Коментари - Борисов се усъмни в оценката на щетите от труса и изпрати експерти | Днес.dir.bg

Борисов се усъмни в оценката на щетите от труса и изпрати експерти

По 325 лв. еднократно ще получават от утре пострадалите от земетресението, заяви министър Симеон Дянков. "Ако така продължава, щетите могат да се окажат стотици милиони. Държавата не е застрахователна компания и всеки път с добрина подхожда", коментира премиерът Бойко Борисов и обяви, че са изпратени експерти на място за оценка на щетите.

Обратно в новината

Коментари - Борисов се усъмни в оценката на щетите от труса и изпрати експерти | Днес.dir.bg

Коментари

мойта къща е напукана и с падналкомин. Не искам помощи, има доста по-нуждаещи се хора. И съм сигурна ,че доста хора изобщо не са се обадили, че къщите им са пострадали. Така, че Бойко няма защо да се възмущава. А що се отнася до застраховките е прав. Всички трябва да го направим, а не да чакаме държавата да ни помага. парите за застраховката не са големи.

Браво! Личи си кой е интелигентен човек!

На панелка на 40 години,каква застраховка си мислиш че може да направиш??? И обикновено в застраховките за природни бетствия има едни измислени клаузи с които самата застрахователна компания се застрахова да ти изплати някъкви минимални суми.Като пример ти давам че за нанесени щети до 5000 лв от природна стихия,повечето застрахователни компании не поемат отговорност.Като в тези 5000 лв влиза само къщата или апартамента,без каквото и да е в него като мебели уреди и такива неща.

900 000 лв./325 лв. = 2770 бр. помощи. Информацията е неточна или подадените молби са 2 пъти повече от 1600б р. или дадената съма е 2 пъти по-малко от 900 000 лв.

Тези от стажица не ги взеха, но други станаха богати вместо тях, а що се однася до трите комина да ти кажа, Перник е като счупена черупка на сварено яйце, държи само обем (за сградите говоря), но забелязвам по медиите че земетресението в Перник се неглижира много силно, щото няма жертви и държи обем. Предлагам всичи да политици да дойдат да се снимат за рекламна кампания за догодина стига ГЕРБ-аджии са се рекламирали.

браво Боко , утре пак ходи да риташ мач , вместо да си при хората с палатките и фургоните. Или както се видя по телевизията - можеш бързо да бягаш като се разлюлее малко земята . И защо не отиде веднага на земетресението - или нямаше какво да откриваш - като магистрала от 19 км - която се ремонтира още след първата зима , или да откриеш 30 стълба улично осветление на същата магистрала??

1+

Не отиде веднага, защото нямаше кой да го покаже по телевизорОт. Бавно, бавно реагират тия хрантутници от телевизиите, не полагат грижи за всяческото популяризиране на подвизите на великия демократ, човек и застраховател с ленторезачката! Трябваше предварително да изберат място, да прогнозират земетресението и 2минути след него бойко да цъфне по всички телевизии.

Аз съм перничанин,у дома имам щети ,като напукана мазилка,паднал комин на тавана и други такива маловажни.Не разчитам на ничия помощ,нито ще се занимаваме в нашия блок с глупости да събираме документи и да доказвам на държавата че в Перник е имало земетресение.Просто се събираме мъжете и оправяме щетите и ако евентуално са останали и малко сили и жените:):) Ако не,жените на следващия ден.Доста голяма част от перничани сами ще си оправят щетите,държавата няма да им помага.Въпроса е ако може да се подпомогнат възрастни хора които си нямат никого,самотни майки с деца и други такива нелеки съдби.На тях ще се дава тази помощ от 325 лв.Ако и на мен ми се полага такава помощ,съм готов да я дам на първия,който ми пише в този форум и още 25 лв от мен да му я закръгля на 350 лв.Плюите,лайте и пикаите газ защото това най добре ви се отдава на повечето.

Поздравявам те за този достоен пост!

евала,Val...подкрепям те напълно...по-същия начин ще действам и аз,а несретниците по форума дето плюват,си ги сложи на к...

Правилно! Имам само 1 бележка. Щом щетите са маловажни, оправете първо жените, да се успокоят след трусовете. Щетите могат да почакат, жените - не :)

Val,ако в България поне половината от мъжете мислят и действат като тебе отдавна щяхме да сме над средното европейско ниво.

