Коментари - Френската ”Бе Ен Пе Париба” ще плати милиарди глоба на САЩ | Днес.dir.bg

Френската ”Бе Ен Пе Париба” ще плати милиарди глоба на САЩ

Френската банка "Бе Ен Пе Париба" постигна споразумение и ще плати между 8 и 9 милиарда долара глоба на Министерството на правосъдието на САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Френската ”Бе Ен Пе Париба” ще плати милиарди глоба на САЩ | Днес.dir.bg

Коментари

ЧУК

Кунева?

Правилата по света много се промениха,ето от доста време Франция е в ролята на любовница с доста съмнително поведение,но вместо да и плащат,тя плаща.Хайде да видим обаче,смеят ли американците да наложат санкции на китайска банка напр.!...Най-много да заплашат китайците със санкция- ще забранят в САЩ ориза да се яде с клечки!

На ... , прочетох геополитическия ти пасквил и единственото, което мога да те посъветвам е да упражниш тези кански напъни не във външнополитически анализи, а в тоалетната.Продукта, който ще родиш там ще бъде от по-високо качество и, което е още по-важно-по-малко миризлив.Така че човече, ха наздраве и да ти е сладко.

Я да видя, да- на тея им дължа пари, може да фалират.

Франция - робска колония. Интересно е дали един политик ще излезе да вдигне глава и да каже нещо в подкрепа на френското достойнство и независимост! Поне в Полша , един човек, макар под сурдинка се разприказва за индианското приятелство, само дето почти никъде не го отразиха в България (потърсете разговорите на полския външен министър)! Защото и ние сме роби, начело с главния роб Плевнелиев!

живеем в свят на абсурда - та френската банка е глобена, но нито една от американските компании, които помпат петрол в ирак не е засегната, както и американските банки, които обслужват транзакциите. Или искате да ми кажете, че Ирак е спрял да произвежда петрол? Може би САЩ последните години помпа от царевичните полета на мисури?

От 2009г. САЩ са най-голям производител на газ /конвенционален + шистов/, а от 2015г. са НОМЕР ЕДНО и по добив на петрол. Ако си прочел внимателно статията, ще видиш че санкции заплашват американски банки и компании. По време на Рейгъновоно Ембарго, когато срутиха азиатски варваристан, също имаше доста санкции срещу американски компании, нарушаващи ембаргото.

Има огромна разлика между добив и запаси. На първо място са по запаси, но са далеч от първото място по добив било за петрол било за газ. Американски банки и компании ще бъдат санкционирани от САЩ, когато Слънцето изгрее от запад. И по времето на Рейгън бяха глобявани компании с офиси в САЩ, което въобще не значи, че са американски.

само да попитам госяожа Кунева небеше ли нещо си във тази банка

Името на банката е Би Ен Пи Париба-моля, Господа, информирайте се предварително за нещата,преди да пишете с правописни грешки.Един уважаващ себе си човек, не би го допуснал.

банката е френска! така се произнася на френски, много добре са го написали! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

...... ще плати между 8 и 9 милиарда долара глоба ..... тя колко са спецелили за да ги глобяват с толкова? и освен това и не се сърдят? франсетата скудат яко? или има и нещо друго? а? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да им е за урок на европейците,че американците са наглиа алчни копелета които не признават никой нищо,налагат си санкции понякога за нищо и след това,че и глобяват.Въпроса ми е чрез тези измислени санкции обричат цели държави на мизерия(Куба примерно) и другите държави губят заради евентуални възможности за инвестиция там или някаква търговия,а след това тази глоба защо е само за САЩ и ние искаме и ние сме имали търговия с Куба и примерно искаме да търгуваме петрол от Иран или да ни върнат дълговете.....еврейска схема пак

ясно ми е за федералните закони и глоби ама идеята ми е съвсем друга,чрез тези санкции съсипват цели сектори на икономиките в определени държави,Куба специално е много изтрадала заради санкциите от САЩ и то вече повече от 50 години.

