Ресторантът с такса ”празен стол”: Ще съдим наглите клиенти

От заведението в Созопол, което поиска такса „празен стол“ се оплакаха от вендета и се заканиха, че ще съдят „наглите“ клиенти, които лъжели.

Обратно в новината

Коментари - Ресторантът с такса ”празен стол”: Ще съдим наглите клиенти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ехо, каво се изгубихте, как върви делото :))) Компенсирахте ли загубите ;)

нещастния кръчмар е събрал рода и познати да цъкат минуси ама ние знаем вече кое е най противното заведение на черноморието ха,ха,ха,ха ,много са гадни такива кръчми ,а собствениците още по противни твари!!!

Не е родата и познати, един е само, сигурно тоя дето им поддържа пършивата Фейсбук страница. Ползва VPN софтуер, ама е некадърен като шефа си и си личи от самолет. Разберете веднъж и завинаги, че плюсове и минуси тук нямат никаква стойност.

Щял да съди, кой ще осъдиш, бе и за какво. Да си си взел столовете и настанил други, кво скачаш и квакаш. Тоя понеделник, дето иде, не съдиш ли, си дотам просто. А да те видим колко си мъж или поредния ганьо селтак

при всички случаи става въпрос за селтак и простак!!!

martin

ИИСУС е изгонил търговците от Храма--ПАК ЩЕ ГИ ИЗГОНИ! ! ! !

Знаеш ли, по касата, един симпатичен чичко с бяла манта, може да ти помогне да превъзмогнеш, поне част от агресията и безсилната злоба, която бушува в теб! Мразиш всеки, който не е мързелив социопат, като теб!

От километри вониш на неграмотна мутренска сервитутка (производно между сервитьорка и проститутка). Понятие даже си нямаш, какво е това "социопатия". За тебе, да не обираш хората, а честно да заработваш парите си е мързел. Вярвам ти, че не си от "мързеливите".

а теб сигурно ти е кофти че главата ти е празна и както и да размишляваш нищо няма да помогне, който е чул за тоя бардак няма да стъпи там ,а ти размишлявай още!!!!

"Всеки реномиран ресторант по света ...... ". На вас Кой ви каза, че сте в тази категория ???

Както се казва ,"няма лоша реклама".Но добре е да се изслушат и двете страни и тогава да се взема решение

да ти пикая на заведението скапано ,хаиде вземи тая реклама ха,хаха,ха!!!

Страната на абсурдите/БГ Много прости хора,които ги мързи да мислят и наи вече знаят всичко особенно как е на запад.Все другите са им виновни за всичко.Заслужават си мизерията.Голямо нещастие е това мързела и нездравословното мислене.

Там е различно защото наш Ганю Балкански няма и да си помисли да се държи така в заведение.

Там и Ганю собственика на пристанищната кръчма едва ли ще се бара за ресторантьор.

Там няма такива приятни условия за да се показват такива идиотщини

много минуси съм събрал,значи съм натиснал на правилното копче. Такса стол ще мога да си позволя ама за такса празни глави немога.Дано им затворат заведението!

сега вече знам къде не бива да ходя това лято когато съм в созопол.

Един човек ли пише тази помия? Стил, стил...)

ха,ха,ха там наистина е много гадно обслужването това е истината

Ха, нещастникът дето цъка минуси от мизерното ресторантче, можеш да докладваш реплики, я да видим какво ще направиш с коментари. Тъпак безподобен. Изложихте се без дори да има смисъл.

Със сигурност не бих посетитли този ресторант

Изглежда доста неприятно това заведение.

Даааа, аз освен това взимам и такса празно заведение. Влизат няколко клиенти и плащат за всички свободни места около тях. Даже комшията по кръчма предложи да включа и неговите столове в таксата.

слагайте ,слагайте минусчета ние вече сме го зачеркнали това заведение !

Другата седмица съм на морето и за да знам. Ако идеш в този ресторант и си вземеш маса без столове, ядеш прав така да се каже, безплатно ли излиза ????

Да, даже са обявили и бутилка шампанско ( Dom Perignon White Gold от Сусурлево) към промоцията.

Какво да правиш . Там действа закона - на лъжата краката са дълги и силни .

Ало, ресторанта, десетки минуси под всеки критичен коментар, т. е. повечето, толкова и троловете дебилоиди или там както си викат, не смогват да сложат. Виждате се като въшка на чело вече, я по кротко, че правите много лошо впечатление и на непредубедения читател. Не знам кой е бил арогантен, но кликания и изхвърляния в Интернет са без стойност и не помагат, а потвърждават неблагоприятното мнение. Ако всичко ти е наред и съвестта - чиста, трай си, то ще стане ясно. Тоя тъп ПР на тъпанара Боце, да не ви става пример, щото тиквата се крепи на шашми и на страх, ама вие не можете да си го позволите.

