5% от сградите са санирани ефективно

Едва 5 – 10 % от направеното саниране на сградите у нас отговаря на нормативните изисквания на действащата в момента наредба 7 за енергийна ефективност.

Обратно в новината

Коментари - 5% от сградите са санирани ефективно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тоз чиляк е много прост! санирането няма нищо общо с енергийната ефективност и топлоизолацията, която си правят собствениците на панелки. след като е видно, че е топ-идиот и не разбира от материята, предлагам да се назначи за министър на мястото на плевнелиев, понеже той не е чак толкова отчайващо некадърен.

Четох два пъти статията и в мен остава чувството, че човека иска да ни накара законодателно всички собственици на части от многофамилни сгради, всички собственици на сгради за обществено ползване и въобще всички де що не е единична къща да дадем едни пари на едни експерти, които много умно да ни кажат, че тръбите ни били за смяна, дограмата ни била за смяна, пък и трябвало да си сложим външна топлоизолация. Това много хора го направиха без да им дават акъл разни експерти, а следвайки здравата логика при отговорите на въпросите "За какво ще стигнат парите?" и "Кое ми е по-спешно?" А аз имам един въпрос към господина - как смята да оценява състоянието на конструкцията на сградата?

kgb777kgb

На приказки е добре , но в действителност е невъзможно и всички го знаят , само си чешат езиците и създават впечатление , че нещо се прави !!!

Проф. Назърски е един от най - уважаваните преподаватели в УАСГ. Много правилно и точно е описал процеса, стъпка по стъпка. Проблема идва от там, че заплатите в България са обидно ниски и хората няма как да дават толкова много пари.

ТУКА ВЪВ ТА3И ДЪРЖАВА ВИНАГИ ЕДИНИЯ 3НАЕ ПОВЕЧЕ ОТ ДРУГИЯ ВМЕСТО ДА ПИШЕТЕ И ДА ФИЛОСОВСТВАТЕ ДАВАЙТЕ ДА ДЕЙСТВАМЕ ДА СЕ ОБЕДЕНИМ И ДА НЕ ТЪРПИМ ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ВИЖТЕ ГЪРЦИТЕ БЕ ХОРА А ТУКА ВЪВ ТА3И ДЪРЖАВА САМО ПУТЙОВЦИ И СТРАХЛИВЦИ ЛИ ЖИВЕЯТ МАМА МУ СТАРА СЪБУДЕТЕ СЕ БЕ ХОРА

Най - много мразя след като направя нещо , да дойде някой мърльо и да намира кусури.А преди това като питаш , всеки вдига рамене - не знам.

Точно! Много си прав. Кусури винаги могат да се намерят на всеки.

Тоест, Назърски, много си загрижен, че хората санират без да викат комисията, която трябва да прибере едни пари за "енергийното и конструктивно обследване на сградата". Съседът ми направи подобна грешка. Работата стана "имал пари-дал ги". Дошли, гледали, умували, писали и му казали, че има нужда от външна изолация еди каква си и подмяна на дограмата. Тогава го попитах съседа, а той нещо по-различно ли е смятал да направи?! Санирането е ефективно! Притесненията на тия са, че паразитите с куфарчета не са имали възможност ЕФЕКТИВНО да приберат някоя друга лесна парица.

Да се събаря и наново!За сметка на държавата!

А това, дето се прави ново - запали му свещ! По-зле и от старото

Защо ли си мисля, че почти всеки почин на държавата ни е опит за някаква далавера с цел облагодетелстване на "наши"хора?

Правилно мислиш. И аз съм на твоето мнение като гледам какво става.

Нова подготовка за някакво изваждане бе а, мамка Ви алчна!

След като всички се санираме за по не знам си колко хиляди лева, на преден план ще излезе премахването на мухъла, който ще полепне с пълна сила по запечатаните помещения. Веднага по всички медии ще се появят специалисти, които да ни обясняват колко плесените са опасни за живота и здравето ни (което сигурно си е вярно). Така че още от сега почвайте да си заделяте пари за поредното ни издояване.

