Дянков влиза в надзора на руската банка ВТБ

Бившият финансов министър на България Симеон Дянков ще стане член на Надзорния съвет на руската банка ВТБ, съобщава вестник “Комерсант“.

Обратно в новината

Коментари - Дянков влиза в надзора на руската банка ВТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи хер Флик се оказа Щирлиц :) Тъй като той служи вярно на своята тайна родина - СССР, днес заслужено е удостоен с високи синекури и почести в Москва. Неговата титанична финасиалистическа дейност показа на антикомунистите, как всяко отклонение от курса предначертан от КГБ води до фалит на едно цяло национално стопанство :) и даде ценни козове в ръцете на украино-позитановските секции на КГБ :)

Дянков е един от мнозината управлявали в България, но неслучили на народ!

ама този няма спирка бе , не си намери място ,сега пък банкер . леле мале сега пък руски интереси защитавал , бре , бре ?!?

Глупците винаги плюят срещу по-умните, защото - единственото което знаят е, че са по-глупави...

Умен е зер, хем чете по западняшките библии на Малтус и Фридман, хем разсипа България по комунистически.... хем сега се наслаждава на зобта от руската ясла :)

То не е СV като CV! То не е и леопардова кожа даже - тъмно петно до по-тъмно петно! Университет Питсбърг (докторска степен), Мичигански университет (докторска степен) 2 пъти доктор!! Те тука се сетих една мисъл! Ама то е щото съм прост! "Глупак е който не се е пробвал да се качи на Чомолунгма! Идиот е, който се качи за втори път !!" - ама как да е. В научните си интереси бил (наш Симеон) повлиян от Йозеф Шумпетер (австриец, то там или психоанализа, или Терминатор), но поне този последния (не, не Терминатора) е създател на теорията за съзидателното разрушение (creative destruction).[Ба маа му - коментара мой] Друг Дянковски гуру е Фридрих Август фон Хайек - според Wiki де, (естествено пак австриец, но oт 30-те години на 20 век Хайек е британски гражданин, а от Втората световна война до края на живота си американски [Ба маа му - коментара пак е мой]). През 1974 г. Фридрих Хайек става лауреат на Нобелова награда за икономика ЗАЕДНО СЪС СВОЯ ИДЕОЛОГИЧЕСКИ ПРОТИВНИК Гунар Мюрдал.(важното е да се усвоят парите от наградата, останалото няма значение) Наточен с гореспоменатите академични знания Дянков се нахвъря върху беззащитната реална икономика. А коя може да е по-беззащитна от българската?!? Веднага остава свой почерк, размахвайки в Министерски съвет постна пица. ( в най-трудните години на България, 1913, 1919-20 Атанас Буров дали е размахвал постен качамак ?!? ) Следват командировки, печене в Евксиноград и кавга с Боко, щото на Боко логаритмуването не му е силна страна и няма как да схване що му е такава главницата. Как да е, Симеон е натирен... но за кратко. Сега ще се върне с братята-освободители, а братята Велчеви вече месят погача и са поръчали английска сол! За посрещането! Ха добре сте ни дошли!! PS. и SMS порлучих, че интересът ми към Дянков е посрещтнат добре от него самия и KГБ. Благодаря!

един свестен министур имахме,и го изгониха.такива като лешников да вземат заеми и да раздават, с лопата да ги ринеш..само доят маика бг..

Свестен!? СВЕСТЕН? ДЯНКОВ СВЕСТЕН? Счетоводителя, заради когото България няма капка икономическо бъдеще, но за сметка на това всички сметки все излизаха? СВЕСТЕН? Боже, вие имате ли си някаква представа за какво говорите!? Сериозно, ако гражданите смятат че Дянков е СВЕСТЕН, никога няма в България да се изкарват нормални пари...

Е, сега още някой да се съмнява в дългата ръка на Сорос?

абе първоначално ми се стори, че пише "данков влиза в затвора..." ама то...

Сега протестърите да питат КОЙ КОЙ КОЙ назначи Дянков за финансов министър.