Много правилно,всеки трябва да си има застраховка. Стига с тая държава бе,човек ще каже,че милиони данъци плащате годишно и искате от всичко по много.Държавата ви била длъжна,а вие също сте и длъжни,ама не сте коректни към нея,затова да си мълчите. Много нагъл народ бе,много нагъл. Утре ако ни удари в по-големи мащаби,какво ще правиме? Мислете и вие малко за домовете си,имайте отговорност,всичко може да се случи:наводнение,пожар,земетресение, за това хората са измислили застраховките.

Ей, умнико! една застраховка струва 200 лв и на горе. Хората в провинция умират от глад! Пожелавам и ти да живееш цял живот с 300 лева и тогава ще видя каква застраховка ще правиш!

И кой застраховател ще се съгласи да ми направи полица срещу заметресение в несеизмичен район, панелно жилище и подкопани минни галерии. А ако всички перничани да бяхме си направили такива застраховки, въпросното застрахователно дружество на този етап просто щеше да фалира ! Толкова сме пострадали! Няма незасегната сграда!

+1

държави, а у нас почти всички застахователни комании са със съмнителен произход и репутация.

СТРАХОТНИ ПИЧАГИ, НЕ СИ ОСТАВЯТ НАРОДА В БЕДСТВИЕ! САМО ТАКА, НАПРЕД ДА ГРОМИТЕ ДЕ ЩО ВИ СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯ В БОРБАТА ВИ ЗА ЩАСТИЕТО НА ЦЕЛОКУПНИЯ НАРОД. ДАЛИ ПАРИТЕ СА МНОГО ИЛИ МАЛКО НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ, ВАЖНА Е ГРИЖАТА ЗА ЧОВЕКА И СЪСТРАДАНИЕТО!

Не сме застрахователна компания, ние сме обикновенна полицейска държава. Защо да се дават пари на пострадалите? По-добре да се инвестират в полицията. Колко беше бюджетчето на МВР? Че и гражданска защита прехвърлиха там.

Безспорно това е най- страшното бедствие за всяка Държава. Само дето застрахователната култура на българина е уникално ниска. НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН да обезщетява на 100% частен имот, ако същия няма застраховка. За година между 200 и 400лв е една застраховка, която може и да се разсрочи. Направете си такава, мили хора, и няма да чакате на Борисов, Станишев или Доган. Разберете, че НИКОЙ НЕ ГО Е ЕНЯ за вашите къщи. Не губете кураж, защото най- важното е, че сте живи и здрави.

Ти си застраховател нали?

Какво стана след Урагана Катерина в САЩ, всички жилища бяха застраховани. НО ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ ОБЯВИХА ФАЛИТ - и кои плащаше сметката... ай стига с тея застрахователи и гражданската отговорност им е много....?

Илиянче от коя застрахователна фирма си?

застраховките после? Защото всички лапате пари за застраховане, а после се оказва, че нищо не е в обхвата на застраховката - ни природни бедствия, ни нищо! Колите като имаха пълно каско, защо се оказа, че то не покривало палежи, а?! Ай сиктир! Точно това е работа на държавата - да сложи ред и да упражнява контрол! Като не си е изпълнила функциите, да плаща! Лошото е, че плащаме всички - и засегнати, и незасегнати! Затова спрете да ревете с тия застраховки!

Коя застрахователна компания ще изплати 100-ци милиони и няма да обяви фалит?

Егати и снимката... Да се чуди човек дали не си е доспал или е ял киселици...

... и двете

За последно разбрах колко необразовани, цинични и злобни са поддръжниците на стогодишната партия. Може ли така да се пише, дасе заиграва с трагедията на хората? А защо БСП не даде от субсидията си в парламента. Защо не направи дарение? Не трябва да се криеш зад анонимността и да бъдеш циничен. Това е подло.

Ей сега е момента да организираме грабеж! 900 хил. кеш и сам Тотю да ги носи , по сгоден случай няма да имаме !

Това с грабежите е остарял и просташки метод! Вече има много по съвременни начини за крадене. Например, правиш строителна фирма и "усвояваш" парите .Това е демокрация , и всичко е законно !

де да мислеше всеки път че това са парите на данъкоплатците - и за комисионните си, и за парите за евросъюза, които ТАКА ВЕЛИКОДУШНО уж се предоставят....

Г-н Дянков, детската градина в парка не е била конюшня, а много приятна и любима сграда за няколко поколения деца на Перник !

Мда много са щетите на хората за 1 милион а за държавата щети за 10-20 не са много.....

