Българският подпис за ACTA бил със симпатично мастило

Подписът на България под споразумението срещу фалшифицирането АСТА е под условие. Министерският съвет дава мандат на посланика в Япония да подпише под условие за ратификация от парламента. Ако не бъде ратифицирано споразумението, все едно, че няма подпис и няма да действа в България.

Обратно в новината

Коментари - Българският подпис за ACTA бил със симпатично мастило | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никога не съм протестирал,абсолютно никога не съм си представял,че ще го направя,защото обикновено всички протести в България са политически.Но да ми се ограничат толкова грубо правата и свободата в името на пазарната икономика и лапачите,няма да стане!!!Организираме протести в цялата страната !

Господа управляващи !!! И вие които се гласите за такива. Чуйте един безплатен съвет. Българският народ може да понесе всякакви неволи, лишения и несгоди , той стоически ще преглътне вашите нагли кражби и некомпетентност. НО ИМА ТРИ СВЕЩЕНИ НЕЩА, които никога (АМА НИКОГА) не бива да отнемате на Българина : 1. Домашната ракия 2. Автомобилът втора употреба 3. Безплатните торенти Иначе върху главите ви ще се изсипе целият справедлив гняв таен с години, и никой и нищо няма да ви спаси от шут в газът!!!

В събота температурите ще са между +3 и +8 градуса. Така че - всички на протест!

Много показателна формулировка!!!!!!! Сиреч и да се изтрие подписа при определена обработка на хартията ще го има!!!!!!!! По-голяма подигравка не съм чул от никой министър до сега!!!!

Все ми се струва, че нещо ми се губи. Дали ми прилича тази ситуация на онази, в която се забранява пушенето, а не се забранява производството на тютюн, или се бъркам? Може и да се бъркам, щото ние в село не ги разбираме тез работи...

Това леке не беше ли министър - сиреч слуга на народа ? Не съм си представял никога ,че ще претворява в живота книгата на Рей Бредбъри за тотално следене на всеки .

дано парламента не го ратифицира. Та ние до вчера живеехме в стая без прозорци към света. От тогава и едно поколение не е израсло. От друга страна в народопсихологията ни и в политическата ни практика НЯМА УСЕТ И РЕФЛЕКС до къде могат да стигнат ограниченията от всякакъв род. Не само в интернета. А тия с песните да си пазят продукцията и да я свалят като се появи. Защото други пък искат тя да върви без пречка.

Трайчо е поредното леке

огромно, мазно леке

Всеки да отиде в профила си в Гугъл - бутончето горе в дясно до юзер-а, после натискате зъбното колело пак горе най-вдясно и избирате "уеб история" - а честито! С АСТА всичко това отива и много други хубавини отиват при всеки с достатъчно власт да си ги изиска!!! Добре дошли в NWO!

Да бе...верваме ви! На обещания на престъпници, които искат да ме следят не вярвам. Докато не видя договора отхвърлен от народното събрание- не вярвам.

Сетих се нещо! Ако сърбите или макетата вземат патент за ракията, това ще означава ли, че ще трябва да я внасяме и само техни компании ще могат да я произвеждат??? А шопската салатка?

Да. А мусаката вече се води гръцка. Баклавата -турска. А честито.

Тоя е като Матросов на амбразурата. Нямало да се променя законодателството - ми няма та. Ратифицираните международни споразумения имат силата на закон и са над БГ законодателството.

Много интересно животно е българинът. Иска да не го крадат....но той да може да си краде и то постоянно. И сега ни се задава една серия от политически ИДИОТИ, като Мартинчо и Иван Коство, които яхват метлата и се правят на спасители. Мамичката ВИ мърсна крадци долни. Я се махайте от живота ни. СДС и ДСБ са долни, крадливи и корумпирани.

Не "Много интересно животно е българинът" той е куче, така ни каза премиера! Сега е наредил на Трайчо да ни сложи и чип, че по-лесно да различава кого да потупа или кого да натупа!

ДОДО не бееш ли СДСарист, сега станал Герберист? Лика прилика са, преродени една от друга.

и аз сам против акта как така някои сте нарушава свестенното право на балгарина да краде?!?!?

Вземи, че прочети нещо първо, пък тогава си казвай ценното мнение.

Става дума, че узаконяват правото на всички да ни шпионират за всичко! Скоро ще го докараме да ни сложат и по 1 чип в главата да ни шпионират и какво мислим и чувстваме...

значи от такива като тебе платени драскачи дето втълпяват думички като "крадци" и прочие ми е писнало. Ако искаш да те следят и да нямаш право да посадиш дори един домат без да плащаш на американците- давай, само не въвличай и нас останалите.