които назначава всички в бг- другарят путин

Честито, от разносвач на посни пици, станахме любители на ПИРОГите, Всичките държавни тайни до които е имал достъп сега ще са на масата, а отгоре ще има трохи от руски ПИРОГ !!!

Където му стъпи крака,повлича криза...

Където стъпи не никне нищо...

Край! Русия фалира! Ето как САЩ ще спечели конфликта - отвътре, с агент Дянкоф. Той този човек трябва да бъде вписан във всички учебници по военна история, като най-убийственото оръжие на всеки, който има смелостта да го използва. За 4-5 години срива икономиката и бъдещето на една държава. По-дяволите, цялата армия на САЩ и трябват поне 10тина.....

Там където, бкп-бсп мини, трева не никне.А Вие, сте седнали, празни приказки за армии да пиши те!!!

Кой по дяволите говори за БСП!? Нито съм споменал нещо за тях, нито съм намекнал нещо, нито нищо.... Боже, тука по тея форуми само тролове ли са останали? Дето като видят някой да им плюе работодателя и веднага обръщат на плюене върху опозицията..... Аз съм неутрален човек, не съм гласувал, бях собственик на бизнес - политиката на г-н Дянков срина моят бизнес. Избягах от България, сега живея в чужбина и всичко ми върви. Не съм от БСП, нито от РБ, нито от ГЕРБ. Просто като потърпевш от фурията Дянков, един от многото, които избягахме и не ни чувате - предимно защото не сме вече в България, си изказвам мнението.

Понякога и боя помага.Дянков нашляпа руснаците,плати си от нашите пари да го вземат на работа заради сините му очи и леля му Сталинка.

Като чета, коментарите по долу на позитановските, разбирачи, стигам до извода че руснаците са избрали Дянков от ,,тъпотия и простотия"!!!

Статията има граматическа грешка! Това е недопустимо за такава медия!

Милен ти Велчев пък представител ан ВТБ в България.....Мноооого мнооого интересно....Как почват да се оплитат като черва.....Но най важното е че всички се въртят около Русия и КГБ....Какво ли би казал Стефан Стамболов по въпроса?

ми самоводенското кръчмарче освен някоя простотия нищо друго не може да каже....

си, няма спор :)

Разбрахте ли най-после в коя партия в България се крият руските троянски коне?

Уф как се зарадвах, прочетох заглавието като "Дянков влиза в ЗАТВОРА...."

Ако ГЕРБ пак вземат властта ще докарат поредния магьосник с американско гражданство да си поправи сивито.

Ако си направи сивито, не е ли логично Ситибанк да го наеме а не Руската банка на КГБ??? Тука имам чувството че Дянков е обърнал резбата след като се е сдобил с любовница.....Кой знае, то и Клинтън му скроиха номер с проститутка....

Мужик ... А ква борба беше боко да реве срещу Русия и Цветан Василев !!! Като се усети народо населението че боко е крет*н и тойще стане Мужик във ВТБ или направо в москва ... ХАХАХАААА

Обява в руски вестник: "Заменям руска балистична ракета Р-36 за български икономист със същата разрушителна сила" Явно - има сделка!

Добре напипваш материята, ала "МАТ'РЯЛА" не се усеща че и този му го вк*ра яко...

Мамата си трака....Защо имам чувството че Дянков е работил за КГБ от доста време...Все пак да не увеличиш пенсиите преди избори си е чиста проба саботаж на Бойко!!!! ВТБ е банката на Путкин и КГБ!!!! Те контролират КТБ на Василев!!! Всички мръсни пари на олигарсите минават от там...

Следващата е Боряна Пенчева.

За съжаление политиката на Дянков, основаваща се на немското правило-разходите да са по-малко от приходите, не се хареса на пролетаризираната преобладаваща част на обществото ни. А той, вместо да помага за укрепване на стопанството ни, ще бъде ползван от чужди.

Тоя дебил ни съсипа 3 година сега тях ги почва.

steltian

Изглежда и ти си от множеството пишещи по долу и недоволни от политиката ме на финанси.Може би си от тези собственици на бензиностанции или на малки магазинчета които крадяхте на поразия и не издавахте касови бележки.Или си човек препитаващ се от нечисти сделки.Затова мразите Дянков ,че ви вкара в правия път.

