Коментари - Северна Корея обмисля да удари с ракета Гуам | Днес.dir.bg

Северна Корея обмисля да удари с ракета Гуам

Северна Корея съобщи днес, че "внимателно проучва" план да нанесе ракетен удар по американския тихоокеански остров Гуам.

Обратно в новината

Коментари - Северна Корея обмисля да удари с ракета Гуам | Днес.dir.bg

Коментари

Северна Корея обмисля да удари с ракета Гуам, подобно на Япония, която бомбандира Пърл Харбър и стана причина САЩ да вземат участие във ВСВ.

И тръм и дебелия ким са клоуни.

МАКЕЙН ДОБРЕ ЗНАЕ КАКВО ГИ ЧАКА ПРИ ВОЙНА С КОРЕЯ,ЗАЩОТО ГО Е ИЗПИТАЛ НА СОБСТВЕН ГРЪБ!!!

Корумпета от разпадащият се ,,вечен и непобедим"съвецки съюс,гладни покистанци и пресметливи китайци за които е по добре откачените диктатори Ким и изостанала Саверна Корея откълкото високотехнологичната и развита Южна Корея на границите им!Това са виновниците за да има дебелият Ким атомно оръжие!

А някой не се ли е замислял, че вече 72 години не е използвана ядрена бомба срещу цивилно население? Нима смятате, че ще ни се размине само с Хирошима и Нагазаки? Все някога историята ще се повтори, въпросът е кога.

Въпросът е дали след това ще има история.

Япония, след двете атомни бомби няма ли история?

Само две мижави атомни бомби изстреляха Япония в Бъдещето! Сравни Япония с мизерстващата Русия!

Добре, че Русия и Китай не разсъждават като форумните военни, че иначе никога нямаше да я има последната резолюция на СС на ООН. Интересно американците като са толкова зле и са в поза партер как убедиха великите Русия и Китай да отстъпят и то доста назад от предишната си политическа линия. Май хората са в час и знаят неща, които вие дори не предполагате.

Мотаят топката Русия и Китай, превъоръжават се и тренират, както би направил всеки разбрал, че с боклуците от САЩ няма да стане разговор. Знаят добре, че тях само боят ги възпитава.

Ти да видиш...

Русия и Китай са съседи на Северна Корея. Те също не искат още ядрени държави и евентуални заплахи. Но не са готови на война с тях. Зачитат и правото им на свобода, което САЩ не зачита. Обяснено те ще са срещу това да развиват ядрено оръжие, но и срещу война там.

Някои сме го гледали този филм. Когато имаш вътрешни политически и икономически проблеми, си създаваш външен враг. Ако това не помага изцяло, си създаваш и вътрешен враг, който е подраздел на външния враг. В резултат - нацията се сплотява около каузата, вътрешните проблеми остават на заден план и винаги може политическите опоненти да бъдат обвинени за вътрешен враг. Нужни са 5-10 години, за да приеме обществото идеята.

Прав си, но в случая ситуацията щеше да е комична, ако всъщност не е трагична. Само ще изброя враговете Номер Едно, които САЩ сам си посочи през последните години - Ал Кайда, Русия, ИДИЛ, пак Русия, Северна Корея, та и Китай. Да се сещате САЩ да се е справил с някой от враговете си? Това е въпрос към форумните тролещо-протестърски пудели... Просто поредния цирк, ама той не облекчава ни на йота положението им на Длъжник Номер Едно в света.

хаха то и аз обмислям да спирам да работя ама - йок.

Бо Бо

Когато КНДР изпробва балистични ракети за самозащита с/у САЩ (падащи в морето), е нарушение на резолюциите на ООН, а когато има геноцид с близо 300 000 убити хора, жени и невинни деца от атомната бомбардировка на САЩ над Хирошима и Нагасаки е демократично. КНДР тества високотехнологичен продукт, гарантиращ националната им сигурност. Това е следствие на агресорската политика и действията на САЩ! Защото САЩ провокират мира с военни действия И на Корейския полуостров. Защото историята помни, че САЩ са единствената държава в света употребила ядрено оръжие с/у суверенна държава. А избитите от САЩ невиини хора по света са милиони, включващи страните от Виетнам, Близкия изток, Югославия... в това число всички 15 милиони избити жертви по време на 170-те американски войни за последните 100 години... Крайно време е Русия да разположат ракети в Мексиканския залив, за да демонстрират твърдия ангажимент на Руския народ към сигурността на Ю. Америка и готовността им да изпратят стратегически ресурси в региона. Момента с Венецуалската криза е подходящ!

Че Северна Корея не може да спечели е ясно. Но въпроса е, какво ще спечели САЩ? Много вероятно ще загубят повече отколкото ще спечелят. Не искат още един ядрен играч. И другите не искат, но не са готови за това да тръгнат на война. Вероятно Северна Корея ще нанесе щети на САЩ. Може би от малките подводници които имат могат да нанесат някакъв ядрен удар и в Северна Америка. Макар да е съмнително. На класическа война САЩ биха затънали там. Трябва да ползват Южна Корея като войници. Само че по близките цели, Северна Корея може да нанесе сериозни удари. Със сигурност Южна Корея би загубила много. От Сеул едва ли ще е останало много. Ядрен удар САЩ срещу Северна Корея не знам дали ще посмеят да нанесат. Твърде близо е до Китай и Русия. Дори да се въздържат те, после ще забранят американец да стъпва на няколко стотици километри от тях. При всички положения САЩ ще затъне и икономически от война със Северна Корея.

От война в Корея никой не може да има полза и именно заради това ги търпят толкова дълго. Но една потенциална ескалация може да не остави избор на никой и мазалото ще е в кърпа вързано

С други думи викаш САЩ да подписват безусловна капитулация пред С.Корея и да се приключва тази драма. Явно няма какво да направят според теб.