абе СО69 утрепа ги, ше дъвчат опинците, сички разбрааме, аре легайте веке

Точно така да съди клиентите!!!!! Сега освен ресторантът с 20 лева за празен стол, ще стане известен и като ресторантът с девиз: "идваш ядеш, пиеш и накрая те съдим!!!!!" ПП с две думи: затваряйте не се мъчете повече!!!

Добре, де. Поставете се и на мястото на ресторантьора. Някой резервира десет места, предплаща, в най-добрия случай и десетте.Заемат шест стола.Не се съгласяват да седнат други клиенти на останалите четири.Свободните столове не могат да се местят, както в селска кръчма-всичко е подредено според заявките.Плащат една сметка примерно 540 лв.-по 90 лв. на човек. Предплатата е по 20 лв. на стол. Четирите разлики остават за сметка на ресторанта.Ами аз-един конкурент, колко "резервации" бих могъл да правя ежевечерно.И крайната сметка: от такива "целеви" резервации-една вечер в месеца този ресторант не е ползвал масите си по предназначение-да печели от местата в ресторанта. приемам и други мнения.

Има ли разлика в потреблението, ако бяха поканили още четирима на диета или 4 дядовци на по една бира?

Еххх, Велев, Велев.... Ресторанта, преди всичко трябва да привлича с качеството на храната и обслужване. След това идват местоположение, удобство, колко известни личноти са сядали да се хранят там, звезди Мишлен и т.н. Ако някой ти е резервирал 10 места и дойдат 10 човека, 5 от които ще пийнат само по бира, това по-добре ли би било от таксата "стол", в случая? А колкото до конкуренцията, това което казва, може и да важи за белите страни, но тук, ако искам да те съсипя, те ти НАП, Защита на потребителите, ХЕИ, Пожарна, Полиция, редовно на акции там и т.н. Ако не става със стандартни методи, две-три малки сбивания в заведението (гарнирани със широк медиен отзвук), някой миризлив мангал да проси и дърпа клиентите пред него и т.н....... Не бъди наивен

За какво да се поставям на мястото на един селски тарикат? Ако беше по- умен и компетентен, щеше да си напише табела или някакво обяснение в менюто или на сайта си, че резервациите важат еди колко време след уговорения час и след това никой не може да иска да му държи запазени местата и празни. Без да прави цигании за 20 лв. И да се сравнява с ресторанти като "Арпеж"/Париж или "Дъ Ледбъри" в Лондон. Като постигне тяхната класа, може да иска техните неустойки. Тоест никога. Сега да си пържи там цацата и да налива узо от борсата -20лв/бутилката за 6 лв /50гр на баламите. И в свободното време да ни цъка минуси на коментарите. А аз ще ходя навсякъде другаде на почивка, но не и в скапания Созопол и Черноморието изобщо.

Ситуацията е "Бай Ганьо прави бизнес"

Ако тоя ресторант наистина е толкова оборотен, нямаше да прибягва до такива номера от времето на соца, когато се даваше бакшиш само за да влезеш в някое заведение. Сега пред всеки ресторант има човек, който кани клиентите. Добрият бизнесмен знае как да си създаде и запази добро име. Въобще частниците у нас понякога са много нагли като в оня случай когато шеф беше бил свой работник, 9496защото се усъмнил, че краде нафта.

Клиентите по черноморието са адски тъпи.

Трябва да има база "Нелоялен клиент", черен списък.

Голям майтап е на фейсбук страницата им. Селтаците кръчмари се сравняват с ресторанти като Arpège - Paris, един от 50 топ ресторанти в света.

За всички, които искат лично да се уверят в правотата ни, пускаме и специална промоция с тристепенно меню и бутилка шампанско 4 стола за 80 лв. ТИЯ ГИ Е СТРАХ ДА НЕ СПРЕ КРАНЧЕТО,БЪРЗАТ С ПРиМОЦИИТЕ ,А УЖ СА ЕРБАП....ИЗМИКЯРИ !))

то кранчето ще спре със сигурност ,кой мазохист ще посещава такава дупка на нагли селски кръчмари.

Созополска свалка: "Муцко, за довечера съм запазил маса за двама с всичките четири стола."

"Благодарим на всички за безплатната реклама ..." За нищо, не планирам посещение във заведението след медийната Ви изява.

Не само добрата кухня или красивия изглед, но и приятната атмосферата е от особено значение за едно хубаво изживяване. Явно това не работи тук.