Ти си болен !

Не е проблем вече Дянков да си намери работа. Но задавате ли си въпроса защо именно в Русия? Нищо не е случайно. Той спечели, (открадна) достатъчно пари от България - повече от милиард и сега може да си купи работа навсякъде- за престиж. Но соросоидните и герберски тролове не могат да стигнат до по-опасния за България извод: Той знае много неща, твърде много класифицирана информация(държавни тайни) за България. И сега ще продаде и тази информация. Така, че който не се е сетил той не е прецакал България с нейните прости избиратели, тъпи политици, неграмотни експерти и всякакви боклуци. Защото с тези национални предатели не беше проблем Дянков да стигне до най-скъпата информация докато Борисов щракаше с пръсти на чалга-певици и возеше футболистите на занимателни пътувания....

Като финансов министър е имал достъп и до много класифицирана информация за Евросъюза и Нато. И тази информация ще е продаде. Затова са го взели на работа в Русия. Иначе всички знаят, че е некадърник.

Този е просто "маша" и където го хвърлят , там работи ...добър финансист , ама друг път... и в световната банка е бил, благодарение на тъста си- нали знаете коя е жена му...

За малко мина по-скоро покрай световната банка. защото всички които сме тук добре го познавахме като разносвач на пици-като такъв има най-много стаж. Не беше особено грамотен, но плагиатстваше много професионално. Няма собствена логическа мисъл но се адаптира в движение. Хитрец, който с каквото се е заел все се провалил и ...доста покрадваше. Чисто по джебчийски...

"Дянков бе едно от най - добрите неща случвали се на България през прехода" , като прочетох това в коментара на един "колега" от форума истински се развеселих и то не за друго а , защото подобно нещо би написал само един истински Глупак , който няма хал - хабер от икономика и финанси . А за въпросния Дянков ще кажа само : Едно Оооогромно недоразумение , което разсипа икономиката на Грузия , след това и Българската такава сега е подготвен за да съсипе и ВТБ ........... Жал ми е за тези , но най - мъчно ми е , че позволихме един нагъл циник и простак , като Дянков да приложи геноцид спрямо Българите , с неговите постни пици , с разсипването на средния и малкия бизнес (най - важното перо в икономиката на една страна) и още и още ........

Е,ТО Е ЯСНО,ЧЕ РАБОТИ ЗА СВЕТОВНАТА ФИНАНСОВА ОЛИГАРХИЯ! ТОЙ Е ЕДИН БЕЗРОДНИК,КОЙТО И БАЩА СИ ЩЕ ПРОДАДЕ ЗА ПАРИ,ЗА РОДИНАТА ДА НЕ ГОВОРИМ! ТОЙ ТОВА И ПРАВЕШЕ ВПРОЧЕМ...

защо ни занимавате с тези мръсници които опропастиха българия вечно бойяко каза румен овчаров каза станишев каза нали ги видяхме тия изроди спрете да ни занимавате по вече с тях дайте мнението на нови хора дето неса осрани до гушата

положението е следното: Идват значи не'кви нечувани допреди уж финансови гении от български произход, оставили уж милионни заплати по Щатите и Великобритания, налитат стремглаво на нас, щото ни обичат, оправят ни мандат-два, гепяват каквото могат, па плеснат с ръце и се лепнат за руснаците. Как точно става този прилив на финансови мозъци от Запада, натрупали безценен опит из българските министерства, към матушка Рус - историята мълчи, а и да питаш не смееш.

Няма нужда да питаш, влизаш в Нета, търсиш сивито им и виждаш купища бели, тъмни, неясни петна и се чудиш как тъй изведнъжка са скокнали тъй "високо" ? Отговорът е един - програмата на кейджиби по внедряване на шпиони в западните финансово-икономически структури !

Това е тайното оръжие на Сорос и тем подобните му, да разсипят цялото православие и да ни натикат в мизерията. Ще се осъзнаят братушките, и тогава нема лабаво. дестинация USA.