И в какво се съмнява? Моята молба още няма движение, а съм в 9 етажен блок! Няма апартамент и вход без щети, а аз най-много се притеснявам от пукнатините по панелите, които са на всеки етаж, а още никой не е дошъл да ги огледа. От една разходка из града може да се види, че повечето сгради са обрамчени с ленти. (ББ да дойде да ги отреже!) И ако последват още силни трусове, не трябва да се безпокоите за 300-те лева. Няма да има на кой да ги дадете.

Направете си застраховки, и тогава ще имате пари да си оправите къщите. НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН! Колкото и да пенясваш, апартамента си е твой, и ти имаш грижата за него. Гадно е, че ви се струпа много- няма спор.. Но не спете, а направете нещо за да предвидите подобни ситуации. Щото, ако беше Доган, или Станишев, да не мислиш, че повече от тези 300лв щеше да получиш?

Оня, ...! Никой не реве за керливите 300 лева, а за това, че трябва някой да мине и да види щетите и дали е годно за живеене или не. Не знам от къде пишеш, но искренно се надявам да имаш застраховка за да си покриваш щетите и железни нерви, за да преживееш безсънните нощи на страх и неизвестност.

и после да ти гледам сеира, как ще ти я изплатят! Няма такава застрахователна компания в БГто още! Пет страници ситен шрифт, какво не покрива! И тон общи условия! И на края - к....ц!

Бе ти гербераст ли си или си само тъп? Казват ти, че блокът е напукан и може да се срути, ти ги пращаш да го застраховат. Като ти се срутят 9 етажа на главата и те размажат теб и семейството ти, да не мислиш че застрахователите, които са приятелчетата на бойко ще дойдат да ви съживят? Ако си имал късмета да не си вътре, ще ти платят колкото за 1 телевизор и хладилник и ще те пратят да доказваш останалите щети до следващото земетресение. Прави връзка с главния мозък.

Мразя го ББ. но в случая е прав. Превърнахме се в цигани. За всичко да ни е виновна държавата и все да ни е длъжна. Плащам данъци обществените части да са на ред. Мостове, сгради, пътища и т.н. Когато става въпрос обаче за частни имоти всеки е за себе си. Защо държавата трябва да плаща нечии частен имот? За това има застрахователни компании. Не че аз съм се застраховал, но това си е мой проблем нали? И 20 лв да ви даде пак е помощ. Ще си купувате храна тоя месец с тия пари. Ако държавата утре ви каже взимаме ви къщата за 1 година и в нея ще настаним нуждаещ се ще ревнете че си е ваша и няма право , обаче някак си е длъжна да ви я поправи. Къде дават така? За това мога да им кажа браво. Въпреки окаяното състояние намериха некой лев. По колко искате по сто хиляди ли да ви даде ? Да не би държавата да е предизвикал земетресението? Те предизвикват други катаклизми които не рушат имоти, рушат животи .... но това е друга тема.

Браво, единствения смислен коментар, защо не коментират какво е казал яркочервения Кутев, хем им се дават пари и помощ хем реват, не може така. А защо не си спомните дали предишните правителства са постъпвали така ,бих казала дори прекалено човешки , ама не можете да си затворите гадните червени гърла !!!!!!!!!!!!

Аз искам от гербаджиите-по 2 заплати ,2 апартамента и да се работи само среда следобед. Искам Борисов не се прави на скръндза а да уреди с оная нашта от Габрово,Дилма Русев да играем с Бразилия на финала и да ни клекнат минимум с 3 парчета. Нали се прави на много гъстак с нея,те тва е патриотизъм -всичко друго е бошлаФ

+1

като знаеш какви са законите и застрахователните фирми що дрънкаш?! нали ще си платиш като поп и ще чакаш. За това трябва закон и да се знае кой пие ,кой плаща. Иначе лесно да дуднеш над чуждо нещастие..

Е сега вече ще цъфнат и ще вържат перничани с тая огромна сума - 325 лв... no comment! Да бяха поне ги закръглили на 350...

Ако не дават ревете, ако дават пак ревете. Какъв * искате? Ако беше на власт хунтата на Станишев-Доган сигурно щяха да им раздадат по милионче и половина

Така е! Все сме недоволни! Вечно мрънкащи! Абе, матриял, какво да се прави!

Е това вече е върха- как се раздават бюджетни пари в брой и как се отчитат ........ и законите явно не са еднакви за всички........