Абе, Кимчо не е толкова глупав! Като "покани" две атомни американски бомби от типа на тизи, дето краварите изпуснаха над Хирошима и Нагъзаки, и ела гледай, след само 10 години КНДР ще надмине по стандарт Япония, а той ще стане Император!

От този тип бомби отдавна няма примери. Могат да пуснат някоя B-83 която е...малко по потентна. Но айде дано не. На никой не му се иска да види ядрена война.

много ме кефят комуноидните шизофреници - значи плюнката СК с 25 мил. население изстрелва ракети по САЩ, разположени на 2/3 от континент. През това време военните на САЩ спят, или си бъркат по носовете. В резултат на което САЩ са тотално съсипани, капитулират, подчинени от СК, и настава комунистически мир и благополучие. Найс,а?

Ти си дребосък голям мохабет ще стане.

Умръзна ми да слушам този ояден дебелак Ким, вече 10 г празни приказки. Един надут балон с голяма уста

разбираш корейски?

Как от кога? От както му е Умръзнало да се занимава с патките и е подхванал компа.

Ако е тъка що не го ударат янките предизвиква ги май не им държи само бля бля.

Живее си един луд във входа,разхожда се с брадви и ножове нагоре надолу,заплашва съседа на етажа,че ще му запали апартамента,изхвърля през балкона боклуци без да си дава сметка за живеещите под него и преминаващите около блока е нека го оставим намира той на никого не пречи ,това е позицията на доста тук.

Слагагайте плюсчета (+) за Тръмп и минусчета за (-) за Ким. От гласуването Ви ще стане ясно, кой е по опасен за планетата Земя, Тръмп или Ким

Ким никъде не се разхожда нито тормози някого, ясно кой е лудия!

Гуам е на 2500 км, и за да стигне ракетата там трябва да прелети над Япония. Не ми се вярва.

ще прелети. те нали не са си затворили въздушното пространство?

Ти сигурно си в разузнаването на ким че знаеяш-когато си гладен.

БРЦК

Ако американците продължават - Ким ще действа и тогава победители няма да има. Тоест ще има - Русия и Китай.

Китай ше загуби 520 млрд стокооборот за някакъв си корейски тинейджър,???? Смешни сте.

БРЦК

Не ти се получава мисленето и геополитиката. Китай може и да загуби част от стокооборота , но ще спечели много повече.

То и аз обмислям от десетилетия да обера я на руснаците златния резерв, я Форт Нокс, ама засега си оставам само на фаза обмисляне.

Че ги остъклят в Северна Корея. А и американците имат толкова нови оръжия да тестват, че след това нито един кучеядец няма да остане.

Американците ще легнат в калта най-накрая,ама им трябва още малко време да се усетят!

тошко ама ти си и ти едно червено прасе само кочина и кал ти е в празната чутура

Каква е гаранцията че в калта няма да си ти или някой трети.

изродите ким са продукт на русия и китай ся говорят се едно нямат нищо общо

ами не само .....и на изрода бил Клинтън който им даде пет милиарда долара и им подари два атомни реактора 1994 а сега им берем плодовете...образовай се ве ганчо и чети повече

за първи път единодушно общо 15 вота заедно с Русия и Китай в ООН гласуваха за сериозни санкции срещу Северна Корея...безспорна заслуга на бай Тръмп

Живеят си корейците и общо взето не закачат никого. Може да са гладни, лошо облечени, но си живеят в Северна Корея и не са тръгнали на поход към САЩ. От друга страна чуфутлара от Америка, обикала света с тежки флоти и има мнение как да живеят всички останали, в "демокрация". Крайно време е народите да разберат, кой е опасен и кой само на снимка изглежда лошо.

Некак си Гуам не ми се струва да е в Северна Корея. Но това на промит мозък не можеш изясни.

Ако беше мъж, щеше да знаеш, че когато някой ти се пери, отвръщаш със същото инак си никой в мъжкия свят.

конфликтът е северна - южна корея! не обръщайте нещата! сащ са там за да пазят юга който отдавна щеше да е завладят от севера! русия и китай що налапаха севера и пазеха ненормалните ким толкова време?!?! а??!

Я прочети малко история, как се създават двете Кореи и тогава обяснявай защо са там САЩ. Те винаги са били там за да създават проблеми, а това е наследство от британската политика "разделяй и владей", научена от Рим.

Кой раздели Корея на северна и южна? Според историята това са САЩ. Защо нападнаха тази страна? Каква беше причината да нападнат Виетнам, Панама, Куба, Либия, Ирак, Сирия? Още трябва ли да изреждам?

После пак краварите ще са виновни, нали? Като в Хирошима.

Нито Русия нито Китай обясняват рязпеняванени как щели да се саморазправят с огън и жупул със 10000000000000 тона стомана със всеки който не ги слуша!

А после.....какво ли ще последва?

КПСС-БКП ! Да вздраствует ! Бой над мръсните империалисти САЩ ! Напред Северна корея ! Громете наред янките !!!!

на Маккейн са му оперирали мозъка и са му оставили тумора само в черепната кутия

истината е че иранците и севернокорейците от десетки години заплашват сащ иранците редовно крещят: смърт на сащ на ислямистките си събрания ако са искали сащ отдавна са могли да разпердушинят и иран и кндр а може би е и трябвало преди да станат ядрени!

Доколкото знам една от най важните ви свободи е имено на словото! Кво си крещят вкъщи си е тяхна работа. По интересното е вие чии го държите около тяхната къща? Не ти де, господарят ти!

Истина е, че КНДР и Иран имат национално достойнство и са суверенни държави.. Те не заплашват други държави , а само казват, че ще се защитят когато бъдат нападнати...

Всичко ми е ясно, но не разбирам само, в СК на Ким развит социализъм ли има, или победил комунизъм?

