Чуков за Сирия: Възможно е ударът да е широкомащабен

Върви се към военни действия в Сирия. Вчерашният неуспех на проекторезолюциите в СС на ООН по-скоро потвърдиха тенденцията.

Обратно в новината

Коментари - Чуков за Сирия: Възможно е ударът да е широкомащабен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За всичко мюсюлманите са виновни... Ако целия близък изток бъде покръстен няма да има и воини. В България докато не ступахме турските примитивни мюслита заедно руснаците преди това само кланента по нашите земи.... Целия християнки свят трябва да се обедини!

Всички американски самолети и ракети над Сирия да бъдат свалени!

Браво Чуков! Орел! Колко ти плащат за такива писания? Колко доказани химически атаки има Чуков? Нито една, нали? Забрави ли лекарите от Швеция, които доказаха, че "белите каски" са абсолютни фалшификатори? Кажи Чуков, ЗАЩО СЕГА НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ОТИДЕ В ГРАД ДУМА И НА МЯСТО ДА СЕ ЗАПОЗНАЕ С ФАКТИТЕ? НЕ ЗНАЕШ ЛИ? АМИ ДА ТИ КАЖА ТОГАВА. ЗАЩОТО ВСИЧКО Е ЕДНА ГИГАНТСКА ЛЪЖА!! Арабист! Какъв арабист е тоя? Платен клакьор!

НА РУСИЯ КОНВЕНЦИОНАЛНА ВОЙНА. ПУТИН ВДИГА МИЗАТА И МУ ОБЕЩАВА СВЕТОВНА ВОЙНА С ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ВСИЧКИ СРЕДСТВА В ТОВА ЧИСЛО И НА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ. На кого нервите ще издържат - на ТРЪМП ИЛИ НА ПУТИН? РАШКИТЕ ИЗОБЩО НЕ ИМ ПУКА И БЕЗ ДА МУ МИСЛЯТ ЩЕ ИЗТРЕЛЯТ ЦЕЛИЯТ СИ ЯДРЕН ПОТЕНЦИАЛ. ВРЕМЕ Е ДА СЛОЖАТ КРАЙ НА ТОЗИ МАСОВ БЯС В КОЙТО ТРЪМП И ЕКИПА МУ ВКАРАХА СВЕТА. БЯСНИТЕ КУЧЕТА СЕ ЛЕКУВАТ САМО С ИСТРЕЛ В ГЛАВАТА. ПУТИН ГО ЗНАЕ И ЗНАЕ КАК ДА ГИ ИЗЛЕКУВА.

Помните ли какво беше казал Виктор Черномирдин на съвместно заседание Русия -САЩ за унищожаване на ядрените оръжия - "Русия ще унищожи ядрените си оръжия заедно със САЩ"...Сега 20 години по-късно този израз има особено звучене

Садам Хюсеин нямаше никакво химическо оръжие - и до днес е загадка как уби 5000 кюрди с липсващо химическо оръжие. ;) Сега и в Сирия няма химическо оръжие, само дето трепят цивилните с тия липсващи химикали.

Простата истина е, че природонаселението се дели на две осн. категории: Управляващи и управлявани. Другото са лакардии и медийни разсейки за отвличан на вниманието. Да му мислят управлаваните,,,

" Ако погледнете картата на употребата на химическо оръжие в Сирия след 2013 г., ще се хванете за главата. По данни на ООН атаките са 35, а използваните оръжия са зарин, хлор, фосфор, иприт и други. Доминиращо атаките са в Западна и Централна Сирия. Просто тъжна картина. " Чуков хванах се за главата, като прочетох какво си казал! Това, че на ООН единствените източници са бакалина от Ковънтри и " белите каскети на шорош" не значи, че е имало 35 атаки с химическо оръжие! Това, че " белите каскети" показват клипове на пръскане с маркучи или лежащи деца в прах, не е доказателство за употреба на БОВ! Чуков само доказваш, че си поредния зъл грантаджия на някоя хранилка, я на Козяк, я на Шорош или некой друг западен образец!