Добро утро ръшънфили- гледам ядосвате се на сащ еми и аз м се ядосвах за югославия ама едно е да ти се иска друго са реалностите а именно че сащ са абсолютен доминант и световна сила номер едно без никакви шансове някои да ги измести през настоящия век,хубаво е че въпреки като всяка империя агресивни,сащ следват правови принципи и американските ценности са движещата сила на съвремието- да алчен и егоистичен свят но друг няма и да ви се иска- защо сащ ще доминират - по простата причина че са най силната световна икономика и американската армия и флот контролират световната търговия и в тихия океан и в атлантика,а във северна америка и америка изобщо нямат никакъв опонент за разлика от русия която в момента се опитва да не загуби нови територии на влияние / но ги губи справка украйна/ и е принудена да участва във военни конфликти на границата си и да инвестира в оръжия без да може това да и носи доходи защото не може да завладее нищо,докато технологично америка и другите най развити икономики движат световния прогрес и е само въпрос на време или на едно леко спадане на цените на природните суровини преди русия да капитулира

Върни се в реалността. Пропагандата явно ти влияе зле на преценката. САЩ отдавна не са номер 1, само за последните няколко години фалираха няколко пъти, имат 70% дълг към Китай, икономиката им се срива с всяка изминала година, долара пада все повече. И справка - не съм русофил, нито еврофил, нито амерканофил. За разлика от всички, аз съм българофил.

ПИПО

О, жестоко, излишно недоразумение! О, твърдоглаво, своеволно изгнание от любящата гръд! Две ухаещи на джин сълзи се стекоха по носа му. Но беше наред, всичко беше наред, борбата бе свършила. Беше спечелил победа над себе си. Той обичаше Големия брат.

Единствената държава,чието заканодателство е екстериториално.Засега.Ужасът е,че който ги гътне след време, сигурно ще постъпи по същия начин.

Няма такава логика. А света винаги ще бъде балансиран. Законите на природата са непоклатими. Хегемонията на америка в момента е спорна, но дори и да приемем че я има, това е само леко отклонение от равновесната точка положение в световен мащаб. Което по естествен път ще бъде коригирано по законите на всемира, автор на които е Твореца. Така е било, така и ще бъде.

Хегемонията е абсолютна и като се има предвид че повечето нови патенти и открития се правят от и за американски фирми промяна няма да има равновесие ще се постигне ама може да е след 300 години

ПИПО

Ъъъ....аз вчера си купих дюнер от някакъв иранец. Дано не ме арестуват, за уронване на американските интереси. пп. До хората от американското посолство и други организации. Ако знаех че е иранец, хич нямаше да го купувам, пустият му дюнер.

Не, в писането грешиш, защото си поЗ и не си доучил, а и разсъжденията ти са ти тъпи, защото си подвластен на русофилството и партийните повели.

Туземни гламави рашофильофчета, г-нът 'Трите точки' перфекно ясно и точно Ви обясни, като на бавноразвиващи се, защо ЩАТИТЕ могат да налагат санкции на Париба, пък и на всеки, който иска да прави бизнес в САЩ.

Момко, ти с бетер жена!... Как не смени веднъж плочата, та някой да ти обърне внимание...Май дори спонсорите ти се чувстват отегчени.

Откъде накъде френска банка ще се въобтазява с американски санкции. Франция независима държава ли е или какво? Той май Оланд иска да я направи американска марионетка . Е затова на евроизборите френската социалистическа партия е трета.

Помисли преди да пишеш, който иска да работи в САЩ, трябва да спазва законите на САЩ, а не на Франция!

Напротив, Оланд отряза американците за двата вертолетоносача /поръчка на Русия/ и сега разгневения чичо Сам наказва ли наказва.

Писах по долу, филиял на Париба е регистриран в Ню Йорк (Париба е още листната на фондовата борса Насдак) и като такъва е длъжен да спазва федералните закони и тези на щата Ню Йорк.

Meteora

Нищо ново под слънцето. Ротшилд и Рокфелер мерят пишки. В настоящият случай на Ротшилд му излезнала по-къса и заради това ще плати някаква си глобичка...