нищо не ти е ясно в СК има анти говедаризъм

С комунисти не се преговаря. Селд такива разговори резултатите са плачевни. Справка - Балканския полуостров.

Е как да се преговаря, като все ви бият??

1994 бил клитън им даде пет милиарда и два реактора с договор че няма да развиват атомна военна програма и сега берем плодовете ....с бай Тръмп няма да има подобни преговори

Аз това го разбирам така. САЩ се канят да нападат Корея и си създават повод. Няма да им е сефте!

Няма никакво значение дали е с повод или без. Комунизмът като най-голямата прокоба на света трябва да се заличава от лицето на Земята. А когато комунист разполага с ядрено оръжие, то нещата не търпят отлагане. Най-лошото е, че може да пострада и Южна Корея, която е пример за това, че капитализмът/демокрацията са МНОГО по-добрият начин за развитие на една държава. Ако на полуострова живееха само комундетата на Ким, отдавна нямаше да остане камък върху камък от безумната му държава - един килим от модерните бомби и край с колебливата им история.

Интересна идеология, как се казва? Комунизмът е лош и унищожавайки го имаме право да заличаваме, народи, континенти, планети... Браво бе! Нова Земя КУПИХТЕ ЛИ СИ? Дали ги продават с ДОЛАРИ?

Може нищо подобно да не е казвал Ким. С голяма вероятност поне половината информации, уж от там, са или изопачени или измислени. Най-вероятно от Южна Корея.

Дано Ким разпердушини тая нагла паплач и да покаже на света колко струват.

И как я виждаш да стане тая работа?

през крив макарон..

Не знам къв трябва да си откъм главата, за да сложиш плюс на коментара на Евгения :) Дори теоретично не е възможно Сев. Корея да направи каквото и да било на САЩ, та камо ли да ги "разпердушини"!

Давйй Ким! Унищожи САЩ, Русия, Китай, ЕС и всеки който ти се изпречи на пътя, само така ще покажеш, че ти става.

И бай дончо ли има такива проблеми...със ставането?

изобщо слушат Маккейн ?? Той е с болен мозък - има тумор в мозъка, и в най скоро време ще пукне

"По-умният винаги отстъпва"! За съжаление с такъв "световен лидер" човечеството не го чака нищо добро.

сериозно?? ако по умният винаги отстъпва, вие по неумните отдавна да сте завладели света, което не се случи, както сочи най новата история.

Ето за това говоря, в животинската логика на "по-умите" са винаги някакви завлядявания. Напоследък 100% от новините за "световния лидер" са само за завлядявания, колонизации и войни. Така ли ще еволюира човечеството?

По-глупавия винаги е победен.

Днес е девети август. През 1945 на тази дата Б 29 хвърля атомната бомба "дебелака" над Нагасаки. Жертвите достигат стотици хиляди. И гледам тука има разни трилове дебили фенове на САЩ които мечтаят за ядрен апокалипсис в името на алчността на САЩ.

Приключили са войната. Така се прави. С два удара и капитулация. Защо е трябвало войната да продължава още десетки години и да загинат много повече хора.

БРЦК

Флупости - Япония е молила за преговори и е била готова да капитулира. Документите вече са разсекретени. Бомбата е пусната за да се тества атомното оръжие. Това е.

Малоумнико, вземи прочети малко книжки, за да разбереш защо САЩ са хвърлили бомбата. Япония е отказала да се предаде и САЩ са направили сметката, че при една сухопътна или въздушна операция са щяли да загинат над 2000000 войници и цивилни жертви, а войната щяла да се проточи още 2 години.С хвърлянето на бомбата и то чак на втората бомба Япония се е предала и войната е била преустановена. И още нещо - Япония първа е обявила война на САЩ и ги е нападнала при Пърл Харбър, а не обратното. Япония е агресорът, а не САЩ, както обикновено се мисли от надъхани комунета като теб, цървул.

соросоидни сметки - за оправдание

Ти кат толкова ги разбираш тея неща пърл харбър в лос анжелис ли е или в сан франциско? И защо труман след като е бил информиран от разузнаването за атаката срещу харбър си е мълчал като затъкнат гъз, а, бе, калъф?

Америка не е перфектна ама ти разбра ли кой кого заплашва ...корейското прасе който упражнява геноцид над собствения си народ изнудва и заплашва запада и дори Китай и Русия се отказаха от него и гласуваха санкции

Абе синя маймуно дан би да са спрели да стрелят по негрите в говедарника?

Виетнамците не трябваше да освобождават от затвора Джон Маккейн. Трябваше да изгние там! А не да другарува с Абу Бакр Ал-Багдади, шефа на Ислямската държава. (Има снимки на двамцата от 27.05.2013).

Този другарува само с терористи. Сега се пише приятел на Ким.

"Изолирането на севернокорейците не ги застави да се откажат от стремежа си да се сдобият с ядрено оръжие." А вие от вашето ядрено оръжие отказахте ли се? Да не говорим, че досега в историята само вие сте използвали такова на практика (при това до ден днешен нямате чувство на срам и усещане за сторено зло). Други държави, които имат ядрено оръжие, не са го използвали.

Малоумнико, вземи прочети малко книжки, за да разбереш защо САЩ са хвърлили бомбата. Япония е отказала да се предаде и САЩ са направили сметката, че при една сухопътна или въздушна операция са щяли да загинат над 2000000 войници и цивилни жертви, а войната щяла да се проточи още 2 години.С хвърлянето на бомбата и то чак на втората бомба Япония се е предала и войната е била преустановена. И още нещо - Япония първа е обявила война на САЩ и ги е нападнала при Пърл Харбър, а не обратното. Япония е агресорът, а не САЩ, както обикновено се мисли от надъхани комунета като теб, цървул.