Много е яко, нали? Вече си представям как Тотю Младенов седи на походно столче на центъра на Перник, плюнчи молива и раздава кеш :)))

И НАРОДО МУ ЦЕЛИВА РЪКА Е...И ЦИРКА

хахахааааа- идеално

Има поговорка, че добрата власт е тази, която не се забелязва от хората. Но при тези тежки времена за нас, май е по-добре участието на властта близо до нашия живот. Дано и следващите правителства продължат така. По този начин и по-добре ще им виждаме далаверите, надявам се!

1. Лични пари ли ще раздава, че си прави такава реклама? 2. Друга работа няма ли си министъра, че да върши работата на касиерка? 3. Бойко няма ли да ревнува, че Тотю ще е в светлините на прожекторите?

И още един въпрос: - Ще иска ли да му се целува ръка?

Лелеее на какво унижение ни чака утре:по 300 лв ще ни раздават и ще ни дават по всички телевизии!

Дано се намери някой горд перничанин да каже:Не Ви ща парите г-н министър, не искам да участвам във Вашия цирк!

Ами не ги взимайте...

Е ПА КУГА ДРУГ ПАТ ЧЕ ТЕ ДАВАТ ПО ТЕЛЕВИЗОРО ?

ами не се снимаите, пак и е прав общо взето, дарявата не е виновна че има земетресеня, и не може на всички да направи нови кащи, ние сме си виновни че не си застраховаме имуществото *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ха-ха, а бихте ли се поинтересували преди да пишете как, къде и дали вобще се застрахова имущество срещу заметресение и за колко! Проверете параметрите за такива застраховки- жилищен фонд, сеизмичен ли е района и т. н. и после дуднете по коментарите за застраховки. Аман от дезиорентирани тъпанари, чието безсилие се свежда до "ами да беше..."

Айде не ставайте нагли!

ако си беше платила застраховка сега нямаше да са унижаваш

Ами не ходи да си ги взимаш.

Да си си застраховала имота като не искаш унижение! Толкова ли е трудно да го проумееш? Или още от соца си влачеш, че някой с нещо ти е длъжен...

Къде е унижението? В парите или в телевизията? Ами не се явявайте! Ако нямаше пари и тв по-доволна ли щяхте да сте?

Абе, нахалнице, никой по света не плаща при щети на частни имоти, за тази цел има застраховане. Затова поне си затворете устите, защото са наши пари. Държавата трябва да дава пари само на държавни учреждения. И понеже градът ви открай време има лоша слава, сме сигурни, че и сега Андрешко,, пострадал, непосрадал, ще се нареди за келепир от нашите пари.Затова си натискай тъпия задник на Листопад и поне си трай.

Не знам защо се появи този линк.Може би искате да ми кажете нещо.Успех!

е, бойко сигурно има по важна работа иначе той лично би отишъл да раздаде помощите

Е щом премиера е преценил, че това му е работата на Т.Младенов ок, добре че не го е пратил да ритне някое мачле

Против съм, моите пари да се раздават на хора, които нямат и грам мозък в главите и не са си застраховали имотите.

ОБИДА!

150 ти от къде разбра на колко години съм? Ти сигурно си от тези "потърпевши", които крадат парите на другите българи.

А-а-а..., няма ли ЛИЧНО Бойко Б. да раздава парите?

Освен министрите на настоящото правителство никой друг не съществува в иерархията! Лично Тотю Младенов ще раздава помощи, лично Цветанов ще инспектира поражения, лично публичната администраторка, по диплома - Павлова ще инспектира строежа! Аз предлагам всички други освен министрите, които вършат всичко лично да бъдат уволнени и парите от заплатите им да се дадат на нуждаещите се!

тва неуспялото да си вземе изпитите в Германия момче (и съответно натирено при краварите след това) много се отпуснало бре??? тц тц тц ...голем късмет имаме с него...

Не съм тиквофен, но ви моля да потушите сарказма си.Трябва да сме човечни и справедливи.А на нас ни дай да плюем, когато не сме в кацата на пострадалите.Според мен правителството се държи по човешки адекватно.Трудно е да се хареса на седем милиона, от които половината са маргинални типове.

Аз също съм съпричастен! През 1977г. работех в болницата в Свищов и знам за какво става дума. Но всеки да си гледа работата. Стига с този пи ар. Не съм съгласен да плащам на министър,а той да си уплътнява работното време изпълнявайки длъжността"касиер"!!!

