САЩ потвърдиха негативната си позиция за "Северен поток-2"

Държавният департамент на САЩ за пореден път се обяви против плановете за изграждането на газопровода "Северен поток-2" и на втората линия на газопровода "Турски поток"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама никой ви не ще шистовия газ на тези високи цени бе! Намалете цените и ударете руснаците в земята! Ко? Трябвало да купуваме на високи цени?! Даже да нямаме пари?! Да вземаме кредити от вас, за да ви купуваме скъпия газ? Знайш кога...

Как беше сказката ... - Войната е продължение на политиката с други средства. - Политиката е продължение на бизнеса с други средства. Следователно войната е продължение на бизнеса с други средства ... като ви говорят за ВОЙНИ И ПОЛИТИКИ - РАЗБИРАЙТЕ БИЗНЕС! Лошото е, че обикновения бугарин се връзва на приказки за БСБ, СДС, ГЕРБ или Русия срещу САЩ срещу ЕС и други подобни глупости ... а то си е бизнес и на никой не му пука за Пешо или Иван от кръчмата.

Преди да се намеси ЕК в Българи ползвахме най-скъпия газ в света! Но пак си обичахте Русия...

Я си е беше майката!

Нали при капитализма беше, пазарът над всичко? Свободен обмен на хора, стоки и капитали? Това всъщност е див протекционизам в полза на кравите.

Америка се обади от миналия век.

Утре ти вдигат газа с почти 11%. Кой? Руснаците или боко банкянски? :)))) Тъпир.

да гу гунчат,цунат и дуат!

Логично е да са против. Вместо ЕС да купува от САЩ в бутилки газ, ще си построи директна и по евтина връзка за доставка. Нещо не ми се вярва САЩ да са се загрижили за Европа и нейните зависимости, след като основният им лозунг е: "Америка фръст". Защитаване на американските интереси по целия свят. А американските интереси са крадене на природни ресурси от всяка територия, която са си харесали. И ако на територията има политици, които не са съгласни да им се крадат ресурсите първо ги купуват, а ако не става, им организират революции и ги сменят. Може и малко война, в която да снабдяват със старото си оръжие и двете страни, и после да призовават Европа да помага на "бежанци", сред които вкарват и терористи. С такива приятели нямаш нужда от врагове, но защо политиците в Брюксел се правят, че не разбират.

Какво плаща крайния потребител и на колко влиза газта в България са две съвсем различни неща, които лесно могат да се проверят! Ама русия ви виновна, че партиите и техните хранилки ви стрижат като оФце.

преди да улеземе у Ес пропан-бутана беше 40 ст. , сега е левче, я обясни как така е по-евтин?

американската газ - най-демократичната в света. само 60-70% по-скъпа. корабите от нас - парите от вас.

А сега имаме алтернатива и тя е САЩ, така ли? Трябва ли да ги залюбим безплатно, за разлика от вас, платените проститутки на Сорос? И да се надупим, както вие го правите за някакви жалки центове? Хайде, разбирам ви, толкова си можете и за друго не ставате, ама ние, за разлика от вас, сме можещи и кадърни. И мразим някой да ни ограничава откъде ще купуваме и на кого ще продаваме. Почна ли да ти просветва?

Светът ще се справи със зависимостта си от чалмите и терорусите, относно петрола и газта. Щом Египет започна да купува газ от Израел... :))))

На тъпия Доналд Дък не му стига акъла, че ако Еропа му каже НЕ, и той и цялата му фейвърит нация паднаха у канала. А сега както и с китайците не се разбират хептен ше я окъса.

Мисля че Европа трябва да отговори на САЩ с "Кат си пееш Пенке ле, who listens to you." При това аргументите на САЩ са такива, с каквито се плашат малките деца да бъдат послушни, че иначе дядо Торбалан ще дойде да ги вземе.

Били против. А пита ли ги някой?

Ама така де- пускаш яко една крымка-дымка, после отделяш макароните от блюдото на фрау М. , спираш й всякакви руски потоци-да не й пречат, не за друго- и после отиваш да се ръкуваш подред с човека-ракета и с поточния "повелител"- разбирате се като едни истински мъже, вкарвате нещата в ред/никому нищо лично на ощетените/ и -кой-откъде е ...И най-после си поръчваш едно голямо мартини с био-маслинка и парче дизайнерски шоколад със злато- за глезотията, не че го обичаш, докато басейнът ти се пълни с кристална вода, а вятърът леко раздухва листата на палмите... нооо- принцовете вече лично играят мач в бл. изток...мигрантите напират и през великите мексикански стени, а пък о! канада има голям арктически шелф- прекалено голям и си го харесва...лошо. ех, сложен свят, времена интересни... направо вече не е и за коментар ПП и ние обичаме елегантната небрежност на високия университетски клас и многоцифрената банкова сметка по рождение, ама не е там работата ч.а.о

ти ко искаш от юдей? Да ти дарява долари за църните очи?