Когато спрат Израел,да говорят за другите

Мислех да Ви отговоря, но предвид тона Ви реших да Ви оставя в блатото на собствената Ви глупост. Безпредметно е човек да учи жабите да летят. Загуба на време.

Днес Ким обмисля удар по САЩ, а утре как да задмине Южна Корея и САЩ по БВП. Който има голяма глава, какво друго да прави, освен да "обмисля"? хахаха

Америка има 6800 ядрени глави и 4670 водородни бомби а корейския дебелак има 14 и не е сигурно дори колко от тях работят .... дебелака изнудваше запада при обонго но тука при Тръмп удари на камък и ще яде яко дърво още повече Путин и китаеца обещаха на бай Тръмп да не се месят и дори гласуваха санкции за първи път в историята срещу корейците

Точно 4000 бойни глави ще гръмнат говедата на 30 км от Сеул. Мда :)

Малоумнико!!!! Ти осъзнаваш ли, че едно изстрелване или използване на ядрено оръжите от САЩ ще доведе до автоматичен отговор на Китай и Русия. Китай няма чак толкова много бойни глави, но Русия има предостаръчно за да светим всичките през ноща.

Ти осъзнаваш ли, че бай Тръмп и Путин се разбраха вече за дебелото прасе а на китаеца му бе казано че ще му затворят американския пазар и доказателството е че гласуваха за санкции срещу Корея за първи път ...егати и червения цървул си не четеш ли новини или само дир и фалшивите новини на сорос слушаш

с какво С.Корея изнудва Запада? Ти в час ли си с главния мозък? Кажи бе душко, та Запада създава проблеми на Корея! Налага им ембарго и защо?

ами чети ве неграмотен ганчо .....1994 Клинтън плати 5 милиарда и им даде два атомни реактора с договор да не правят атомно оръжие и познай дали спазиха договора

Нито Русия, нито Китай имат интерес да падне режима в СК, по простата причина, че там автоматически ще се настанят американски ракети и прочее бази. Следователно и Китай и Русия са се постарали да въоръжат СК с радиоелектронно оръжие, с което Ким да може да се защити, но да не може да прави глупости. Т.е. СК е надеждно защитена от ракетни удари, недостъпна е и сухопътно. САЩ добре знаят това, така че там 100% война няма да има. Приказките на Тръмп са част от цялостния му пиар и разправия с врагове и са за вътрешна употреба. Дори и САЩ не са толкова безумни. По-скоро очаквам да се пробват в Сирия, но и там ще видят много проблеми. Във външнополитическо отношение САЩ са в задънена улица и то не от вчера. И не защото е Тръмп, а защото модела им е изчерпан и порочен.

супер първо сигнален коментар на комунист като гледам ....факт е че Тръмп се разбра и с Путин и китаеца да се откажат от корейския глупак и те си спазиха обещанието като гласуваха санкциите ...в замяна какво ще получат това те си знаят а те такива "реалисти" като тебе

Това, че са подкрепили санкциите още не означава, че Русия и Китай са се отказали от подкрепа за С. Корея! Не се заблуждавайте, сигурно и Тръмп не се заблуждава, но всичко е политика, а вие си се джавкайте колкото си искате!

На 6-ти Август 1945, американците извършиха едно от най-големите си масови убийства. Убиха 140 000 цивилни японци в Хирошима. С атомна бомба. На 9-ти август 1945 година, американски бомбардировач хвърля над Нагазаки втора атомна бомба. Загиват 73 884 души, ранени са 74 909 човека, разболяват се 120 820 жители.

некадърници хамерикански! само 140 000 с бомба, и то атомна! а в катин 120 души от нквд изтрепаха 22 000 полски интелектуалци без нито една бомба!

Даже и шляхтите не мислят така!

А във Варшава 100 000 руснаци през 1920-та без нито една бомба - с глад!

си забравил, че Япония напада САЩ , конкретно в Пърл Харбър и унищожава голяма част от флота без никакъв повод, без основание. Естествено, че после няма милост. Впрочем причината е Япония да може да упражнява спокойно завоевателната си политика.

Ти пък си неграмотен профан, ама това е друга тема!

Американците са велики! Тоя корейски откачалник да не лае много, че нашите братя ще му изпратят един самолетоносач и с корееца е свършено! Само да намерят Корея и да не идат в Австралия!

тъпи, хамерикосите могат да отидат където си искат по света, а ким не може да излезне от кочината създадена от дядо му ким и доосвинена от татко му ким!

Нали това пиша бе?? Могат да отидат американците, само да я намерят Корея! Велики са!

Наричаш малоумните кравари "нашите братя". Кравартие каква нация са? Сбирщок от боклуци, в началото на 19в. там е изпратена цялата измет на Европа.

А ти за какъв се мислиш бе цървул, наследник на хуните - оногур нещастен. Какво полезно сме измислили за света освен да крадем, най-вече вие червените цървули.

Тия, двамата, от приказка на приказка и ще ни спретнат шоу!

Не им върви на японците, начиии .. ей! Първо Хирошима, после Фукушима, а сега ще го отнесат покрай Северна Корея.

ще ударят сащ и ще настане комунизъм и всички ще пасем трева къв кеф

Американска ядрена атака по СК, ще порази територии на Русия и Китай. А това значи:Няма СК, няма САЩ, но поне две трети от Русия и Китай ще оцелеят. Така че, Тръмпчо да си го прибира в гащите и да води преговори с Кимчо!

отново "пръдня" за чесане на езици. на малкият Ким му е пределно ясно, че ако стреля пръв китайците тръгват от север и с тържествен марш ще докарат главата му в Сеул... за има-няма 1 месец.

