Коментари - Стотици пътници чакаха с часове на летище София заради отменен полет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак това правителство, начало с пожарната са виновни.

Малоумници- вместо да чакат можеха да хванат влака до Варна. Абсолютни тъпаци

Извинете, Вие сериозно ли повярвахте, че мъглата е попречила за кацането на самолета? И как точно са кацнали другите самолети? Истината е много по- жалка, това не е нито първия, а сигурно няма и да е последния случай в , който националния ни превозвач не си спазва полетите по разписание. Същото се случи и с полета до Бургас в 17 ч. на 30.08.2019г. Тогава нямаше, мъгла , липсваше просто самолет, който да излети.. По същия начин - никаква информация, никакви компенсации. Искам някой да ми каже дали е осъдил тази авиокомпания. Горчивата истина е, че нямат самолети, а тези , които имат са остряли и не комфортни. Все пак да не забравяме кой е собственик на националния ни превозвач!?!

аз не съм видял до сега компания, на която да не и се случва да откаже полети поради липса на екипаж или техн проблем в самолета - ЕЖЕДНЕВИЕ. И как случка от преди 6 месеца е релевантна за сега не знам. Също флотилията на бълг ер след като купиха ембраерите а и май поне един а320 си е доста по-нова от повечето превозвачи в Европа. Тва, че компанията може би има проблеми не коментирам, но те не са свързани май с обвиненията ви, които са случват повтарям ежедневно на всеки един превозвач в европа.-

ако се чудите защо никой не слуша пътниците и командират си решава автономно - помислете за всичките богати хора загинали в нелепи самолетни катастрофи с частни самолетчета, които са притиснали с парите си командири да летят през лоши условия. Последното, което се сещам е за онзи футболист от Фиорентина.

първо си помислих, че става дума за технически проблеми - липси на самолети или екипаж, но явно става дума за лоши климатични условия. В такива случаи си личи неграмотността на пътниците - сипват обвинения към компанията - искали "по-голям" самолет и т.н. а всъщност командирът на полета има последната дума дали и кога ще лети. Това всъщност говори за здравословно състояние на компанията, защото в много комерсиални компании, командирите са притискани от управата да поемат недопустими рискове. Интересно ми е ако командира угоди на неграмотните пътници и се разбие самолетът при кацане кого ли ще обвиняват тогава. Аз съм последния, който ще защитава авиокомпаниите, но летенето е рискова дейност и макар да е ежедневен транспорт за много от нас, си е зависимо от природата-.

че как така вчера всички кацнаха във Варна, само тези не успяха

метеро условията се променят за минути. Може в даден момент да са приемливи и след 15 мин вече да е коренно различна ситуацията.-

Я си хващай влака и бегом до Варна

То хората няма какво да дишат с тези мъгли и ужасни условия, камоли да летят самолетите. Не виждам нещо необичайно в ситуацията.

вълкова ли кучкова ли е да ходи да духа мъглата

Е и какво, като са чакали?

Съвсем нормално е в тази гъста мъгла, в която човек трудно може дори да шофира, да отложат полета. Не виждам от какво толкова е узненадана тази пътничка.

Ами например, че останалите самолети за Варна са си кацнали нормално, тогава какъв е бил проблема на самолета на България Еър?

всеки командир си взима решението за риска, който иска да поеме... Останалите компании, които са май само една е уизер, която лети с а320 а българия ер до колкото ми е известно с по-леките ембраер по тази причина аналогът е безмислен.

Даа , И затова 4 часа , не казват на хората какво става. Метеорологичните условия са едно нещо, неадекватните действия на България аир съвсем друго.

Ай ся, стотина варненски селяни били чакали. Голем праз. Пеша да бяха тръгнали... вече да са стигнали по родните села. Колко болен от звездомания трябва да си, да чакаш 24ч на Враждебна в тая гъста мъгла? Другия път ши знаят, вместо в Букурещи. Ем по-близо, ем по-йофтино!

именно - особено като има доста добри спални вагони от софия до варна.

Да, и през лятото беше подобно и висях часове да чакам една и съща совалка да лети до Варна и Бургас последователно. Този път и тя нещо се е бъгнала май. Тогава един представител на Бългерия Еър не се появи да каже нещо смислено и наземният персонал отнесе критиките. Икономия на ресурси поради кратката дестинация и много недоволни клиенти като резултат. Самолетът беше стар боинг и кръжеше нон-стоп.

Явно не си разбрал - няма никакви проблеми със самолета, полетът е отложен заради лоши метеорологични условия.

