Коментари - Иран осъди новите санкции на САЩ | Днес.dir.bg

Иран осъди новите санкции на САЩ

САЩ наложиха нови санкции срещу 11 компании и физически лица, свързани с програмата за балистични ракети на Иран. Техеран разкритикува решението на САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Иран осъди новите санкции на САЩ | Днес.dir.bg

Коментари

ЦИОНИСТИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ СЕМЕЙНАТА ФИРМА САЩ,ВЕЧЕ НЯМАТ ПРАВИЛЕН ХОД!!!КРАХА НА КОМПАНИЯТА ИМ Е ФАКТ!!!ВЕЧЕ И С РАЗПАЛВАНЕ НА ВОЙНИ НЯМА ДА МОГАТ ДА СЕ СПАСЯТ!!!

след като 4-та американци бяха освободени - говедарите не спазват никакви договори - безсмислено е да се водят преговори с тях - нямаше да разширяват нато , разшириха го - и не само. иран трябва да възстанови ядрената си програма

САЩ направиха Огромен Компромис със Собствената си политика ! Свалиха ембаргото за най-Мощният Враг на Израел,и враг на САЩ ....Иран !! Забележете обаче : Свалиха Ембаргото за Търговия с Петрол и Газ !! Директно Сблъскват големите Петролни Газови Износители един с друг !! Целта е Поддкопаване на Русия ! За да Разруши Единствена Преграда пред НСР-Новият световен ред , САЩ са готови на доста големи Компромиси ,и ги правят ! ЕС страда сериозно от санкциите към Русия, Израел е Стресиран от възраждащият се гигант Иран , Сауди Арабия Фалира ,Петролната промишленост на САЩ Фалира Вече ....Но Целта е Голяма....Русия ! Проблема за САЩ : Руснаците знаят 2 и 200 !! Временните проблеми са им познати, а Икономиката им е с променеа Структура ,за да поеме по-леко подобни Сцен

Говедарчетата и европедалчетата да не плачат на чужд гроб ,колкото повече пада цената на петрола,толкова по-бързо Русия ще изрине американския боклук от Близкия изток и нещата ще си дойдат по местата!

ти явно четеш стари вестници - американците са се изтеглили от близкият изток - останали са само инструктори.. които явно са доста безполезни.

САЩ забраняват на 11 ирански компании да търгуват със САЩ и ги обрича на алтернатива с Русия! За това иранците плачат със сълзи и протестират :)))

На аятоласите не им ли стана ясен урока от руснаците корейците ,кубинците. Докато водят независима политика нещо все няма да им е наред и вечно ще подлежат на санкции. Ако не е за ракетите ,ще е за правата на човека ,ако не е за правата ще е за правата на кучетата . Когато се подчинят напълно на Белият дом -винаги ще са прави. Я вижте саудитците -първа дружка на САЩ ,пък нищо ,че са най мракобесническата държава в света.

юдейте в уса-то са нарочили персите:)

НЕ ГИ МИСЛЕТЕ РУСНАЦИТЕ:) ТЕ СИ ИМАТ РЕСУРСИ И НЕ ИМ ДРЕМЕ КОЛКОТО И ДА ПАДА РУБЛАТА.. ПО ДОБРЕ ПИТАЙТЕ КАК СА КРАВИТЕ С 20 ТРИЛИОНА ВЪНШЕН ДЪЛГ И ОЩЕ 60 ТРИЛИОНА ВЪТРЕШЕН:) И КАКВО СТАВА С ДАУ ДЖОНС А?:) КО СТАВА ЩО СЕ ГЪРЧАТ ЛУДИТЕ КРАВИ ТАКА А?:)

Русопеди, русопеди.... Не ги мисли САЩ... те също имат ресурси.... особено Аляска, тази болна за някой хора тема... А със Дау Джонс става същото каквото и с MICEX....

ТЕ СИ ИМАТ РЕСУРСИ - то и при СССР имаха ресурси, ама това не им помогна :) А що се отнася до гнилия Запад и злите американски империалисти, тая песен са я слушали баба ми и дядо ми, слушали са я майка ми и баща ми, сега я слушам аз и очеизвадно ще я слушат и правнуците.

викаха че Гейсъюза ще е вечен...Пък той е на Царски път до десет.... да се разпадне:)

като имат толкова ресурси, що внасят стоманата за танковете от Донбас? Та беше такава драма, че Украйна може да мине в другият лагер...

Иран осъжда САЩ, а горките руснаци, на които рублата току-що се срина до невиждани дълбини, няма кого да си осъдят. Мурзилки, един ценен съвет - не си дръжта парите в рубли. :)

Така трябва да се развиват нещата,, че на Черния Дом да му вътрешно и гадно. Ако искат могат да пробват да пуснат самолети над Иран

Краваристан.... Значи евреите могат да имат атомни оръжия и ракети....Пък Иран не може, така ли? И що така бре другари еврофекални либерасти?! Що за едни може, а за други не може!! То евреите са едни от основните които заплашват мира в Близкия изток! С окупацията на Палестина и изобщо със създаването на тази изкуствена държава Усраел! И нейната подлога Краваристан!! Иран просто пройзвежда ракети за да не позволи на лудите крави от Краварника и Усраел да го "демокразтизират" с крилати ракети и бомби!!! Както направиха с Ирак и Афганистан,Либия,Египет,Сирия, Йемен,Сомалия, Крайна и къде ли още не?!

че влизаш в техния тон, но няма да те разберат, въпреки толерантността ти да говориш техния език. Техният проблем е не просташкият език, а това, че зад клишетата им няма смисъл. Това обаче, не е видимо за неинтелигентана паплач, разбираща единствено от тоягата.

принципно не може.. ама евреите ги нападнаха от всички страни.. защо Русия като я нападат от всички страни дига вой до небето, а Израел да не може?