НАПРОТИВ ПОДХОДЯЩ МОМЕНТ КИТАЙЦИТЕ ДА СЕ СПРАВЯТ С ЮЖНО-КОРЕЙСКАТА ТЪРГОВСКА КОНКУРЕНЦИЯ :))

Коментари - Северна Корея обмисля да удари с ракета Гуам | Днес.dir.bg

Северна Корея обмисля да удари с ракета Гуам

Северна Корея съобщи днес, че "внимателно проучва" план да нанесе ракетен удар по американския тихоокеански остров Гуам.

Обратно в новината

Коментари - Северна Корея обмисля да удари с ракета Гуам | Днес.dir.bg

Коментари

Северна Корея обмисля да удари с ракета Гуам, подобно на Япония, която бомбандира Пърл Харбър и стана причина САЩ да вземат участие във ВСВ.

И тръм и дебелия ким са клоуни.

МАКЕЙН ДОБРЕ ЗНАЕ КАКВО ГИ ЧАКА ПРИ ВОЙНА С КОРЕЯ,ЗАЩОТО ГО Е ИЗПИТАЛ НА СОБСТВЕН ГРЪБ!!!

Корумпета от разпадащият се ,,вечен и непобедим"съвецки съюс,гладни покистанци и пресметливи китайци за които е по добре откачените диктатори Ким и изостанала Саверна Корея откълкото високотехнологичната и развита Южна Корея на границите им!Това са виновниците за да има дебелият Ким атомно оръжие!

А някой не се ли е замислял, че вече 72 години не е използвана ядрена бомба срещу цивилно население? Нима смятате, че ще ни се размине само с Хирошима и Нагазаки? Все някога историята ще се повтори, въпросът е кога.

Въпросът е дали след това ще има история.

Япония, след двете атомни бомби няма ли история?

Само две мижави атомни бомби изстреляха Япония в Бъдещето! Сравни Япония с мизерстващата Русия!

Добре, че Русия и Китай не разсъждават като форумните военни, че иначе никога нямаше да я има последната резолюция на СС на ООН. Интересно американците като са толкова зле и са в поза партер как убедиха великите Русия и Китай да отстъпят и то доста назад от предишната си политическа линия. Май хората са в час и знаят неща, които вие дори не предполагате.

Мотаят топката Русия и Китай, превъоръжават се и тренират, както би направил всеки разбрал, че с боклуците от САЩ няма да стане разговор. Знаят добре, че тях само боят ги възпитава.

Ти да видиш...

Русия и Китай са съседи на Северна Корея. Те също не искат още ядрени държави и евентуални заплахи. Но не са готови на война с тях. Зачитат и правото им на свобода, което САЩ не зачита. Обяснено те ще са срещу това да развиват ядрено оръжие, но и срещу война там.

Някои сме го гледали този филм. Когато имаш вътрешни политически и икономически проблеми, си създаваш външен враг. Ако това не помага изцяло, си създаваш и вътрешен враг, който е подраздел на външния враг. В резултат - нацията се сплотява около каузата, вътрешните проблеми остават на заден план и винаги може политическите опоненти да бъдат обвинени за вътрешен враг. Нужни са 5-10 години, за да приеме обществото идеята.

Прав си, но в случая ситуацията щеше да е комична, ако всъщност не е трагична. Само ще изброя враговете Номер Едно, които САЩ сам си посочи през последните години - Ал Кайда, Русия, ИДИЛ, пак Русия, Северна Корея, та и Китай. Да се сещате САЩ да се е справил с някой от враговете си? Това е въпрос към форумните тролещо-протестърски пудели... Просто поредния цирк, ама той не облекчава ни на йота положението им на Длъжник Номер Едно в света.

хаха то и аз обмислям да спирам да работя ама - йок.

Бо Бо

Когато КНДР изпробва балистични ракети за самозащита с/у САЩ (падащи в морето), е нарушение на резолюциите на ООН, а когато има геноцид с близо 300 000 убити хора, жени и невинни деца от атомната бомбардировка на САЩ над Хирошима и Нагасаки е демократично. КНДР тества високотехнологичен продукт, гарантиращ националната им сигурност. Това е следствие на агресорската политика и действията на САЩ! Защото САЩ провокират мира с военни действия И на Корейския полуостров. Защото историята помни, че САЩ са единствената държава в света употребила ядрено оръжие с/у суверенна държава. А избитите от САЩ невиини хора по света са милиони, включващи страните от Виетнам, Близкия изток, Югославия... в това число всички 15 милиони избити жертви по време на 170-те американски войни за последните 100 години... Крайно време е Русия да разположат ракети в Мексиканския залив, за да демонстрират твърдия ангажимент на Руския народ към сигурността на Ю. Америка и готовността им да изпратят стратегически ресурси в региона. Момента с Венецуалската криза е подходящ!

Че Северна Корея не може да спечели е ясно. Но въпроса е, какво ще спечели САЩ? Много вероятно ще загубят повече отколкото ще спечелят. Не искат още един ядрен играч. И другите не искат, но не са готови за това да тръгнат на война. Вероятно Северна Корея ще нанесе щети на САЩ. Може би от малките подводници които имат могат да нанесат някакъв ядрен удар и в Северна Америка. Макар да е съмнително. На класическа война САЩ биха затънали там. Трябва да ползват Южна Корея като войници. Само че по близките цели, Северна Корея може да нанесе сериозни удари. Със сигурност Южна Корея би загубила много. От Сеул едва ли ще е останало много. Ядрен удар САЩ срещу Северна Корея не знам дали ще посмеят да нанесат. Твърде близо е до Китай и Русия. Дори да се въздържат те, после ще забранят американец да стъпва на няколко стотици километри от тях. При всички положения САЩ ще затъне и икономически от война със Северна Корея.

От война в Корея никой не може да има полза и именно заради това ги търпят толкова дълго. Но една потенциална ескалация може да не остави избор на никой и мазалото ще е в кърпа вързано

С други думи викаш САЩ да подписват безусловна капитулация пред С.Корея и да се приключва тази драма. Явно няма какво да направят според теб.