толкова шантава новина отдавна не съм срещал... пак сте преписали нещо от някъде... виждам че и на останалите им е станало ясно точно колкото и на мен... защо една френска банка трябва да се съобразява с някакви щатски санкции

Така е то, като ближеш чужди задници (Оланд се претрепа да се "солидализира" със САЩ) не очаквай благодарност. А по-добре чети и други източници, тази заплаха от глоба стана ясна и при сбора на Г7(6), дори се говореше за ликвидиране на тази банка на американските пазари. Явно Обама е извивал ръце и за по-тежки санкции срещу Русия. Хак да им е на ЕС подлизурките.

Елементарно е, за да може да продължи бизнеса си в САЩ.

Който не слуша и не изпълнява прищевките на САЩ получава или демократизиране или санкции ако не могат да се репчат с нещастната си армия. Който не е със САЩ е против САЩ и сътоветно световен враг, щото то нали светът е на САЩ.

САЩ да налагат санкции и то пред погледа на феликото котенце пусин, та май и него го санкционират ???

Пълни глупости. Банка( или фирма) на една държава ще плаща глоба защото друга държава наложила забрана за търговия с трета държава. Все едно, България да наложи санкции на Турция, и някоя Гръцка фирма, да плаща глоби на България, защото търгувала с Турция !!!

Филиял на Париба е регистриран в Ню Йорк и като такъв е длъжен да спазва федералните закони и тези на щата Ню Йорк. След като ги е нарушил плаща глоба. Ако гръзката фирма има клон в София и наруши Българското законодателство плаща глоби в БГ.

това и или друго някакво пояснение трябваше дира да го напише.. благодарности за инфото

Санкциите част от законодателството ли са?

Абе,да влизат вече във Валутен борд и да спират с тези санкции?!! На Русия санкции,на европейски банки санкции??!! Оня,чичо с превръзката на окото,да им въвежда Валутния борд и да мирясват!! Не виждат ли,как БНБ спасява парите ни??!!

явно сте голям специалист-финансист ?

Благодаря,но,.. нито съм едното нито съм другото!! Просто различавам реалното от виртуалното! Това със санкциите ,е нервност и не знание...кой път да се хваща! Тоест,когато от алчност си затваряш очите...си отвори поне ушите!!

Ако френските и европеийските банки искат да работят на американския капиталов пазар, а те явно искат защо трупат големи печалби там, то те трябва да се съобразяват с законите в САЩ, а не само с тези в ЕС.Както виждате французите са решили да сключат споразумение и да платят.

няколко френски депутати в САЩ, и наредят на Министерството на правосъдието на САЩ да прекрати споразумението? К'во праим тогава?

на нашите и чужди седерасти и герберасти да застрелят родителите си, със сигурност ще го направят.

не, това са специалитетите на Сталин...

да е изпълнявал някакви нареждания на САЩ, но ти си прост, та може нещо да си сънувал!

VIPER

Ако САЩ наложат санкции на някоя държава по тяхно усмотрение , това значи ли , че целият останал свят , трябва да спре да търгува с тази държава , само защото САЩ ги сърби някъде???

Що за идиотски въпроси...

има идиоти като теб!

Точно това значи, ако "останалият свят" желае да търгува със САЩ. Въпрос на свободен избор.

Световният правораздавател, спасител и защитник на интелигентните, трудолюбивите, почтените.

VIPER

На какво правно основание САЩ изнудват европейска банка да им плаща пари??? Имали санкции. Франция наложила ли е санкции на същите държави? Най-вероятно не. И как по-точно банката е навредила на САЩ ???

са фалирали, изгнили, загинали, разкапали се, доларът е хартийка, ФЕДът е печатница на вестници, армията им не струва, въоръжението им е остаряло, технологичната им база е от 19-ти век, никой веч не иска да учи, работи, инвестира в САЩ,...

Ако не бяха американците, сега французите щяха да говорят на немски или руски...