Коментари - Борисов се усъмни в оценката на щетите от труса и изпрати експерти | Днес.dir.bg

Борисов се усъмни в оценката на щетите от труса и изпрати експерти

По 325 лв. еднократно ще получават от утре пострадалите от земетресението, заяви министър Симеон Дянков. "Ако така продължава, щетите могат да се окажат стотици милиони. Държавата не е застрахователна компания и всеки път с добрина подхожда", коментира премиерът Бойко Борисов и обяви, че са изпратени експерти на място за оценка на щетите.

Обратно в новината

Коментари - Борисов се усъмни в оценката на щетите от труса и изпрати експерти | Днес.dir.bg

Коментари

мойта къща е напукана и с падналкомин. Не искам помощи, има доста по-нуждаещи се хора. И съм сигурна ,че доста хора изобщо не са се обадили, че къщите им са пострадали. Така, че Бойко няма защо да се възмущава. А що се отнася до застраховките е прав. Всички трябва да го направим, а не да чакаме държавата да ни помага. парите за застраховката не са големи.

Браво! Личи си кой е интелигентен човек!

На панелка на 40 години,каква застраховка си мислиш че може да направиш??? И обикновено в застраховките за природни бетствия има едни измислени клаузи с които самата застрахователна компания се застрахова да ти изплати някъкви минимални суми.Като пример ти давам че за нанесени щети до 5000 лв от природна стихия,повечето застрахователни компании не поемат отговорност.Като в тези 5000 лв влиза само къщата или апартамента,без каквото и да е в него като мебели уреди и такива неща.

900 000 лв./325 лв. = 2770 бр. помощи. Информацията е неточна или подадените молби са 2 пъти повече от 1600б р. или дадената съма е 2 пъти по-малко от 900 000 лв.

Тези от стажица не ги взеха, но други станаха богати вместо тях, а що се однася до трите комина да ти кажа, Перник е като счупена черупка на сварено яйце, държи само обем (за сградите говоря), но забелязвам по медиите че земетресението в Перник се неглижира много силно, щото няма жертви и държи обем. Предлагам всичи да политици да дойдат да се снимат за рекламна кампания за догодина стига ГЕРБ-аджии са се рекламирали.

браво Боко , утре пак ходи да риташ мач , вместо да си при хората с палатките и фургоните. Или както се видя по телевизията - можеш бързо да бягаш като се разлюлее малко земята . И защо не отиде веднага на земетресението - или нямаше какво да откриваш - като магистрала от 19 км - която се ремонтира още след първата зима , или да откриеш 30 стълба улично осветление на същата магистрала??

1+

Не отиде веднага, защото нямаше кой да го покаже по телевизорОт. Бавно, бавно реагират тия хрантутници от телевизиите, не полагат грижи за всяческото популяризиране на подвизите на великия демократ, човек и застраховател с ленторезачката! Трябваше предварително да изберат място, да прогнозират земетресението и 2минути след него бойко да цъфне по всички телевизии.

Аз съм перничанин,у дома имам щети ,като напукана мазилка,паднал комин на тавана и други такива маловажни.Не разчитам на ничия помощ,нито ще се занимаваме в нашия блок с глупости да събираме документи и да доказвам на държавата че в Перник е имало земетресение.Просто се събираме мъжете и оправяме щетите и ако евентуално са останали и малко сили и жените:):) Ако не,жените на следващия ден.Доста голяма част от перничани сами ще си оправят щетите,държавата няма да им помага.Въпроса е ако може да се подпомогнат възрастни хора които си нямат никого,самотни майки с деца и други такива нелеки съдби.На тях ще се дава тази помощ от 325 лв.Ако и на мен ми се полага такава помощ,съм готов да я дам на първия,който ми пише в този форум и още 25 лв от мен да му я закръгля на 350 лв.Плюите,лайте и пикаите газ защото това най добре ви се отдава на повечето.

Поздравявам те за този достоен пост!

евала,Val...подкрепям те напълно...по-същия начин ще действам и аз,а несретниците по форума дето плюват,си ги сложи на к...

Правилно! Имам само 1 бележка. Щом щетите са маловажни, оправете първо жените, да се успокоят след трусовете. Щетите могат да почакат, жените - не :)

Val,ако в България поне половината от мъжете мислят и действат като тебе отдавна щяхме да сме над средното европейско ниво.