Абе, Кимчо не е толкова глупав! Като "покани" две атомни американски бомби от типа на тизи, дето краварите изпуснаха над Хирошима и Нагъзаки, и ела гледай, след само 10 години КНДР ще надмине по стандарт Япония, а той ще стане Император!

От този тип бомби отдавна няма примери. Могат да пуснат някоя B-83 която е...малко по потентна. Но айде дано не. На никой не му се иска да види ядрена война.

много ме кефят комуноидните шизофреници - значи плюнката СК с 25 мил. население изстрелва ракети по САЩ, разположени на 2/3 от континент. През това време военните на САЩ спят, или си бъркат по носовете. В резултат на което САЩ са тотално съсипани, капитулират, подчинени от СК, и настава комунистически мир и благополучие. Найс,а?

Ти си дребосък голям мохабет ще стане.

Умръзна ми да слушам този ояден дебелак Ким, вече 10 г празни приказки. Един надут балон с голяма уста

разбираш корейски?

Как от кога? От както му е Умръзнало да се занимава с патките и е подхванал компа.

Ако е тъка що не го ударат янките предизвиква ги май не им държи само бля бля.

Живее си един луд във входа,разхожда се с брадви и ножове нагоре надолу,заплашва съседа на етажа,че ще му запали апартамента,изхвърля през балкона боклуци без да си дава сметка за живеещите под него и преминаващите около блока е нека го оставим намира той на никого не пречи ,това е позицията на доста тук.

Слагагайте плюсчета (+) за Тръмп и минусчета за (-) за Ким. От гласуването Ви ще стане ясно, кой е по опасен за планетата Земя, Тръмп или Ким

Ким никъде не се разхожда нито тормози някого, ясно кой е лудия!

Гуам е на 2500 км, и за да стигне ракетата там трябва да прелети над Япония. Не ми се вярва.

ще прелети. те нали не са си затворили въздушното пространство?

Ти сигурно си в разузнаването на ким че знаеяш-когато си гладен.

БРЦК

Ако американците продължават - Ким ще действа и тогава победители няма да има. Тоест ще има - Русия и Китай.

Китай ше загуби 520 млрд стокооборот за някакъв си корейски тинейджър,???? Смешни сте.

БРЦК

Не ти се получава мисленето и геополитиката. Китай може и да загуби част от стокооборота , но ще спечели много повече.

То и аз обмислям от десетилетия да обера я на руснаците златния резерв, я Форт Нокс, ама засега си оставам само на фаза обмисляне.

Че ги остъклят в Северна Корея. А и американците имат толкова нови оръжия да тестват, че след това нито един кучеядец няма да остане.

Американците ще легнат в калта най-накрая,ама им трябва още малко време да се усетят!

тошко ама ти си и ти едно червено прасе само кочина и кал ти е в празната чутура

Каква е гаранцията че в калта няма да си ти или някой трети.

изродите ким са продукт на русия и китай ся говорят се едно нямат нищо общо

ами не само .....и на изрода бил Клинтън който им даде пет милиарда долара и им подари два атомни реактора 1994 а сега им берем плодовете...образовай се ве ганчо и чети повече

за първи път единодушно общо 15 вота заедно с Русия и Китай в ООН гласуваха за сериозни санкции срещу Северна Корея...безспорна заслуга на бай Тръмп

Живеят си корейците и общо взето не закачат никого. Може да са гладни, лошо облечени, но си живеят в Северна Корея и не са тръгнали на поход към САЩ. От друга страна чуфутлара от Америка, обикала света с тежки флоти и има мнение как да живеят всички останали, в "демокрация". Крайно време е народите да разберат, кой е опасен и кой само на снимка изглежда лошо.

Некак си Гуам не ми се струва да е в Северна Корея. Но това на промит мозък не можеш изясни.

Ако беше мъж, щеше да знаеш, че когато някой ти се пери, отвръщаш със същото инак си никой в мъжкия свят.

конфликтът е северна - южна корея! не обръщайте нещата! сащ са там за да пазят юга който отдавна щеше да е завладят от севера! русия и китай що налапаха севера и пазеха ненормалните ким толкова време?!?! а??!

Я прочети малко история, как се създават двете Кореи и тогава обяснявай защо са там САЩ. Те винаги са били там за да създават проблеми, а това е наследство от британската политика "разделяй и владей", научена от Рим.

Кой раздели Корея на северна и южна? Според историята това са САЩ. Защо нападнаха тази страна? Каква беше причината да нападнат Виетнам, Панама, Куба, Либия, Ирак, Сирия? Още трябва ли да изреждам?

После пак краварите ще са виновни, нали? Като в Хирошима.

Нито Русия нито Китай обясняват рязпеняванени как щели да се саморазправят с огън и жупул със 10000000000000 тона стомана със всеки който не ги слуша!

А после.....какво ли ще последва?

КПСС-БКП ! Да вздраствует ! Бой над мръсните империалисти САЩ ! Напред Северна корея ! Громете наред янките !!!!

на Маккейн са му оперирали мозъка и са му оставили тумора само в черепната кутия

истината е че иранците и севернокорейците от десетки години заплашват сащ иранците редовно крещят: смърт на сащ на ислямистките си събрания ако са искали сащ отдавна са могли да разпердушинят и иран и кндр а може би е и трябвало преди да станат ядрени!

Доколкото знам една от най важните ви свободи е имено на словото! Кво си крещят вкъщи си е тяхна работа. По интересното е вие чии го държите около тяхната къща? Не ти де, господарят ти!

Истина е, че КНДР и Иран имат национално достойнство и са суверенни държави.. Те не заплашват други държави , а само казват, че ще се защитят когато бъдат нападнати...

Всичко ми е ясно, но не разбирам само, в СК на Ким развит социализъм ли има, или победил комунизъм?