Когато стана министър в BG Дянков имаше милион и осемстотин хиляди долара кредит, който трябваше да погаси с амерканската си заплата за 25 години. Как стана така, че с мизерната си заплата на български министър успя да погаси кредита си за шест месеца? Не се ли замисляте какво крадене е паднало в това финансово министерство. Затова Владислав Горанов се учудваше как е възможно да нямаш пари. Крадяло се е на едро...

Нашляпа ги. Нямат никакъв шанс.

Дянков направи всичко възможно да унищожи възможността в България да има дребен бизнес. А дребният бизнес е едно от малкото средства за оцеляване в страна с ликвидирана едра индустрия.

Ето я скритата лимонка. След време ще лъсне и Боко. Очевидно е вече, че те са били подставени агенти на руските интереси в БГ. Сега вече е ясно защо Трайчето изхвърча от гербаджийския кабинет.

...чакай бе, хер Флик не беше ли американски възпитаник - или руските агенти си имат база в Щатите?

Не зная как да го нарека - дебелоочие или къса памет...всъщност може и двете. Така значи - първо "напляска" руснаците, а сега работи за тях?

ами не нарича се глупост ама не на дянков ,а за твоита глупост става въпрос. винаги в българия на власт са били бкп ,дс , кгб

Като начало се върни малко назад във времето - определено си се родил направо на осем години, ще трябва да наваксаш пропуснатото по някакъв начин. Впрочем благодаря за пояснението - не знаех, че хер Флик е бил от БКП (ДС, КГБ)! Явно Боце го е прибрал под крилото на Партията-Майка (БСП), ама е държано в държавна тайна...

Нарича се професионализъм. Според задачите/проекта/целите/пр. и "пляскаш" и работиш с/та наплясканите. Затова Дянков е това, което е, и което другаря Орешарски никога няма да бъде.

за нечия банка срещу заплащане от тази банка, какво общо имат руснаците?

Дянков бе едно от най-добрите неща случвали се на България през прехода. И дума за сравение не може да става със сегашните, изолирани отвсякъде чобани, които не само гледат, но и изглеждат като пълни идиоти. Дай Боже да го видим отново министър и то в тандем с министри от неговия "сой".

БОЖЕ, пази България.

То про тия "добри" неща, няма нужда от лоши по пътя към пропастта.

Еххх бокооо и ти ли бе, пък големи приятели бяхте с ДЯНКИЧА, и Цецо Василев... Ама сега си менкате кадрите, няма приятелства в тая ваща игра на политика.... камоли морал.

на пеевски изглежда ще му се наложи да отслабне във всеки смисъл на думата. :):):):) . хубавата част е ,че има вероятност да не се разболее от сърдечни болести

steltian

Добре Дянков бил такъв бил онакъв.По време на световна икономическа криза успя ли той да запази България от икономически срив.Успя.Сега съпоставете министър Чобанов на неговото място.При условие че имаме икономически растеж за близо една година успя да вземе заеми за близо 5 милиарда които с лихвите минават 6-млрд.Фискалния резерв и той е намалял милиард и 320 милиона.И с какво се подобри живота ни.С тези 5 лв повишение на пенсиите ли или стандарта ни е по висок.Междуфирмената задлъжнялост за която наляха милиони продължава да стои.И някой ще даде ли сметка къде потънаха тези милиарди.

Много точен коментар

"да запази България от икономически срив" хахахахааа Успя да запази България от икономическото възстановяване на Европа, след кризата....

steltian

Изглежда много слушаш Станишев и Петър Димитров когато обясняваха ,че в България няма да има криза и тя щяла да ни заобиколи.И вкупом изоставиха властта за да гледат отстрани случващото се.