На снимката пускова установка от комплекса C-200. Към 2010 г. Иран има 10 бр. такива установки. Оръжие за противовъздушна отбрана, не за нападение. Ама като казали, че е балистическа и ядрена ракета, кой може да възрази !? Журналистите най-много знаят !

А ние да наложим санкции на Лукойл. Лъсна истината как тази престъпна руска организация ограбва българите чрез завишени цени на горивата от години. Вън гнусните престъпници от България!

Шило

наложи.

Звънни на Марешки ! Ще те светне!?

САЩ са световния господар. Иран се сърди на господаря, че той пуска други държави да търгуват с него, а тях иранците не пуска! И с руснаците същата работа.Горките изядоха санкции от господаря САЩ и плачат недоволни :)))

''САЩ наложиха нови санкции срещу 11 компании и физически лица, свързани с програмата за балистични ракети на Иран. Техеран разкритикува решението на САЩ. '' ИРАН ПЛАЧЕ И ПРОТЕСТИРА, ЧЕ САЩ НЕ ГИ ПУСКА ДА ТЪРГУВАТ В САЩ! Русия и Китай искат, но явно Иран не:))))

Шило

Мдааа, в Иран има само 11 компании и физически лица.

Само 11 компании са санкционирани и иранците плачат и се молят като деца:)))) Другите САЩ ги пуска , ко се помолят:)

Назе - само дюнера ни пазе!

Никой не ви кара на сила да работите с ЕС и САЩ! АКО ИСКАТЕ ДА РАБОТИТЕ С ТЕЗИ ДВЕ ВОДЕЩИ ИКОНОМИКИ ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТЕ С ТЯХ!Ако не искате, марш към Китай! Това казват санкциите и на Русия и на Иран!!! Интересно защо руснаци и иранци точно с ЕС и САЩ искат да работят и се натискат неистово въпреки, че ЕС и САЩ ги отритват!?

Да ни влеят свежа кръв!?

Ба, нещо друго трябва да ви се влее на вас, ама..!

Ослушват от Иран. Да нашибат една рекета в турските анадоли и готово

много падна цената на петрола и няма да толерират безусловно иранците та да си нанесат още загуби- този бизнес с петрола е измислен от американците

След като иранците могат да си купят части от Раша Московская, защо напъват към САЩ и се сърдят от забраната за търговия със САЩ!!! Всички са ''горди'' И ВСИЧКИ ИСКАТ В САЩ:)))

Шило

Е това пък къде го прочете? Щото аз прочетох, че си върши изпитанията от доста време

Обонго не си дава бананите, бе!

Иран се моли на САЩ, да им продаде части за ракетите! САЩ не дава,А иранците се сърдят! Това е случката с ''гордите'' иранци!

това , че Иран иска от САЩ части за ракетите КЪДЕ ГО ПРОЧЕТЕ? САЩ купуват двигатели за косм.ракети от русия. последно купиха през декември 21 броя.

Пародия

Ех какъв разбирач си а не можеш да кажеш кои са границите на "запада" и кой е собственик на руската централна банка.... Жалко жалко... И виж сега части не е еквивалентно на двигател само...

Да чете ли? Още не е изучил буквите на латиница! Овладял е добре работата с езиците - свински , телешки, и ..пилешки!?

Е, как? Древна Персия да остане без защита ли? И да проси от Щатите?? Това са горди и можещи хора , нищо че изповядат болшинството Исляма! А все го извъртат и на "сътрудничество" с мужиците!? И това не могат да преглътнат англосаксонците и сбирущака в Западното ..!

Защо тези санкционирани ирански компании искат да се докопат до американска електроника която да ползват за балистичните си ракети!? Защо иранците не отидат в Русия или Китай и от там да си купят електроника? ЯВНО САЩ СА ТОТАЛЕН ХЕГЕМОН В КОМПЮТЪРНИТЕ ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ, ЗАЕДНО С ИЗРАЕЛ! Но на Израел иранец няма как да се помоли:)

Шило

Е що мислиш, че няма да си купят от тях?

Ауу! Колко си осведомен? Значи персите отиват при краварите и искат съвременна електроника да си направят бомби и ракети..ей така -в прав текст?

а уса и ес се командват от евреиското лоби *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

''САЩ наложиха нови санкции срещу 11 компании и физически лица'' ТЕЗИ КОМПАНИИ И И ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА СА СВОБОДНИ ДА ПРАВЯТ БИЗНЕС СЪС РУСИЯ И КИТАЙ:))) Явно обаче не искат, а искат именно със САЩ:))

Мога и да ти кажа защо искат :) САЩ са бликирали десетки милярди Ирански пари което означава че тези пари стоят в Американски Банки. Сега тези компании имат правото да си ги поискат обратно! Но както знаеме, еврейна кръв повръща НО пари не връща..

Е, той Обама още преди две седмици си каза че едностранно ще продължи санкциите срещу Иран... Та затова и издънката на американските моряци, твърдящи че поради повреди са се отклонили с 38 морски мили от пътя си, изглеждаше като търсене на повод за масивна пропагандна кампания против свалянето на наложените от ООН санкции.

Ниската цена на петрола убива.... САЩ. В предизборна президентска година- каквато е 2016, енергийното лоби в САЩ дупка в небето ще направи, но ще се стреми с всички сили да увеличи цените на нефта. Все пак себестойността на барел петрол, произведен в САЩ е 37$, а в Русия- 17$. Ако за руснаците е важна максимата, че колкото по- голяма е кризата при тях, толкова повече се обединяват около патриотично- /полу-/тоталитарни идеи, то за американците дългосрочна цена на нефта под себестойност означава замразяване на инвестиции, увеличаване на безработицата и финансови загуби. Излизането на Иран вчера на международния пазар допълнително срути цената на петрола. Нормално е САЩ да търсят дипломатически /засега/ изяви, за да могат да компенсират пада на цената на черното злато. Общо взето САЩ влязоха в опасна спирала на поддържане /заради Русия/ на ниски цени на петрола, в която могат да се окажат големия губещ.