нищо не ти е ясно в СК има анти говедаризъм

С комунисти не се преговаря. Селд такива разговори резултатите са плачевни. Справка - Балканския полуостров.

Е как да се преговаря, като все ви бият??

1994 бил клитън им даде пет милиарда и два реактора с договор че няма да развиват атомна военна програма и сега берем плодовете ....с бай Тръмп няма да има подобни преговори

Аз това го разбирам така. САЩ се канят да нападат Корея и си създават повод. Няма да им е сефте!

Няма никакво значение дали е с повод или без. Комунизмът като най-голямата прокоба на света трябва да се заличава от лицето на Земята. А когато комунист разполага с ядрено оръжие, то нещата не търпят отлагане. Най-лошото е, че може да пострада и Южна Корея, която е пример за това, че капитализмът/демокрацията са МНОГО по-добрият начин за развитие на една държава. Ако на полуострова живееха само комундетата на Ким, отдавна нямаше да остане камък върху камък от безумната му държава - един килим от модерните бомби и край с колебливата им история.

Интересна идеология, как се казва? Комунизмът е лош и унищожавайки го имаме право да заличаваме, народи, континенти, планети... Браво бе! Нова Земя КУПИХТЕ ЛИ СИ? Дали ги продават с ДОЛАРИ?

Може нищо подобно да не е казвал Ким. С голяма вероятност поне половината информации, уж от там, са или изопачени или измислени. Най-вероятно от Южна Корея.

Дано Ким разпердушини тая нагла паплач и да покаже на света колко струват.

И как я виждаш да стане тая работа?

през крив макарон..

Не знам къв трябва да си откъм главата, за да сложиш плюс на коментара на Евгения :) Дори теоретично не е възможно Сев. Корея да направи каквото и да било на САЩ, та камо ли да ги "разпердушини"!

Давйй Ким! Унищожи САЩ, Русия, Китай, ЕС и всеки който ти се изпречи на пътя, само така ще покажеш, че ти става.

И бай дончо ли има такива проблеми...със ставането?

изобщо слушат Маккейн ?? Той е с болен мозък - има тумор в мозъка, и в най скоро време ще пукне

"По-умният винаги отстъпва"! За съжаление с такъв "световен лидер" човечеството не го чака нищо добро.

сериозно?? ако по умният винаги отстъпва, вие по неумните отдавна да сте завладели света, което не се случи, както сочи най новата история.

Ето за това говоря, в животинската логика на "по-умите" са винаги някакви завлядявания. Напоследък 100% от новините за "световния лидер" са само за завлядявания, колонизации и войни. Така ли ще еволюира човечеството?

По-глупавия винаги е победен.

Днес е девети август. През 1945 на тази дата Б 29 хвърля атомната бомба "дебелака" над Нагасаки. Жертвите достигат стотици хиляди. И гледам тука има разни трилове дебили фенове на САЩ които мечтаят за ядрен апокалипсис в името на алчността на САЩ.

Приключили са войната. Така се прави. С два удара и капитулация. Защо е трябвало войната да продължава още десетки години и да загинат много повече хора.

БРЦК

Флупости - Япония е молила за преговори и е била готова да капитулира. Документите вече са разсекретени. Бомбата е пусната за да се тества атомното оръжие. Това е.

Малоумнико, вземи прочети малко книжки, за да разбереш защо САЩ са хвърлили бомбата. Япония е отказала да се предаде и САЩ са направили сметката, че при една сухопътна или въздушна операция са щяли да загинат над 2000000 войници и цивилни жертви, а войната щяла да се проточи още 2 години.С хвърлянето на бомбата и то чак на втората бомба Япония се е предала и войната е била преустановена. И още нещо - Япония първа е обявила война на САЩ и ги е нападнала при Пърл Харбър, а не обратното. Япония е агресорът, а не САЩ, както обикновено се мисли от надъхани комунета като теб, цървул.

соросоидни сметки - за оправдание

Ти кат толкова ги разбираш тея неща пърл харбър в лос анжелис ли е или в сан франциско? И защо труман след като е бил информиран от разузнаването за атаката срещу харбър си е мълчал като затъкнат гъз, а, бе, калъф?

Америка не е перфектна ама ти разбра ли кой кого заплашва ...корейското прасе който упражнява геноцид над собствения си народ изнудва и заплашва запада и дори Китай и Русия се отказаха от него и гласуваха санкции

Абе синя маймуно дан би да са спрели да стрелят по негрите в говедарника?

Виетнамците не трябваше да освобождават от затвора Джон Маккейн. Трябваше да изгние там! А не да другарува с Абу Бакр Ал-Багдади, шефа на Ислямската държава. (Има снимки на двамцата от 27.05.2013).

Този другарува само с терористи. Сега се пише приятел на Ким.

"Изолирането на севернокорейците не ги застави да се откажат от стремежа си да се сдобият с ядрено оръжие." А вие от вашето ядрено оръжие отказахте ли се? Да не говорим, че досега в историята само вие сте използвали такова на практика (при това до ден днешен нямате чувство на срам и усещане за сторено зло). Други държави, които имат ядрено оръжие, не са го използвали.

Малоумнико, вземи прочети малко книжки, за да разбереш защо САЩ са хвърлили бомбата. Япония е отказала да се предаде и САЩ са направили сметката, че при една сухопътна или въздушна операция са щяли да загинат над 2000000 войници и цивилни жертви, а войната щяла да се проточи още 2 години.С хвърлянето на бомбата и то чак на втората бомба Япония се е предала и войната е била преустановена. И още нещо - Япония първа е обявила война на САЩ и ги е нападнала при Пърл Харбър, а не обратното. Япония е агресорът, а не САЩ, както обикновено се мисли от надъхани комунета като теб, цървул.