VIPER

Какво общо имат сегашните действия на САЩ , с неща случили се преди 80 год ?

Ама те сега,не говорят на Американски??!! И пак санкции??!! Срещу Русия,сега срещу европейски банки??!! Трудно им еее..разбирам ги?!!! Скоро и те ще разберът,че им трябва Валутен борд??!!

А кога ще осъдят САЩ за непревомерни санкции? Например към Куба, което май нарушава някакви норми на ООН. Най-добре да наложат световно ембарго на САЩ. Тези най-добре да си изтеглят банката от САЩ - примерно да продадат часта си там. Американският съд няма стойност извън САЩ, така че няма от какво да се притесняват в останалият свят.

Имам спомен, че кубинците приеха руски ракети с атомни глави за малко. Та за това иде реч...

както и Турция американски, но за това не се говори

Украинците приеха директора на ЦРУ, Нато, ЕС и подобни. И Сега санкционираме Русия.

че американски бомбардировачи разрушиха половин София, а когато имаше облаци над София, си хвърляха бомбите над други градове, и избиха хиляди българи. Но такива като теб безродници тези неща не си спомнят, нямат нищо против американци да избиват мирни българи, че и след това да си направят паметник на убийците в София.

Междувременно все още очакваме хуманитарна помощ към Венецуела...

тя може и да не плати, но ще й отнемат лиценза за саш... и после ще я ...ват на межд. кап пазари.изчисли ли са, че в дългосрочен план загубите им може да са по-голени и затова плащат и се извиняват. унизително!!! съвсем скоро предстои да фалират аржентина, по решение на н.ю. съд...

В България май действат още хруските закони.

Нали европа не е окупирана от сащ и не действат хамериканските закони.Или е?

Какво сте се загрижили за франките, сякаш до сега от вас са зависили... Тъп народ, вместо да гледа в собственото канче, очите му са се в чуждото...

щом не знаеш, че тази банка си избра за съветник наш човек, бивш "еврокомисар на годината", с космическа заплата, която не си и сънувал... той и конят с капаци си гледа само в неговото канче... малоумнико.

Да, а който не слуша му спретват цветна революция, платена с прясно напечатани долари. Има нещо тотално сбъркано в тоя свят.

А на тебе за злобата към САЩ и ЕС в прясно печатани рубли ли ти плащат или в стари долари?????

към всичко, което не е американско, е ваша. А относно прясно напечатаните долари, и това ли не е истина, и това ли е злоба? Наистина ли не знаеш, че се печатат по 2 милиарда долара на ден? А може и повече, но толкова ни казват американците, и ние им вярваме. Ако и това не знаеш, къде си седнал да изказваш мнения бе, трол малоумен?

Само толкова ли?Бе Ен Пе Париба" по добре е да я вземат янките цялата.

Баси тъпотията.

Не е за вярване, че тая измислена държава САЩ може да налага санкции и после да глобява други държави. Светът трябва да се замисли доколко е целесъобразно да се поддържа в бъдеще тая държава в състояние на изкуствена кома или да й дръпне шалтера.

"Френската банка "Бе Ен Пе Париба" постигна споразумение и ще плати между 8 и 9 милиарда долара глоба на Министерството на правосъдието на САЩ." - Това е отговора на глупавите въпроси и инсинуации...

Хората по света вече мислят и първите стъпки за изместване на долара и създаване на друга международна валута вече са направени.Аз лично се надявам долара да бъде ликвидиран като международна валута поради голямата му вредност!

В какви времена живеем!?! Френска банка да плаща обезщетение на САЩ, задето не се е съобразила със санкции, наложени от янките върху трета държава??? Тия американци за какви се имат - за Господ Бог ли? Ама и франсетата са едни пъзльовци...

Филиял на Париба е регистриран в Ню Йорк и като такъв е длъжен да спазва федералните закони и тези на щата Ню Йорк. След като ги е нарушил плаща глоба. Ако не му харесват законите да си затворят офиса и да се изнесат.