от друга страна с ниски енергийни разходи се опитват да стимулират ръст на икономиката, за да излязат от кризата. но нещо не се получава много добре. Целият запад едва гони 1-2% икономически прираст. Търсенето не расте и това забива допълнително Китай....

Пародия

Къде е тоя целия "Запад" - тая митична земя без граници.... Ще обясниш ли.... или ще продължаваш вяло с общи приказки....

Щосие МЛове отвориха по назе, как да не са дигнале потреблението?!

Приемам санкциите, но ако са срещу САЩ, Турция, Англия и Германия, които са агресори и удавиха в кръв света, за да завладеят богатствата и да превърнат останалите народи в икономически роби.

Ако искам ще те пусна у нас, ако не искам няма! Това са санкциите на САЩ. ЗАБРАНЯВАТ НА НЯКОЙ ИРАНСКИ БАНДИТ ДА РАБОТИ С ТЯХ!

Паисий

а защо първо не забранят на ислямските бандити от ИДИЛ да продават нефт и да си прекарват парите през западните банки?

ЕС също ще забрани на определена групичка иранци да търгуват и да се финансират от ЕС! НОРМАЛНО! Така ние от ЕС забранихме на определена групичка руски милиардери да се финансират от ЕС и да правят бизнес с ЕС! Руските граждани са добре дошли, иранските също. Само че милиардерите не пускаме! Това са ''страшните'' санкции:)))

Естествено, че е нормално. Васалната политика на Европа спрямо САЩ постигна това, което иска САЩ. Нима ти очакваш слугинажът от Европа да покаже някому, че има свои интереси? ЕС се срива по поръчка "Отгоре". Самозаселва се с извратеняци и пропадляци (по известни напоследък като "пустиняци"), отказва се от изгодното за самия него сътрудничество с мощна европейска държава, каквато е Русия, отказва се от интересите си в близкия изток... Разбира се, че е нормално... докато всички ние... го търпим.

Иранците се сърдят че "врага" им не иска да търгува с тях.... Няма такъв смех.... но пък е очаквано - парите не миришат дори и за мюслитата...

бързо ми се сбъдна коментара вчера. Чакано.

Санкциите на САЩ касаят само и единствено търговски ограничения с Иран! Тоест, САЩ забраняват на определена група иранци да търгуват определени продукти в САЩ! Така е и с Русия! САЩ забранява на определена група руснаци, да търгуват със САЩ и да се финансират от американската финасова система! НИКОЙ НЕ КАРА НАСИЛА ИРАНЦИТЕ И РУСНАЦИТЕ ДА ТЪРГУВАТ И СЕ ФИНАНСИРАТ ОТ САЩ!

Само дето после САЩ накараха ЕС да приеме същите санкции срещу Русия.

Путин забрани на краварите да си тикат ГМО -тата. Краварите побързаха да го представят като "санкции". Хомейни отказа да им бута евтин петрол, те заявиха, че налагат санкция на Иран (няма да му купуват петрола). Да им се неначуди човек на светкавичните реакции. И това си е качество...

Шизотата от щатите, пак въртят педализми, но скоро ще се наиграят запомнящо се.

А на САЩ кой ще им наложи санкции за това, че още от първите си дни върши най-отвратителните престъпления по света и вкъщи?

Най-големите терористи са американците.Най-гнусните убийци са те.Абсурд е тези гнусни циониски касапи и сатанисти да съдят и блокират други държави.

Иран още не е разбрал че да си приятел със САЩ е просто смъртоносно. Докато не си продадат и последния цървул на Хюсеин ще има санкции.

Ама приятел със САЩ са Русия... скъсаха се да подписват споразумения последните месеци... Дори Путинка похвали Тръмпчо.... А пък за Иран само санкции....

Аз нали ти казах , че не си особено умен. Само се излагаш навсякъде

Абе, как САЩ ще вдигнат напълно санкциите срещу Иран? Нали тогава им лъсва г.за с партенката, че противоракетната им отбрана не е насочена към Русия, а е в отговор на т.н. "иранска заплаха"! Дори и наглостта им не им позволява, дори и формално, да обявят на всеослушание това, което искаха да ни убеждават две десетилетия. Та иранската "ракетна заплаха" е все още на дневен ред, а балъците ще си увеличават военния бюджет за ПРО, под натиск отвъд океана, независимо, че задниците им са голи!

Всичко войни в последните 50 години са започната само от християнски държави Мюсулманска държава не е нападала християнска В последните 15 години християните сринаха до основи почти всички богати ислямски държави в Северна Африка , с едниствената цел да им приберат петрола , и сега ще си носят последствията

А мюсюлманска Турция когато нападна християнски Кипър брои ли се? Или когато Северен Судан окупира Южен Судан?

Та не броиш Барак Хюсеин и държавата му като християни?

Войните:Иран-Ирак, Иран-Кувейт, Турция-Кипър, Сев. Юж.Йемен, ИДИЛ с/у Сирия, Либия и Ирак.