българия ер няма боинг във флотилията си...

и да беше проверил часовете на другите полети - през деня - мъглата се образува сутрин и вечер-.

Малко надута статия. Колко голям е самолета и разполага ли компанията със самолет возещ 200 пътника?

Надута или не, ако ти си на летището и чакаш едно денонощие за полет и само те будалкат, едва ли ще те интересува какви самолети има компанията, къде са, защо са...

И само теб ли те будалкат ? Не знаеш ли , че зимата има мъгли и летище Варна не може да оперира в такива условия ! Забравих , че си доста тъп и тази информация няма как да я асимилираш !

Господин Острилка, а как останалите авиокомпании са си кацнали нормално, само този самолет не е могъл?

коя компания в колко часа е кацнала защото да кацнеш в 21 или в 8 не е като да кацнеш в 14.

Само за инфо, че времето било лошо, та отменили всички полети от/До Варна. Погледнете в сайта на летището- има ли други отменени полети?! Всички излитат и кацат в мъглата! Само те не могат!!

Ти погледна ли бе куфар ? Доста ограничено парче си ! Летище Варна не може да оперира в условия на мъгла !

варна няма система за сляпо кацане - там има мъгла един път на година и няма никакъв смисъл в инсталирането и-.

То тия номера си ги правят и като няма мъгла!Посред лято-също!Тогава слънцето им пречи!!

Що се не обадихте на боку? Той решава проблеми всякакви! Щеше да ви прати Спартана

Просто ТИМ трябва да се бръкнат за още някой и друг самолет, та било то и под наем. Като искаш да имаш авиокомпания на ниво трябва да инвестираш, дотегна ни от мутробизнесмени в България, които получават оргазъм от чалги в стила "пари нема, действайте"...

Тимаджиите, като бивши български морски офицери са добре възпитани и не употребяват чалга или други забранени вещества. Те са на ниво.

Ами вижте фактите - самолети няма, хронично недостигат от години. Защо бизнесмени от толкова висок ранг, с огромен ресурс, определено с визия и бизнес нюх, за да създадат подобна империя, държат тази авиокомпания в подобно положение? Защо не целят да я направят конкурент на големите авиокомпании в Европа, да се разширяват, да доминират във въздушното пространство на Европа. Моят отговор е - защото НЕ искат, следователно тази авиокомпания не ги интересува и инвестиции в нея не са на дневен ред.

Демокрация,демокрация,де-МО-Кра-ци-я..,, Имаме я Ама по нашенски

Просто България Еър нямат самолети, затова и без причина премахват някои дестинации, които им се струва, че няма да предизвикат обществен отзвук. Пример е дестинацията Одеса, самолетите винаги са били пълни, но поради липса на машини - резнаха ги, отзвук няма, НО няма как да прекратят полетите си до Варна или до Лондон например - всички ще го забележат и ще ги оплюят, с основание, разбира се. И ефектът е този - закъснения, недобро отношение към пътниците, които стават жертва на лошата им организация...

Ти си пътник

Ами точно като пътник изказвам възмущение от политиката на тази авиокомпания, нужна е промяна, за да заслужи отново доверието на хората.

Е чак пък без тоалетна на летището на терминал 2, хайде сега!

В кошарата за вътрешни полети няма такива. Трябва да излезеш и на връщане пак да минеш през проверка.

Еми ще излезеш или ще си купиш памперс

значи...ще се върнеш ..облекчен!

Не може с един самолет да извършваш полети в чужбина и в България .

Там където е чакалнята за полетите до Варна и Бургас няма тоалетна.

То и майка ти трудно може да обслужи няколко .... ! Дано поне знаеш баща си

В случая, при лоши метеорологични условия няма какво друго да се направи освен да се чака, по- добре да почакаш няколко часа, но да пристигнеш жив и здрав. Неприятно е, но се случва навсякъде.

Като не им достигат самолети, да си купят локомотиви.

Локомотивите могат да стоят в очакване на само две спирки разстояние с метрото.

България Еър са под всякаква критика вече! Избягвам ги винаги, когато мога и имам друга опция.

А пък в Бургас времето е чудесно!