Коментари - Френската ”Бе Ен Пе Париба” ще плати милиарди глоба на САЩ | Днес.dir.bg

Френската ”Бе Ен Пе Париба” ще плати милиарди глоба на САЩ

Френската банка "Бе Ен Пе Париба" постигна споразумение и ще плати между 8 и 9 милиарда долара глоба на Министерството на правосъдието на САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Френската ”Бе Ен Пе Париба” ще плати милиарди глоба на САЩ | Днес.dir.bg

Коментари

ЧУК

Кунева?

Правилата по света много се промениха,ето от доста време Франция е в ролята на любовница с доста съмнително поведение,но вместо да и плащат,тя плаща.Хайде да видим обаче,смеят ли американците да наложат санкции на китайска банка напр.!...Най-много да заплашат китайците със санкция- ще забранят в САЩ ориза да се яде с клечки!

На ... , прочетох геополитическия ти пасквил и единственото, което мога да те посъветвам е да упражниш тези кански напъни не във външнополитически анализи, а в тоалетната.Продукта, който ще родиш там ще бъде от по-високо качество и, което е още по-важно-по-малко миризлив.Така че човече, ха наздраве и да ти е сладко.

Я да видя, да- на тея им дължа пари, може да фалират.

Франция - робска колония. Интересно е дали един политик ще излезе да вдигне глава и да каже нещо в подкрепа на френското достойнство и независимост! Поне в Полша , един човек, макар под сурдинка се разприказва за индианското приятелство, само дето почти никъде не го отразиха в България (потърсете разговорите на полския външен министър)! Защото и ние сме роби, начело с главния роб Плевнелиев!

живеем в свят на абсурда - та френската банка е глобена, но нито една от американските компании, които помпат петрол в ирак не е засегната, както и американските банки, които обслужват транзакциите. Или искате да ми кажете, че Ирак е спрял да произвежда петрол? Може би САЩ последните години помпа от царевичните полета на мисури?

От 2009г. САЩ са най-голям производител на газ /конвенционален + шистов/, а от 2015г. са НОМЕР ЕДНО и по добив на петрол. Ако си прочел внимателно статията, ще видиш че санкции заплашват американски банки и компании. По време на Рейгъновоно Ембарго, когато срутиха азиатски варваристан, също имаше доста санкции срещу американски компании, нарушаващи ембаргото.

Има огромна разлика между добив и запаси. На първо място са по запаси, но са далеч от първото място по добив било за петрол било за газ. Американски банки и компании ще бъдат санкционирани от САЩ, когато Слънцето изгрее от запад. И по времето на Рейгън бяха глобявани компании с офиси в САЩ, което въобще не значи, че са американски.

само да попитам госяожа Кунева небеше ли нещо си във тази банка

Името на банката е Би Ен Пи Париба-моля, Господа, информирайте се предварително за нещата,преди да пишете с правописни грешки.Един уважаващ себе си човек, не би го допуснал.

банката е френска! така се произнася на френски, много добре са го написали! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

...... ще плати между 8 и 9 милиарда долара глоба ..... тя колко са спецелили за да ги глобяват с толкова? и освен това и не се сърдят? франсетата скудат яко? или има и нещо друго? а? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да им е за урок на европейците,че американците са наглиа алчни копелета които не признават никой нищо,налагат си санкции понякога за нищо и след това,че и глобяват.Въпроса ми е чрез тези измислени санкции обричат цели държави на мизерия(Куба примерно) и другите държави губят заради евентуални възможности за инвестиция там или някаква търговия,а след това тази глоба защо е само за САЩ и ние искаме и ние сме имали търговия с Куба и примерно искаме да търгуваме петрол от Иран или да ни върнат дълговете.....еврейска схема пак

ясно ми е за федералните закони и глоби ама идеята ми е съвсем друга,чрез тези санкции съсипват цели сектори на икономиките в определени държави,Куба специално е много изтрадала заради санкциите от САЩ и то вече повече от 50 години.