Те ООН събират информацията си от опашките за зарзават. За какво са им други.... хахахаах Тъпи чугунени ватенки

Като гледам какви са му източниците на ООН- бакалина от Ковънтри и " белите каски на шорош", прав си, скоро ще почнат да събират и от опашките за зарзават само и само да докажат, че Асад има БОВ!

Вече отдавна не вярвам че тези химически атаки са срещу някого. Те са провокации към някого, за да го накарат да направи нещо. Мръсни истории на всякакви мушмороци. Проблемът е че големите вместо да ги смкчкат,се възползват за своя сметка и стават съучастници.

Това, че има клипове с пръскане от маркучи или показване на метални кутии в дупки в асфалта или деца лежащи в прах, не значи, че е използвано БОВ! Същата история като със Саддам! И досега САЩ не могат да открия къде са химическите му оръжия, но продължават да окупират Ирак!

Възможно е да има БОВ, но не мисля, че Асад има пръст в това, защото няма интерес от това, а точно обратното. Ислямистите със сигурност разполагат с БОВ, вледееха 3/4 от сирия все пак, имаха и достатъчно ресурси да си произведат и ако са верни данните за атаките, то те са точно във владенията на ИД и "демократичните" ислямисти. Особено в този случай за Асад е абсолютно безсмислено да употребява БОВ. Той си получи Източна Гута, споразмяха се и евакуираха 8000 бойци със семействата им, общо над 160 000 души. На фона на това е смешно да атакува едно селце, за да утрепе 50 цивилни

,,боката,, както винаги е ,,кадемлията,,...!!!

ООН е силно компрометирана организация! Информацията която тя предоставя не може да се приема за достоверна.

Чиста стастистика- химическо оръжие е използвано през 73 дни от конфликта, като през някои от тези дни са извършвани по няколко атаки с използване на БОВ, а ООН само регистрира дали атаката е извършена върху територия под контрола на Асад или на терористите...

Ей, Алгафари , за пари става дума... Защо не излезеш по ТВ. У нас всички знаят твоята история и ти се чудят на акъла. Кон ли си муле ли си.

Има ли разумен човек който да си мисли че асад използва химия срещу своя народ НА СВОЯ ГЛАВА...

при спечелена война и контрол на почти цялата територия освен частта на кюрдите и хамериканците няма смисъл да хвърля химическо...това си е работа на хамериканците да се точи конфликта

Срив на рубла, риал и лира на пазарите - под тая новина коментари не са разрешени. Големо бблагоденствие ги чака рашъните и турчолята...

Икономиките им ще се пръснат от толлкова хубавиня. Ама нали си имат ракети и лазери ще ги хапват и ще пеят.

абе направо ША се сринат вече 10 години чакам русия да фалира да се срине и все така ,обаче всичко фалира по медиите.

Световни борси спират търговията с руски алуминий Забраната важи за сделки, сключени след 6 април. За да мине такава сделка, брокерите трябва да докажат, че металът не е произведен и доставен от руската компания или да докажат, че той е купен преди датата. Решението на LME със сигурност ще предизвика отклик сред останалите големи стокови борси в света. първият ефект е вече налице-цените на алуминия растат. Решение да спре сделките с руски алуминий взе и борсата Comex, част от CME Group Inc., като освен компанията-майка забраната се отнася и до дъщерните фирми, търгуващи с руски алуминий.

Ние казахме, че няма химически атаки от тавариш Асад, значи е така.

Вервам ви шъ знайш

"арабистът Владимир Чуков" Този е по-скоро сатанист, отколкото арабист.

Ами така ще е занапред по целия свят. Остана само едната суперсила в света и това е реалния резултат. Ако през 60-те и 70-те години, (до 1973 г накрая) не съществуваше СССР, войната във Виетнам щеше да продължи още дълго време. До пълното разрушаване на тази страна. Занапред по сирийския модел ще се решават конфликтите по света. Всяко неудобно за Вашингтон и Лондон правителство ще бъде сваляно с въоръжена агресия. Или държавата ще бъде руинирана.

Ей на това му се вика демагогия. Господинът забравя да спомене, че всички атаки бяха осъществени или виртуално или от терористите от ИД ...

Те едно време така свалиха и Садамчо. Имаше: " - Бой по Садам, той има химическо оръжие!" убиха го и после " - Ама извинете, станала е грешка! ОбъркАхме се! Без да искаме!"