приятел ,никакъв растеж нямаме - 0.6 % е статистическа грешка, когато се излиза от криза растежa трябва да е от 2.5 % нагоре

Братушки дръжте се. Това е истинската опастност за вас. ;) Но като се сетя за старата руска поговорка се успокоявам някак си: "Всеки може да дойде в Русия, НО си тръгват само приятелите" ;)

Ето как с действия се отговаря на плювалниците.Сега те изкарват тъпи руснаците и ги оплакват,че горкичките си дават милиардите в ръцете на Дянков,за да ги фалира и унищожи.И в чужбина,където заемаше отговорни постове ВСЕ ГЛУПАЦИ СА МУ СЕ ДОВЕРЯВАЛИ.И КЪДЕТО Е РАБОТИЛ Е ПОЛУЧИЛ ВИСОКАТА ЗАСЛУЖЕНА ОЦЕНКА,защото там в професионален план няма прошка за грешка,ДОРИ ТОВА ДА Е СОБСТВЕНОТО ТИ ДЕТЕ.И още се питам аз,защо не канят някои от наще предишни и настоящи червени и коалиционни "капацитети"???Изглежда защото не допускат грешки и в избора на професионалисти.Защото ,когато се назначават специалисти/работници/ в която и да е сфера на дейност НЯМА протежета на ЦВЯТ ПРЕДИМНО ЧЕРВЕН,НЯМА ДРУГАРИ,НЯМА СИСТЕМАДЖИИ-НОМЕНКЛАТУРИ. ИМА САМО МОЖЕЩИ,ЗНАЕЩИ,ДОКАЗВАЩИ СЕ КАДЪРНИЦИ.А НИЕ ЗАРАДИ РАЗЮЗДЕНИ ЦЪРВУЛИ И СКУНКСОВЕ ЩЕ БЪДЕМ НА ТОЗИ ХАЛ.

Руснаците си прибраха агента..

За това се върнали тук и Миленчо, и Симеончо! Щото много милеели за България!

Има още за крадене, затуй им е мило и драго у нас.

не съм му фен, но явно е добър с финансите; няма как са е иначе, щом го признават и му гласуват доверие и в САЩ и в Русия; това, че при нас не се получиха нещата е въпрос на гледна точка; били сме зле при Дянков - не давал пари; работата на финансовия министър не е да дава пари, а да връзва бюджета така, че да не стане като в Гърция например и той го направи по време на тежка световна криза, засегнала и Б-я; фактът, че икономиката на Б-я не върви и затова стандартът на живот тук е зле не нито по вина на Дянков, нито пък е само по времето на Дянков; от край време е така и причините са съвсем не са в един министър, а много по-сериозни и от много отдавна; така че не се правете на големи разбирачи (по-големи от експертите в САЩ и Русия), защото ако бяхте такива, нямаше да тролите по форумите, а щяхте да работите на много високо ниво (извън БГ), да изкарвате много пари и да живеете истински...но какво ли ви обяснявам - вас, а и огромната част от българите, оплюването на другите ви поддържа живи

Казвал съм отдавна и на ББ дори след като му поиска оставката, че ще дойде време и името на Дянков ще се пише със златни букви. Много правилно Джанков е писал-връзва бюджет, не пилее и трябва голяма дисциплина както и в нашто семейство. Браво на Джанков.

Нали уж беше западен гений в Световната банка. Нещо май те е теглело на изток.

Айде да видим сега какво ще кажат опорните точки, нали беше лош, нали не разбираше от икономика и.н.

Мдааааа... В Украйна доволно потриват ръчички - вече са сигурни, че ще дочакат.

МНОГО ВИ Е НИСКА КАМБАНАРИЙКАТА ГОСПОДА, А И ПОГЛЕДА ВИ Е ФИКСИРАН Е ЕДНОСТРАНЕН, ТАКА ПРЕДВАРИТЕЛНО ВСИЧКО ВИ ЯСНО , А ПОСЛЕ СЕ ЧУДИТЕ ЗАЩО НЕ СТЕ ПОЗНАЛИ РАЗВИТИЕТО НА НЕЩАТА.

цитат на Ленин ( 1917 година приблизително) ...след като победи революциата в СССР ще изнасяме революции за останалия свят , докато революцията победи в целия свят. Почти 100 години по-късно( около 2014 година ). След като икономиката/финанси победи успешно в РБ ( посредством Дянков) сега ще изнасяме успешни икономика/финанси в чужбина ( Русия) ( чрез Дянков) . Лошото е че и двете победи са в най-слабите страни в света.