така ли *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

... и още малко "az" от снощи: az ( нерегистриран ) 18.01.2016 00:55 в основата на споразумението с Иран е осъзнаването от страна на Вашингтон, че преекспонирането на "иранската и ислямистката заплахи" води до излишни разходи на време, енергия и ресурси, които са необходими на САЩ в очертаващия се тектоничен сблъсък с РФ и КНР. Освен това, самите американци престанаха да се ориентират в непрекъснато нарастващия списък от външни "заплахи" за националната им сигурност, който им представят управляващите, и вече не са наясно, кои от тях са "реални" и приоритетни. Между другото, сред причините за разрушаването на Гърция беше стремежът да се блокира транзита на руския природен газ за Европа по планирания газопровод "Турски поток". Вашингтон изпраща американски военни в бивша Украйна за да обучават силите на хунтата, как да наложат контрол над териториите на ЛНР и ДНР, а хунтата в Киев не предприема никакви стъпки за изпълнение на споразуменията от Минск. Очевидно е, че Вашингтон не се стреми към трайна нормализация на украинско-руските отношения. Не по-малко очевидно е обаче и, че руското правителство няма как да постигне мир в бивша Украйна, при положение, че САЩ на практика работят за възобновяване на войната там. Макар и косвено, това развитие също е свързано с "иранската сделка".

За първи път чувам че има междуконтинентални балистични ракети дето целта им не е да носят ядрени бойни глави :) Забавно...

Протестърче,къде прочете,че става дума за МЕЖДУКОНТИНЕНТАЛНИ ? Думата балистика изобщо не ти е ясна.А за ракети,които летят по квазибалистична траектория да не говорим...

Пародия

Ми прочети и ще видиш че става въпрос за ICBM.... па може и да лъжат... но все пак за първи път чувам че на такива целта им е например да идат до МКС а не да носят ядрена бойна глава....

Ей дебил, Иран няма, повтарям като за малоумни НЯМА междуконтинентални балистични ракети!!!

Пародия

Аз не съм казал че има - повтарям като за малоумни....

Продължавам да се чудя кой първи е развил идиотията със симптоми на оглушаване, ослепяване, шизофрения и синдром на Мария Антоанета - САЩ или ЕС. Явно това заболяване е изключително заразно за хора занимаващи се с политика.

Абе рашистки тролове, темата е за САЩ и Иран. Вие какво правите тук?

Нима не е очебийно, че санкциите им са свалени за да падне още цената на нефта, което и да искаш и да не искаш се прави против Русия. Или имаш друго обяснение?

Тъй както е тръгнало, утре може да ги санционират за тестове на леко стрелково оръжие.Колко му е :)

Вадат ги, да пикат по поляните, а ония мислат, че е срещу еврейте? Пуснете хората бе, тъпи кравари ! Кога ли, и мене, ще ме подирите ? дедо Ратко, офчар Първа резерва.

и най-лошия мир е по-добър от най-добрата война,а за да няма война организирана,ръководена и провеждана от гамените е необходимо всяка една държава да разполага с оръжие за ответен удар по техните глави. Например ние разполагаме с такова,а страните в които организираха войните-не.....България също не разполага с такова и политиците и са зависими от волята и стратегиите на Презокеанската Империя....но пък полицията и е в пъти по-голяма от армията,за да може заедно с окупационните корпуси да гарантира че промяна в статуквото няма да има.....че така наречения преход провеждан по плана Ранът ще е безкраен

По-спокойно ли ще ти стане, ако знаеш, че Албания има ядрени бомби и поп някое време изчезне някоя бройка? Както им разграбиха оръжейните складове. Или по-сигурно ще е в Гана.

да изповядаш идеите на Хитлер за свръхчовека и.........останалите примати

"az" от снощи: az ( нерегистриран ) 18.01.2016 00:43 Според известния американски икономист Пол Крейг Робъртс, "споразумението с Иран не бива да се надценява, тъй като Вашингтон буквално във всеки момент може да възобнови санкциите, включително използвайки за целта неверни обвинения". "Иранската сделка" стана възможна по три основни причини. На първо място е, че в очите на американските неоконсерватори, основната заплаха за САЩ вече не са "ислямските терористи", а КНР и РФ. За разлика от последните, Пекин и Москва не позволяват на Вашингтон да прокарва идеите си за "едностранно разоръжаване". След разпадането на Съветския съюз, САЩ бързо свикнаха с уникалното си положение на единствена свръхдържава в света. Нарастването на руското влияние при управлението на Путин, както и китайският възход обаче, сложиха край на привилегированото положение на САЩ като "избрана и единствена" суперсила. Въпреки това във Вашингтон не се отказват от опитите да го възстановят. В същото време, както в икономически, така и във военен план, САЩ очевидно не са в най-добрата си форма. Както посочват носителят на Нобелова награда за икономика Джоузеф Стиглиц и експертът по бюджетите от Харвардския университет Линда Билмс, по време но 14-годишните си военни кампании в т.нар. Голям Близък Изток, Вашингтон е пропилял не по-малко от 6 трилиона долара(!!!). Въпреки тези гигантски разходи обаче, САЩ на практика претърпяха поражение в региона и в момента са ангажирани с проблемите, породени от възхода на т.нар. ДАЕШ, възникнала именно в резултат от американските стратегически грешки /а може би съвсем умишлено създадена от САЩ/ и формирала собствена база на териториите на Сирия и Ирак. Както посочва в тази връзка Пол Крейг Робъртс, "въпреки невъобразимото си високомерие, Вашингтон е наясно, че не може едновременно да отправя предизвикателство към РФ, КНР, Иран и ислямистите и тъкмо това е една от причините за ядрената сделка с Техеран, която трябва да изключи иранците от този списък".

На краварите не може да се вярва.Яд ги е за договора със еърбъсите.

Крайно време е краварника да наложи санкции на Иран,заради монополното и положение в производството на шафран!:-)

Това с ракетите е крайно недостатъчно.Съвсем очевидно е,че в чалмите на иранците също има някаква балистичност,даже бих казал ядрена бомбеност...И в брадите!Незабавно да се иска сваляне на чалмите и обръсване на брадите!Иначе санкции!...Но струва ми се най-голямата балистичност се съдържа в тия 100 млрд.долара ,които американците са блокирали и досега си работеха с тях.Не съм привърженик на чалмите ,даже нещо повече,но американската фарисейщина ми идва вече доста в повече!

