Сърбия започна още по-строго да следи за скоростта по магистралите

Новата система ще установява дали всички в колата използват предпазни колани и дали водачът непозволено говори по мобилен телефон

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най корумпираните полицай и митничари са сръбските.Иначе пътищата им са по добри от нашите.

Автоталибаните ДГД

Трябва и тук да сложат камери на магистралата и да се следи средната скорост. Ганьовските отрепки дето си мислят, че могат да карат над 140 км/ч, да изпреварват от дясно и т.н. трябва да бъдат смачкани с яки глоби наказания! А, тия дето при 140 в лява лента ми мигат мога да им подам един здрав и корав да го полигавят :)

"А, тия дето при 140 в лява лента ми мигат..." - по магистралите (и не само) левите ленти са само за изпреварване и си длъжен да караш в най-дясната свободна лента

След като съм със 140 няма как да съм в дясната лента, защото тя е пълна с хора които карат със 100-110, демек аз съ мв процес на изпреварване нонстоп, като се освободи се връщам в дясната, но това е рядко.

Само пари искат. Не минавайте оттам, ако можете. И много крадат, даже полицаите там са мошенници и въртят схеми. Тия живеят още в миналия век

Смешко, за такива тарикати като тебе камери на всеки километър трябва и тука!

Не е никакъв смешко. В Сърбия по магистралите пътуват три пъти по-малко автомобили защото минават по успоредните неплатени пътища. Това важи даже и за турските тирове.

Всички тарикатчета които карат над разрешената и ми мигат в лява лента мога само да им дам един здрав и корав! Почти никога не ги пропускам и ми е много кеф да ми мигат отзад като некви насрани пе.али :D . Задължително е и тук в най-скоро време да е поставят такива камери на магистралата и дасе контролира средната скорост, тогава австралопитеците ще се научат да спазват правилата!

А ти като караш със 140 в най-лява лента и не пропускаш другите не си п*дал така ли? Най-лявата лента е само за изпреварване и след като си изпреварил другото превозно средство било то кола, камион, автобус, тир, мотор, самолетоносач, си длъжен да се прибереш и да караш в най-дясната свободна лента. Такива дето след като тръгнат да изпреварят забравят да освободят лентата не само трябва да им светкаш и бипкаш ами и точно тях трябва КАТ да ги съдира от глоби, защото са предпоставка за ПТП. Изпреварваш и се разкарваш. Нямаш място там. Ти си като другата категория кавали, които карат бавно и като тръгнеш да ги изпреварваш нарочно дават газ на трошката и ти пречат да ги изпревариш. Такива се наричат педераси. А за всеки, който кара с повече от 10 км над ограничението по магистралата трябва да има камери и глоби, тук съм съгласен.

Като в дясна лента карат със 100 аз практичекси съм в процес на изпреварване нонстоп. Освен това как ще ме изпревариш като карам със 140 без да нарушиш ограничението?

И какво казваш, ти си еталонът за 140 км/ч, тъй ли? Ако скоростомерът ти е не е калибриран и всъщност караш със 135 км/ч, тогава би ли платил яка глоба? Освен това, в закона си пише, че трябва да ползваш най-дясната свободна лента, което както сам казваш не правиш. Т.е. ти си ЗАКОНОНАРУШИТЕЛ не по-малко от някой, шофиращ със 150 км/ч по магистралата.

За Сърбия. Не случайно тировете масово минават през Румъния. Иначе е страшно скубане за щяло и нещяло. Ако се изгради алтернативно магистрално трасе през Румъния и България и лекотоварния поток ще почне масово да заобикаля Сърбия.

Обръщтам се към тия дето хвалят Сьрбите а са забравили за България.Та да ви светна де пълное със сърби та въобще от бивша Югославия в запъдните страни и то са отишли още от титово време.Да не говорим че много лъжат и крадьт работил съм с тях и си ги знам много добре.Има да и при тях има съвестни но са много по малко сръвнение с нас БЪЛГАРИТЕ.Ако са биле много добре какво правят на запъд.Имах много близак колега бяхме се събрали във фирмата в Германия някьде 12 Бьлгарина и той ми каза така като ви гледам вие Булгарите сте много по интелигентни хора по сте човечни и се държите а нашите не валят за нища единственно дето валят това са Белградци тамо са исто као вас .А ние все бяхме от провинцията.Та и не забравяйте че България и Румъния са на първо място по броя на собственни жилища и беше с най мальк външен дълг.Да саци ни даде не малко.

