркел проведе обширна тв рекламна кампания в държавите от Азия и Африка, в която са били обещавани по 1000 евро за дете, БЕЗПЛАТЕН дом/ обичайно къща/ и 1 мерц на семейство, което се реши да емигрира в германия и след емиграцията съпругът да започне работа в германската промишленост! Меркел- българите не сме идиоти, можем да си намерим обективно инфо по въпроса и ако ти си въобразяваш, че понеже живеем в Европа, нямаме представа от написаното по-горе, то си в голяма грешка! Меркел трябва да бъде съдена в СЕС / Съда на ЕС/ за нарушаване на ЕС правото и отделно трябва да бъде съдена от германският конституционен съд за нарушаване на германската конституция....

Браво! Бях чувала, че виенчани дори не знаят кой им е кмет. Обяснението е, че си върши работата перфектно и на никой не му е притрябвало да го дебне, ругае и да му прави разбор на простотиите... както е у нас!

Ако Данчето почне да си върши работата като виенският кмет , много народ ще почне да пищи и вие на умряло . Във Виена нещата вървят най-вече благодарение на големи глоби за каквото се сети човек и тяхната безкомпромисна събираемост ! Много ми е интересно какви коментари ще се пишат когато на болшинството им изпразнят джобовете за нещо , за които в момента си правят секуро или ако са им празни ги пратят в затвора да ги изработят .

както живеят в чужбина българите и се подчиняват на реда там, така ще стане и тук. Да, ще реват някои хулигани, ама след 2-3 месеца ще влязат в пътя и те, и ще спрем да ревем от тях ние, нормалните, както е сега.

АЙ СЯ! АКО ТРЪГНЕМ ДА СЕ ГЛОБЯВАМЕ, ТРЯБВА НАЙ-НАПРЕД ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ДА ГЛОБИМ ЗА ТОВА ЧЕ НЕ СИ ИЗПЪЛНЯВА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА! НАПРИМЕР ЗА ПРЕЗАСТРОЯВАНЕТО!!!

Големите санкции и глоби трябва да понесат първо корумпетата от Общината ! Пълнят си джобовете за сметка на ХАОСА в града ! Не може да разрешават строежи на 7-8 етажни блокове на мястото на всяка малка , схлупена къщурка. И така е блок до блок на малка , тясна уличка, където отдавна няма ПУКНАТО място за паркиране ! И после ще се чудим защо хората паркирали в градинките ! Ами къде Бе, корумпета да паркират хората, в хола си ли ?!?! И викаш яки глоби, А, за кого питам аз ?!?!

Как точно е в противоречие с Женевската конвенция? Никой от тези хора, дори бягащите от места с военни действия (обявени войни няма никъде) са бежанци само до съседните страни. След тях вече не се водят бежанци. Няма никакво законно основание тези хора вместо в съседните страни да трябва, видиш ли, да отидат в Германия примерно. Правилно е решението с пунктове близо до горещите точки - там те се явяват наистина бежанци, а не да прекосят 6 страни ... По този начин поне ще може да се концентрират помощите, вместо куцо, кьораво и сакато да се пише сирийски бежанец и вече да е в Европа... Всички статистики сочат, че истинските бежанци са около 15% от тълпата, останалите са обикновени емигранти.

Още от пръв поглед е видно, че италианските власти, не искат нищо повече от спазването на законите. Защо тогава НПО отказват да го подпишат и спазват? Единственият възможен извод е, че те се поставят НАД закона и всъщност техните „спасителни операции“ не са нищо повече от своеобразна „фериботна връзка“ за мигранти, като при това те ги съгласуват не с Италия (където стоварват мигрантите), а с трафикантите на мигранти от Либия - без изобщо да се занимават с „дребни подробности“, като прекарването на терористи и криминални престъпници сред мигрантите, а също и с това, че реално стават съучастници в криминално престъпление – подпомагане на трафика на хора. Нека сега да видим, КОИ НПО отказаха да подпишат Кодекса: • Лекари без граници (Médecins Sans Frontières) • Open Arms (Испания) • SOS Mediterranee (Франция) • Jugend Rettet (Германия) • Sea – Eye (Германия) • Life Boat (Германия) • Sea Watch (Германия)

Че много ясно, че няма да подпишат. При цени от 2-3 до 10 бона на калпак да не са луди? Кораб с 200-300 си изкарва башкъ кинти ... С 600 хептен... Че те водят и спасител, не каналджия...

Сетихте се, ама късно вече либе за китка, мнооогоо късно. Напълнихте се вече. сег аще има да го ядете дебелият.

Цялата дандания ще завърши с минни полета и огън по границите на ЕС. Толерастията към бежанците, циганите и комунистите-социалисти е самоубийство

ЕС трябва да реформира/ измени/ ДЕС и ДФЕС - договорите за ЕС- и да се откаже от прилагане на Конвенцията за бежанците- т.е. да я суспендира. Трябва да се знае, че в самата конвенция се прави много ясна разлика между икономически мигрант и бежанец.