Е, и? Липсва ти Саддам ли?

Садам не ми липсва..... липсват ми други неща.... Здрава централна власт в Ирак, факта че след падането на Садам на практика се роди ИДИЛ, и на края, но не на последно място около 2 мил избити Иракчани....

Ами дай тогава да те убия под предтекст че имаш химикалка. После ще се извиня на роднините ти. И няма да липсваш на никого, вервай ми.

тъпи, садам първо нападна иран!! осем години война! запада не се намеси! после саддам нападна кувейт, и го съсипа! и запали 700 петролни кладенци! и запада се намеси! асад също се помисли за велик! първо оае,сетне кат се скараха, нападна и окупира ливан! сетне започна война срещу мнозинството на сирийският народ! е сега остава само официално да се впише датата на смъртта му!

САЩ подкрепяха Саддам, и му продаваха оръжие, докато воюваше с Иран!

Чуков ти ме уби от смях !

Кое му е смешното? Че Сирия използва БОВ?произведен в Иран или Русия.На базата на логиката: защо единствено Русия блокира създаването на разследваща комисия за изпилзването на газ?

по всякакъв начин се търси как да се помогне на терористите и техните съветници да избягат чувала в който са попаднали! Русия ще им прекърши мераците!

Не знам как ще завърши тази седмица и но едно е сигурно, петролът тръгна нагоре... Ако доживеем уикенда, бензина ще ни довърши :-)

ПРОДАВАЙ!

Този от екипа на "Белите каски".

Чуков за какви пари се изказваш така неподготвен ! Ти гледаш ли филмите на белите каски и колко логика има в тези филми като ги гледаш ! Чука си е Чук дори да е Професор ! Фейкови новини и ти вярваш ! И теб те купиха с карантията Сорос и НПО -тата !

Мохамед Халав, успя ли вече да се изкаже!? Интересно къде и по каква причина изчезна Нидал Алгафари!?

Всички мурзилки ще паднат мърцина за милиардите на Дерипаска, Ротенберг, Векселберг и другите евреи от обкръжението на Путин-Шеломов. Боже, какъв срам - да умреш за крадените пари на евреите, които те са откраднали от руския народ.

бъркаш руснака с англосакс.

Кефи ме като видя интелигентен трол

Оставете го това продажно образувание! Помня го още от ученическите години! Значи той е толкова арабист, колкото и аз съм саксофонист!

Той е доказан русофил-не арабист!! Правете разлика моля ви!

някои разбра ли нещо от тази статия?

Storen

Целта на статиите в дир бг не е да информират читателите, а да се зареди вътрешната страница с рекламите, защото те от това печелят. Това е причината за потресаващо ниското качество на журналистиката и това че често слагат подвеждащи заглавия. Такива са нарежданията на мениджърите и редакторите на дира.

Личи си, че гледаш редовно CNN.

Утрин свежа и прохладна Но... ракета нейде падна Я кажете ми сега Где се изпари Москва

Питам аз - къде си ти, ракето ? Тук била - на стихаря горе порнала ду пе то !

Чуков е нарочен арабист. По-скоро е дежурен коментатор със задачата да ни съобщава правилните новини срещу съответното заплащане. Експертизата му се ограничава от информациите в мейнстрийма, която е единствения му източник.

Руснаците не трябва да зяпат а да дадат твърд отпор на американците - трябва да го кажат също гласно и ясно. Докога арогантните американци ще своеволничат - Виетнам, Ирак, Либия, Сирия?

Колкото и да си му фен, Асадчо скоро ще лапа размножителният израстък на Мурджо. Ходи и ти да го лапаш.

обичайните дрънканици на тв-"експертите". насилих се да го прочета. не разбрах главното-КОЙ прави тези газови атаки? ЗАЩО му е на тоя КОЙ да прави газови атаки? КОМУ е изгодно? oтговори на три точни въпроса, като при всяко обикновено престъпление, а не "бла-бла-бла....гледайте ме и утре в нова, в бтв, в бнт",....преливане от пусто в празно, а няКОЙ тласка света към война. не че нещо ще разбереш и от дудните на другите търкалящи се по телевизиите "експерти", включително и от истинските сирийци, подвизаващи се в България и дрънкащи на същата тема същите бла-бла-бла.