Много правилно,всеки трябва да си има застраховка. Стига с тая държава бе,човек ще каже,че милиони данъци плащате годишно и искате от всичко по много.Държавата ви била длъжна,а вие също сте и длъжни,ама не сте коректни към нея,затова да си мълчите. Много нагъл народ бе,много нагъл. Утре ако ни удари в по-големи мащаби,какво ще правиме? Мислете и вие малко за домовете си,имайте отговорност,всичко може да се случи:наводнение,пожар,земетресение, за това хората са измислили застраховките.

Ей, умнико! една застраховка струва 200 лв и на горе. Хората в провинция умират от глад! Пожелавам и ти да живееш цял живот с 300 лева и тогава ще видя каква застраховка ще правиш!

И кой застраховател ще се съгласи да ми направи полица срещу заметресение в несеизмичен район, панелно жилище и подкопани минни галерии. А ако всички перничани да бяхме си направили такива застраховки, въпросното застрахователно дружество на този етап просто щеше да фалира ! Толкова сме пострадали! Няма незасегната сграда!

+1

държави, а у нас почти всички застахователни комании са със съмнителен произход и репутация.

СТРАХОТНИ ПИЧАГИ, НЕ СИ ОСТАВЯТ НАРОДА В БЕДСТВИЕ! САМО ТАКА, НАПРЕД ДА ГРОМИТЕ ДЕ ЩО ВИ СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯ В БОРБАТА ВИ ЗА ЩАСТИЕТО НА ЦЕЛОКУПНИЯ НАРОД. ДАЛИ ПАРИТЕ СА МНОГО ИЛИ МАЛКО НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ, ВАЖНА Е ГРИЖАТА ЗА ЧОВЕКА И СЪСТРАДАНИЕТО!

Не сме застрахователна компания, ние сме обикновенна полицейска държава. Защо да се дават пари на пострадалите? По-добре да се инвестират в полицията. Колко беше бюджетчето на МВР? Че и гражданска защита прехвърлиха там.

Безспорно това е най- страшното бедствие за всяка Държава. Само дето застрахователната култура на българина е уникално ниска. НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН да обезщетява на 100% частен имот, ако същия няма застраховка. За година между 200 и 400лв е една застраховка, която може и да се разсрочи. Направете си такава, мили хора, и няма да чакате на Борисов, Станишев или Доган. Разберете, че НИКОЙ НЕ ГО Е ЕНЯ за вашите къщи. Не губете кураж, защото най- важното е, че сте живи и здрави.

Ти си застраховател нали?

Какво стана след Урагана Катерина в САЩ, всички жилища бяха застраховани. НО ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ ОБЯВИХА ФАЛИТ - и кои плащаше сметката... ай стига с тея застрахователи и гражданската отговорност им е много....?

Илиянче от коя застрахователна фирма си?

застраховките после? Защото всички лапате пари за застраховане, а после се оказва, че нищо не е в обхвата на застраховката - ни природни бедствия, ни нищо! Колите като имаха пълно каско, защо се оказа, че то не покривало палежи, а?! Ай сиктир! Точно това е работа на държавата - да сложи ред и да упражнява контрол! Като не си е изпълнила функциите, да плаща! Лошото е, че плащаме всички - и засегнати, и незасегнати! Затова спрете да ревете с тия застраховки!

Коя застрахователна компания ще изплати 100-ци милиони и няма да обяви фалит?

Егати и снимката... Да се чуди човек дали не си е доспал или е ял киселици...

... и двете

За последно разбрах колко необразовани, цинични и злобни са поддръжниците на стогодишната партия. Може ли така да се пише, дасе заиграва с трагедията на хората? А защо БСП не даде от субсидията си в парламента. Защо не направи дарение? Не трябва да се криеш зад анонимността и да бъдеш циничен. Това е подло.

Ей сега е момента да организираме грабеж! 900 хил. кеш и сам Тотю да ги носи , по сгоден случай няма да имаме !

Това с грабежите е остарял и просташки метод! Вече има много по съвременни начини за крадене. Например, правиш строителна фирма и "усвояваш" парите .Това е демокрация , и всичко е законно !

де да мислеше всеки път че това са парите на данъкоплатците - и за комисионните си, и за парите за евросъюза, които ТАКА ВЕЛИКОДУШНО уж се предоставят....

Г-н Дянков, детската градина в парка не е била конюшня, а много приятна и любима сграда за няколко поколения деца на Перник !

Мда много са щетите на хората за 1 милион а за държавата щети за 10-20 не са много.....