Добро утро ръшънфили- гледам ядосвате се на сащ еми и аз м се ядосвах за югославия ама едно е да ти се иска друго са реалностите а именно че сащ са абсолютен доминант и световна сила номер едно без никакви шансове някои да ги измести през настоящия век,хубаво е че въпреки като всяка империя агресивни,сащ следват правови принципи и американските ценности са движещата сила на съвремието- да алчен и егоистичен свят но друг няма и да ви се иска- защо сащ ще доминират - по простата причина че са най силната световна икономика и американската армия и флот контролират световната търговия и в тихия океан и в атлантика,а във северна америка и америка изобщо нямат никакъв опонент за разлика от русия която в момента се опитва да не загуби нови територии на влияние / но ги губи справка украйна/ и е принудена да участва във военни конфликти на границата си и да инвестира в оръжия без да може това да и носи доходи защото не може да завладее нищо,докато технологично америка и другите най развити икономики движат световния прогрес и е само въпрос на време или на едно леко спадане на цените на природните суровини преди русия да капитулира

Върни се в реалността. Пропагандата явно ти влияе зле на преценката. САЩ отдавна не са номер 1, само за последните няколко години фалираха няколко пъти, имат 70% дълг към Китай, икономиката им се срива с всяка изминала година, долара пада все повече. И справка - не съм русофил, нито еврофил, нито амерканофил. За разлика от всички, аз съм българофил.

ПИПО

О, жестоко, излишно недоразумение! О, твърдоглаво, своеволно изгнание от любящата гръд! Две ухаещи на джин сълзи се стекоха по носа му. Но беше наред, всичко беше наред, борбата бе свършила. Беше спечелил победа над себе си. Той обичаше Големия брат.

Единствената държава,чието заканодателство е екстериториално.Засега.Ужасът е,че който ги гътне след време, сигурно ще постъпи по същия начин.

Няма такава логика. А света винаги ще бъде балансиран. Законите на природата са непоклатими. Хегемонията на америка в момента е спорна, но дори и да приемем че я има, това е само леко отклонение от равновесната точка положение в световен мащаб. Което по естествен път ще бъде коригирано по законите на всемира, автор на които е Твореца. Така е било, така и ще бъде.

Хегемонията е абсолютна и като се има предвид че повечето нови патенти и открития се правят от и за американски фирми промяна няма да има равновесие ще се постигне ама може да е след 300 години

ПИПО

Ъъъ....аз вчера си купих дюнер от някакъв иранец. Дано не ме арестуват, за уронване на американските интереси. пп. До хората от американското посолство и други организации. Ако знаех че е иранец, хич нямаше да го купувам, пустият му дюнер.

Не, в писането грешиш, защото си поЗ и не си доучил, а и разсъжденията ти са ти тъпи, защото си подвластен на русофилството и партийните повели.

Туземни гламави рашофильофчета, г-нът 'Трите точки' перфекно ясно и точно Ви обясни, като на бавноразвиващи се, защо ЩАТИТЕ могат да налагат санкции на Париба, пък и на всеки, който иска да прави бизнес в САЩ.

Момко, ти с бетер жена!... Как не смени веднъж плочата, та някой да ти обърне внимание...Май дори спонсорите ти се чувстват отегчени.

Откъде накъде френска банка ще се въобтазява с американски санкции. Франция независима държава ли е или какво? Той май Оланд иска да я направи американска марионетка . Е затова на евроизборите френската социалистическа партия е трета.

Помисли преди да пишеш, който иска да работи в САЩ, трябва да спазва законите на САЩ, а не на Франция!

Напротив, Оланд отряза американците за двата вертолетоносача /поръчка на Русия/ и сега разгневения чичо Сам наказва ли наказва.

Писах по долу, филиял на Париба е регистриран в Ню Йорк (Париба е още листната на фондовата борса Насдак) и като такъва е длъжен да спазва федералните закони и тези на щата Ню Йорк.