в бг да те гледат крувно в портофела минава за добро обслужване

ЗНАЧИ ТАКА БИЛО ПО ЦЯЛ СВЯТ ?! АМИ ТО УТРЕ И АВТОБУСИТЕ И ВЛАКОВЕТЕ ЩЕ ИСКАТ ПАРИ ЩОТО НЕ СА ИМ ЗАЕТИ НАПЪЛНО МЕСТАТА !

Топлофекация вече си ни щави ;)

Направи си резервация за хотел или самолет и чакай пари ако не отидеш

Истината е по средата, и двете страни нагло лъжат, но ще го отнесе заведението.

sawo

Измислили са си такса на момента, а се имат за коректни? Клиентите били нагли? Интересно как точно са били нагли? И кога точно са станали нагли? Преди или след като са им поискани 80лв? Минимална консумация се обявява предварително, няма как да си измислиш такса празен стол на момента и да очакваш хората да са на твоя страна... Че и платили на пловдивските тролове да слагат минуси тук... ако очаквате така да си оправите имиджа.. в голяма грешка сте :)

Това е доста странен стил на поведение за да се нарече този ресторант изряден или най-малко добър. Tе вероятно са били в състояние да предложат и друга маса или са можели да резделят голямата маса на две по-малки. Всичко е въпрос на добра воля и на гостоприемство. Стил "с рогата напред " не води до нищо добро. Такса празен стол пък вече е върха за който и да е клиент.

В цивилизована Европа такса за незает стол НЯМА! Не знам тия селяци какви ресторанти по света и къде са посещавали... Освен това ако наистина един ресторант е добър, обикновено има на кого да предложи места, останали незаети. Другото което не ми е ясно е какви са тези звезди - ако са Мишелин те не се дават от министерствата. Изобщо четейки тази новина, само мога да се радвам че от 20-на години не ходя на Българското черноморие :)))

Те в Созопол не знаят що е това Michelin Stars и то няма почва там.

Може да си начисляват каквито искат такси, но! клиентът трябва да бъде уведомен предварително за тях. Иначе става обир посред бял ден! И ако е така - бойкот на кръчмата и налагането на глоби за мошеничество!

Един хубав бойкот и нещата ще се оправят. Кръчмата сама ще се затвори и мястото ще стане проклето. Никой повече няма да посмее да отвори на това място заведение за хранене.

Мдааа.Явно днес персонала и управата на ресторанта са заети с поставянето на минуси.Лошо няма, дерзайте, ама заети с това "достойно" занимание, дан вземете отървете някой празен стол ей, 20 кита са тва :).

От цялата работа лъсна и корупцията в НАП. По тяхната логика, ако някой на сергията на пазара ти поискат повече пари от реалната сметка и не са ти пуснали още касовия бон, защото си оспорил сметката, няма нарушение! Това с междинната сума е направо затрогващо - изглежда ни взимат за малоумни. Интересно и на междинната сума по какъв код е въведена таксата стол, като такъв няма. Колкото и минуси да слага персонала и родата им във форума, ще ви кажа, че не случайно Гърция става по-желана дестинация от България. Защото няма изцепки от страна на самозабравили се ресторантьори, които бъркат своята селска кръчма в провинцията на Европа с ресторант със звезди Мишлен. Видяла жабата, че коват вола и тя вдигнала крак.

Наистина, доста минуси, отдавна не бях виждала такова нещо :) а що се отнася до казуса - клиентът си е винаги прав...така е по цял свят...а за такова чудо не бях чувала, съжалявам за откровеността, слагайте минуси наволя :))))))))

lu4ka

Клиентът НЕ винаги е прав. Някои нещастници си мислят, че като поръчат за по 50 лв. на човек, всички са длъжни да им търпят простотиите. 'Ми не, не са длъжни, нито да им търпят простотиите, нито да обиждат персонала, да не говорим, че когато седнеш да хапнеш, между масите търчат като отвързани деца, бутащи всичко по пътя си и после родтелите им, обясняват колко било лошо заведението.

Ами като е толкова изискан собственикът си прави не крайморска кръчма, а скъп ресторант. Ама скъп не само като цени, а като обстановка, продукти, персонал и пр. Наема си един фейс контрол с чужди езици, приятен вид и възпитание на английски иконом и сяда да чака клиенти. Ако не дойдат подходящите за заведението му (а такива по нашето Мутроморие няма) фалира. И стига пак до кръчмата.

lu4ka

Скъп ресторант? Я им виж сметката! Шест човека за 150 лв.

МОДЕРНО ЛИ? ХАХАХАХАХАААА