И в какво се съмнява? Моята молба още няма движение, а съм в 9 етажен блок! Няма апартамент и вход без щети, а аз най-много се притеснявам от пукнатините по панелите, които са на всеки етаж, а още никой не е дошъл да ги огледа. От една разходка из града може да се види, че повечето сгради са обрамчени с ленти. (ББ да дойде да ги отреже!) И ако последват още силни трусове, не трябва да се безпокоите за 300-те лева. Няма да има на кой да ги дадете.

Направете си застраховки, и тогава ще имате пари да си оправите къщите. НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН! Колкото и да пенясваш, апартамента си е твой, и ти имаш грижата за него. Гадно е, че ви се струпа много- няма спор.. Но не спете, а направете нещо за да предвидите подобни ситуации. Щото, ако беше Доган, или Станишев, да не мислиш, че повече от тези 300лв щеше да получиш?

Оня, ...! Никой не реве за керливите 300 лева, а за това, че трябва някой да мине и да види щетите и дали е годно за живеене или не. Не знам от къде пишеш, но искренно се надявам да имаш застраховка за да си покриваш щетите и железни нерви, за да преживееш безсънните нощи на страх и неизвестност.

и после да ти гледам сеира, как ще ти я изплатят! Няма такава застрахователна компания в БГто още! Пет страници ситен шрифт, какво не покрива! И тон общи условия! И на края - к....ц!

Бе ти гербераст ли си или си само тъп? Казват ти, че блокът е напукан и може да се срути, ти ги пращаш да го застраховат. Като ти се срутят 9 етажа на главата и те размажат теб и семейството ти, да не мислиш че застрахователите, които са приятелчетата на бойко ще дойдат да ви съживят? Ако си имал късмета да не си вътре, ще ти платят колкото за 1 телевизор и хладилник и ще те пратят да доказваш останалите щети до следващото земетресение. Прави връзка с главния мозък.

Мразя го ББ. но в случая е прав. Превърнахме се в цигани. За всичко да ни е виновна държавата и все да ни е длъжна. Плащам данъци обществените части да са на ред. Мостове, сгради, пътища и т.н. Когато става въпрос обаче за частни имоти всеки е за себе си. Защо държавата трябва да плаща нечии частен имот? За това има застрахователни компании. Не че аз съм се застраховал, но това си е мой проблем нали? И 20 лв да ви даде пак е помощ. Ще си купувате храна тоя месец с тия пари. Ако държавата утре ви каже взимаме ви къщата за 1 година и в нея ще настаним нуждаещ се ще ревнете че си е ваша и няма право , обаче някак си е длъжна да ви я поправи. Къде дават така? За това мога да им кажа браво. Въпреки окаяното състояние намериха некой лев. По колко искате по сто хиляди ли да ви даде ? Да не би държавата да е предизвикал земетресението? Те предизвикват други катаклизми които не рушат имоти, рушат животи .... но това е друга тема.

Браво, единствения смислен коментар, защо не коментират какво е казал яркочервения Кутев, хем им се дават пари и помощ хем реват, не може така. А защо не си спомните дали предишните правителства са постъпвали така ,бих казала дори прекалено човешки , ама не можете да си затворите гадните червени гърла !!!!!!!!!!!!

Аз искам от гербаджиите-по 2 заплати ,2 апартамента и да се работи само среда следобед. Искам Борисов не се прави на скръндза а да уреди с оная нашта от Габрово,Дилма Русев да играем с Бразилия на финала и да ни клекнат минимум с 3 парчета. Нали се прави на много гъстак с нея,те тва е патриотизъм -всичко друго е бошлаФ

+1

като знаеш какви са законите и застрахователните фирми що дрънкаш?! нали ще си платиш като поп и ще чакаш. За това трябва закон и да се знае кой пие ,кой плаща. Иначе лесно да дуднеш над чуждо нещастие..

Е сега вече ще цъфнат и ще вържат перничани с тая огромна сума - 325 лв... no comment! Да бяха поне ги закръглили на 350...

Ако не дават ревете, ако дават пак ревете. Какъв * искате? Ако беше на власт хунтата на Станишев-Доган сигурно щяха да им раздадат по милионче и половина

Така е! Все сме недоволни! Вечно мрънкащи! Абе, матриял, какво да се прави!

Е това вече е върха- как се раздават бюджетни пари в брой и как се отчитат ........ и законите явно не са еднакви за всички........