Meteora

Нищо ново под слънцето. Ротшилд и Рокфелер мерят пишки. В настоящият случай на Ротшилд му излезнала по-къса и заради това ще плати някаква си глобичка...

толкова шантава новина отдавна не съм срещал... пак сте преписали нещо от някъде... виждам че и на останалите им е станало ясно точно колкото и на мен... защо една френска банка трябва да се съобразява с някакви щатски санкции

Така е то, като ближеш чужди задници (Оланд се претрепа да се "солидализира" със САЩ) не очаквай благодарност. А по-добре чети и други източници, тази заплаха от глоба стана ясна и при сбора на Г7(6), дори се говореше за ликвидиране на тази банка на американските пазари. Явно Обама е извивал ръце и за по-тежки санкции срещу Русия. Хак да им е на ЕС подлизурките.

Елементарно е, за да може да продължи бизнеса си в САЩ.

Който не слуша и не изпълнява прищевките на САЩ получава или демократизиране или санкции ако не могат да се репчат с нещастната си армия. Който не е със САЩ е против САЩ и сътоветно световен враг, щото то нали светът е на САЩ.

САЩ да налагат санкции и то пред погледа на феликото котенце пусин, та май и него го санкционират ???

Пълни глупости. Банка( или фирма) на една държава ще плаща глоба защото друга държава наложила забрана за търговия с трета държава. Все едно, България да наложи санкции на Турция, и някоя Гръцка фирма, да плаща глоби на България, защото търгувала с Турция !!!

Филиял на Париба е регистриран в Ню Йорк и като такъв е длъжен да спазва федералните закони и тези на щата Ню Йорк. След като ги е нарушил плаща глоба. Ако гръзката фирма има клон в София и наруши Българското законодателство плаща глоби в БГ.

това и или друго някакво пояснение трябваше дира да го напише.. благодарности за инфото

Санкциите част от законодателството ли са?

Абе,да влизат вече във Валутен борд и да спират с тези санкции?!! На Русия санкции,на европейски банки санкции??!! Оня,чичо с превръзката на окото,да им въвежда Валутния борд и да мирясват!! Не виждат ли,как БНБ спасява парите ни??!!

явно сте голям специалист-финансист ?

Благодаря,но,.. нито съм едното нито съм другото!! Просто различавам реалното от виртуалното! Това със санкциите ,е нервност и не знание...кой път да се хваща! Тоест,когато от алчност си затваряш очите...си отвори поне ушите!!

Ако френските и европеийските банки искат да работят на американския капиталов пазар, а те явно искат защо трупат големи печалби там, то те трябва да се съобразяват с законите в САЩ, а не само с тези в ЕС.Както виждате французите са решили да сключат споразумение и да платят.

няколко френски депутати в САЩ, и наредят на Министерството на правосъдието на САЩ да прекрати споразумението? К'во праим тогава?

на нашите и чужди седерасти и герберасти да застрелят родителите си, със сигурност ще го направят.

не, това са специалитетите на Сталин...

да е изпълнявал някакви нареждания на САЩ, но ти си прост, та може нещо да си сънувал!

VIPER

Ако САЩ наложат санкции на някоя държава по тяхно усмотрение , това значи ли , че целият останал свят , трябва да спре да търгува с тази държава , само защото САЩ ги сърби някъде???

Що за идиотски въпроси...

има идиоти като теб!

Точно това значи, ако "останалият свят" желае да търгува със САЩ. Въпрос на свободен избор.

Световният правораздавател, спасител и защитник на интелигентните, трудолюбивите, почтените.

VIPER

На какво правно основание САЩ изнудват европейска банка да им плаща пари??? Имали санкции. Франция наложила ли е санкции на същите държави? Най-вероятно не. И как по-точно банката е навредила на САЩ ???

са фалирали, изгнили, загинали, разкапали се, доларът е хартийка, ФЕДът е печатница на вестници, армията им не струва, въоръжението им е остаряло, технологичната им база е от 19-ти век, никой веч не иска да учи, работи, инвестира в САЩ,...

Ако не бяха американците, сега французите щяха да говорят на немски или руски...