Бих искал да кажа на злорадстващите селяци , че "Това не се случва за първи път, нито се случва само в България. Който иска - чака. Който не иска - до Варна от София има автобуси на всеки час....все пак" Това не се случва само в България - да. Не се случва и за първи път- да ! НО когато в с нормална авиокомпания се случи такъв кюляф, първо осигуряват поне храни и напитки, второ при много сериозно забавяния дават един безплатен полет по същата дестинация в рамките на 6 месеца например .А това че някой има комплекси, защото друг се вози на самолет е излишно да се коментира. Само ще кажа, че когато монополът замалко допусна и втори участник по маршрута Варна - София, полетът с ръчен багаж отиване и връщане се равняваше на цената на автобусен билет в едната посока.

вчера всички кацнаха - и австрийските и Уизз, само тези не успяха. И наистина кочината на заминаващи вътрешни линии няма аналог.

Лошото време е реална причина, но да ли е истинската? Удобното извинение с лошото време е изгодно много за авиокомпанията, а срещу много по-малко пари от тези за обезщетения, възпятия "имам човек" ще се намери да "уреди" каквото е нужно. Иначе храним чиновници, които следва да проверяват това, но и те "удобно" ще отговорят. А дали и как други авиокомпании са излитали/кацали на Летище Варна през тези часове не е трудно да се провери. А не е трудно да се провери и "гостоприемството" на същите собственици, които освен авиокомпанията държат в партньорство и летищата в Бургас и Варна. Защото ако ще развиваме туризъм и дори имаме лица плащано му да е министър, колкото и трудно да му се получава е добре да проучи целия цикъл с услуги и цени предлагани в България - от пристигането, през граничен контрол ... всъщност напразно се дразним, така си е в България и нищо няма да се промени, защото рекетиращите сега са бизнесмени отдаващи под наем и ползващи подизпълнители.

Ей джендърче ела във Варна на летището и ние сме блокирани , но не се вижда и на 50 метра ! Таксито , което ме докара обърка 2 пъти пътя в тая мъгла

Бай Ганьо със самолет ще хвърчи. Нека чака. По-добре живи на терминала, отколкото да ги търсим из чукарите в тази мъгла...

Имам много лоши спомени за полети с "БайГаньо ЕР!!Закрийте го!Човек поне да знае,че нямате полети!Закъсняват и с международните полети,а вътрешните им линии са пълан кошмар!!Няма друга такава авиокомпания!!!

Бате Бойко се съдра да им строи мостове и магистрали, тия още се влачат със самолети :( Назадничеви хора :(

Много съм притеснен. Направо сърцето ми се къса. В тази гъста мъгла и фини /до едри / прахови частици как ще кацне правителствения самолет, ако ББ въобще реши да се прибира от Египет?

може пък да изчака благоприятни условия напролет, а дано

БИЛ кацнал вече.

Бърза да хваща украинския самолет от иран

Когато не се знае дали ще се вдигне мъглата във Варна, България Ер избират да държат хората в шах, за да не им плащат обезщетения и да не им мислят други самолети.

ТИМ ПРЕДПОЧИТА ТАКА ;)

Когато полетът е отменен заради мъгла или други лоши метеорологични условия обезщетения не се изплащат. Грижа на авиокомпанията е да осигури евентуално нощувки храна или алтернативен транспорт.

ТРАЛЛА ЛАЛЛА ЛА ЛА -ЛА ! ;)

Пък Едно летище

Защо ли не се учудвам ?!?! Време е тази фирма да се закрие !

Това не се случва за първи път, нито се случва само в България. Който иска - чака. Който не иска - до Варна от София има автобуси на всеки час....все пак

Казват, че имало и в БУРГАС летище , ама в София може и да не знаят- на другия край на България е , далече все пак.....

Местя ...

Глупаци. Да бяха осигурили едно извозване с влак...

ли копърки до Варна ?

Благодаря ер никога не изплаща компенсации за закъснение . Нямат самолети , това е причината а не лошото време

Като им надириш една от фирмичките за обезщетения плащат.

Не е вярно, за закъснял с 8 часа полет до Рим ме компенсираха с безплатен двупосочен билет по мой избор и летях безплатно до Париж. Просто трябва да си търсиш правата.

софия -варна 4 часа път с кола може и 10 часа със самолет

софия варна със самолет. лигава работа. Има влакове, автобуси и дори коли. Никакъв смисъл от скъпи билети...

София-Варна с влак, спално, бизнес класа - 45 лева, 8 часа , със самолет 65 лева, полет от 35 до 55 минути, автобус - 9 часа в една малка седялчица с едно спиране във Велико Търново...сега какво ще кажеш ?!

ми автомобил - 4 часа 4 души по 65 лв са 260 лв за гориво! ще им стигне и за връщане

Да бяха тръгнали с автобус, до сега да са там