Българското простолюдие не може да приеме , че някой може да е по-зле от него. Ми може. 2/3 от държавите по света.

Дори сърбите казват че причина за повечето произшествия е НЕСОБРАЗЕНА скорост. Превишена скорост поне в нашата статистика сега е обединена с НЕСЪОБРАЗНА в едно. Но навремето я имаше отделно превишената и това беше около 2% от всички прични. Основна причина винаги е била НЕСЪБРАЗЕНА скорост. Но контрола на скороста е доходно занятие и затова му се отделя толкоз внимание.

В случая несъобразена = превишена. Смяташ ли, че при знак 60 и влизане с 55 ще катастрофираш?

Сега реално ще се види наистина ли това е причината за ПТП или не!

Истинските прични никому не са интересни. Важното е да има далавера, приходи от глоби. Това е.

Тъпотия не бях чел скоро. Истински джигит си ти

Поредните балкански недоразумения. Годишният брой на жертвите по пътищата в Сърбия е 546. По магистралите 40. С тормоз над хората по магистралите с колко да ги намалят?!!? Вместо да работят по сигурността на останалите пътища, те се занимават с това, което е най-лесно и доходоносно!

А 80% от тези на магистрала са, че някой е карал бавно!

Системата със средната скорост я има от много време вече в Сърбия и шом имат 40 жертви при по-голяма магистрална мрежа и приблизително същото население, значи има определено ефект, а допълнителните усилия са да намалят и тези 40

мрежа вероятно е и малко по-натоварена от нашата - част от потока слиза през Македония към Гърция. Съмнявам се обаче точно магистралите им да са най-сериозният проблем с жертви и ранени на пътя, по-скоро най-лесно ще се прибират пари от глоби от преминаващи чужденци.

40-те жертви са поради НЕСЪОБРАЗЕНА скорост, или поне така пише в статията. Като как ще те научат да съобразяваш скоростта, като единствено те глобявят, когато я превишаваш?

за Сърбия...! Само като погледнеш, Европа започва някъде след Београд, дотам е трагедия, видях и селянин с рало, та показах на децата за какво са писали Йовков и Елин Пелин......

Белград е доста по-европейско изглеждащ от София! Селянин с рало може да си видял там, а у нас има каруци в изобилие. Въпреки че са извън ЕС, по доста показатели са по-добре от нас и се справят без Европрограми!

Явно не си ходил скоро в Белград. Действително преди изглеждаше по-европейски. Ама сега е като София преди 20 години...

Много си тъп ! Даже и ти личи ! Такива като дори каруца с кон не трябва да се дава ! Искрено съмнявам , че можеш да ходиш правилно ! Хитлер такива като теб не е им давал да имат деца !

Не минавайте по възможност през тази циганска държава! Почти винаги съм имал проблеми там, същите селски тьпаци като нас са!

ㅤ

Значи със сигурност не си китка родна!

ㅤ

*росна

Сложих ти минус, защото съм минавал не веднъж през Сърбия и нямам наблюдение да са по-зле от нас. Имал съм контакти и с пътната им полиция - хората си бяха точни и любезни. Пътищата не са по-зле от нашите. Абе минавайте си и просто не се правете на тарикати.

Без европомощи и колко са по-напред от нас.

По-напред друг път Едно време бяха почти Запада Имаха почти западноевропейски заплати, демек в много пъти по-големи от нашите Ама си избраха за приятел Путлер, а ние сме е ЕС Е..сега заплатите са ни еднакви с тенденция да изостават още

Така е ! Преди няколко години минах от там. Дори през нощта хората работеха. РАБОТЕХА ! Никъде не видях необработена земеделска земя! Пътищата ... Всички сте ги виждали.

Пътища та пътища, я кажи колко ти струваха до Белград?

Какви пътища - коловози по магистралата...по-зле от нашата...