Аз съм саниран и никакъв мухъл няма, това са глупости, но тая Асоциация за саниране са пълни МОШЕННИЦ, които прокараха закон, какъвто няма никъде в ЕС. Писал съм и до омбудмана, който потвърди, че законът е дискриминиращ, в часта си, която изисква задължително саниране на практика на всички апартаменти.Смятам, че трябва да се борим против тоя пореден опит за забогатяване на гърба на заспалия българин!

Ако топлоизолацията се направи според изискванията(които се определят за всяка сграда отделно) няма да има мухъл, ако си я правиш на принципа "аз всичко знам и мога" или "най-евтиното е най-за мен", тогава ...

Народа полудя да сменя дограма и да изолира.Хвърлиха се милиони без да има ефект.Но така е държават трябваше отдавна да се произнесе по тези въпроси.Ефект има за блоковете ако се прави от всички НО при тази бедност едните си харчат парите безмислено а другите не могат и да си помислят , че някога ще могат да санират жилището си.Цената е висока и тук държаваа трябва да помага а не да се харчат пари за глупости(депутати,партии,избори,въоръжаване и т.н.)

Прав е професора , едва ли има друга сфера от бизнеса като строителството , която да е толкова разграден двор.Единствено със строителство може да се занимава всеки , независимо дали има образователен ценз.А при липса на контрол както в проектирането , така и в изпълнението няма как да се получи качество.Но най големият проблем е че сме бедни и все гледаме да минем метър , без да си даваме сметка че така губим повече.Аз лично , като специалист не съм оптимист по отношение на правителствените програми за саниране на жилищата , защото вероятно ще се превърнат в поредната далавера по източване на средства от държавата.

Тъй като ви гледам сте от запознати по запознати,това със многоцветните петна по блоковете го има само в България,саниране от хора нямащи елементарни познания,какво вършат.В нормалните Държави,Дружества на Собствениците има отдавна,регистрирани по Търговския закон,елате да видите какво означава Саниране,Селяни такива,ще си Умрете в Мизерия,щото всичките сте Тесни Специалисти!

А ти Бай Илия как си планирал да я правиш тази работа? В богатство?

Преди да се полага грижа за здравото, трябва да се изреже болното. Всички нелегални изменения на фасадите трябва да бъдат премахнати, за да няма заблудени, че вече са санирали и сега няма да плащат за истинското обновления на жилищата. Ако собствениците сами премахнат изолацията, законът дава право да не бъдат глобявани.

Ти на всенародно въстание ли искаш да ни вдигнеш?

Подготвят ни за едни 5000 кинта, за въпросния паспорт на сградата-ами да си го вземат от общината, ама ха....писна мииииииииии, само се чудят откъде да цицат пари,май целта на занятието е да ни вземат и жилищата- щото само с това се отличаваме от западния стандарт-да живеем под наем и да сме зависими в това отношение.

тези......така наречени учени видяха още една вратичка да сабират пари от хората......и няма да се очуда ако след време се минава през техните бюра.........уж конструктивно трябвало да баде......абе мрасник я кажи на хората колко ще им се оскапи санирането като премине и през такива като теб дето ще дадат акал.......как да се направи санирането........не го слушаите този боклук хора......а си санираите и то наи добре ако можете и сами...... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Жилището си е мое и дали ще му сменям ВИК инсталацията,радиатора,ел.инсталацията си е моя работа.Държавата върти и суче да измисли нов начин за източване на пари от хората.

..кой може да се мери с акъла ти, че да ти дава?! До вчера си ползвал външна тоалетна, днес си горд собственик на панелка, ама в град и вече акъл започна да даваш! Енергийната ефективност е бъдещето - енергията ще поскъпва непрекъснато

Вие очевидно живеете в еднофамилна къща, но не е такова положението на масовия българин.

Изобщо на БГ територия всичко е симулация. Най- симулативната държава с най-симулативните поданици-всичко лъжа и измама!