Никой в България не се интересува колко филми си гледал и колко книги си прочел. Интересуват се само колко си платил и как да си съберат ДДС-то от твоето плащане. И измислят всякакви начини да го направят. През няколко години въвеждат нови системи за разплащане, нови касови апарати, заплати по банков път, дебитни карти, минимални заплати по отрасли и какво ли не още.... Неизбежно е и това ограничение, за безплатното ползване на интелектуална собственост. Нали трябва да си съберат данъците. Аз пък мисля да спра да гледам филми и да чета книги, ще наблегна на домашната гроздова. по-евтино излиза, а ефекта е по-отчетлив някак си.....

Видяла жабата, че подковават коня, та вдигнала и тя крак. Никой обаче не говори, че това означава още спиране на производството на генерични лекарства, които са по-евтини от оригиналите. А в нашата бедна държава това означава и по-скъпи лекарства, с което съвсем ще доубием болните. Или може би защото някой си мисли, че те са "червени бабички" и така ще ускорим реализацията на американската мечта. Ето вече я виждам комсомолецът, спял по паркинги, станал милионер, а след туй президент. Но това са приказки от 1001 нощ...

у нас правилата за генеричните лекарства отдавна са хармонизирани с ес и патентната защита се спазва. виж за третия свят където не е ясно с какви активни вещества се произвежда и дали изобщо има еквивалентност... това споразумение може да се окаже полезно.

Грешиш пич. Много грешиш. Ако беше така друг аспирин освен на Bayer нямаше да има.

1984

Аман от той наглец! Лъже като дърта, крастава циганка. България може да оттегли официално подписа до средата на юни 2012 г. Ако не го напраи по официален път, договорът влиза в сила.

Майтап,бе Дики:) - симпатично мастило:))))))

Откъде накъде проблемите с опазването на търговските марки ще са претекст за повсеместен и непрестанен шпионаж на интернет трафика. Откъде накъде ще се криминализира съдържанието на този трафик! Така излиза, че една машина е в състояние да осъди кое да е човешко същество! Властимащи, осъзнайте се! Човекът е комуникативно същество и Интернет е средата, осигуряваща усъвършенстване на това негово прекрасно качество. Заставянето на Интернет доставчиците, да записват трафика, ще доведе до влошаване и оскъпяване на услугата. Как да предпазим вирус или дете да не генерират криминализиран трафик? Как ще се анализира криптиран трафик? Как ще се идентифицират публични хостове? Бързото развиване на Интернета скоро ще създаде нови, спорни въпроси кое е криминално и кое не. Моля ви, разрешете приемливо горните въпроси, преди да прибегнете лековато до криминализиране на неизбежния Интернет прогрес.

Трайчо, по-добре си трай и ние да подозираме, че си гола вода, отколкото да проговориш и разсееш всякакви съмнения! Долу ръцете от интернет! Защото ако подпишете тази глупост, човек няма да има дори къде да ви напсува. А ако ви напсува, законно ще го пратите в Белене.

Този пак не си е взел хапчето! То това да не е България - днес говоря едно, утре друго ... Самата мисъл изказана на глас е меко казана безумна!

Министърът ви каза, че в момента българските закони са по-страшни и , че всичкото следене е конституционно. След като спазвайки Конституцията ви се предлага по-добра възможност от сегашната, защо се оплаквате? защото това се прави от ГЕРБ ли? Да прави, се, но си прави за вас.

И що да му вярваме на министъра. На тоя или на някой бъдещ?

За разлика от министъра аз изчетох договора. Има го в пайрът бей и насърчавам всички да го изчетат. Министърът е един ниско образован нагъл лобист. Писна ми американските интереси да се поставят пред моите. Аз не съм избирал Обама и останали съставили и ратифицирали този договор и съответно не би трябвало те да имат власт над мен. А платени драскачи като теб им е крайно време да бъдат баннати от този форум.

Кяаза ви човекът, но не чувате. Ще важи само за радомирско, защото там се приема за добро това нещо.

Много внимателно да си помислят. Догодина идват избори.

сега се сещам, щом контрола ще е пълен, това означава ли, че и компютрите на банките също ще се следят ?? щото да не си изпращат разни снимки на клиенти по скайпа ? хахаха пълна каша

Трайчо се оптива да баламосва. Какво общо имат интернет и фалшиви стоки от типа на мляко, и розово масло, и как може да се третират всички възможни продукти в едно споразумение. Споразумението отгоре на всичко е тайно :), циркът е пълен. Е как да гласува човек за ГЕРБ при положение, че искат да предадът контрола върху интернет на разни корпорации, които да преследват хората че свалиат филми и музика, лудост.