VIPER

Какво общо имат сегашните действия на САЩ , с неща случили се преди 80 год ?

Ама те сега,не говорят на Американски??!! И пак санкции??!! Срещу Русия,сега срещу европейски банки??!! Трудно им еее..разбирам ги?!!! Скоро и те ще разберът,че им трябва Валутен борд??!!

А кога ще осъдят САЩ за непревомерни санкции? Например към Куба, което май нарушава някакви норми на ООН. Най-добре да наложат световно ембарго на САЩ. Тези най-добре да си изтеглят банката от САЩ - примерно да продадат часта си там. Американският съд няма стойност извън САЩ, така че няма от какво да се притесняват в останалият свят.

Имам спомен, че кубинците приеха руски ракети с атомни глави за малко. Та за това иде реч...

както и Турция американски, но за това не се говори

Украинците приеха директора на ЦРУ, Нато, ЕС и подобни. И Сега санкционираме Русия.

че американски бомбардировачи разрушиха половин София, а когато имаше облаци над София, си хвърляха бомбите над други градове, и избиха хиляди българи. Но такива като теб безродници тези неща не си спомнят, нямат нищо против американци да избиват мирни българи, че и след това да си направят паметник на убийците в София.

Междувременно все още очакваме хуманитарна помощ към Венецуела...

тя може и да не плати, но ще й отнемат лиценза за саш... и после ще я ...ват на межд. кап пазари.изчисли ли са, че в дългосрочен план загубите им може да са по-голени и затова плащат и се извиняват. унизително!!! съвсем скоро предстои да фалират аржентина, по решение на н.ю. съд...

В България май действат още хруските закони.

Нали европа не е окупирана от сащ и не действат хамериканските закони.Или е?

Какво сте се загрижили за франките, сякаш до сега от вас са зависили... Тъп народ, вместо да гледа в собственото канче, очите му са се в чуждото...

щом не знаеш, че тази банка си избра за съветник наш човек, бивш "еврокомисар на годината", с космическа заплата, която не си и сънувал... той и конят с капаци си гледа само в неговото канче... малоумнико.

Да, а който не слуша му спретват цветна революция, платена с прясно напечатани долари. Има нещо тотално сбъркано в тоя свят.

А на тебе за злобата към САЩ и ЕС в прясно печатани рубли ли ти плащат или в стари долари?????

към всичко, което не е американско, е ваша. А относно прясно напечатаните долари, и това ли не е истина, и това ли е злоба? Наистина ли не знаеш, че се печатат по 2 милиарда долара на ден? А може и повече, но толкова ни казват американците, и ние им вярваме. Ако и това не знаеш, къде си седнал да изказваш мнения бе, трол малоумен?

Само толкова ли?Бе Ен Пе Париба" по добре е да я вземат янките цялата.

Баси тъпотията.

Не е за вярване, че тая измислена държава САЩ може да налага санкции и после да глобява други държави. Светът трябва да се замисли доколко е целесъобразно да се поддържа в бъдеще тая държава в състояние на изкуствена кома или да й дръпне шалтера.

"Френската банка "Бе Ен Пе Париба" постигна споразумение и ще плати между 8 и 9 милиарда долара глоба на Министерството на правосъдието на САЩ." - Това е отговора на глупавите въпроси и инсинуации...

Хората по света вече мислят и първите стъпки за изместване на долара и създаване на друга международна валута вече са направени.Аз лично се надявам долара да бъде ликвидиран като международна валута поради голямата му вредност!

В какви времена живеем!?! Френска банка да плаща обезщетение на САЩ, задето не се е съобразила със санкции, наложени от янките върху трета държава??? Тия американци за какви се имат - за Господ Бог ли? Ама и франсетата са едни пъзльовци...

Филиял на Париба е регистриран в Ню Йорк и като такъв е длъжен да спазва федералните закони и тези на щата Ню Йорк. След като ги е нарушил плаща глоба. Ако не му харесват законите да си затворят офиса и да се изнесат.