Тъпото раково копеле Джон Маккейн не пукна ли най-после?;)))))

Постоянно се появяват нови източници на газ. само трябва да направим тръбопроводите. След като Египет купува газ от Израел нищо не пречи и на България да докарва от Израел и Азерите и Катарци и т.н. А НЕ! Чакайте! Пречи! Руските роби пречат!

Защо лъжете ? Днес в едно друго интернет издание пише ,че САЩ нямат нищо против Северен Поток -2 и признават Крим за Руски и ще изтеглят половината войска на САЩ от Германия защото много пари лапат военните !

хващай тубите и си докарвай откъдето искаш. успех.

И от Марс може , ве----ей го къдЯ йе!;))))))))

Пречите, пречите. Но няма да е вечно! Вижда ви се края на газовите ибрици.

Ами купува от Израел, защо то и е най-близко. България откъде да купува, ако не от Русия? Европа откъде да купува, като залежите в Норвежко море свършват? От Щатите ли?

Щерев , с банализмите си. плащай и 100 % отгоре, щом държиш газта ти да е елитна.

САЩ не разбраха ли че нямат глас в Европа от как ТрАмпчо е на власт????

И не само! Казаха, че ще приемат рублата като средство за разплащане, защото долара е слаб и ще подадат документи за членство в Еврачийския союз, защото в Белия дом блянуват за необятния руски пазар!

А сещате ли се, че ако през България беше построен Южен поток, проблемите с цената на газта нямаше да ни са на главата. И за дървената глава "левите стрелки" - дали пък "Газпром" няма да ни доставя азерска, катарска, иранска и каквато друга газ се сетиш? Щото руската май ще поеме към Китай и двете Кореи. Ние сме прекалено незначителен пазар, че да ни обърнат внимание. А като се намират и такива акъли като твоя - виждаш цената, с 11% по-скъпа. Това е.

Браво, значи щом е Руски си зависим а от другите/под контрол на САЩ/ не си:))) Въртят си ,,нагло,,политиките/интересите а ние се навеждаме ту към едните ту към другите:)))

Разбираме само, че Украйна го отнесе здраво от "братушките" си след като отказа повече да е територия за транзит! Е не ти щеме южния поток! Мерсаж!

делът на САЩ в енергийния баланс на ЕС е 2%. чудничко.

ти украинец от десния сектор ли си - много мязаш на такъв като манталитет.

пентагонът проучва въпроса за изтегляне на част от контингента си от Германия - на този етап само проучва.

Изтъркаха ви се мантрите за фашистите от Украйна, соросидите, геЮвитИ, агресивния запад и т.н.! Още повече самата русия я управлява соросоид от геювити с фашистки убеждения!

Ама Щатите няма за цел да ти помагат, не се ли сещаш? Сега ще стават отново "най- the best", само че освен да правят мръсотии, друго не им се отдава.

дали щяха да са против ако газта идваше от тях тия рушат всичко което не им носи облаги

целта е да станат мистър 5% и т.н. на чужд гръб.

Чалмите и руснаците срещу света?! Според вас кой ще победи? Ама честно!

САЩ ПОТВЪРДИХА , ЧЕ СА ПУТКИ ЗА КИНТИ----ПРОСТИТУТКИ НА КАРТЕЛИТЕ ДЕМЕК! .....

Така ли каза кремълският боклук рожба на руското гестапо

Не е много умно русофил да говори за проституция... Но ти си известен с глупостта си...

По същество нещо? ..... проституцията е твоят хабитат!:)))))))))

сащ казват "не", а ЕС казва "слушам" :):):) Ха-ха-ха, все едно сме пак в СИВ, к'вото каже "големият брат", това се изпълнява...

боико каратиста

"America First"

Щом САЩ иска да убие Русия защо не я нападне ами действа подмолно по курвенски?А утре на 16 ще се срещнат американският и руският президент и за какво,ми че те са врагове и се държат като врагове.

а държавния департамен на фермата какво общо има с газтта от русия,да не би той да я плаща,я да вървят там където слънце не огрява че и без това са до гуша в собствените си лайна

По данни на EA Daily разходите за транзит по „Турски поток” ще бъдат 8.59 USD за 1000 куб. метра до входна точка на турска територия. Към момента природният газ за бъдещите клиенти на „Турски поток” се транзитира по газопровода „Союз” от ГРС „Писаревка” до ГРС „Орловка” на границата с Румъния. Дължината на газопровода е 1000 км. Стойността на транзита по територията на Украйна е 28.0 USD за 1000 куб. метра. Ако към тази сума прибавим и стойността на транзита през Румъния (5.2 USD) и през България (5.8 USD), то стойността на транзита от руска до турска граница по украинския маршрут възлиза на 39.0 USD по сега действащите тарифи, а според новата украинска тарифа ще бъде 47.0 USD.