Много е яко, нали? Вече си представям как Тотю Младенов седи на походно столче на центъра на Перник, плюнчи молива и раздава кеш :)))

И НАРОДО МУ ЦЕЛИВА РЪКА Е...И ЦИРКА

хахахааааа- идеално

Има поговорка, че добрата власт е тази, която не се забелязва от хората. Но при тези тежки времена за нас, май е по-добре участието на властта близо до нашия живот. Дано и следващите правителства продължат така. По този начин и по-добре ще им виждаме далаверите, надявам се!

1. Лични пари ли ще раздава, че си прави такава реклама? 2. Друга работа няма ли си министъра, че да върши работата на касиерка? 3. Бойко няма ли да ревнува, че Тотю ще е в светлините на прожекторите?

И още един въпрос: - Ще иска ли да му се целува ръка?

Лелеее на какво унижение ни чака утре:по 300 лв ще ни раздават и ще ни дават по всички телевизии!

Дано се намери някой горд перничанин да каже:Не Ви ща парите г-н министър, не искам да участвам във Вашия цирк!

Ами не ги взимайте...

Е ПА КУГА ДРУГ ПАТ ЧЕ ТЕ ДАВАТ ПО ТЕЛЕВИЗОРО ?

ами не се снимаите, пак и е прав общо взето, дарявата не е виновна че има земетресеня, и не може на всички да направи нови кащи, ние сме си виновни че не си застраховаме имуществото *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ха-ха, а бихте ли се поинтересували преди да пишете как, къде и дали вобще се застрахова имущество срещу заметресение и за колко! Проверете параметрите за такива застраховки- жилищен фонд, сеизмичен ли е района и т. н. и после дуднете по коментарите за застраховки. Аман от дезиорентирани тъпанари, чието безсилие се свежда до "ами да беше..."

Айде не ставайте нагли!

ако си беше платила застраховка сега нямаше да са унижаваш

Ами не ходи да си ги взимаш.

Да си си застраховала имота като не искаш унижение! Толкова ли е трудно да го проумееш? Или още от соца си влачеш, че някой с нещо ти е длъжен...

Къде е унижението? В парите или в телевизията? Ами не се явявайте! Ако нямаше пари и тв по-доволна ли щяхте да сте?

Абе, нахалнице, никой по света не плаща при щети на частни имоти, за тази цел има застраховане. Затова поне си затворете устите, защото са наши пари. Държавата трябва да дава пари само на държавни учреждения. И понеже градът ви открай време има лоша слава, сме сигурни, че и сега Андрешко,, пострадал, непосрадал, ще се нареди за келепир от нашите пари.Затова си натискай тъпия задник на Листопад и поне си трай.

Не знам защо се появи този линк.Може би искате да ми кажете нещо.Успех!

е, бойко сигурно има по важна работа иначе той лично би отишъл да раздаде помощите

Е щом премиера е преценил, че това му е работата на Т.Младенов ок, добре че не го е пратил да ритне някое мачле

Против съм, моите пари да се раздават на хора, които нямат и грам мозък в главите и не са си застраховали имотите.

ОБИДА!

150 ти от къде разбра на колко години съм? Ти сигурно си от тези "потърпевши", които крадат парите на другите българи.

А-а-а..., няма ли ЛИЧНО Бойко Б. да раздава парите?

Освен министрите на настоящото правителство никой друг не съществува в иерархията! Лично Тотю Младенов ще раздава помощи, лично Цветанов ще инспектира поражения, лично публичната администраторка, по диплома - Павлова ще инспектира строежа! Аз предлагам всички други освен министрите, които вършат всичко лично да бъдат уволнени и парите от заплатите им да се дадат на нуждаещите се!

тва неуспялото да си вземе изпитите в Германия момче (и съответно натирено при краварите след това) много се отпуснало бре??? тц тц тц ...голем късмет имаме с него...

Не съм тиквофен, но ви моля да потушите сарказма си.Трябва да сме човечни и справедливи.А на нас ни дай да плюем, когато не сме в кацата на пострадалите.Според мен правителството се държи по човешки адекватно.Трудно е да се хареса на седем милиона, от които половината са маргинални типове.

Аз също съм съпричастен! През 1977г. работех в болницата в Свищов и знам за какво става дума. Но всеки да си гледа работата. Стига с този пи ар. Не съм съгласен да плащам на министър,а той да си уплътнява работното време изпълнявайки длъжността"касиер"!!!