Коментари - Иран осъди новите санкции на САЩ | Днес.dir.bg

Иран осъди новите санкции на САЩ

САЩ наложиха нови санкции срещу 11 компании и физически лица, свързани с програмата за балистични ракети на Иран. Техеран разкритикува решението на САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Иран осъди новите санкции на САЩ | Днес.dir.bg

Коментари

ЦИОНИСТИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ СЕМЕЙНАТА ФИРМА САЩ,ВЕЧЕ НЯМАТ ПРАВИЛЕН ХОД!!!КРАХА НА КОМПАНИЯТА ИМ Е ФАКТ!!!ВЕЧЕ И С РАЗПАЛВАНЕ НА ВОЙНИ НЯМА ДА МОГАТ ДА СЕ СПАСЯТ!!!

след като 4-та американци бяха освободени - говедарите не спазват никакви договори - безсмислено е да се водят преговори с тях - нямаше да разширяват нато , разшириха го - и не само. иран трябва да възстанови ядрената си програма

САЩ направиха Огромен Компромис със Собствената си политика ! Свалиха ембаргото за най-Мощният Враг на Израел,и враг на САЩ ....Иран !! Забележете обаче : Свалиха Ембаргото за Търговия с Петрол и Газ !! Директно Сблъскват големите Петролни Газови Износители един с друг !! Целта е Поддкопаване на Русия ! За да Разруши Единствена Преграда пред НСР-Новият световен ред , САЩ са готови на доста големи Компромиси ,и ги правят ! ЕС страда сериозно от санкциите към Русия, Израел е Стресиран от възраждащият се гигант Иран , Сауди Арабия Фалира ,Петролната промишленост на САЩ Фалира Вече ....Но Целта е Голяма....Русия ! Проблема за САЩ : Руснаците знаят 2 и 200 !! Временните проблеми са им познати, а Икономиката им е с променеа Структура ,за да поеме по-леко подобни Сцен

Говедарчетата и европедалчетата да не плачат на чужд гроб ,колкото повече пада цената на петрола,толкова по-бързо Русия ще изрине американския боклук от Близкия изток и нещата ще си дойдат по местата!

ти явно четеш стари вестници - американците са се изтеглили от близкият изток - останали са само инструктори.. които явно са доста безполезни.

САЩ забраняват на 11 ирански компании да търгуват със САЩ и ги обрича на алтернатива с Русия! За това иранците плачат със сълзи и протестират :)))

На аятоласите не им ли стана ясен урока от руснаците корейците ,кубинците. Докато водят независима политика нещо все няма да им е наред и вечно ще подлежат на санкции. Ако не е за ракетите ,ще е за правата на човека ,ако не е за правата ще е за правата на кучетата . Когато се подчинят напълно на Белият дом -винаги ще са прави. Я вижте саудитците -първа дружка на САЩ ,пък нищо ,че са най мракобесническата държава в света.

юдейте в уса-то са нарочили персите:)

НЕ ГИ МИСЛЕТЕ РУСНАЦИТЕ:) ТЕ СИ ИМАТ РЕСУРСИ И НЕ ИМ ДРЕМЕ КОЛКОТО И ДА ПАДА РУБЛАТА.. ПО ДОБРЕ ПИТАЙТЕ КАК СА КРАВИТЕ С 20 ТРИЛИОНА ВЪНШЕН ДЪЛГ И ОЩЕ 60 ТРИЛИОНА ВЪТРЕШЕН:) И КАКВО СТАВА С ДАУ ДЖОНС А?:) КО СТАВА ЩО СЕ ГЪРЧАТ ЛУДИТЕ КРАВИ ТАКА А?:)

Русопеди, русопеди.... Не ги мисли САЩ... те също имат ресурси.... особено Аляска, тази болна за някой хора тема... А със Дау Джонс става същото каквото и с MICEX....

ТЕ СИ ИМАТ РЕСУРСИ - то и при СССР имаха ресурси, ама това не им помогна :) А що се отнася до гнилия Запад и злите американски империалисти, тая песен са я слушали баба ми и дядо ми, слушали са я майка ми и баща ми, сега я слушам аз и очеизвадно ще я слушат и правнуците.

викаха че Гейсъюза ще е вечен...Пък той е на Царски път до десет.... да се разпадне:)

като имат толкова ресурси, що внасят стоманата за танковете от Донбас? Та беше такава драма, че Украйна може да мине в другият лагер...

Иран осъжда САЩ, а горките руснаци, на които рублата току-що се срина до невиждани дълбини, няма кого да си осъдят. Мурзилки, един ценен съвет - не си дръжта парите в рубли. :)

Така трябва да се развиват нещата,, че на Черния Дом да му вътрешно и гадно. Ако искат могат да пробват да пуснат самолети над Иран

Краваристан.... Значи евреите могат да имат атомни оръжия и ракети....Пък Иран не може, така ли? И що така бре другари еврофекални либерасти?! Що за едни може, а за други не може!! То евреите са едни от основните които заплашват мира в Близкия изток! С окупацията на Палестина и изобщо със създаването на тази изкуствена държава Усраел! И нейната подлога Краваристан!! Иран просто пройзвежда ракети за да не позволи на лудите крави от Краварника и Усраел да го "демокразтизират" с крилати ракети и бомби!!! Както направиха с Ирак и Афганистан,Либия,Египет,Сирия, Йемен,Сомалия, Крайна и къде ли още не?!

че влизаш в техния тон, но няма да те разберат, въпреки толерантността ти да говориш техния език. Техният проблем е не просташкият език, а това, че зад клишетата им няма смисъл. Това обаче, не е видимо за неинтелигентана паплач, разбираща единствено от тоягата.

принципно не може.. ама евреите ги нападнаха от всички страни.. защо Русия като я нападат от всички страни дига вой до небето, а Израел да не може?