Когато спрат Израел,да говорят за другите

Мислех да Ви отговоря, но предвид тона Ви реших да Ви оставя в блатото на собствената Ви глупост. Безпредметно е човек да учи жабите да летят. Загуба на време.

Днес Ким обмисля удар по САЩ, а утре как да задмине Южна Корея и САЩ по БВП. Който има голяма глава, какво друго да прави, освен да "обмисля"? хахаха

Америка има 6800 ядрени глави и 4670 водородни бомби а корейския дебелак има 14 и не е сигурно дори колко от тях работят .... дебелака изнудваше запада при обонго но тука при Тръмп удари на камък и ще яде яко дърво още повече Путин и китаеца обещаха на бай Тръмп да не се месят и дори гласуваха санкции за първи път в историята срещу корейците

Точно 4000 бойни глави ще гръмнат говедата на 30 км от Сеул. Мда :)

Малоумнико!!!! Ти осъзнаваш ли, че едно изстрелване или използване на ядрено оръжите от САЩ ще доведе до автоматичен отговор на Китай и Русия. Китай няма чак толкова много бойни глави, но Русия има предостаръчно за да светим всичките през ноща.

Ти осъзнаваш ли, че бай Тръмп и Путин се разбраха вече за дебелото прасе а на китаеца му бе казано че ще му затворят американския пазар и доказателството е че гласуваха за санкции срещу Корея за първи път ...егати и червения цървул си не четеш ли новини или само дир и фалшивите новини на сорос слушаш

с какво С.Корея изнудва Запада? Ти в час ли си с главния мозък? Кажи бе душко, та Запада създава проблеми на Корея! Налага им ембарго и защо?

ами чети ве неграмотен ганчо .....1994 Клинтън плати 5 милиарда и им даде два атомни реактора с договор да не правят атомно оръжие и познай дали спазиха договора

Нито Русия, нито Китай имат интерес да падне режима в СК, по простата причина, че там автоматически ще се настанят американски ракети и прочее бази. Следователно и Китай и Русия са се постарали да въоръжат СК с радиоелектронно оръжие, с което Ким да може да се защити, но да не може да прави глупости. Т.е. СК е надеждно защитена от ракетни удари, недостъпна е и сухопътно. САЩ добре знаят това, така че там 100% война няма да има. Приказките на Тръмп са част от цялостния му пиар и разправия с врагове и са за вътрешна употреба. Дори и САЩ не са толкова безумни. По-скоро очаквам да се пробват в Сирия, но и там ще видят много проблеми. Във външнополитическо отношение САЩ са в задънена улица и то не от вчера. И не защото е Тръмп, а защото модела им е изчерпан и порочен.

супер първо сигнален коментар на комунист като гледам ....факт е че Тръмп се разбра и с Путин и китаеца да се откажат от корейския глупак и те си спазиха обещанието като гласуваха санкциите ...в замяна какво ще получат това те си знаят а те такива "реалисти" като тебе

Това, че са подкрепили санкциите още не означава, че Русия и Китай са се отказали от подкрепа за С. Корея! Не се заблуждавайте, сигурно и Тръмп не се заблуждава, но всичко е политика, а вие си се джавкайте колкото си искате!

На 6-ти Август 1945, американците извършиха едно от най-големите си масови убийства. Убиха 140 000 цивилни японци в Хирошима. С атомна бомба. На 9-ти август 1945 година, американски бомбардировач хвърля над Нагазаки втора атомна бомба. Загиват 73 884 души, ранени са 74 909 човека, разболяват се 120 820 жители.

некадърници хамерикански! само 140 000 с бомба, и то атомна! а в катин 120 души от нквд изтрепаха 22 000 полски интелектуалци без нито една бомба!

Даже и шляхтите не мислят така!

А във Варшава 100 000 руснаци през 1920-та без нито една бомба - с глад!

си забравил, че Япония напада САЩ , конкретно в Пърл Харбър и унищожава голяма част от флота без никакъв повод, без основание. Естествено, че после няма милост. Впрочем причината е Япония да може да упражнява спокойно завоевателната си политика.

Ти пък си неграмотен профан, ама това е друга тема!

Американците са велики! Тоя корейски откачалник да не лае много, че нашите братя ще му изпратят един самолетоносач и с корееца е свършено! Само да намерят Корея и да не идат в Австралия!

тъпи, хамерикосите могат да отидат където си искат по света, а ким не може да излезне от кочината създадена от дядо му ким и доосвинена от татко му ким!

Нали това пиша бе?? Могат да отидат американците, само да я намерят Корея! Велики са!

Наричаш малоумните кравари "нашите братя". Кравартие каква нация са? Сбирщок от боклуци, в началото на 19в. там е изпратена цялата измет на Европа.

А ти за какъв се мислиш бе цървул, наследник на хуните - оногур нещастен. Какво полезно сме измислили за света освен да крадем, най-вече вие червените цървули.

Тия, двамата, от приказка на приказка и ще ни спретнат шоу!

Не им върви на японците, начиии .. ей! Първо Хирошима, после Фукушима, а сега ще го отнесат покрай Северна Корея.

ще ударят сащ и ще настане комунизъм и всички ще пасем трева къв кеф

Американска ядрена атака по СК, ще порази територии на Русия и Китай. А това значи:Няма СК, няма САЩ, но поне две трети от Русия и Китай ще оцелеят. Така че, Тръмпчо да си го прибира в гащите и да води преговори с Кимчо!

отново "пръдня" за чесане на езици. на малкият Ким му е пределно ясно, че ако стреля пръв китайците тръгват от север и с тържествен марш ще докарат главата му в Сеул... за има-няма 1 месец.

НАПРОТИВ ПОДХОДЯЩ МОМЕНТ КИТАЙЦИТЕ ДА СЕ СПРАВЯТ С ЮЖНО-КОРЕЙСКАТА ТЪРГОВСКА КОНКУРЕНЦИЯ :))