По-правилния въпрос според мен е, защо тези атаки са винаги след голяма победа на Сирийската армия??? Защо и е на сирийската армия да използва БОВ в Дума, след като на практика тя контролира района (разполага с над 15 хиляди елитни войскови части срещу около 3000 джихадисти). В Дума се водеха преговори .... тези преговори са провалиха, за една вечер армията премина през външните защитни позиции и преговорите започнаха пак и изведнъж ни в клин ни в ръкав...химическа атака???? Аз договарям капитолацията ти... защо да го правя??? Използването на голямо разнообразие от БОВ говори за едно единствено нещо.... правени са от каквото имаме в момента под ръка и каквото можем да правим. Това не отговаря на армейски модел и армейски способи..... Армията ще разполага със значителни количества от даден препарат и ще го използва във значителни количества.... Убийството на 5,10,20,200 цивилни по никакъв начин няма да ти даде преимущество, по скоро ще озлоби врагът. Тук въпроса опира до мотив.... какъв мотив би имала сирийската армия да използва БОВ във вече предали се позиции? Ако искам да правя чистка, ще влезна и ще я направя и никой няма и да разбере.. Всички тези надлежно снимани и документирани в подробности атаки говорят едно единствено нещо за себе си .. предварително подготвени и изиграни театри!!!

Явно му се плаща за да говори така.

още един ,,храненик,,...??? ,,..РЕАКЦИЯТА НА ТРЪМП Според Хърш, Тръмп е заповядал да се нанесе удар по Сирия в отговор на предполагаемата употреба на химическо оръжие буквално няколко часа след като видял кадри с умиращи от последствията от въздействието на отровните вещества деца и възрастни. На Тръмп му е било докладвано, че няма никакви доказателства за използването на химическо оръжие от сирийците. Той въпреки това казал: Действайте, пише американският журналист. Той отбелязва също, че на събранието, на което се взело решението за атаката по авиобазата Шайрат, военните се опитали да минимизират вредата от действията на президента и му предложили четири варианта. Първият предполагал отказ, от каквито и да са мерки. Вторият удар по ръцете под формата на атака върху летището. Третият масирани бомбардировки по сирийските военни обекти и командни пунктове с помощта на стратегически бомбардировачи и ракетоносци. Четвъртият сценарий предполагал физическото ликвидиране на Башар Асад В резултат стопанинът на Белия дом избрал втория вариант, така 59 Tomahawk били изстреляни от самолетоносачите Ross и Porter,..,,???

Този колкото пъти съм го следал и слушал, никога не е познал нищо. По тоя начин може да ми се плаща и на мен, като на Арабиста. ТУКА ИМА, ТУКА НЕМА

Чуков, ЧУКОВ..................веселяк си!:))))))))

И може ли този арабист да отговори.Защо му е на Асад да създава такава коалиция срещу себе си , като е на 2 крачки от победата над джихадистите?

Явно Асад страда от различни видове болести на душата и му е кеф да си прави живота труден ... То просто няма толкова тъп човек, който така да си вкарва автоголове, както според тях го прави Асад, но както виждаш от години нищо никъде не се доказва, пляскат си там една версия като за идиоти и си карат по план, никой от всичките не е държан отговорен за действията си нито за последните 30 години, нито преди това ...

Че нали магучая победиха и си изтеглиха и войските а май навсякъде ги има където са на главореза асад войските.......тоя изрод срина цялата си държава и пак ще го утрепят но народа му ще страда дълго време а и тия които са влезли да му помагат на тоя сатрап

Щом ми цитираш Маккейн с ТУМУРА в Чутурата. Нема смисъл да те коментираме. Ходи да лъснеш паметника Рейгън, че интересни времена се задават за Соросоидите. И се Хвани за Главата

Той лесно ще се хване за главата - ти как се чувстваш държейки палците на краката на жужето?:)))

Намери ли си скривалище, че скоро, ще те МОБИЛИЗИРАТ в КАзармата да ходиш. Да си купиш партенки, че с чорапи се хващат гъбички