На снимката пускова установка от комплекса C-200. Към 2010 г. Иран има 10 бр. такива установки. Оръжие за противовъздушна отбрана, не за нападение. Ама като казали, че е балистическа и ядрена ракета, кой може да възрази !? Журналистите най-много знаят !

А ние да наложим санкции на Лукойл. Лъсна истината как тази престъпна руска организация ограбва българите чрез завишени цени на горивата от години. Вън гнусните престъпници от България!

Шило

наложи.

Звънни на Марешки ! Ще те светне!?

САЩ са световния господар. Иран се сърди на господаря, че той пуска други държави да търгуват с него, а тях иранците не пуска! И с руснаците същата работа.Горките изядоха санкции от господаря САЩ и плачат недоволни :)))

''САЩ наложиха нови санкции срещу 11 компании и физически лица, свързани с програмата за балистични ракети на Иран. Техеран разкритикува решението на САЩ. '' ИРАН ПЛАЧЕ И ПРОТЕСТИРА, ЧЕ САЩ НЕ ГИ ПУСКА ДА ТЪРГУВАТ В САЩ! Русия и Китай искат, но явно Иран не:))))

Шило

Мдааа, в Иран има само 11 компании и физически лица.

Само 11 компании са санкционирани и иранците плачат и се молят като деца:)))) Другите САЩ ги пуска , ко се помолят:)

Назе - само дюнера ни пазе!

Никой не ви кара на сила да работите с ЕС и САЩ! АКО ИСКАТЕ ДА РАБОТИТЕ С ТЕЗИ ДВЕ ВОДЕЩИ ИКОНОМИКИ ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТЕ С ТЯХ!Ако не искате, марш към Китай! Това казват санкциите и на Русия и на Иран!!! Интересно защо руснаци и иранци точно с ЕС и САЩ искат да работят и се натискат неистово въпреки, че ЕС и САЩ ги отритват!?

Да ни влеят свежа кръв!?

Ба, нещо друго трябва да ви се влее на вас, ама..!

Ослушват от Иран. Да нашибат една рекета в турските анадоли и готово

много падна цената на петрола и няма да толерират безусловно иранците та да си нанесат още загуби- този бизнес с петрола е измислен от американците

След като иранците могат да си купят части от Раша Московская, защо напъват към САЩ и се сърдят от забраната за търговия със САЩ!!! Всички са ''горди'' И ВСИЧКИ ИСКАТ В САЩ:)))

Шило

Е това пък къде го прочете? Щото аз прочетох, че си върши изпитанията от доста време

Обонго не си дава бананите, бе!

Иран се моли на САЩ, да им продаде части за ракетите! САЩ не дава,А иранците се сърдят! Това е случката с ''гордите'' иранци!

това , че Иран иска от САЩ части за ракетите КЪДЕ ГО ПРОЧЕТЕ? САЩ купуват двигатели за косм.ракети от русия. последно купиха през декември 21 броя.

Пародия

Ех какъв разбирач си а не можеш да кажеш кои са границите на "запада" и кой е собственик на руската централна банка.... Жалко жалко... И виж сега части не е еквивалентно на двигател само...

Да чете ли? Още не е изучил буквите на латиница! Овладял е добре работата с езиците - свински , телешки, и ..пилешки!?

Е, как? Древна Персия да остане без защита ли? И да проси от Щатите?? Това са горди и можещи хора , нищо че изповядат болшинството Исляма! А все го извъртат и на "сътрудничество" с мужиците!? И това не могат да преглътнат англосаксонците и сбирущака в Западното ..!

Защо тези санкционирани ирански компании искат да се докопат до американска електроника която да ползват за балистичните си ракети!? Защо иранците не отидат в Русия или Китай и от там да си купят електроника? ЯВНО САЩ СА ТОТАЛЕН ХЕГЕМОН В КОМПЮТЪРНИТЕ ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ, ЗАЕДНО С ИЗРАЕЛ! Но на Израел иранец няма как да се помоли:)

Шило

Е що мислиш, че няма да си купят от тях?

Ауу! Колко си осведомен? Значи персите отиват при краварите и искат съвременна електроника да си направят бомби и ракети..ей така -в прав текст?

а уса и ес се командват от евреиското лоби *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

''САЩ наложиха нови санкции срещу 11 компании и физически лица'' ТЕЗИ КОМПАНИИ И И ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА СА СВОБОДНИ ДА ПРАВЯТ БИЗНЕС СЪС РУСИЯ И КИТАЙ:))) Явно обаче не искат, а искат именно със САЩ:))

Мога и да ти кажа защо искат :) САЩ са бликирали десетки милярди Ирански пари което означава че тези пари стоят в Американски Банки. Сега тези компании имат правото да си ги поискат обратно! Но както знаеме, еврейна кръв повръща НО пари не връща..

Е, той Обама още преди две седмици си каза че едностранно ще продължи санкциите срещу Иран... Та затова и издънката на американските моряци, твърдящи че поради повреди са се отклонили с 38 морски мили от пътя си, изглеждаше като търсене на повод за масивна пропагандна кампания против свалянето на наложените от ООН санкции.

Ниската цена на петрола убива.... САЩ. В предизборна президентска година- каквато е 2016, енергийното лоби в САЩ дупка в небето ще направи, но ще се стреми с всички сили да увеличи цените на нефта. Все пак себестойността на барел петрол, произведен в САЩ е 37$, а в Русия- 17$. Ако за руснаците е важна максимата, че колкото по- голяма е кризата при тях, толкова повече се обединяват около патриотично- /полу-/тоталитарни идеи, то за американците дългосрочна цена на нефта под себестойност означава замразяване на инвестиции, увеличаване на безработицата и финансови загуби. Излизането на Иран вчера на международния пазар допълнително срути цената на петрола. Нормално е САЩ да търсят дипломатически /засега/ изяви, за да могат да компенсират пада на цената на черното злато. Общо взето САЩ влязоха в опасна спирала на поддържане /заради Русия/ на ниски цени на петрола, в която могат да се окажат големия губещ.