Ха-ха-ха. Поредното недомислие и проява на профанщина от ГЕРБ, последвано от обяснения, оправдания и заден ход. Мислете какви бакии и батаци ще остави това най-некадърно управление на следващите.

Това е вторият случай в който Трайков става проводник на Американските интереси в България. Дали си струва г-н Министър ? По времето на "демократичните промени" - хората без морал и скрупули бяха високо ценени и много високо платени. Надявах се, че тези времена са отминали, но не би...

Точно така, първият случай беше шистовия газ. Дано е разбрал, че това нанася големи щети на имиджа му, който беше скокнал силно нагоре след като отряза АЕЦ Белене. Г-н Трайков, рейтингът ви препуска стремително надолу :) Народът ни схваща кои са национално отговорни политици, останалите ги отсвирва.

Сегашните си сложили подписа ама пак предишните им виновни..Защо Германия не е подписала въпреки ЕП???та задава въпроса към Калфин вместо да пита Меркел???Те така си карат в България - подписват, после се отказват и си мислят че така става и с пописите им в ЕС...Всичките им решения са със симпатично мастило...изключение са единствено за техните привелегии

Според това споразумение всичко, което обменяте в интернет пространството ще бъдъ стриктно следено и пазено. Кореспонденцията по пощата, скайпа, дори пращане на файлове и документи ще бъдат като отворена книга за ГДБОБ. Достъпът до свободна информация ще бъде строго ограничен и съответно контролиран (манипулиран). Ако това наистина се случи най-малкия ни проблем ще са торентите с филми и музика. Замислете се! Ще ви следят отвсякъде.

Увъртането няма да помогне, нито отлагането във времето. Да оправдаваме с епизодични, дребни навлизания в наши интереси подобна чудовищна секира е лицемерно. Българските граждани и техните интереси трябва да бъдат на първо място в действията на всяко наше овластено лице. Ако някой иска да прави бизнес в България, да се отнесе към гражданите й подобаващо- с цени, преводи, дублажи, поддръжка и всичко останало. Властта да чете ежедневно "Приказка за стълбата" на Смирненски, за да не й се завива свят от високото!

който не може да си направи читав сайт с продукта, който е негов патент, да се обърне към специалисти в тази област. има сайтове, в които опцията - копи е премахната. А за филмите - това, че Анжелина Джоли няма да може да купи втори водопад на Пит, просто ме докарва до сълзи

Слушах го трайчо сутринта по btv radio. За съжаление се дава много силно репресивно оръжие в ръцете на властта. Само не разбрах защо след като в документа има и текстове, които защитават интересите на нашите производители не се приеме само часта, която ни устройва?!? Защо се опитват да ни пробутат в пакет нещо което уж защитава интересите ни, заедно с абсолютно лобистки текстове?!? Демокрацията е баланс. С този документ вече не сме демокрация, а отиваме към диктатура. За съжаление ГЕРБ ще се окажат основно защитници на лобистки интереси скрити под овчата кожа на народни стожери.

МНЕНИЕ НА ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ: Защо протестите срещу АТСА са най силни в източна Европа и от какво се опасяват източно европейците?Ако ЕС приеме закона, ще действа с двойния стандарт. В развитите правови държави на ЕС, където законът се спазва точно, няма да може да де заобикаля и се използва за политически гонения и бизнес шпиониране на противниците. Докато в младите демокрация на Източна Европа където е слабо действието на върховенството на закона и не са изградени правови държави като България, където законът не действа хората се опасяват ,че АСТА ще се използва за гонене на политическите противници . А в България, където управлява политическа мафия от безскрупулни мутри, ще се използва за гонене на политическите противници. 1 % мафия, която владее сега БГ-Парламент ще се изправи срещу 99% народ вън от Парламента. И нищо чудно АСТА да се приеме от ЕП, защото неолиберистите банкери, които управляват ЕС сега, не зачитат демокрацията, правовата и национална държава- това е по идеологията на необилерализма. Иван Генов, Идея за България ideyazabulgaria.org

защото си мислим, че това, да се чете кореспонденцията на всеки, с презумпцията, че е нарушител , е противоконституционно. как ще си опазим електронния подпис, онлайн банкирането и другите плащания през интернет ? Нали поне 90 % от потребителите на инетрнет ще си изключат моментално компютрите ? за какво ми е супер скъп телефон, след като не мога да имам на него музика, игри и програми, както и да споделям снимки ? продавам го и си вземам един от 6 лева, ще ми върши същата работа.

Така е! Вашето е конкретни примери за НЕработене на правовата държава у нас.