Софиямед става университетска болница

В болницата вече ще се извършва клинично обучение на студенти и докторанти, както и следдипломно обучение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гласуват ги "университетски", за да имат студентски и докторантски труд ангария, друга причина не търсете. Явно и тая велика болница е зле с кадрите.

А защо ми изтрихте коментара не можах да разбера. Заради свободата на словото ли?

Айде сега , ако това не е конфликт на интереси...Собственик на новата, поредна университетска болница е небезизвестният Бойко Пенков - настоящ зам. министър на здравеопазването. ХАХА....

На кого е тази болница!?? Хайде помислете и ще се сетите без дори да гадаете! Аааа, и им погледнете ценоразписите за консумативите!

За задържането ясно, пишете като го освободят поради липса на доказателства...

Чудя се, дали ще обучават студентите как да взимат 48-часови дежурства, без да пребиват новородени след това?

а държавните болници-кучета ги яли

Много университетски болници, а здравеопазването - кръгла нула! Ами то фелдшерите по селата много добре се справят сами в критични ситуации - що не направите и селските здравни служби университетски? Мисля, че доста добре въоръжени с апаратура лекари има какво да научат от тях.

Това е върха на цинизма! Заюото в тази болница се забравят тампони на пациенти, които довеждат до летален край! На това ли ще ги учат студентите? Това очевидно се прави за още повече пари, защото явно парите крадени за избор на екип не им стигат. А покрай обучението им, ще се забравят още повече необходими за пациентите манипулации??? А те дори нямат детско хирургично отделение и на дете с най-обикновенна цепнатина, не е оказана никаква медицинска помощ, а отпратено да търси такава другаде! На това ли ще обучават студентите-бъдещи лекари?!

За съжаление, това е поредната гавра в българското здравеопазване. Корупция на всички нива. Няма спасение, май.

Пак наливат пари от такси за обучение в паничката на Тиков!

То е ясно какво ще е "качеството" на обучение в СофияМед...ама черешката на тортата в медицинското образование ще е Бургаския медицински "университет". Ще се ръси такова качество, както беше в оня виц - двама днешни студенти си говорят и единия казва: "Като се знам какъв съм инженер, страх ме е да отида на лекар..."

Студентите се чувстваха отлично с преподавателите си и асистентите във ВМА. Завидяха от Лозенец и сега ги пратиха в СофияМед. Има на какво да ги научат.....

Чудесно е, че стана, но срещу колко стана?

В България умишлено се слага край на отличното образование, получено в държавните медицински университети, отварят се сергии за дипломи.

Онаниев така "добре се справя" с ресорът си, че нямаше как да откаже някой лев.... Пълен ташак на фона на реалността и потребностите! С Р А М и КОРУПЦИЯ!!!

hatushil

Нашата страна може да се възползва от многобройността на лечебните си заведения и на базата на добрите практики и предишна медицинска история,може да се певърне в основна база за обучение и практика на желаещите в световен мащаб да се занимават с медицина -обща и специализирана.

За купуване на дипломи става

Предвид организационния хаос, който цари в заведението, това не знам до колко е добра новина

Да не е перфектно, но ако и другите сектори (полиция, прокуратура, съдебна система, военни) бяха реформирани , както здравеопазването, щяхме да сме поне като Словениа.

Искаш да кажеш - като Нигерия?

Да, но в тази болница се забравят тампони на пациенти, които довеждат до летален край! На това ли ще ги учат студентите? А покрай обучението им, а това очевидно се прави за още повече пари, защото явно парите крадени за избор на екип не им стигат, ще се забравят още повече необходими за пациентите манипулации???