от друга страна с ниски енергийни разходи се опитват да стимулират ръст на икономиката, за да излязат от кризата. но нещо не се получава много добре. Целият запад едва гони 1-2% икономически прираст. Търсенето не расте и това забива допълнително Китай....

Пародия

Къде е тоя целия "Запад" - тая митична земя без граници.... Ще обясниш ли.... или ще продължаваш вяло с общи приказки....

Щосие МЛове отвориха по назе, как да не са дигнале потреблението?!

Приемам санкциите, но ако са срещу САЩ, Турция, Англия и Германия, които са агресори и удавиха в кръв света, за да завладеят богатствата и да превърнат останалите народи в икономически роби.

Ако искам ще те пусна у нас, ако не искам няма! Това са санкциите на САЩ. ЗАБРАНЯВАТ НА НЯКОЙ ИРАНСКИ БАНДИТ ДА РАБОТИ С ТЯХ!

Паисий

а защо първо не забранят на ислямските бандити от ИДИЛ да продават нефт и да си прекарват парите през западните банки?

ЕС също ще забрани на определена групичка иранци да търгуват и да се финансират от ЕС! НОРМАЛНО! Така ние от ЕС забранихме на определена групичка руски милиардери да се финансират от ЕС и да правят бизнес с ЕС! Руските граждани са добре дошли, иранските също. Само че милиардерите не пускаме! Това са ''страшните'' санкции:)))

Естествено, че е нормално. Васалната политика на Европа спрямо САЩ постигна това, което иска САЩ. Нима ти очакваш слугинажът от Европа да покаже някому, че има свои интереси? ЕС се срива по поръчка "Отгоре". Самозаселва се с извратеняци и пропадляци (по известни напоследък като "пустиняци"), отказва се от изгодното за самия него сътрудничество с мощна европейска държава, каквато е Русия, отказва се от интересите си в близкия изток... Разбира се, че е нормално... докато всички ние... го търпим.

Иранците се сърдят че "врага" им не иска да търгува с тях.... Няма такъв смех.... но пък е очаквано - парите не миришат дори и за мюслитата...

бързо ми се сбъдна коментара вчера. Чакано.

Санкциите на САЩ касаят само и единствено търговски ограничения с Иран! Тоест, САЩ забраняват на определена група иранци да търгуват определени продукти в САЩ! Така е и с Русия! САЩ забранява на определена група руснаци, да търгуват със САЩ и да се финансират от американската финасова система! НИКОЙ НЕ КАРА НАСИЛА ИРАНЦИТЕ И РУСНАЦИТЕ ДА ТЪРГУВАТ И СЕ ФИНАНСИРАТ ОТ САЩ!

Само дето после САЩ накараха ЕС да приеме същите санкции срещу Русия.

Путин забрани на краварите да си тикат ГМО -тата. Краварите побързаха да го представят като "санкции". Хомейни отказа да им бута евтин петрол, те заявиха, че налагат санкция на Иран (няма да му купуват петрола). Да им се неначуди човек на светкавичните реакции. И това си е качество...

Шизотата от щатите, пак въртят педализми, но скоро ще се наиграят запомнящо се.

А на САЩ кой ще им наложи санкции за това, че още от първите си дни върши най-отвратителните престъпления по света и вкъщи?

Най-големите терористи са американците.Най-гнусните убийци са те.Абсурд е тези гнусни циониски касапи и сатанисти да съдят и блокират други държави.

Иран още не е разбрал че да си приятел със САЩ е просто смъртоносно. Докато не си продадат и последния цървул на Хюсеин ще има санкции.

Ама приятел със САЩ са Русия... скъсаха се да подписват споразумения последните месеци... Дори Путинка похвали Тръмпчо.... А пък за Иран само санкции....

Аз нали ти казах , че не си особено умен. Само се излагаш навсякъде

Абе, как САЩ ще вдигнат напълно санкциите срещу Иран? Нали тогава им лъсва г.за с партенката, че противоракетната им отбрана не е насочена към Русия, а е в отговор на т.н. "иранска заплаха"! Дори и наглостта им не им позволява, дори и формално, да обявят на всеослушание това, което искаха да ни убеждават две десетилетия. Та иранската "ракетна заплаха" е все още на дневен ред, а балъците ще си увеличават военния бюджет за ПРО, под натиск отвъд океана, независимо, че задниците им са голи!

Всичко войни в последните 50 години са започната само от християнски държави Мюсулманска държава не е нападала християнска В последните 15 години християните сринаха до основи почти всички богати ислямски държави в Северна Африка , с едниствената цел да им приберат петрола , и сега ще си носят последствията

А мюсюлманска Турция когато нападна християнски Кипър брои ли се? Или когато Северен Судан окупира Южен Судан?

Та не броиш Барак Хюсеин и държавата му като християни?

Войните:Иран-Ирак, Иран-Кувейт, Турция-Кипър, Сев. Юж.Йемен, ИДИЛ с/у Сирия, Либия и Ирак.