Сегашната ситуация беше замислена и проведена с Директиви на ООН. В изпълнение на същите, Минпред БГ СтанидЪседна 1998 в един ден подписа Конвенцията за бежовете и План за ликвидиране на БГ Армия /съответно План 2010 и Пл2015 / Излизайки от Съвещанието с Минпр на което бяха обявени резултатите, БГ висши генерали бяха като попарени потурковци с лица като на работници от чистотата току що уволнени. СДС'ОНбашъ беше ги заплашил, че ако изкажат различно мнение от това наложено от Контактната група /50 юес специалисти разрушители на Армията/ ще бъдат незабно пратени в пенция. И като така БГ Армия от 3090 танка олекна до 80 бр. Ако у БГ някой имаше малко грижа за родината във всяка община можеше да се поставят по 2 танка на пиедестал като паметници / 560 бр. уж за споменна поколенията /и да се консервират. Така танк Намкойси-3, след 70 години престой като паметник запали на пиедестала, качи 122 мм б-си и тръгна по предназначение. У БГ се създава стратегическа атмосфера местното население и бежовете да си разменят ролите.

Да, това с "паметниците" танкове в Украйна си е хитро. ИС3 запали след 70 години на дъжда, после какво беше това за руските боклуци... Уви, у нас до 5 години няма да има и един, всички ще са предадени за скрап от берящите джелезо с покровителството на местната власт...

либерализма премина границте на толерантността и търпението на гражданите в Европа, вкл. в България с допускането на хора, които НЕ СА бежанци, не произхождат от зони на граждански войни или военни конфликти от Цяла Африка, Близкия Изток, Пакистан и др. Непросветени, необразовани, нищо не умеещи, готови за разплод бикове, носители на друга вяра и традиции. А именно истинските бежанци, сирийците, които бягаха от ИДИЛ бяха прибрани в огромни бежански лагери в Йордания и Турция.

Бежанец който няма документи

всичко е просто и лесно. Бежанците по сухопътни пътища да не се допускат, а тези които са на бедстващи плавателни съдове да се изпращат на Меркел.

Таен документ, колко да е таен щом четем това. Пак глупости пишете!

Женевската конвенция е за бежанци, а не за мигранти, така че нищо не се нарушава.

я чела тази конвенция, но предполагам, че като във всеки подобен документ най-напред се дава определение на бежанец. Тези, които се изсипват в момента в Европа не отговарят на това определение, затова започнаха да ги наричат мигранти. Тогава за какво несъответствие може да става дума? Щом не са бежанци, значи не са по тази конвенция.

Младите мъже ходят на война, а от войната бягат жените и децата. Като гледам кои нахлуват незаконно през европейските граници, май сме нападнати... Агресорите винаги трябва да се прогонват!

В някои европейски страни, например Германия има перфектен закон относно т.нар. "Депортация по произход". Въпросът е че не се спазва. По силата на този закон, ако ще и трето поколение германец да си, ако лицето извърши нарушение на реда, бива екстрадирано дори в страна, която не е помирисвало, но произхожда оттам. На първо време да се прилагат тези закони. Приемаме, че част от "мигрантите" работят, учат и не правят престъпления, явно те ще останат. Но като върнат престъпници обратно, нещата могат да се подобрят. Съответните африкански страни могат много лесно да се съгласят на сътрудничество-и без друго предстои да бъдат подпомагани. Друга практика-социални помощи срещу труд, това и за нас се отнася-да метат, чистят, обновяват обществени места, срамно ли е? Трета практика-да се намалят драстично социалните плащания по тях, така ЕС престава да е привлекателен за негодници, отнася се и за нас. Правомощия на полиции, стрелба на месо, адекватна съдебна система, излизане от конвенции и още много мерки.

Абсолютно съм съгласен за изискването на някакъв труд срещу социални помощи! Ако имаше такова правило, България щеше да блести!

Първото, което трябва да се направи е да се свали Меркел от власт! Социологически проучвания в Германия показват че Алтернативата вече е втора политическа сила със 17% и изпреварва социалдемократите. Всеки нов месец, в който Меркел остане на власт ще носи 1-2% нарастване за Алтернативата. 80% от германците не харесват правителството на Меркел. Хиляди се изселват в други страни заради липсата на сигурност и издевателствата на нашествениците, хора чужди на германския начин на живот, култура и религия.

Тази разсипа Европа с безумната си покана да идват всички, от където и да са с обещанията, че ще бъдат всички гостопеиемно приети, нахранени и обгрижени, но би трябвало да и се търси отговорност и за повярвалите й и загинали в морето бежанци.

Вече Европа е отровена и няма излизане, освен ако не се вземат драконовски мерки за "очистване" на последствията от безумието на Меркел!

Много точно казано:ДРАКОНОВСКИ мерки.Бих добавил ,военно положение.Стига лицемерие.Работил съм дълги години в близкия изток и Либия и много добре знам манталитета на това население.Техния начин на живот е различен от нашия ,а те не искат да се променят.Явно Меркел и лицемерите около нея не искат да го разберат и продължават да унищожават Европа.