така ли *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

... и още малко "az" от снощи: az ( нерегистриран ) 18.01.2016 00:55 в основата на споразумението с Иран е осъзнаването от страна на Вашингтон, че преекспонирането на "иранската и ислямистката заплахи" води до излишни разходи на време, енергия и ресурси, които са необходими на САЩ в очертаващия се тектоничен сблъсък с РФ и КНР. Освен това, самите американци престанаха да се ориентират в непрекъснато нарастващия списък от външни "заплахи" за националната им сигурност, който им представят управляващите, и вече не са наясно, кои от тях са "реални" и приоритетни. Между другото, сред причините за разрушаването на Гърция беше стремежът да се блокира транзита на руския природен газ за Европа по планирания газопровод "Турски поток". Вашингтон изпраща американски военни в бивша Украйна за да обучават силите на хунтата, как да наложат контрол над териториите на ЛНР и ДНР, а хунтата в Киев не предприема никакви стъпки за изпълнение на споразуменията от Минск. Очевидно е, че Вашингтон не се стреми към трайна нормализация на украинско-руските отношения. Не по-малко очевидно е обаче и, че руското правителство няма как да постигне мир в бивша Украйна, при положение, че САЩ на практика работят за възобновяване на войната там. Макар и косвено, това развитие също е свързано с "иранската сделка".

За първи път чувам че има междуконтинентални балистични ракети дето целта им не е да носят ядрени бойни глави :) Забавно...

Протестърче,къде прочете,че става дума за МЕЖДУКОНТИНЕНТАЛНИ ? Думата балистика изобщо не ти е ясна.А за ракети,които летят по квазибалистична траектория да не говорим...

Пародия

Ми прочети и ще видиш че става въпрос за ICBM.... па може и да лъжат... но все пак за първи път чувам че на такива целта им е например да идат до МКС а не да носят ядрена бойна глава....

Ей дебил, Иран няма, повтарям като за малоумни НЯМА междуконтинентални балистични ракети!!!

Пародия

Аз не съм казал че има - повтарям като за малоумни....

Продължавам да се чудя кой първи е развил идиотията със симптоми на оглушаване, ослепяване, шизофрения и синдром на Мария Антоанета - САЩ или ЕС. Явно това заболяване е изключително заразно за хора занимаващи се с политика.

Абе рашистки тролове, темата е за САЩ и Иран. Вие какво правите тук?

Нима не е очебийно, че санкциите им са свалени за да падне още цената на нефта, което и да искаш и да не искаш се прави против Русия. Или имаш друго обяснение?

Тъй както е тръгнало, утре може да ги санционират за тестове на леко стрелково оръжие.Колко му е :)

Вадат ги, да пикат по поляните, а ония мислат, че е срещу еврейте? Пуснете хората бе, тъпи кравари ! Кога ли, и мене, ще ме подирите ? дедо Ратко, офчар Първа резерва.

и най-лошия мир е по-добър от най-добрата война,а за да няма война организирана,ръководена и провеждана от гамените е необходимо всяка една държава да разполага с оръжие за ответен удар по техните глави. Например ние разполагаме с такова,а страните в които организираха войните-не.....България също не разполага с такова и политиците и са зависими от волята и стратегиите на Презокеанската Империя....но пък полицията и е в пъти по-голяма от армията,за да може заедно с окупационните корпуси да гарантира че промяна в статуквото няма да има.....че така наречения преход провеждан по плана Ранът ще е безкраен

По-спокойно ли ще ти стане, ако знаеш, че Албания има ядрени бомби и поп някое време изчезне някоя бройка? Както им разграбиха оръжейните складове. Или по-сигурно ще е в Гана.

да изповядаш идеите на Хитлер за свръхчовека и.........останалите примати

"az" от снощи: az ( нерегистриран ) 18.01.2016 00:43 Според известния американски икономист Пол Крейг Робъртс, "споразумението с Иран не бива да се надценява, тъй като Вашингтон буквално във всеки момент може да възобнови санкциите, включително използвайки за целта неверни обвинения". "Иранската сделка" стана възможна по три основни причини. На първо място е, че в очите на американските неоконсерватори, основната заплаха за САЩ вече не са "ислямските терористи", а КНР и РФ. За разлика от последните, Пекин и Москва не позволяват на Вашингтон да прокарва идеите си за "едностранно разоръжаване". След разпадането на Съветския съюз, САЩ бързо свикнаха с уникалното си положение на единствена свръхдържава в света. Нарастването на руското влияние при управлението на Путин, както и китайският възход обаче, сложиха край на привилегированото положение на САЩ като "избрана и единствена" суперсила. Въпреки това във Вашингтон не се отказват от опитите да го възстановят. В същото време, както в икономически, така и във военен план, САЩ очевидно не са в най-добрата си форма. Както посочват носителят на Нобелова награда за икономика Джоузеф Стиглиц и експертът по бюджетите от Харвардския университет Линда Билмс, по време но 14-годишните си военни кампании в т.нар. Голям Близък Изток, Вашингтон е пропилял не по-малко от 6 трилиона долара(!!!). Въпреки тези гигантски разходи обаче, САЩ на практика претърпяха поражение в региона и в момента са ангажирани с проблемите, породени от възхода на т.нар. ДАЕШ, възникнала именно в резултат от американските стратегически грешки /а може би съвсем умишлено създадена от САЩ/ и формирала собствена база на териториите на Сирия и Ирак. Както посочва в тази връзка Пол Крейг Робъртс, "въпреки невъобразимото си високомерие, Вашингтон е наясно, че не може едновременно да отправя предизвикателство към РФ, КНР, Иран и ислямистите и тъкмо това е една от причините за ядрената сделка с Техеран, която трябва да изключи иранците от този списък".

На краварите не може да се вярва.Яд ги е за договора със еърбъсите.

Крайно време е краварника да наложи санкции на Иран,заради монополното и положение в производството на шафран!:-)

Това с ракетите е крайно недостатъчно.Съвсем очевидно е,че в чалмите на иранците също има някаква балистичност,даже бих казал ядрена бомбеност...И в брадите!Незабавно да се иска сваляне на чалмите и обръсване на брадите!Иначе санкции!...Но струва ми се най-голямата балистичност се съдържа в тия 100 млрд.долара ,които американците са блокирали и досега си работеха с тях.Не съм привърженик на чалмите ,даже нещо повече,но американската фарисейщина ми идва вече доста в повече!